Jump to content

Sci Fi - filmovi

Оцени ову тему

Препоручена порука

@ivona

Izuzetan film...

Sto se mene tice, dodao bih i ovo...

Official 2001: A Space Odyssey Trailer

Star Wars "No Luke, I am your Father!"

Star Trek TNG Intro

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@ivona

Izuzetan film...

Sto se mene tice, dodao bih i ovo...

A Space Odyssey Trailer

Star Wars "No Luke, I am your Father!"

e obi i ovo je fantastican izbor,mada mi sf-fanovi zenskinje   crosseo.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> naginjemo ST, ne znam nekako U SW puno mi bre skafandera macevanja i ostalih males fora,ali svakako ima svoju vrednost!ST nekako pokrene imaginaciju ,samo te  navuku i tvoj um odradi skoro vise od 60 % price,ma genijalno,a da ne spominjem univerzalni karakter prica koje tretiraju i viziju boljeg covecanstva,ma ako nastavim,zavrsicu sa suzama :229229229:,mislim radosnicama  :229229229:

a ne znam da li si imao da prilike da pogledas i ovo delo za ljubitelje dobrog sf serijala,prica je vise nego solidna,nesto slicno D9

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=7WiZsLGdjXQ&feature=related

viber_zpsyey5mxiw.jpg

Подели на овим сајтовима

moja omiljena

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pw6D_QfsmUY

Jedna od najlepših scena, trenutno ni ne mogu da se setim lepše...

Inače Filip K. Dik po čijem romanu (sanjaju li roboti električne ovce) je snimljen ovaj film se takođe bavio pitanjem svesnosti, čovečnosti, večnosti, duboko antropološkim temama (u vezi jedne druge teme)

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Inače Filip K. Dik po čijem romanu (sanjaju li roboti električne ovce) je snimljen ovaj film se takođe bavio pitanjem svesnosti, čovečnosti, večnosti, duboko antropološkim temama (u vezi jedne druge teme)

Pa jelda da jeste,svaki put gledajuci ovu scenu,upitam se koliko je jaka analogija sa androidima koji ocajno zele ljudsku svesnost i dar zivota,a kako ih mi ljudi olako uzimamo...

A inace F.D jeste u neku ruku pisao pulp sf,zbog uslova svog zivota,ali je nesumnjiv njegov talenat da na pravi nacin ospori neke olako uzete vrednosti i poigra se njima da nas taman malo razdrma....

Sir Olivere,ne mogu se otrgnuti utisku da vase interesovanje za svesnost je vise subjektivne prirode,nego objektivne,ali to je druga tema joooj

viber_zpsyey5mxiw.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa jelda da jeste,svaki put gledajuci ovu scenu,upitam se koliko je jaka analogija sa androidima koji ocajno zele ljudsku svesnost i dar zivota,a kako ih mi ljudi olako uzimamo...

A inace F.D jeste u neku ruku pisao pulp sf,zbog uslova svog zivota,ali je nesumnjiv njegov talenat da na pravi nacin ospori neke olako uzete vrednosti i poigra se njima da nas taman malo razdrma....

Sir Olivere,ne mogu se otrgnuti utisku da vase interesovanje za svesnost je vise subjektivne prirode,nego objektivne,ali to je druga tema 0110_hahaha

Valjda je tako...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Najbolji SF i to onaj dramski, jeste neprevaziđena ZONA SUMRAKA (epizode iz 60-tih godina).

Ima vanzemaljaca, ima horora, ima paralelnih svetova...ma svega...a sve zapakuju u 20 minuta.

Vrhunski.

Постављена слика

Kad pričamo o SF, kada možemo da razdvojimo horor od SF a kada možemo da kažemo da se radi ipak o SF?

Primer je recimo Alien, Aliens...i cela ta franšiza. Jeste SF, ali je i horor.

Opet horor je više vezan za Vampire, Drakule, Ajkule, Baba Roge i tako te zemaljske kreature, a opet je i on u neku ruku SF.

Da li možemo da kažemo da je SF pre svega fantazija koja se dešava u vremenu koje ne odgovara sadašnjem (alternativna prošlost ili nepoznata budućnost) i da je mesto dešavanja uglavnom Zemlja budućnosti (prošlosti) ili Vasiona.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Upravo sam pogledao Devil (2010), još jedan u nizu filmova sa đavolom u glavnoj ulozi. Međutim ja ne volim baš one gde se đavo predstavlja ko neko čudovište rogato i repato, sa natprirodnim moćima...više volim kada je prikazano otelotvorenje u telu nekog čoveka, kao što je to u ovom filmu.

Film je veoma kratak 1.10 min i sve se dešava u jednom liftu, gde je petoro ljudi zaglavljeno. Ubrzo shvataju da je neko od njih đavo. Znao sam šta da očekujem od filma i prijatno sam iznenađen jer nisu ga mnogo tupili i sve su uspeli da sabiju u tih sat vremena.

Pored toga, film sam ipak prvo pogledao zbog Bojane, koja je glavna ženska uloga.

Precizan, brz, napet i dobar film. Nepretenciozan, kao idealan za DVD izdanje.

Постављена сликаПостављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Neko je vec pomenuo Moon, evo i trejlera:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=twuScTcDP_Q

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Znači već mesecima mi nervne ćelije vrište za TNG... kao uvod (po xti put) da napokon odgledam i DS9, VOY i ENT...

Najaci komentar sa onog TNG linka sto sam postavio gore:

"When Patrick Stewart speaks, teh Universe listens"... 1000000001010

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

moja omiljena

...........................................................

Remek-delo, nema sumnje...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...