Јаков. Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 http://www.24sata.info/thumbnail.php?file=news/2010/september/seherzada_onur_877535420.jpg&size=article_medium Gledam neki specijal na Prvoj TV sa gostima iz Turske. Berguzar Korel i Halitom Ergenčom. Pokazaše iz publike dva para koji su svojim bebama dali imena po likovima koje tumače Berguzar i Halit. Šeherezada i Onur. Ne znam da li su sad ti parovi pravoslavni srbi ali nije bitno zbog pitanja koje želim da postavim?Da li bi neki pop pristao da krsti Onura i Šeherezadu (i bilo koga sa sličnim nesrpsko i nehrišćanskim imenima)?Svojevremeno sam čitao da ruski popovi neće da pričešćuju ljude koji se ne zovu ruskim imenima. Stvarno ne znam da li je to istina, ali ako jeste malo mi je glupo.E sad ovo sa krštenjem. Da li mora kršteni (to jest nekadašnji oglašeni) da uzme hrišćansko ime?Čini mi se da su se u vremena ona kada su proganjani hrišćani, mnogo toga moglo što bi sada bilo na sablazan. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Ма поп ће и кучиће да ти крсти ,само исцолуј довољно klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Emir je postao u hrišćanstvu Nemanja, ali da li je mogao da ostane Emir? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 klapklap klapklap klapklap klapklap smej.gif smej.gif Ма поп ће и кучиће да ти крсти ,само исцолуј довољно klapklap smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Ма поп ће и кучиће да ти крсти ,само исцолуј довољно 0110_hahahaOvako nesto moze napisati samo jedan covek kome nedostaje osnovna orijentacija sta moze uvrediti hriscanina i pravoslavca. A mi smo na pravoslavnom forumu koji ima blagoslov vladike Jovana. Ovo je brutalno i ruzno i netacno. Zabrinut sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno То је већ боље. Шала ти је неумесна, брате, најблаже речено. (Шале на рачун светих тајни не спадају у оне које би православца требало да забављају.) Сад је и касно да је избришеш, јер те је цитирао овај момак изнад који се јако обрадовао твојој слици о свештенику и псу. Можда модератор може нешто да учини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno То је већ боље. Шала ти је неумесна, брате, најблаже речено. (Шале на рачун светих тајни не спадају у оне које би православца требало да забављају.) Сад је и касно да је избришеш, јер те је цитирао овај момак изнад који се јако обрадовао твојој слици о свештенику и псу. Можда модератор може нешто да учини. Svojevremeno je pevačica Vesna Rivas rekla da je krstila svoja dva kučeta.Dakle,u svakoj šali ima i istine i nije ništa neumesno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Причао нам је Владика Јован да је код њега долазио човек, док је још био игуман студенички, да крсти децу али да имена буду: Трактор и Тракторка. Наравно, Владика га одвраћао од тако сулуде идеје, међутим тај човек ни да чује. Мене е трактор одхранио, ја зато хоћу једино да им дам та имена! Владика каже да он неће да крсти са тим именима, већ са нормалним и овај човек се наљути и оде. После неког времена долази он поново и каже: Еј игумане, крстио сам децу у цркви код мене! Владика радостан мислећи да је овај послушао, па га пита: Која си имена дао? . Па Трактор и Тракторка, поп није правио питање, а не као ти. Ето... значи да може 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno То је већ боље. Шала ти је неумесна, брате, најблаже речено. (Шале на рачун светих тајни не спадају у оне које би православца требало да забављају.) Сад је и касно да је избришеш, јер те је цитирао овај момак изнад који се јако обрадовао твојој слици о свештенику и псу. Можда модератор може нешто да учини. Svojevremeno je pevačica Vesna Rivas rekla da je krstila svoja dva kučeta.Dakle,u svakoj šali ima i istine i nije ništa neumesno. Весна Ривас може да каже шта хоће. А ти си на православном форуму, видим администратор, и то на форуму који има благослов архијереја. Друго је када се овакве бласфемичне ствари овде објаве. За награду си добио много смајлија, али ниси ни испао паметан ни духовит. А само се запетљаваш ако глупост коју си направио покушаваш да одбраниш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Možda će takva imena (Šeherezada, Onur, Ekrem...) doprineti našem bržem ulasku u Evropu, zapravo na Bliski Istok. 0110_hahaha A što se tiče Vesne Rivas.... bljak Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Određeni popovi neće da krste ljude ni koji se zovu Mladen, a da im ne daju "srpsko" ime... Tako su mojoj koleginici Ines dali ime Ljubica, koleginici Žermen ime Jovanka itd itd... A šta bi bilo kad bi im došao neko ko se zove Ješua? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno То је већ боље. Шала ти је неумесна, брате, најблаже речено. (Шале на рачун светих тајни не спадају у оне које би православца требало да забављају.) Сад је и касно да је избришеш, јер те је цитирао овај момак изнад који се јако обрадовао твојој слици о свештенику и псу. Можда модератор може нешто да учини. Svojevremeno je pevačica Vesna Rivas rekla da je krstila svoja dva kučeta.Dakle,u svakoj šali ima i istine i nije ništa neumesno. Весна Ривас може да каже шта хоће. А ти си на православном форуму, видим администратор, и то на форуму који има благослов архијереја. Друго је када се овакве бласфемичне ствари овде објаве. За награду си добио много смајлија, али ниси ни испао паметан ни духовит. А само се запетљаваш ако глупост коју си направио покушаваш да одбраниш. Mislim da ti je vreme da pročitaš knjigu monah Kalist. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Tema je samam po sebi prožeta šalom pa sam tako i napisao. Dakle šaljivo ,ne ozbiljno То је већ боље. Шала ти је неумесна, брате, најблаже речено. (Шале на рачун светих тајни не спадају у оне које би православца требало да забављају.) Сад је и касно да је избришеш, јер те је цитирао овај момак изнад који се јако обрадовао твојој слици о свештенику и псу. Можда модератор може нешто да учини. Dejane zamolio bih te da izbrišeš one moje smajlove.Brat je se našao uvrijeđen.Učini to molim te a bratu se izvinjavam ako je pomislio da se smijem kroz to vjeri.Nasmijao sam se iz istog razloga zbog kojeg si ti napisao što si napisao.Znači Dejane izbriši! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Nema potrebe da brišem,naročito sada posle ove tvoje poruke 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука