Evgenik Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Свеједно дође, чекао или не. Има једна забавна бесједа једног данас мало познатог и скоро анонимног цариградског богослова "Против слављења нове године" и ваља је прочитати. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Цитат Не! Из два разлога: Први, не признајем ту нову годину, јер се се пада у последњој недељи поста, пред Божић. Не признајем тај календар! Други, то је за фенсерчиће да лудују по дискотекама, да играју као лудаци целу ноћ, онда пуцају петарде, на крају се пијани и дргирани побију с неким! http-~~-//www.youtube.com/watch?v=r4LgSXjpfRU Po tebi je danas 28.11.2010. ????? Не него 29.11. И то није по мени, теби, него по нашој помесној цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xyz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 не чекам, чекала не чекала је доћи ће као што рекоше и претходници 4chsmu1 a престала сам да је славим од 15-те године честитања су ми бесмислена, има још 364 дана у години за жеље честитке и поздраве https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/wink.gif ок, не преспавам је баш сваки пут, ако падне неко дружење ок, али није да инсистирам на томе... не славим ни јулијанску у смислу неког славља, одем на молебан... не китим јелку, али кад имам воље и идеје направим сама нешто у корпици са гранчицама, свијећом и у њу додам и бадњачић, јабуку, којешта касније https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif евгениче, дај текст, линк било шта... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Mislim da je sasvim OK organizovanje nekih gradskih "dočeka", jer tako se radi i u svetu. Koncert aktuelnih zvezda i zvezdica i vatromet u ponoć. A onda od sutradan sve po novom. Iz korenja menjanje života, što će da drži do uveče i naravno pošto je poslednja nedelja posta, malo strožija ishrana , i to je to. A za koncerte je super, jer su narodnjaci uglavnom zauzeti po nekim diskotekama i restoranima, a ovi što nastupaju nisu skupi a dobri su, i bude uvek neki pristojan rokn rol. Jer gde bi pa rokeri svirali za novaka da nema trgova u gradovima. Mada u principu nisam ni za to, čisto iz bezbedonosnih razloga. Neobuzdana klinčadija baca petarde i vatromete na sve strane, što polovini ljudi smuči doček u gradu. Gleda da sačuva vid i da ne bude spržena, umesto da uživa u muzici i atmosferi. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Сад се само мислимо, да ли да му китимо јелку или само бадњак. Што каже Магдалена, кренуће у школу и сва ће деца имати пакетиће и јелке а мој "љуби га мајка" да нема појма о чему се ради. Јел` китите јелке? 4chsmu1Ја истуширах јелку и сутра је дечаци и ја китимо dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Не него 29.11. И то није по мени, теби, него по нашој помесној цркви. Idiiii. Jel ti taj datum stoji na kompu telefonu? Jer prema tome resavas obaveze? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Чекао је, не чекао је, она ће доћи... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Где вам је празнични дух ? 0304_smile4 "Чекали,не чекали доћи ће "... 0304_smile4 НАравно да ће доћи. Шта има лоше у мало весеља ? Ваљда свако себи може да одреди меру тог весеља ( да ли ће то бити празник радости, или патос од алкохола...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Да чекам обе нове године (по оба календара) Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Да чекам обе нове године (по оба календара) 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Цитат Да чекам обе нове године (по оба календара) 0304_smile4И коферче, и коферче... 0304_smile4 :cheesy: БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Zp-VKUWYmHE 1405_love 319.gif БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Цитат Где вам је празнични дух ? 1405_love "Чекали,не чекали доћи ће "... НАравно да ће доћи. Шта има лоше у мало весеља ? Ваљда свако себи може да одреди меру тог весеља ( да ли ће то бити празник радости, или патос од алкохола...) 319.gif Ko je rekao da ima ista lose. Samo sam odgovorio na pitanje. A da li proslavljam, proslavljam. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Proslavljam, i ne vidim razlog zašto praznični duh i duh dobre volje delimo na ove i one...u mojoj porodici je bilo i jedne i druge Nove godine, i Božića...i badnjaka i jelke...od Sv. Nikole do Sv. Vasilija su različita slavlja...važno je da smo svi veseli, nasmejani i da jedni druge darujemo i ne zameramo se... "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Nemam ništa protiv onih koji slave novu godinu, niti protiv nove godine same i slavlja, ali ja je jednostavno ne slavim. Prosto je ne slavim, ne znam šta se tu ima za slaviti, a kad ne vidim povod glupo mi i da slavim 0110_hahaha. Društvo me obično na silu izvuče vani, ali meni je sve to besmisleno, svi se nešto nakite, nabace usiljeni osmjeh - VIDI NAS ŠTO SMO VESELI, onda navale na alkohol, kako bi taj osmijeh bilo lakše održavati, tako da mi je to sve poprilično bljutavo. Takva sam bila oduvijek, i uvijek sam se radovala da svi odu iz uće, pa da s mirom mogu da čitam nešto fino, uz peć 0110_hahaha. Više mi prijaju spontana kućna druženja, u bilo koji dan, a da to ne bude tempirano baš tad, otkud znam kakve ću biti volje, a glupo mi da glumim da mi je sve to NEŠTO SJAJNO. Djeca su nešto sasvim drugo, danas je djeci dovoljno teško da se uklope u sve tokove, zašto praviti još jednu razliku zbog koje će ga drugi prozivati. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука