Jump to content

Sektaska propaganda usmerena protiv pravoslavlja i PC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šta da ti kažem, nisam istoričar religije, ali Mirča Elijade i ostala ekipa su onda verovatno gadno pogrešili kad su opisivali slovenske religije. Zašto misliš da je taj izveštaj uopšte relevantan?

Ima i jedan izveštaj (ima ih sigurno više) o englezima koji su prvi put došli u carsku Kinu. Jedan od domaćina je posle opisao došljake kao vrlo ružne ljude koji jako smrde i verovatno su ljudožderi. Kao uvek bitan je kontekst nečega. On se uglavnom vremenom izgubi  i teško ga je proniknuti (pod uslovom da se nešto slično što opisuješ igde dešavalo na području gde su živeli sloveni). Ne zaboravi da su rimljani smatrali da su prvi hrišćani ljudožderi.

Ti ako želiš ljude odvratiti od neopaganstva možda da izebereš neku drugu metodu? Dosta paganstva je ostalo sačuvano unutar hrićanstva kod slavena, to se isto može proučavati...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Претпостављам да алудираш да по твом схватању "немам довољно љубави, разумевања, толеранције"? Ја искрено и немам, али не према људима, већ према учењу које као ниједно друго, изобилује глупостима, измишљотинама и фалсификатима. Просто је човек некада у недоумици да ли да се смеје или да се нервира због толике дрскости.

Мала је једна порука да би се указало на све засебно. "Родноверје" представља класичан пример онога што Апостол Петар описује речима "пас се враћа на своју бљувотину". Људи просто траже изговор, било какав, да могу да се предају разврату, јер "богови не дају никакве моралне забране".

Чак немају довољно искрености да то отворено признају као што је један атеиста био толико поштен па је рекао да неће да верује у Бога јер би то значило да мора да поштује седму заповест.

Пошто нема на чему, не постоји ништа просто на чему би могли да изграде свој идолопоклонички култ, они почињу да пљују по хришћанству и на томе и граде целу своју фантазију. А ми хришћани треба да смо пуни "љубави" па да не одговоримо на пљување по Христу, називање Христа "блудним обрезаним Јеврејем"?

By the way, твој аватар указује да можда волиш Перуна, Дажбога или Велеса, ако се не варам?

Или ти је неки скандинавски "бог" можда више по мери? :)

Вау, полако, нисам нападао ништа. Више сам мислио као:"Цццц... не ваља то... јок..." као неки професор кад слуша студентска трабуњања  :bleh:

Наилазио сам на родновјерје и увијек ми је било збуњујуће како неко може слиједити религију за чије богове зна да не постоје. Очигледно нешто друго је ту посреди. Свако из неког свог разлога то ради. Ово што си ти навео је један од њих. Но, то прозивање Исуса је, ако се добро сјећам, из једне огромне књиге неког родновјерца који је Исуса чак назвао хомосексуалцем? Заборавих му име, а и књигу сам му престао читати након пола прве странице.

Мој аватар указује да волим Толкина, јер ово је Турин Турамбар, лик из његових књига Силмарилиона и Дјеце Хуринове. И да, волим митологију уопште ( посебно словенску и германску ).

Подели на овим сајтовима

Ми нисмо слуге, слуге нисмо ми? (о неопаганској пароли „мој бог мене робом не назива!“)

Објављујемо још једну од анализа родноверних „аргумената“ којим покушавају да оправдају своје непријатељство према истинитом Откривењу и Ономе Који га је донео на земљу, Распетом Исусу Христу, Сину Божијем. У тексту се даје одговор на аргумент који може да узменири и збуни неке људе, који можда може да „звучи добро“ а у суштини представља још једно показивање сопственог незнања. Неопагани „хуле на оно што не знају“ (Јуда 10).

http://www.svedokverni.org/mi-nismo-sluge-sluge-nismo-mi-o-neopaganskoj-paroli-moj-bog-mene-robom-ne-naziva/

Подели на овим сајтовима

Изузетно занимљиво.

У доба њу еиџ заразе добро је знати вирусе

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...