Бартендаз Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 А да ли је Исус стварно то говорио?Одакле Вам докази да је Нови завет истинит и да га неко није преправљао?Да ли су католици писали и мењали Нови завет вековима,па су га преко Грчких попова пренели код нас?Мене као православца занима,одакле Ви сви знате да и Библија и Куран нису мењани,и да Богу нису битне ситнице?Зашто је Ватикан лагао и признао да нема доказе о првој Библији?Кад већ скрећете са теме и помињете цитате! Novi Zavet (pa i Kuran) je kritički i tekstualno-lingvistički jako dobro proučen u skladu sa naučnim metodama, tako da možeš naći recimo knjigu koja se bavi sa tom problematikom, tj. sa upoređivanjem raznih kodeksa ili očuvanih nam prepisa NZ knjiga, pošto "original" više ne postoji, jer se nije očuvao. Na kratko: čak ni onim najvećim ateistima pa ni goniteljima hrišćana ako mogu tako da kažem nije pošlo za rukom da dokažu suprotno, to je da su NZ knjige menjane ili "fabrikovane"... Samo ako pročitaš NZ, postaće ti to odmah jasno. Pokušaj! Takve (lažne) knjige su naravno postojale, kao što postoje prave i falsifikovane novčanice, ali su ih hrišćani već davno sami odbacili kao neautentične ili apokrifne. 0212_rolleyes Ја не кажем да је погрешна цела Библија или Куран,него да је искривљено и једно и друго! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Ja ne znam sta drugi misle ali ovi stihovi jasno ukazuju na to da ako ne ides pravim putem tj. ako ne slijedis Objavu onda si nadrljao ...Kazna te stize zvuči poznato 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 Био сам јуче одсутан, али ево ме данас. Као што рекох, Селкобини постови са подлим и лукавим питањима, који су му објашњени више пута, биће брисани. Дакле, Селкоба, не троши своје драгоцено време јер ћу ти сваки пост обрисати. Ја поштујем људе, искрене вернике, ма које вере били. У Београду имам и пријатеље муслимане. Међутим, ти си један лукав и безобразан човек и твоје намере на овом форуму нису часне. Дакле, још једном, не пишто џаба - све ћу да бришем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Оно што је мени као човеку поражавајуће у Курану је следећа чињеница: у куранском тексту НЕ ПОСТОЈИ реч "љубав". Са друге стране, на свакој куранској страници, најмање једном, помињу се језиве паклене муке које су представљене као одмазда Божија. И да нисам хришћанин, то би ми као човеку било неприхватљиво, језиво. A ono što je za mene poražavajuće u hriščanstvu jeste:Toliko se govori o ljubavi a toliko mržnje učinjeno od strane onih koji pozivaju u ljubav(historijski osvrt)! То само говори о савршенству хришћанства и несавршености хришћана. То даље говори да је хришћанство божанска наука а не људска. Људи се лакше и природније навикавају на куранску философију него на јеванђеоску - зато што је људима много логичније да убијеш онога ко ти зло чини него да му опростиш и чак да га волиш и благосиљаш. Но, људи живе палим начином постојања и њихово расуђивање је веома упитно, њихова "праведност" је веома упитна. Приближавање Богу, ипак, није умовање овога света. Ко је то храбар да разуме, тај ће схватити. Ја зато и кажем: коме је до једноставне вере, ето му ислам, коме је до истине, која није једноставна јер је истина изван ове наше долине плача, тај нека дође у православље. Наравно, свачији избор треба поштовати без икаквог "али". sad zaista moram da odgovorim , u Kur'anu i uopste u Islamu nigdje nema naredba da se ubije neko ko tebi ucini lose , vec naprotiv da mu oprostis i da ga volis bez obzira sta ti je uradio. nisi dobro proucio Islam to je problem. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Allaha doživljavam kao vaš naziv za svog Boga, Stvoritelja Neba i Zemlje. Židovi ga zovu Jahve, Krščani Bog (God, Dio i sl.), a Muslimani - Allah. Muhamed a.s. ne doživljavam kao neprijatelja, dapače. (Čak mislim da je pitanje ove teme dosta sugestivno i da Muslimani ne bi smjeli misliti da mi doživljavamo Muhameda a.s. kao neprijatelja.) Edit: ne bi bilo loše da uza svu literaturu koju čitamo kroz život, jednom pročitamo i Kur'an. Svatko će na kraju donijeti svoj zaključak o toj knjizi ali svakako da ćemo prestati gledati Islam kako nam ga serviraju povijest ili mediji. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 sad zaista moram da odgovorim , u Kur'anu i uopste u Islamu nigdje nema naredba da se ubije neko ko tebi ucini lose , vec naprotiv da mu oprostis i da ga volis bez obzira sta ti je uradio. nisi dobro proucio Islam to je problem. Sura 47, 4: “Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu.” Sura 9.30: Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука