Deki992 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 (ne veruje u Boga ali je veci covek od mnogih hriscana, ne posti ali je veci od mnogih hriscana,tetovira se ali je veci od mnogih hriscana, koristi opojna sredstva ali je veci covek od mnogih hriscana itd itd itd Samo ako smem da kazem,ovo sve moze biti tacno.S obzirom da ne znamo koji je tacan kriterijum da za nekoga kazemo "on je Hriscanin" kao i to da znamo kakvi se svi ljudi danas deklarisu kao Hriscani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 (ne veruje u Boga ali je veci covek od mnogih hriscana, ne posti ali je veci od mnogih hriscana,tetovira se ali je veci od mnogih hriscana, koristi opojna sredstva ali je veci covek od mnogih hriscana itd itd itd Samo ako smem da kazem,ovo sve moze biti tacno.S obzirom da ne znamo koji je tacan kriterijum da za nekoga kazemo "on je Hriscanin" kao i to da znamo kakvi se svi ljudi danas deklarisu kao Hriscani. Niko ne kaze da ne moze biti tacno,moze naravno biti i jeste u nekim slucajevima tacno,ali to nije argument koji treba da se iznosi u diskusijama,jer uopste nije argument. Ja isto kazem da verovatno po zatvorima imas revnosne mirjane koji su za primer mnogima ali se ne prica kad se prica o losim stranama krivicnih dela i kradjama,da ali znate neki zatvorenici su mnogo bolji hriscani od nekih drugih ?! nidje veze. To je poenta,moje kritike na takve stvari ovde. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Niko ne kaze da ne moze biti tacno,moze naravno biti i jeste u nekim slucajevima tacno,ali to nije argument koji treba da se iznosi u diskusijama,jer uopste nije argument. Ja isto kazem da verovatno po zatvorima imas revnosne mirjane koji su za primer mnogima ali se ne prica kad se prica o losim stranama krivicnih dela i kradjama,da ali znate neki zatvorenici su mnogo bolji hriscani od nekih drugih. To je poenta. Tako je.Zato postoji ono,treba osuditi greh ali ne coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Covece,nije ovo tvoj inbox pa da sam se ja ukljucio u tvoju diskusiju privatnu sa nekim. Ovo je tema (juhu) i diskutuje se o necemu konkretnom,ja sam se nadovezao na glupe argumente koje se ovde cesto forsiraju (ne veruje u Boga ali je veci covek od mnogih hriscana, ne posti ali je veci od mnogih hriscana,tetovira se ali je veci od mnogih hriscana itd itd itd i to sve kad se potegne neka tema o necemu negativnom) Шта год и како год...немаш права започињати разговор са мном на начин брзоблете негативне квалификације мојих ставова...имаш права не слагати се са њима, наравно, али одмах, непромишљено и без обраћања пажње на последњу реченицу као својеврстан одговор који захтева правилно промишљање о њој, назвати нешто глупим, јесте знак да бих најрадије у старту прекинуо комуникацију са таквом особом...молим те брате, немој тако радити. Тетовирање може теби изгледати бесмислено, али некоме другоме (а таквих је, у различитим кутлтурама и народима на планети, и превише...па чак имаш и хришћане који се тетовирају и дан данас, као што су то чинили од најранијих времена, на пример, Копти) можда није бесмислено и можда њему значи и чини га испуњеним, шта год ти мислио о томе...пресликавање субјективних вредносних мерила на друге је заиста непотребно и сувишно. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Шта год и како год...немаш права започињати разговор са мном на начин брзоблете негативне квалификације мојих ставова...имаш права не слагати се са њима, наравно, али одмах, непромишљено и без обраћања пажње на последњу реченицу као својеврстан одговор који захтева правилно промишљање о њој, назвати нешто глупим, јесте знак да бих најрадије у старту прекинуо комуникацију са таквом особом...молим те брате, немој тако радити. Тетовирање може теби изгледати бесмислено, али некоме другоме (а таквих је, у различитим кутлтурама и народима на планети, и превише...па чак имаш и хришћане који се тетовирају и дан данас, као што су то чинили од најранијих врменеа, на пример, Копти) можда није бесмислено и можда њему значи и чини га испуњеним, шта год ти мислио о томе...пресликавање субјективних вредносних мерила на друге је заиста непотребно и сувишно. Odgovor na tvoju poruku je i odgovor na skoro desetinu istih iznetih stvari koje sam izneo u prosloj i preprosloj poruci i odgovor na tvoju poruku meni je bio odgovor na sve iste ili slicne koje sam vidjao ovde. Meni je i dalje to glup argument,ali pritom uopste tebe kao coveka i individuu nisam okarakterisao bilo kako lose. Ali u svakom slucaju izvini,verovatno je bilo prestrogo ali ponavljam pred ocima su mi ti "argumenti" bili. Jos jednom,izvini. Ne deluje meni tetoviranje besmisleno,niti sam rekao decku ni da se tetovira ni da se ne tetovira,samo sam ga savetovao da razmisli dobro i preneo licna iskustva iz moje okoline. Poenta je da je decko pitao sa te neke strane hriscanstva i taj odnos sa tetovazama. Ponavljam u nekoliko knjiga duhovnih saveta sam od razlicitih oceva nase crkve procitao da su oni protiv toga i da misle da je to nesto negativno. Sto ne znaci u mom tumacenju da onaj ko ima tetovazu je automatski los covek ili ne znam kakav,ali da se sa te strane ne preporucuje. I nista vise. Jos jedared izvini nisam imao nameru da te uvredim,vec sam samo napao taj stav koji sve cesce vidjam ovde. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Добро је да поштујемо једни друге иако се не слажемо у ставовима... @@МилошБГ, може се употребити и нека друга реч уместо "глупо". 8086.gif МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Odgovor na tvoju poruku je i odgovor na skoro desetinu istih iznetih stvari koje sam izneo u prosloj i preprosloj poruci i odgovor na tvoju poruku meni je bio odgovor na sve iste ili slicne koje sam vidjao ovde. Meni je i dalje to glup argument,ali pritom uopste tebe kao coveka i individuu nisam okarakterisao bilo kako lose. Ali u svakom slucaju izvini,verovatno je bilo prestrogo ali ponavljam pred ocima su mi ti "argumenti" bili. Jos jednom,izvini. Ne deluje meni tetoviranje besmisleno,niti sam rekao decku ni da se tetovira ni da se ne tetovira,samo sam ga savetovao da razmisli dobro i preneo licna iskustva iz moje okoline. Poenta je da je decko pitao sa te neke strane hriscanstva i taj odnos sa tetovazama. Ponavljam u nekoliko knjiga duhovnih saveta sam od razlicitih oceva nase crkve procitao da su oni protiv toga i da misle da je to nesto negativno. Sto ne znaci u mom tumacenju da onaj ko ima tetovazu je automatski los covek ili ne znam kakav,ali da se sa te strane ne preporucuje. Копти се, ето, не би сложили са неким ставовима које ми заступамо, а неупоредиво су старији од нас као хришћани...поента је у томе, ако њему значи тетовирање, ако види из неког разлога себе у томе, ако га из било ког разлога позитивно испуњава, нека уради тетоважу...неће због тога отићи у пакао или бити лош хришћанин, за Бога милога!!! У пакао се иде због злих дела, злог језика и злог у срцу и души, а не због тетовирања, буди убеђен у то, брате. Знам владике које су истетовирани скоро по целом телу, али су сјајни хришћани, духовници, и самопрегорно брину о свом стаду...хоће ли због тетоважа њихов дела бити анулирана код Бога? Наравно да неће. Мање форме, више суштине, мој брате...а нису ни сви духовници и оци непогрешиви у својим ставовима, чисто да се зна. Deki992 and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Jos jedared izvini nisam imao nameru da te uvredim,vec sam samo napao taj stav koji sve cesce vidjam ovde. Све је ок, брате! МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Тетовирање је за пинк православце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 нова етикета Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Тетовирање је за пинк православце. Мораћу мојим пријатељима Коптима да проследим твој одговор. Deki992 and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Е, моја браћо...не знам колико сте ви дуго у Цркви, колико година имате, али за мене знате, написао сам. можда то не значи вама ништа, али ја морам рећи моје искуство које не мора бити важеће за све,али је у мом животу, ето, то чињеница...много, много више искрених, честитих, саосећајних, несебичних и искреном љубављу испуњених према ближњем, сам срео међу тетовиранима, неправослвавнима, и иновернима свих културно - религиозних боја, него међу православнима, а поготово међу православним Србима...а ви схватите то како год желите. Deki992, keka, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 а нису ни сви духовници и оци непогрешиви у својим ставовима, чисто да се зна. Brate nisam ja ni rekao da ce neko ici zbog tetovaze u pakao,vec samo da nije po duhovnicima preporucljivo. Niti kazem da je bilo koji duhovnik bezgresan,naravno da je samo jedan bezgresan a to je Isus Hrist. Poenta da sam citao od vise duhovnika dakle ne jednog,nego kod dvoje,troje a mozda i vise njih koji su odgovarajuci na pitanje mirjana o tetovazama odgovarali tako. E sad to nije sveto pismo koje mora da se postuje. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 То је у њиховој култури сасвим нормално (као што је у неким нормално пити ракију, у неким пушити марихуану). Овде нема ни трунке модирања нити жеље за украшавањем тела (просто може да се види смиреност у очима): Са друге стране, код нас су тетовирање у моду увели "жестоки момци", ћелави, отприлике овако нешто: Наравно, није грех носити овакав крст, као што није ни тетовирање само по себи. Али када наш човек истетовира св. Василија Острошког он изгледа овако. Па ко воли нек изволи. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Brate nisam ja ni rekao da ce neko ici zbog tetovaze u pakao,vec samo da nije po duhovnicima preporucljivo. Niti kazem da je bilo koji duhovnik bezgresan,naravno da je samo jedan bezgresan a to je Isus Hrist. Poenta da sam citao od vise duhovnika dakle ne jednog,nego kod dvoje,troje a mozda i vise njih koji su odgovarajuci na pitanje mirjana o tetovazama odgovarali tako. E sad to nije sveto pismo koje mora da se postuje. E,ali treba paziti i na vreme u kome je nesto receno.Na primer,kakvi su ranije bili tetovirani ljudi?Uglavnom sinonim za raznorazne ljude koji su vodili itekako gresan zivot.Mozda su i ti oci pisali,ne zeleci da njihova duhovna deca aludiraju na takve licnosti.Danas je tetovaza nesto sasvim drugo... Evo ti jos jedan primer.Ja sam negde tako citao da je greh igrati karte,bilijar itd...I pricam ja mom drugu (sa PBF) o tome,rekoh jasno mi e da se nije dobro kockati ali zasto ne igrati iz zabave kao sah npr...Kaze on meni,kada je to pisano,kakvu sliku su davali ljudi koji su od silnih obaveza i imali vremena za to?! Besposlicari,uglavnom skloni kartanju,uz to duvanu,alkoholu i lakim zenama.Pa koji ce duhovnik to blagosloviti?! Izmedju ostalog,Njegos je,takoreci,uveo bilijar na ove prostore i uzivao je da ga igra.A eto,on jos malo pa kanonizovan. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука