Sirena Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ups znači ipak vrijeđaš. Nešo, Nešo, samo što sam te pohvalila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Ма не вређам ја никог....други вређају моја верска осећања овде на форуму...а и шире ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Dobro, Nešo. Bio si u Ljuljacima, šta ćeš, sve nam je slobodno (ali nam nije sve na korist! ). Samo mi reci zašto dolaziš na ovaj forum, mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, naravno da si dobrodošao,ali me zanima šta je to što tebe "vuče" da pišeš na žru? Мислим да се треба чути и друга страна....наравно без увреда Da li ti priznaješ Patrijarha Irineja? Да Zašto ga onda nazivaš izdajnikom vere? Говорио сам о делу а не о личности.... Узгред,да ли ви мислите да су наши црквени великодостојници у јудејској синагоги прекршили неки од Канона наше Православне Цркве ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ko vrijeđa tvoja vjerska osjećanja? i još nešto: ako priznaješ (kao što si gore napisao) patrijarha Irineja, ne možeš da priznaješ bivšeg episkopa Artemija kao episkopa to nekako isključuje jedno drugo, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ko vrijeđa tvoja vjerska osjećanja? i još nešto: ako priznaješ (kao što si gore napisao) patrijarha Irineja, ne možeš da priznaješ bivšeg episkopa Artemija kao episkopa to nekako isključuje jedno drugo, zar ne? Није тачно.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Ја имам једног познаника који је велики вјерник, једино што користи лаке дроге, вара жену, туче се по кафанама, претјерује са алкохолом, не пости никад и не буди се на Литургију, али каже да је велики вјерник и инсистира да је он члан православне цркве. То што не поштује црквене прописе, не прима попа у водицу, слави посну славу на мрсу и не иде на литургију, он не види као велику препреку у свом чланству у спц. Иста ствар и овдје. Не признајемо одлуке највишег законодавне, извршне и судске власти у СПЦ (Светог Архијерејског Сабора), нити признајемо његове одлуке о прекршајним санкцијама (епитимијама) али сматрамо да смо дио СПЦ. Као кад би оне вехабије из Пазара што су им нашли по тоне муниције и експлозива инсистирале да су они узорни грађани Србије, а то што су припремали противуставне и противдржавне акције нема везе. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Dobro, Nešo. Bio si u Ljuljacima, šta ćeš, sve nam je slobodno (ali nam nije sve na korist! ). Samo mi reci zašto dolaziš na ovaj forum, mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, naravno da si dobrodošao,ali me zanima šta je to što tebe "vuče" da pišeš na žru? Мислим да се треба чути и друга страна....наравно без увреда Da li ti priznaješ Patrijarha Irineja?ДаZašto ga onda nazivaš izdajnikom vere? Говорио сам о делу а не о личности.... Узгред,да ли ви мислите да су наши црквени великодостојници у јудејској синагоги прекршили неки од Канона наше Православне Цркве ? Daj,ne zezaj me.Jasno si rekao da se vera izdaje paljenjem sveća u judejskoj sinagogi,tj.svi oni koji to učine izdali su veru.Odgovori na pitanje.Kad spomineš kanone,šta bi sa onim kanonom da sveštenik ne sme da udje u kafanu?Hoćemo i taj kanon da primenjujemo? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ovde samo post i molitva moze da pomogne. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ko vrijeđa tvoja vjerska osjećanja? i još nešto: ako priznaješ (kao što si gore napisao) patrijarha Irineja, ne možeš da priznaješ bivšeg episkopa Artemija kao episkopa to nekako isključuje jedno drugo, zar ne? Није тачно.... Kako "nije tacno", dragi brate? Molim te, razmisli makar jedan trenutak o onome sta pises i u sta iskreno verujes. Kako moze postojati Crkva bez poretka, poretka koji podrazumeva i kaznu za pojedinca? Uzmi i da je ta kazna nepravedna, ti u to cvrsto verujes, i neka, razgovora radi, razmotrimo i tu mogucnost. Ako je kazna nepravedna, zar nije bolje podneti nepravdu, prineti zrtvu jedinstvu Crkve, otrpeti, smiriti se, nego sve to odbijati, proglasavati se za episkopa rasko prizrenskog a tvrditi da je episkopija tu gde je i sam episkop, sluziti liturgiju? Gde to vodi, prijatelju? Ne zameri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ovde samo post i molitva moze da pomogne. facenew22222222 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Dobro, Nešo. Bio si u Ljuljacima, šta ćeš, sve nam je slobodno (ali nam nije sve na korist! ). Samo mi reci zašto dolaziš na ovaj forum, mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, naravno da si dobrodošao,ali me zanima šta je to što tebe "vuče" da pišeš na žru? Мислим да се треба чути и друга страна....наравно без увреда Da li ti priznaješ Patrijarha Irineja? Да Zašto ga onda nazivaš izdajnikom vere? Говорио сам о делу а не о личности.... Узгред,да ли ви мислите да су наши црквени великодостојници у јудејској синагоги прекршили неки од Канона наше Православне Цркве ? ја не.идолска жртва ми ништа не значи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 ovde samo post i molitva moze da pomogne. facenew22222222мислим да обојица нисте у праву, иако изузетно поштујем ваша мишљења. 0102_laughпрво, није он демон, друго послушање је делотворније у његовом случају, јер му управо то фали. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Dobro, Nešo. Bio si u Ljuljacima, šta ćeš, sve nam je slobodno (ali nam nije sve na korist! ). Samo mi reci zašto dolaziš na ovaj forum, mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, naravno da si dobrodošao,ali me zanima šta je to što tebe "vuče" da pišeš na žru? Мислим да се треба чути и друга страна....наравно без увреда Може, али на форуму "Екуменизам", никако на православним форумима. Нема овде страна, настала је нова религијска заједница која подсјећа на православље с том разликом што не признаје принцип саборности и послушања. Posto na ovom forumu ima i ateista i muslimana i katolika, ne vidim zasto bi Nesa bio problem "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Није проблем све докле опонирање Сабору једне помјесне православне Цркве не покушава да представи као образац нормалног и православног понашања. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Него , јесте ли чули да је ослобођен Предраг Суботички ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука