Sherlock H. Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=MH_C_s1u7gY&feature=related "DOBAR VERNIK NIKADA NE RAZMIŠLJA O SVOJOJ VERI.INAČE NE BI BIO DOBAR VERNIK.VERNIK VERUJE,A VEROVATI ZNAČI NE SUMNJATI.DOBAR VERNIK NE SME DA SUMNJA.AKO BI RAZMIŠLJAO,ZNAČILO BI DA SUMNJA".Svaki komentar je suvišan. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 whackado whackado dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 13, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Они то причају вероватно о њиховој вери-невери. Можда то има у некој вери- не знам. Знам да Православље то није и ја на свако питање желим да чујем одговоркоји ће да ме задовољи. Ово заиста не треба коментарисати јер срозава њихову интелигенцију не веома низак ступањ. Ако овако атеисти виде нас православце, онда ме и не чуди што су овакви какви су... и ја бих био атеиста. Но то говори да они не познају елементарне основе Православља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Да су озбиљни па и да поразговара човек са њима... Овако... ... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Они то причају вероватно о њиховој вери-невери. Можда то има у некој вери- не знам. Знам да Православље то није и ја на свако питање желим да чујем одговоркоји ће да ме задовољи. Ово заиста не треба коментарисати јер срозава њихову интелигенцију не веома низак ступањ. Ако овако атеисти виде нас православце, онда ме и нечуди што су овакви какви су... и ја бих био атеиста. Но то говори да они не познају елементарне основе Православља. Upravo to je suština.Niko od njih nema pojma šta pravoslavlje zaista uči,već je njhovo vidjenje zasnovano na onome što su mogli da saznaju od tradiocionalnih vernika.Tipičan rpimer je citat koji sam gore izdvojio.Dovoljno je pročitati nekoliko odgovora u ovoj temi pa da sve bude jasno. http://forum.ateisti.com/forum/topic/17?&page=1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Oni ne zele da znaju elementarne stvari Pravoslavlja, jer je to njima samo religija i sve sto ima veze sa religijom to u startu odbacuju. Za njih bi to bilo gubljenje vremena. Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Ajde da nemaju pojma o pravoslavlju,ali nemaju pojma ni o Bibliji za koju kažu da su je pročitali.Tu negde pri kraju,Andrija Šrek kaže da se samo u jednom jevandjelju govori o tome da je Bogorodica bezgrešno začela(a pominje se kod Mateja i Luke). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 0442_feel 1405_love Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja. I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Ma oni na osnovu tradicionalnih vernika koji slabo znaju svoju veru grade svoj ateizam. Verovatno uglavnom sa njima ulaze u dijalog o veri i u prepirku, i kad verujuceg ovaj pita neko dogmatsko pitanje oni ne bi znali i tako se oni utvrdjuju u ateizmu. svasta... Ubi nas neznanje!(kao sto ovde neko na forumu rece) Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 0442_feel 1405_love Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja. I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari. Probaj da ga dovedes. Bas me interesuje nasta bi to licilo. 0110_hahaha Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Они само мисле да не верују ни у једног од "Богова", а очигледно је да верују у своје атеистичко божанство. Ко је по њима створио свет и човека-мајка природа. Значи верују да је природа творац свега што постоји. Уздају се у науку. То значи да ипак у нешто верују, само што не желе да прихвате постојење Божије. Одбијају Бога и заједницу са њим. Ако Бог не постоји, шта ће им онда удружења Атеиста, шта ће им међусобни дијалог, чему потреба за окупљањем? Могу да не верују самостално, индивидуално. Зашто очекују од својих истомишљеника потврду својих одлука и ставова. Зашто им њихово сопствено уверење није довољно? Зашто нису самодовољни? Зато што је човек религиозно биће заједнице и није у стању да опстане ван заједнице и није могуће да нема потребу за религиозношћу. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Слава Богу, нико више не може Србина натјерати да буде атеиста. А ове агресивне атеисте стављам у исти кош са ЛГБТ популацијом. Ајде антитеисти, изађите на улице Београда са вашим обележјима "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Слава Богу, нико више не може Србина натјерати да буде атеиста. А ове агресивне атеисте стављам у исти кош са ЛГБТ популацијом. Ајде антитеисти, изађите на улице Београда са вашим обележјима Na osnovu cega si zakljucio da su agresivni.? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 prstgore 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Aquilio, ako nisi znao, ti si jedan polu-ludi covek, sa nedostatkom sposobnosti RACIONALNOG razmisljanja. I ocigledno da ne mozes da razmisljas, jer da mozes da razmisljas, ne bi bio vernik. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Moramo da dovedemo Predraga Stojadinovica da ti ovde objasni neke stvari. Pa naravno da jesam za likove poput Stojadinovica koji Pena i Telera drzi za omiljene filozofe sta reci. Daleko bilo da me takav hvali, opako bi se zabrinuo za sopstveno zdravlje u svakom pogledu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Ne vredi, mozes ti da se ubijes objasnjavajuci nekome da je religija potpuno ontoloska kategorija (pod potpuno mislim POTPUNO potpuno), on ce ti i dalje citirati nekog ko ce razmatrati da li to postoji kao svesno bice, kreator univerzuma ili sta vec i misliti da imas problema sa logickim razmisljanjem. Meni se cini da se na besmislenim skupovima ostrascenih ljudi "debatuje" oko toga jeste li Teorija Evolucije tacna ili je Bog stvorio svet. Niti Teorija Evolucije ima ikakve veze sa nastankom zivih bica niti Bog ima ikakve veze sa stvaranjem sveta niti iko to tumaci doslovno kao u Bibliji sto pise, mislim, to je prosto smesno, jadno i tragikomicno. A sam naslov "RAZUMOM PROTIV DOGME" ukazuje na to. Mislim, kakve dogme, dogmatizma kao mogucnosti saznanja, konzervativizma, socioloskog pozitivizma.. cega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука