w.a.mozart Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 a da nije zbog onoga što kaže sv. jovan zlatousti... neznabošci o dogmatima sude po životu a ne po dogmatima Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 stoji to, kome je dano i ko može upravljati svoj život po dogmatima, ali to ne znači da trebamo odgovarati slici koju drugi grade o nama, konkretno sektaši. Znaš onaj vic, kada su neki subatari šta li navatali u selu lokalnog pjanca i odlučili da ga promene. Vidi kakav si, srljaš u propast, promeni svoj život, ostavi se pića itd... I on poklekne ubeđivanju. Krene u njihovu crkvu, sredi se i tako neko vreme. Posle nekog vremena povuče ga želja i opet se zapije u kafani. Kad je izlazio iz kafane sretne popa kako ide, i kaže mu: "slava Bogu oče opet sam pravoslavan!" w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 u stvari smo samo mi odgovorni za sektaše... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 26, 2013 Пријави Подели Написано Март 26, 2013 Možda za ove danas, ali za one nekad niko nije bio kriv, ni oni sami. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ispravka Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 sekta u Biblijskom smislu znači pravovernost. čudno ali istinito. pavle goni sektaše,a ispostavlja se na putu za damask da goni samog Hrista koji ga obara na zemlju i dobija za svog apostola. Isusa yovu nazarensko sledbom,sektom. sekta u Bibliji znači oni koji su odvojeni od nauke velike crkvene dogme ovoga puta jevrejske crkve.svi hrišćani u onom vremenu i u ovom su za jevrejsko poimanje sektaši.sviđalo se to nama ili ne. onda sekta je u stvari za Boga znak pravovernosti a ne krivovernosti. tako da i o tome treba razmišljati da se ne peca čovek u sosptvenu nerazumnost pojma. takođe današnje poimanje reči sekta označa malu skupinu naspram velikog tela. u tom kontekstu katolici sve smatraju prećutno sektom jer ih navodno ima više od protestanata,pravoslavnih itd. ovi opet one ispod sebe i tako dalje. ali istina po Hristu je unuitar malog stada. recimo 8.duša ulazi u barku,4.izlazi iz sodome,2.duše ulaze u obećanu zemlju hanan,itd. očito ozbiljan pojam za razmišljanje. pavle u rimljanima kažer jevrejima,je li oni misle da samo što su obrezani da su pravi? pa im veli da oni neobrezani mi pagani držeć Hrista i revnost smo u stvari duhovno obrezani a ne oni po telu samo,po zvanju. tako kako se gleda sekta može biti kurs mnogima za ispravnost verovanja a ne za krivovernost.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Ako ćemo iskreno,sekta ne može biti pravovernost ,jer seti ima par hiljada u današnje vreme,mislim samo na Hrišćanske. Sigurno je da Hrišćani nisu bili jedina sekta u vremenu kada su nastali.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 pa čak i ovo što reče čovek, govori da nema lakog odgovora na to pitanje, samo ne bi reko da su hrišćani ličili na ove današnje sekte. One se izdvajaju, uzimaju samo jednu ideju vodilju ili nešto slično dok druge stvari odbacuju i stoga ne mogu i ne žele ostati sa većinom. Prvi hrišćani su imali novost, nešto kvalitativno novo u odnosu na staru zajednicu. Dok su se oni smatrali delom zajednice i odlazili u hram i sinagoge, dotle ih je većina odbacivala i progonila. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ispravka Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 ima istine u svemu pomalo. ima dosta nauka. ali zar to nije dobar znak da je original jako cenjen čim toliko falsifikata prave? pitanje je da li su apostoli bili baš u lakoj koži,kad su ih hteli ubiti u sinedrionu i kad su ih bičevali nakon ih je gamalailo spasao u zadnjem času. Isusa su recimo kajafa i drugi optužili da se nije nigde učio sa njima i kako mogu ljudi ići za takim,još su opteretili dodatno stvar da je tesarev sin,drvodeljin pa da mu znaju majku,sestre itd. ilija je bio odbačen,isaija,jeremija,amos je bio sin govedara ,jovan pustinjak,miheja isto,stao je naspram 400 ahavovih proroka,pokazao da je bio u nebu u duhu video Božjis abor i kako Bog lično odlučuje da prevari ahava i šalje lažnog duha. tako da po svemu tome se vidi koliko možemo biti u krivom,a misliti da asmo u pravom.savle,budući pavle goni hrišćane ,daje da se muče taki. vrlo čudno. katolička inkvizicija ubija milione ljudi jer ne veruju isto. a ko sme ubiti i neprijatelja? policijski službenik bi svakog ubicu nazvao ubicom,a danas mnogi se proglase svetiteljem a ubili su ko zna koliko hiljada ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ne znam koliko bi se u pocetku Hriscanstvo moglo nazivati sektom. Hristos je dosao da ispuni zakon to su jevreji vrlo dobro znali. Dakle imamo sve imamo ispunjenje starozavetno u Licnosti Hrista i dobili smo Novi Zavet Boga sa covekom. Cak i da su neki Hriscane nazivali sektasima ni sami duboko u to nisu verovali. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Врло занимљива тема и одлично запажање , ако се не варам , принцип по којем бисмо требали СВИ делати ( по разним секташким констатацијама ) је утопија . Оно што је занимљиво по питању утопије ( у хришћанству ) то је да јој није било места у хришћанској свести пре Реформације о чему подобније пише Прота Василије Попов у свом делу ,,Православље и слобода завршавајући једно поглавље речима Св. Теофана Затворника , цитирам : ,,Истинска толеранција побожно поштује своју веру , брине о чистоти и слави њеној , радује се уздизању њеном ; али притом отавља у својој близини место и за друге вере , не зато што их сматра једнако ваљаним и спасоносним , већ из попустиљивости према онима који су у заблуди. Она не присиљава , не приморава , не прогони ; али уједно не пропушта прилику да с љубављу укаже на заблуду и да слободном убеђењу и савести понуди избор бољег" Наиме у вези са тим волео бих да прочитам шта ви мислите о овоме http://youtu.be/T0a70LdkzeY ? Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Nisam znao gde da postavim pa evo ovde. Upravo sam bio "žrtva" pokušaja uvlačenja u neku hrišćansku sektu (ne znam koju) dok sam autobus čeka. Da budem iskren lepo mi došlo što sam popričao za ženom jedno 10 minuta dok mi bus nije doša, da mi vreme brže prođe. Sve na foru "The end is near I nakraju razočarenje: "Izvinite evo mi ga bus moram da idem, a i ja sam ateista" (samo da sam imao neku kameru neki google glas da snimim njen izraz lica kad sam ovo rekao) "Znači ne želiš da budeš spasen?" "Ne" Иринеј, Биљана, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 LOL Izraz na njenom licu kad je shvatila da nije uspela - NEPROCENJIVO Биљана је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 HAHA necete verovati ali dok sam citao vas dvoje ide reklama na radiu : Da li znate koliko je raj udaljen od vas?? Izraz na njenom licu i reklama u to isto vreme NEPROCENLJIVO uzasni su u pokusaju privodjenja:) Volim pravoslavnu veru zato sto nije nametljiva vec je stvar slobodnog izbora i volje i u tom smislu razgovaram sa svakim. Биљана and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 u tom smislu razgovaram sa svakim. čak i sa pravoslavcima LOL Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 čak i sa pravoslavcima LOLZnas ono maturanti danas vam je nebo granica Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука