Jump to content

Sci Fi - filmovi

Оцени ову тему

Препоручена порука

vrlo dobar film, tesko je danas sresti ok sf film, ima puno smeca, eto ovaj je medju nekoliko koji su snimljeni zadnjih godina koji je dobar.... valjda ce uskoro i avatar 2 

Ovo je pravi SF, nije ona holivudska svemirska kaubojstina na koju smo na zalost navikli ..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Kao klinac sam ga počeo gledati i nisam ga odgledao, znam da je kultan, trebao bih.

Ne propustaj tako nesto, film je izuzetan u svakom pogledu... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne propustaj tako nesto, film je izuzetan u svakom pogledu... :)

"I've seen...things you people wouldn't believe..."

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ja nisam toliko fasciniran Interstellarom, mozda zato sto sam na osnovu preporuka ocekivao previse. U sustini, dobar film ali nista preterano :)

Isto. Zapravo nekako mi je podeljeno misljenje. Jedan deo je super, a drugi deo je bas naporan. Mislim da je problem sa ovim filmom to sto su previse zatrpali pricu fizikom i teoremama iz fizike. Sumarno je ok, ali nista toliko spektakularno.

Dok na primer Ex Machina je izuzetna prica, po mom misljenju. Naizgled povrsna prica, kad ono na kraju se ispostavi da ima prilicno prikrivenih (pozadinskih) motiva i ostavi te u nedoumici da li je hepi end ili nije. Obradjena su pitanja etike i morala.. bas pikanterija.  :bendoff:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
Dok na primer Ex Machina je izuzetna prica, po mom misljenju. Naizgled povrsna prica, kad ono na kraju se ispostavi da ima prilicno prikrivenih (pozadinskih) motiva i ostavi te u nedoumici da li je hepi end ili nije. Obradjena su pitanja etike i morala.. bas pikanterija. 

Јашта, добар филмић. Питам се само зашто нису испоштовали основне законе роботике (по Исаку Асимову)?

1. A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.

2. A robot must obey orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law.

3. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.

Тада вероватно не би било тако пикантно... (-_-)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јашта, добар филмић. Питам се само зашто нису испоштовали основне законе роботике (по Исаку Асимову)?

Тада вероватно не би било тако пикантно... (-_-)

И ја сам се исто запитао, али пази, ово се дотиче и питања стварања човека. АИ, вештачка интелигенција, би требало да сама размишља, доноси закључке, дакле, да буде сасвим слободна у свом резоновању. Уколико исту ограничиш горенаведеним законима, питање је колики "замах" та интелигенција може уопште узети. Друга ствар је што је Нетан приказан као ексцентрик, он је желео да Ева покаже могућност да га превари, дакле, да манипулише, размишља, буде самостално биће; с друге стране је хтео да је задржи у четири зида, да би себе представио као бога. Тај парадокс је морао да "пукне" и знао сам да ће се обити о главу Нетаново изигравање бога и Калебова сентименталност и наивност, тј, себичлук: Ева је направљена да испуњава све његове фантазије. Филм има сјајан крај, мада је недоречено, Калеб вероватно умире, а Ева одлази у свет да посматра људе као што је и она била посматрана, да се "утопи" у друштво. Такав крај је морао бити, макар нам Калеб био симпатичан, порука је јасна: НЕ ИЗИГРАВАЈ БОГА. :)

Подели на овим сајтовима

Нетан приказан као ексцентрик

И то што кажеш... Ко му је крив...

мада је недоречено

То је једна од дозвољених одлика квалитетних филмова, да остави гледаоца да сам уобличи део филма или баш крај. Тако се више уводи у причу. Уствари су само направили луфт за други део. X Machina са (п)осветом... :D

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

И то што кажеш... Ко му је крив...

То је једна од дозвољених одлика квалитетних филмова, да остави гледаоца да сам уобличи део филма или баш крај. Тако се више уводи у причу. Уствари су само направили луфт за други део. X Machina са (п)осветом... :D

Неее, мислим да би било с***е да направе наставак, иако недоречен, филм је све рекао ( парадокс :) ) порука је јасна. Тачно је , филм о којем се дискутује је добар филм, изем ти оне који ти одузму могућност да видиш ствари из своје перспективе :) Није ово Терминатор, Екс Машина има психолошку и филозофску димензију, није пука забава, наставак би све покварио. Али, прави СФ, по мом укусу, пуно науке и упозорења садашњим и будућим поколењима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...