Jump to content

интервју самозваног Епископа РПиКМ иначе монаха Артемија!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ала би било лепо да постоји неко правило које забрањује лаицима да дискутују о црквеним стварима макар док не науче сопствени језик, тј. његов правопис...  Шта му дође "интервију"? Је ли толико тешко преписати реч из наслова, ако се већ не зна напамет како се пише "интервју"?

'Trun u oku brata svoga vidis,a brvno u svome oku ne vidis'

Prozivaj coveka sto mu se potkrala greska u kucanju... :291291291:

А где ми је брвно које не видим? Отвори ми очи, да не живим у заблуди.

Није грешка: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10233.msg315275.html#msg315275.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 83
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

"Артемије, артемије, артемије, артемије, артемије, артемије, артемије"...пуна вам уста само артемија. Па ако нас напустио Артемије, није нас напустио ваљда Бог?

Много се оптерећујете стварима које не можете променути. Боље гледајте како ће те макар једног Србина привући Христу...маните се празне приче. Артемије крено својим путем, па шта сад?Хоћемо ли кукати још 100 година?Нећемо, живот иде даље...нова искушења долазе итд.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

"Артемије, артемије, артемије, артемије, артемије, артемије, артемије"...пуна вам уста само артемија. Па ако нас напустио Артемије, није нас напустио ваљда Бог?

Много се оптерећујете стварима које не можете променути. Боље гледајте како ће те макар једног Србина привући Христу...маните се празне приче. Артемије крено својим путем, па шта сад?Хоћемо ли кукати још 100 година?Нећемо, живот иде даље...нова искушења долазе итд.

Е,тако те волимо Семберац bighugbighug

Пуко ти филм,Србине :drugarstvo:

bighugbighug

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ала би било лепо да постоји неко правило које забрањује лаицима да дискутују о црквеним стварима макар док не науче сопствени језик, тј. његов правопис...  Шта му дође "интервију"? Је ли толико тешко преписати реч из наслова, ако се већ не зна напамет како се пише "интервју"?

'Trun u oku brata svoga vidis,a brvno u svome oku ne vidis'

Prozivaj coveka sto mu se potkrala greska u kucanju... :cmizdrenje:

А где ми је брвно које не видим? Отвори ми очи, да не живим у заблуди.

Није грешка: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10233.msg315275.html#msg315275.

"Пролеће" брате хвала ти али нисам погрјешиЈо стварно нисам знао како је граматички исправно, битно је да је у цијелој овој причи битна моја лоша граматика. и није у реду ако ћемо већ говорити о било чему да ме прозивате индиректно, како Ви као правописно и граматички образована особа (видим да Вам је подфорум "ЛИНГВИСТИКА" један од чешће посјећених) тумаћите Вашу реченицу из првог поста на овој  теми "Шта му дође". Шта ми долази, можда сте мислили, шта ми је супругин брат, или можда ко ми је дужан новце или пак нешто треће. Молим Вас да ми растумачите ту реченицу. "Шта му дође" да не бих био у заблуди и да се као неписмен човјек не би "намицао" свагдје гдје ми није мјесто.

Опростите ми молим Вас што нисам апострофирао ријечи.  :291291291:

бијо

дали

незнам

не проговарати

све сам ово тачно написао дали сам и праву?!

имам неких тестова неоцјењених па ако бисте били љубазни да ми помогнете?

гуд бај

гад блес ју

:291291291:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Амин брате.

Све си у праву.

Подели на овим сајтовима

"Суштина Нашег одговора, сада и овде, била би, да је наш статус остао као што је био и раније, а то је да смо Ми пред Богом и пред Црквом доживотни канонски Архијереј Епархије рашко-призренске. Истина, у егзилу, будући да смо протерани са Наше канонске територије. Наша Епархија рашко-призренска, будући да је остала без своје територије, проширила је своје канонске границе на цео свет. Где год има православних Срба - верника који остају привржени Нама као своме пастиру и духовнику, као и принципима за које се боримо, тамо су Наши верници, тамо је и Наша Епархија."

шта мислите о овим ријечима?

Horor. Siroti o. Artemije... Ove reci su textbook-example sektastva. Da bi dao Gospod, molitvama svetog avve Justina da se zbude preumljenje kod njegovog ceda Artemija, i da se vrati svojoj braci (tj. Crkvi) koja ce ga odmah prihvatiti u sta nema sumnje.

Подели на овим сајтовима

УБИЈАЊЕ ПРАВОСЛАВЉА У ЕПАРХИЈИ ШАБАЧКОЈ

Ових дана из средишта Шабачке епархије са потписом епископа у...пућен је акт на адресе свих манастира и ЦО. Акт садржи упуства како поступити ако се у неком делу епархије примети Владика Артемије (тамо другачије пише али ја тако нећу никада написати) или неко од следбеника и строго обратити пажњу на цивилна лица која стају на страну Владике Артемија. Одмах обавестити епархију а таквима забранити улазак у храмове.

Заиста ће у дан Суда бити лакше Содому него епархији Шабачкој.

Страшно је да у Шапцу постоји један од већих центара харикришне,јеховних сведока,адвентиста и осталих изрода и нико се против њих није побунио а ПРАВОСЛАВНИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЈЕ ОПАСНОСТ. Одрицање од Владике Артемија је једнако одрицању од Православља па остављам сваком да поступи по слободи и савести.Само вас молим да када бирате на коју ће те страну у садашњости гледајте у будућност,имајте на уму увек да се клонимо ствари и појава због који би нас унуци могли проклињати а предци се стидети. Остајмо чврсто у Исповедању неокаљане Вере Православне чак и по цену свега овоземаљског. Свако Вам добро од Господа желим. Праштајте и помјаните.

Подели на овим сајтовима

НАПОМЕНА:

преузето са РАСКОЛНИЧКОГ САЈТА

ДИРЕКТАН ЛИНК:

http://www.eparhija-prizren.org/en/bishop/5-2010-11-27-14-52-21/48-episkop-artemije-intervju-za-info-sluzbu-eparhije-raskoprizrenske.html

Наша Епархија рашко-призренска, будући да је остала без своје територије,

проширила је своје канонске границе на цео свет.

:drugarstvo:

No comment

Нови папа је рођен! 0110_hahaha 0304_smile4 0409_feel

Bas sam to i ja htela da napisem...Papa iz Ljuljaka  :cheesy:

Да није жалосно, стварно би било смешно да пукнеш од смеха.  prstgore

Подели на овим сајтовима

Ових дана из средишта Шабачке епархије са потписом епископа у...пућен је акт на адресе свих манастира и ЦО. Акт садржи упуства како поступити ако се у неком делу епархије примети Владика Артемије (тамо другачије пише али ја тако нећу никада написати) или неко од следбеника и строго обратити пажњу на цивилна лица која стају на страну Владике Артемија. Одмах обавестити епархију а таквима забранити улазак у храмове.

Страшно је да у Шапцу постоји један од већих центара харикришне,јеховних сведока,адвентиста и осталих изрода и нико се против њих није побунио а ПРАВОСЛАВНИ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ ЈЕ ОПАСНОСТ. Одрицање од Владике Артемија је једнако одрицању од Православља па остављам сваком да поступи по слободи и савести.Само вас молим да када бирате на коју ће те страну у садашњости гледајте у будућност,имајте на уму увек да се клонимо ствари и појава због који би нас унуци могли проклињати а предци се стидети. Остајмо чврсто у Исповедању неокаљане Вере Православне чак и по цену свега овоземаљског. Свако Вам добро од Господа желим. Праштајте и помјаните.

Па ово ти је пријатељу мој поента. Није одрицање од "владике" Артемија одрицање од православља, него одрицање од Цркве је одрицање од православља. Артемије се одриче од Цркве, и својим потезима показује да оснива своју Цркву, и то не било какву него васељенског карактера, јер је објавио да је границе своје епархије проширио на читав свет.  :drugarstvo:

Артемије је догматски исправан, али еклесиолошки је потпуно залутао. Да није не би причао небулозе како позива све српске православне вернике да се приклоне њему духовном ауторитету и истинском пастиру...Да му не ради сујета на максимум, не би се усудио назвати истинским пастиром. Пронађи ми житије у коме иједан с.Отац који је био прогоњен себе назива истинским пастиром, и који позива читаву васељену да му се приклони као правом духовнику.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

"Суштина Нашег одговора, сада и овде, била би, да је наш статус остао као што је био и раније, а то је да смо Ми пред Богом и пред Црквом доживотни канонски Архијереј Епархије рашко-призренске. Истина, у егзилу, будући да смо протерани са Наше канонске територије. Наша Епархија рашко-призренска, будући да је остала без своје територије, проширила је своје канонске границе на цео свет. Где год има православних Срба - верника који остају привржени Нама као своме пастиру и духовнику, као и принципима за које се боримо, тамо су Наши верници, тамо је и Наша Епархија."

шта мислите о овим ријечима?

dozivotni predsednik stranke,Vojislav Seselj

gde su srpske zemlje tu su srpski radikali  

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па ово ти је пријатељу мој поента. Није одрицање од "владике" Артемија одрицање од православља, него одрицање од Цркве је одрицање од православља.

Артемије се одриче од Цркве, и својим потезима показује да оснива своју Цркву, и то не било какву него васељенског карактера, јер је објавио да је границе своје епархије проширио на читав свет.  :drugarstvo:

Артемије је догматски исправан, али еклесиолошки је потпуно залутао. Да није не би причао небулозе како позива све српске православне вернике да се приклоне њему духовном ауторитету и истинском пастиру...Да му не ради сујета на максимум, не би се усудио назвати истинским пастиром. Пронађи ми житије у коме иједан с.Отац који је био прогоњен себе назива истинским пастиром, и који позива читаву васељену да му се приклони као правом духовнику.

Амин.

Подели на овим сајтовима

Артемије је догматски исправан, али еклесиолошки је потпуно залутао.

contradictio in adjecto... Еклисиологија је саставни део догматике.

Подели на овим сајтовима

Добро ајде кад кажеш.  :cheesy2:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Само вас молим да када бирате на коју ће те страну у садашњости гледајте у будућност,имајте на уму увек да се клонимо ствари и појава због који би нас унуци могли проклињати а предци се стидети.

ove me tvoje riječi podsjetiše na slijedeće:

Lk (12, 47-48)

47. А онај слуга који зна вољу господара свог, и није се приправио, нити учинио по вољи његовој, биће врло бијен;

48. А који не зна па заслужи бој, биће мало бијен. Коме је год много дано много ће се искати од њега; а коме предаше највише највише ће искати од њега.

pomeni i ti i pokajmo se na vrijeme za sve. :cheesy2:

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Добро ајде кад кажеш.  :cheesy2:

Брате Јустинијане, твоји постови су предивни и зато мора све да буде цакум-пакум. klapklap

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...