Jump to content

Tribina-"Ateisti Srbije-razumom protiv dogme".

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре 100 година у Србији није било никаквих атеиста dada

Да не причам пре 300-400 година за време турске окупације...сви су Срби вјеровали у Бога, а сада су се појавили овакви...тужно. :(

Jedino sto je zaista tuzno je to sto su se pojavili takvi kao ti.

Ne verujem da je takvih turbo-patriota bilo pre 400 godina.

A za nas ateiste, nemoj da brines.

Хвала што ме називаш турбо-патриотом, драго ми је. Драго ми је што си ме сврстао у ред са Кнезом Лазаром, Карађорђем, Милошем и осталим "турбо-патриотама". Част ми је :bla:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Пре 100 година у Србији није било никаквих атеиста dada

Да не причам пре 300-400 година за време турске окупације...сви су Срби вјеровали у Бога, а сада су се појавили овакви...тужно. :(

Jedino sto je zaista tuzno je to sto su se pojavili takvi kao ti.

Ne verujem da je takvih turbo-patriota bilo pre 400 godina.

A za nas ateiste, nemoj da brines.

Хвала што ме називаш турбо-патриотом, драго ми је. Драго ми је што си ме сврстао у ред са Кнезом Лазаром, Карађорђем, Милошем и осталим "турбо-патриотама". Част ми је :bla:

Mislim da Karadjordje, Milos i Lazar ne dele tvoje odusevljenje, turbo-patriJoto.

Mislim da i ljudi sa foruma ne dele tvoje odusevljenje stavise.

Подели на овим сајтовима

Ма буди ти атеиста колко год хоћеш, само пропагирање атеизма на улици неће проћи. Дуго смо то трпели, прошла су та "златна" времена друга Тите...можеш само сањати о његовом повратку.

Подели на овим сајтовима

Ма буди ти атеиста колко год хоћеш, само пропагирање атеизма на улици неће проћи. Дуго смо то трпели, прошла су та "златна" времена друга Тите...можеш само сањати о његовом повратку.

Nisam komunista a na ulici cu propagirati sta god hocu, nije ovo nikakva teokratska drzava.

Evo sad cu odstampam letke i da ih delim po ulici.

Подели на овим сајтовима

Јел студираш биологију или си је завршио?

Biolog sam, that's all you need to know.

Das ist was du sollst weissen, lieblings Geistarbeiter.

:bla:

Ма реко ако си заршио да те неке ствари питам о генетици, али није битно. dada

Подели на овим сајтовима

Ма реко ако си заршио да те неке ствари питам о генетици, али није битно. :(

Pa znam genetiku, pitaj me.  dada

Подели на овим сајтовима

Стварно, жешћу глупост и одвалу одавно нисам прочитао. Кудћеш веће и недоказиве догме од тврдње: истина је само оно што се познаје разумом. Једно је дар Божији човеку - разум, а друго је идеологија рационализма у који ови људи верују.

Dobro, ajde nam ti svima reci koji je bolji IZVOR SAZNANJA od kombinacije empirizam + racionalizam pa da ga primenim na naucnom radu iz biologije koji spremam za sredinu maja.  Bio bih VISE nego presrecan kada bi mi tako nesto dao, zaista.

Јеси ли ти биолог?

Da.

:bla: драго ми је и ја сам пре 10 година била студент биологије, веровао или не! Па бивши колега, онда заиста имамо о чему да разговарамо. Пусти сад Хераклита, очигледно је да није тако како он тврди, јер овај свет има свој почетак и свој крај и дефинитивно није постојао од увек, око тога се слаже 99% људи на овој планети. Не можеш свету да припишеш својство вечне самодовољности, то је очигледна не истина.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Nisam komunista a na ulici cu propagirati sta god hocu, nije ovo nikakva teokratska drzava.

Evo sad cu odstampam letke i da ih delim po ulici.

Па штампај...небих ја тебе ударо да те сретнем, само би ти летке поцјепо и запалио пред твојим очима. И шта ћеш онда?Можеш само плакати :( dada

Мало се шалим са тобом. :bla:

Подели на овим сајтовима

Ма реко ако си заршио да те неке ствари питам о генетици, али није битно. dada

Можеш да питаш то и мене Семберац и ја знам доста тога о генетици, веровали или не.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

:cmizdrenje: :291291291: srcee :229229229:

Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja.

I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik.

pravopop                                   osamucen                               buuuuuuu

Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari.

Probaj da ga dovedes. Bas me interesuje nasta bi to licilo.  :(

Bio je on ovde.Ostao je tri dana. osamucen
Auuu steta sto sam to propustio  buuuuuuu

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

• Гости

;) dada 0110_hahaha 0110_hahaha

Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja.

I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik.

0110_hahaha                                   0110_hahaha                               0110_hahaha

Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari.

Probaj da ga dovedes. Bas me interesuje nasta bi to licilo.  :)

Ne bih na taj nacin ukaljao ovaj forum.

Mislim da je administracija i tako nesto pokusala.

Да Даре, покушали смо, али нећемо да трпимо човека који има проблем са свима који не размишљају као он, нарочито да допуштамо да вређа и псује. Нека, нека он ради шта ради- јака ствар.

Иначе Дарко, одлично си рекао да је вера онтолошка категорија и то је оно најбитније. Знам да има људи у Цркви који веру не дожвљавају, како и сам рече, као онтолошку категорију него површну занимацију. То што сам верник управо значи да сам кроз веру спознао Бога и то једино као Свету Тројицу и ако Бог није Света Тројица- онда и нема Бога. Бог јесте једино јесте Света Тројица и то се тако доказује и о томе смо причали. То што неко жели да мене направи малоумником и будалом због тога- његова ствар. Ја од мог Бога не очекујем никакве награде зато то сам Му био веран- ја једино желим да са Њим будем вечно. Да ли ће то тако бити или неће- не знам, али верујем и надам се.

Ако је ико слушао Владику Игнатија и његова предавања- баш је поменуо питање размишљања о Богу. То штоданас има и хришћана који хоће све да ставе под калуп, да јаништа не размишљам већ да се утопим у ту колотечину- није мој проблем. Ја хоћу да све питам, да испитам бар онолико колико је то нама људима откривено. Зато њихова опаска да не треба ништа да питамо него да се покоримо је потпуна неистина. Но, то незначи да ја сумњам ако питам и ако истражујем. Ја Бога желим што више да спознам јер са спознајом иде и љубав и вера и све.

Знате где  ја најбоље и најистинскије спознајем Бога? У Литургији када је у Цркви -5 и када у Цркву дође десетак верника који певају заједно са тобом и на крају се причесте заједно са тобом. Ја тада спазнајем ко је МОЈ БОГ и он тада постаје НАШ БОГ.

Подели на овим сајтовима

Ма буди ти атеиста колко год хоћеш, само пропагирање атеизма на улици неће проћи.

Sto?? Da nece opet da se digne zavedena omladina, koja agresivno iskazuje svoj bes usled nedostatka ekonomske perspektive facenew22222222

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Често се питам чему стална потреба некаквог вида борбе, у овом случају атеисти-верујући, али мислим и на смер верујући атеисти?

Чистог срца, модерација је одлучила да постави подфорум "Дијалог са атеистима", како би дијалозима потврдили да православни, а и остали верујући људи који учествују на овом форуму, пропагирају љубав и разумевање међуљудску. Врло брзо се претворило у некакво надмудривање, а ова тема је једна од кулминација невидљиве борбе. Сам наслов ме је потпуно одбио и да слушам, а и да читам коментаре.

"Атеисти Србије-Разумом против догме"

Ако претпоставим да је супротно од "разум", неразум, опседнутост, па све до лудила, заиста престаје свака жеља да са било ким водим дијалог, ко ову идеју наслова "трибине" подржава. Ми кажемо љубав према сваком човеку који хода овом планетом, атеисти кажу исту суштину, другачијим речима, али у оваквом приступу, то се не препознаје. Чему то наметање сопственог избора толико арогантним ставом, који бих по наслову ове теме могао сврстати чак и у ниподаштавање неког ко има другачији став о сопственом животу?

И даље сам чврстог убеђења да ћу у својим молитвама, индивидуалним исто као и током Свете Литургије, молити Бога Да Помилује сваког човека у сваком граду, и не смета ми што ми се због тога подсмевају називајући ме неразумним, јер не могу они толико да ме посраме, колико ја њих могу да волим.

facenew22222222

:(

:cmizdrenje:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...