Jump to content

Tribina-"Ateisti Srbije-razumom protiv dogme".

Оцени ову тему

Препоручена порука

prstgore 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja.

I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik.

0110_hahaha                                   0110_hahaha                               0110_hahaha

Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari.

Probaj da ga dovedes. Bas me interesuje nasta bi to licilo.  :)

Ne bih na taj nacin ukaljao ovaj forum.

Mislim da je administracija i tako nesto pokusala.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Стварно, жешћу глупост и одвалу одавно нисам прочитао. Кудћеш веће и недоказиве догме од тврдње: истина је само оно што се познаје разумом. Једно је дар Божији човеку - разум, а друго је идеологија рационализма у који ови људи верују.

Подели на овим сајтовима

prstgore 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja.

I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik.

0110_hahaha                                   0110_hahaha                               0110_hahaha

Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari.

Probaj da ga dovedes. Bas me interesuje nasta bi to licilo.  :)

Bio je on ovde.Ostao je tri dana. :)

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Својим ријечима...нису они врста атеиста који једноставно не вјерују у Бога (у шта имају право) али не намећу никоме свој атеизам...ови су добро плаћени да шире атеизам кроз Србију. Али смешни су...нема их ни 20 активиста, а већ удружење...хехехеххе.

Прошло је вријеме друга Тита који нам је бранио да вјерујемо у Бога, е па неће нам и ови бранити.  prstgore

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Они само мисле да не верују ни у једног од "Богова", а очигледно је да верују у своје атеистичко божанство. Ко је по њима створио свет и човека-мајка природа. Значи верују да је природа творац свега што постоји. Уздају се у науку. То значи да ипак у нешто верују, само што не желе да прихвате постојење Божије. Одбијају Бога и заједницу са њим. Ако Бог не постоји, шта ће им онда удружења Атеиста, шта ће им међусобни дијалог, чему потреба за окупљањем? Могу да не верују самостално, индивидуално. Зашто очекују од својих истомишљеника потврду својих одлука и ставова. Зашто им њихово сопствено уверење није довољно? Зашто нису самодовољни? Зато што је човек религиозно биће заједнице и није у стању да опстане ван заједнице и није могуће да нема потребу за религиозношћу.

Negde u klipu se i kaže da ateisti nisu ljudi koji ne veruju ni u šta.

Подели на овим сајтовима

Својим ријечима...нису они врста атеиста који једноставно не вјерују у Бога (у шта имају право) али не намећу никоме свој атеизам...ови су добро плаћени да шире атеизам кроз Србију. Али смешни су...нема их ни 20 активиста, а већ удружење...хехехеххе.

Прошло је вријеме друга Тита који нам је бранио да вјерујемо у Бога, е па неће нам и ови бранити.  prstgore

Da su dobro plaćeni ne bi skupljali pare za izdavanje prvog broja "Velikog praska". http://forum.ateisti.com/forum/topic/342?page=1#post-5446

Подели на овим сајтовима

Стварно, жешћу глупост и одвалу одавно нисам прочитао. Кудћеш веће и недоказиве догме од тврдње: истина је само оно што се познаје разумом. Једно је дар Божији човеку - разум, а друго је идеологија рационализма у који ови људи верују.

Dobro, ajde nam ti svima reci koji je bolji IZVOR SAZNANJA od kombinacije empirizam + racionalizam pa da ga primenim na naucnom radu iz biologije koji spremam za sredinu maja.  Bio bih VISE nego presrecan kada bi mi tako nesto dao, zaista.

Подели на овим сајтовима

Da su dobro plaćeni ne bi skupljali pare za izdavanje prvog broja "Velikog praska". http://forum.ateisti.com/forum/topic/342?page=1#post-5446

Jos jedna pozitivisticka ujdurma.

To ce imati veze sa naukom nesto malo vise od Petrovica posto ce ipak iznositi tacne podatke

za razliku od njega.

Подели на овим сајтовима

Пре 100 година у Србији није било никаквих атеиста prstgore

Да не причам пре 300-400 година за време турске окупације...сви су Срби вјеровали у Бога, а сада су се појавили овакви...тужно. 0110_hahaha

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Да не причам пре 300-400 година за време турске окупације...сви су Срби вјеровали у Бога, а сада су се појавили овакви...тужно. 0110_hahaha

Jedino sto je zaista tuzno je to sto su se pojavili takvi kao ti.

Ne verujem da je takvih turbo-patriota bilo pre 400 godina.

A za nas ateiste, nemoj da brines.

Подели на овим сајтовима

http://bs.wikipedia.org/wiki/Vaso_Pelagic

Подели на овим сајтовима

Ne vredi, mozes ti da se ubijes objasnjavajuci nekome da je religija potpuno ontoloska kategorija (pod potpuno mislim POTPUNO potpuno), on ce ti i dalje citirati nekog ko ce razmatrati da li to postoji kao svesno bice, kreator univerzuma ili sta vec i misliti da imas problema sa logickim razmisljanjem.

Meni se cini da se na besmislenim skupovima ostrascenih ljudi "debatuje" oko toga jeste li Teorija Evolucije tacna ili je Bog stvorio svet. Niti Teorija Evolucije ima ikakve veze sa nastankom zivih bica niti Bog ima ikakve veze sa stvaranjem sveta niti iko to tumaci doslovno kao u Bibliji sto pise, mislim, to je prosto smesno, jadno i tragikomicno.

A sam naslov "RAZUMOM PROTIV DOGME" ukazuje na to.

Mislim, kakve dogme, dogmatizma kao mogucnosti saznanja, konzervativizma, socioloskog pozitivizma.. cega?

Шта хоћеш да кажеш да је свет искрсао ни од куд сам од себе? Није га створила ни природа ни Бог? А како је по твом мишљењу настао? Или је твој одговор:"Није битно, важно је само да сам се ја родио у њему!" Атеизам спада у ред паганских религија, а све паганске религије су почеле са ничим, мало потрајале и изгубиле се ни у чему...

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Dobro, ajde nam ti svima reci koji je bolji IZVOR SAZNANJA od kombinacije empirizam + racionalizam pa da ga primenim na naucnom radu iz biologije koji spremam za sredinu maja.  Bio bih VISE nego presrecan kada bi mi tako nesto dao, zaista.

Јеси ли ти биолог?

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Ne vredi, mozes ti da se ubijes objasnjavajuci nekome da je religija potpuno ontoloska kategorija (pod potpuno mislim POTPUNO potpuno), on ce ti i dalje citirati nekog ko ce razmatrati da li to postoji kao svesno bice, kreator univerzuma ili sta vec i misliti da imas problema sa logickim razmisljanjem.

Meni se cini da se na besmislenim skupovima ostrascenih ljudi "debatuje" oko toga jeste li Teorija Evolucije tacna ili je Bog stvorio svet. Niti Teorija Evolucije ima ikakve veze sa nastankom zivih bica niti Bog ima ikakve veze sa stvaranjem sveta niti iko to tumaci doslovno kao u Bibliji sto pise, mislim, to je prosto smesno, jadno i tragikomicno.

A sam naslov "RAZUMOM PROTIV DOGME" ukazuje na to.

Mislim, kakve dogme, dogmatizma kao mogucnosti saznanja, konzervativizma, socioloskog pozitivizma.. cega?

Шта хоћеш да кажеш да је свет искрсао ни од куд сам од себе? Није га створила ни природа ни Бог? А како је по твом мишљењу настао? Или је твој одговор:"Није битно, важно је само да сам се ја родио у њему!" Атеизам спада у ред паганских религија, а све паганске религије су почеле са ничим, мало потрајале и изгубиле се ни у чему...

Aooo kuku, pa ne ocekujes valjda da odgovaram na ovo?

Evo Heraklita: "Svet ovaj niko nije stvorio, ni od bogova, ni od ljudi vec je bio, jeste i bice, vatra vecno ziva, koja se sa merom pali i sa merom gasi".  Bio zanimljiv lik Heraklit, Branko Miljkovic bio odusevljen.

prstgore

Подели на овим сајтовима

Dobro, ajde nam ti svima reci koji je bolji IZVOR SAZNANJA od kombinacije empirizam + racionalizam pa da ga primenim na naucnom radu iz biologije koji spremam za sredinu maja.  Bio bih VISE nego presrecan kada bi mi tako nesto dao, zaista.

Јеси ли ти биолог?

Da.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...