Jump to content

Тетоваже

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 1 year later...
Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Како сам нов на овом форуму, желео бих да се мало боље представим  0205_whistling а то бих учинио отварањем једне нове теме. Надам се да ова тема не постоји већ негде на форуму, а ако и постоји, верујем да ће администрација учинити већ оно што се чини у таквим ситуацијама...

Дакле, тетоваже... Имам доста пријатеља који имају бар једну тетоважу, и иако ме то апсолутно никада није привлачило, могу ипак да прихватим то да нас има разних, и да једноставно неки људи то воле и да је неким људима то лепо. Међутим, оно што немогу да схватим, јесте тетовирање крста или лика неког светитеља, а што је постало масовна појава. Јер ако неко нађе за потребно да истетовира на себе те мотиве, значи да му онда ти мотиви значе. Али онда управо долазим до другог закључка, када им то већ толико значи, зашто онда ту љубав и приврженост не покажу на неки други, одговарајући начин, на начин који одговара духу вере и Православља?

Волео бих да видим и друга мишљења, и да ме неко и исправи ако грешим.

Подели на овим сајтовима

Како сам нов на овом форуму, желео бих да се мало боље представим  bendoff а то бих учинио отварањем једне нове теме. Надам се да ова тема не постоји већ негде на форуму, а ако и постоји, верујем да ће администрација учинити већ оно што се чини у таквим ситуацијама...

Дакле, тетоваже... Имам доста пријатеља који имају бар једну тетоважу, и иако ме то апсолутно никада није привлачило, могу ипак да прихватим то да нас има разних, и да једноставно неки људи то воле и да је неким људима то лепо. Међутим, оно што немогу да схватим, јесте тетовирање крста или лика неког светитеља, а што је постало масовна појава. Јер ако неко нађе за потребно да истетовира на себе те мотиве, значи да му онда ти мотиви значе. Али онда управо долазим до другог закључка, када им то већ толико значи, зашто онда ту љубав и приврженост не покажу на неки други, одговарајући начин, на начин који одговара духу вере и Православља?

Волео бих да видим и друга мишљења, и да ме неко и исправи ако грешим.

Pre nego li pocnu sa citatima Sv.Pisma i duboko-teoloskim tumacenjima izvesnog fenomena. Zelim da ti iznesem svoj stav. Moje misljenje je da to nije, kako mnogi vole da kazu, smrtni greh ili slicno. Pisacu i kasnije kada uhvatim vremena imam nekoliko zanimljivosti vezano za ovo! Hvala za temu .mislise. ekstra

Подели на овим сајтовима

Dobrodošao brate. 0409_feel

Imam identičan stav po pitanju tetoviranja kao i ti, mislim da sam na nekoj temi već pisala o tome...stvarno mi je grozno kad vidim na nekom istetoviranog  svetitelja i tome slično, i to onako uočljivo...to mi više liči na mafijaški fazon nego hrišćanski facenew22222222

Подели на овим сајтовима

мени неки дан један "друг из средње" видно пијан каже да ће да тетовира Богородицу преко цијелих леђа. дошло ми да му свежем шамарчину ал ногом! greengrin :) prstgore страшно!

Подели на овим сајтовима

мени неки дан један "друг из средње" видно пијан каже да ће да тетовира Богородицу преко цијелих леђа. дошло ми да му свежем шамарчину ал ногом! prstgore :bla: prstgore страшно!

Trebao si da ga odvališ da se osvesti greengrin :)

Подели на овим сајтовима

ја би највише волео да редовним причешћивањем и богоугодним животом доказују своју приврженост Богу, него сликањем, тим површним приступом проблему.

мени то бодење и прављење обојених ожиљака све више личи на оне римокатолике који се шибају и остављају ожиљке по себи како би показали своју приврженост.

прикривена гордост.

сем тога што не знам нити једног тетовираног светитеља, који би указао на било какву позитивну страну тетоважа, пошто су у сва времена постојале.

Подели на овим сајтовима

Ja iskreno nikad ne bih tetovirala nekog Svetitelja na sebi.Tatoo posmatram kao neki vid umetnosti i tako ga tretiram.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...