fsa Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 Никоме не саветујем да гледа ове филмове који се баве разним заверама, жиговима, зверима, апокалипсом, антихристима, екуменизмом и сл., а урађени су без благослова Цркве. То има свега и свачега, а најмање Православља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 Да, проблем је што неки православље схватају као идеологију а Цркву као партију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 pa ne znam...generalno mislim da ovakvi filmovi imaju vise koristi nego stete... Totalno neupuceni ce se zapitati.. razmisliti.. Losa stvar je sto mogu izazvati blagu paranoju kod osoba sklonih tome.. Psihicku nestabilnost.. Prvenstveno ljubav, ali i strah Boziji nije kadkad lose probuditi u coveku.. Neko do ljubavi ne moze da dodje ako prvenstveno u njemu ne zazivi strah..Zalosno ali istinito.. :cheesy2: "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 Имати страха Божијег је почетак мудрости (али само почетак, запамтите). Међутим, тај страх није страх како га обично људи схватају. Никако престрављивање и плашење људи у проповедању хришћанства не долезе у обзир. То је огавни грех. Таквим страхом атакујете на саму икону Бођију у човеку - на његову слободу. Такав грех Бог никоме неће опростити, јер слобода је темељ свега постојећег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 21, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Oce Ivane, vama nemogu nista tamo u vasem divnom selu Dubokoj, opusteno 0202_238 Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 ?????? ?? ????????? ?? ????? ??? ??????? ???? ?? ???? ?????? ????????, ????????, ???????, ???????????, ????????????, ??????????? ? ??., ? ??????? ?? ??? ?????????? ?????. ?? ??? ????? ? ???????, ? ??????? ???????????. Hmm....da, ta nepogresiva crkva koja izbacuje Srpske novomucenike iz kalendara zarad dobrih sa vatikanom, jer su ceda Spc stradala od rmk klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Нема шта да се љутим, нити да шта коме да опраштам јер ме нико није ни овредио, а понајмање брат Србин, православац. Да, јесте то , свак има своје мишљењ повод свега, моје је следеће: Сматрам да данас духовност се и не може пронаћу по градовима где је вечина нас тражи из разлога да се све допушта, аи само свећенство није баш неки пример.Оно добра колица, мало се нагривимо глумимо неке фаце, отварамо кафиће, разбијамо приватан бизнис...итд.А колико пута као свћеници обиђоше парохију, колико пута не наплатише свадбе, сахране и крштења, по којем то канону имају право да наплачћују и пљачкају сиротињу, јел помогоше да се јеванђеље проповједа по целом свет од тога новца?О горим стварима нећу ни да коментаришем.никог ја не осуђујем, веч указујем колико смо постали лицемери и фарисеји, данас имамо и храмове, угодан живот, теолшко знање, ал немамо духовности.она се моѕе наћи у неким добро сакривеним манастирима, или на светој гори и сличним местима. и да два питања за крај,огласи лис е црква поводом биометријских података , видим људи су углавном љзбуњени, зар црква није пастир тј, водиља? И друго питање куда нас то воде споразумом у Равени? ПС.неко је рекао да су расколници данас они који чувају свето правослабље, а ја кажем да су расколници увек исти, без обзира кад они живели и у којем веку...то су они који отпадају од апостолске вере и уду у савез са вуцима у јагњећој кожи.Толико Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 ovde se ne radi o tome da li sam ja gnjevan i iz kojih razloga na Rimokatolike(citaj prognano lice iz Hrvatske)vec o tome sta oni propovedaju i kako oni dele tu bratsku ljubav prema nama pravoslavnim .Moze li slepac slepca voditi, nece li oba u tom slucaju upasti u jamu. Ne mrzim ja nikoga, mada bih po parametrima ovoga sveta mogao da krenem u raznorazne osvete, al to ne cinim iskljucivo iz toga razloga jer sam pravoslavac i verujem u svoga Gospoda i njegove reci.A On nam rece da se cuvamo i fariseja i sadukeja(rimokatolici u oba slucaja) i da se cuvamo laznih ucitelja(Rmk)...jasno je ovde sve svakom, nek svak radi po svojoj savesti...nek nas Bog ujedini i privede sve izvornom ucenju da svakim danom budemo bolji nego pre, da ne padamo u jeresi i zablude kao Vizantijci koji na kraju i propadose radi svojih kolebljivosti i popustanjima pred Rimom... Ovo dole ispod cu sa velikim ponosom da napisem, pa kako god to ko shvatio Smrt Rimu i Papi.Pravoslavlje ili smrt. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 ma bitno je da smo iste veroispovesti, po kojoj smo svi braca.A brat bratu uvek treba da pomaze, i da se drze...kao sto i sin otadzbine uvek daje zivot za nju kad zatreba.Dobro je da smo se razumeli, svako dobro od Gospoda confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Smrt Rimu i Papi.Pravoslavlje ili smrt. http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,1442.0.html bez ikakve zle namere brate prst ka gore Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 Smrt Rimu i Papi.Pravoslavlje ili smrt. http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,1442.0.html bez ikakve zle namere brate prst ka gore Sta si htela da kazes sa ovim?Da su mozda jeretici?Pa jasno je ko dan da se taj slogan "pravoslavlje ili smrt" odnosi na to da se sluzi istinitom Bogu u istinitoj veri bez ikakvih smucivqanja sa strane.Zato se i kaze ili smrt, smatrajuci pri tom da ce se radije i umreti u veri pravoslavnoj i zrtvovati se nego li napustiti njeno ucenje, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 21, 2009 Пријави Подели Написано Август 21, 2009 konstantine samo da o toj paroli možemo nastaviti na drugoj temi :smiley: parola može imati dvostruko značenje zavisi ko je i u kom kontekstu izgovori Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Септембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 3, 2009 Ovaj film sam ko zna koliko puta gledala??? 0110_hahaha 0110_hahaha 0409_feel Meni se bas svidja, ponekad bih i zaplakala 0110_hahaha kada bih ga gledala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Jedino što mogu da zamjerim Digitalnom anđelu je što je uzimana video prezentacija sa zapada, mislim, dosta se kalkulisalo sa oskudnim video materijalom, ali sam po sebi, Digitalni anđeo uopšte ne unosi strah ni paniku među veliki broj onih koji su vidjeli ovaj dokumentarac. Zato su mogli malo više domaćeg materijala ili jednostavno ikona pa tekst prilijepljen preko njih. Kako obično kače. No, ni Prijatelj Božiji fofondacija ne odstupa od sličnog kriterijuma, s tim da je i prebogato 'domaćeg' video materijala. Najviše mi se sviđa drugi dio filma. Ovo je jedan podsjetnik da je Otkrivenje Jovanovo po mjeri čistote naših duhovnih očiju ilustrovano i akomodirano (zapadnim paletama pijeteta što ne znači da je nužno obojeno propagandom zapada, niti tako mislim, niti to zastupam) do kreacionih visprenosti anonimnog autora, jer je jaki stisak klješta nadvijen nad neutralnim ljudskim kuriozitetima modernih shvatanja. Time se i opravdava mjestimično i rječi iz Otkrivenja da se 'ne zapečate rječi proroštva' jer je ta knjiga dostojna da je vjerujući čitaju i da se upoznaju bliže sa njom jer nas grešne upravlja ka istinskom životu i putu spasenja. I tu nema mjesta za nikakav strah jer znamo da ćemo se opravdati pred Bogom sledeći samo zapovjesti Njegove i hraneći se Njegovim tijelom i krvlju. Preporučio bih svima da ovaj film gledaju više od jednog gledanja, jer asocira na nominalnu vrijednost dostupnih znanja o mogućim pretpostavkama za budućnost. Uz ovo da padne koje listanje Svetih Otaca, pa nigdje milije stvari. Ali i ovo je rebus sam po sebi, Oce primarno držati, a Digitalnog zakulisno.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Kao što je rekao Dositej Hilandarac ovaj film je sektaški. Драгана Милошевић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука