Jump to content

kako islam a kako hriščanstvo gledaju na sljedeće?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom

problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin

te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno

a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja

problem je i ovaj internet sto se ljudi nekad tesko sporazumevaju

Stariji je judeizam. 1000000001010

A OD JUDEIZMA ABRAHAMOVA VJERA.
Аврам је имао сусрет са Светом Тројицом...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

vidi, po vasoj veri islamu, ja cu biti osudjen ako pricam protiv vase vere, a vidi sad, ti mozes da pricas sta oces protiv hriscanstva i da hulis kolko oces i kako oces, i neces biti osudjen od strane hriscana u toj i takvoj meri kolko bi islam osudio, ja mogu cak i da kazem ako oces da nsiam hriscanin, a znas zasto? zato sto je to samo obicna rec koja bez svog znacenja nije nista! ja i ako kazem da nisam hriscanin, to mi nece smetati, jer ja verujem u Isusa i trudim se da postujem zapovedi, a Isus nije rekao e ovo se sad zove Hriscanstvo, ne, to su ljudi njegovi savremenici i oni posle nazvali Hriscanstvom, to samo poslusanje u njega tj Boga, i otud moze da se kaze da ne postoji nijedna druga vera osim vera u samog Gospoda Boga, jednog i jedinog, a njegovi sledbenici su je nazvali Hriscanstvom

problem su sve ostale vere osim Hriscanstva jer je Hriscanstvo prvi i jedini pravi izvor i svedocanstvo preneseno od strane ljudi na najverodostojniji moguci nacin

te silne vere i slepo slusanje samo stvaraju zbrku i zabludu i prevaru, Hriscanstvo je izvorno

a ja jos nisam na tom stupnju da za bitangu ne mogu da kazem da nije bitanga, nisam jos tolko napredovao i hriscanstvu, jer hriscanstvo je vera prastanja

Stariji je judeizam. :)

Gdje je Avram imao susret sa kako kažeš, svetom trojicom?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Stariji je judeizam. :)

Gdje je Avram imao susret sa kako kažeš, svetom trojicom?
Ovde

Постављена слика

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Како ислам и Хришћанство гледају на то да смо ми СРБИ шампиони света.

kolo2 kolo2 kolo2

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Аврамово гостољубље је ејдан веома интересантан библијски текст. На необјашњив начин (у смислу лингвистичког или каквог другог логичког објашњења) Авраам се гостима, Тројици путника, обраћа час као једноме Господ, час као Тројици. Ето, ако прихватимо исламску тврдњу да си "покварени" Јевреји кривотворили Библију, како је онда ово могуће? Јер, Јевреји, као и муслимани, одбацују веру у Свету Тројицу. А погледајте текст:

1. Мојсијева, глава 18

1. После му се јави Господ у равници мамријској кад сеђаше на вратима пред шатором својим у подне.

1 Мој. 13:18, 1 Мој. 14:13, Дела 7:2

2. Подигавши очи своје погледа, и гле, три човека стајаху према њему. И угледавши их потрча им у сусрет испред врата шатора свог, и поклони се до земље;

1 Мој. 18:22, 1 Мој. 19:1, Јевр. 13:2, 1 Пет. 4:9

3. И рече: Господе, ако сам нашао милост пред Тобом, немој проћи слуге свог.

Суд. 6:18

4. Да вам донесем мало воде и оперите ноге, те се наслоните мало под овим дрветом.

1 Мој. 24:32, 1 Мој. 43:24

5. И изнећу мало хлеба, те поткрепите срце своје, па онда пођите, кад идете поред слуге свог. И рекоше: Учини шта си казао.

6. И Аврам отрча у шатор к Сари, и рече: Брже замеси три копање белог брашна и испеци погаче.

2 Сам. 13:6

7. Па отрча ка говедима и ухвати теле младо и добро, и даде га момку да га брже зготови.

8. Па онда изнесе масла и млека и теле које беше зготовио, и постави им, а сам стајаше пред њима под дрветом докле јеђаху.

9. И они му рекоше: Где је Сара жена твоја? А он рече: Ено је под шатором.

1 Мој. 24:67, Титу 2:5

10. А један између њих рече: Догодине у ово доба опет ћу доћи к теби, а Сара ће жена твоја имати сина. А Сара слушаше на вратима од шатора иза њега.

1 Мој. 17:19, 1 Мој. 21:2, Лука 1:13, Рим. 9:9

11. А Аврам и Сара беху стари и временити, и у Саре беше престало шта бива у жена.

Рим. 4:19, Јевр. 11:11

12. Зато се насмеја Сара у себи говорећи: Пошто сам остарела, сад ли ће ми доћи радост? А и господар ми је стар.

1 Мој. 17:17, Лука 1:18, 1 Пет. 3:6

13. Тада рече Господ Авраму: Што се смеје Сара говорећи: Истина ли је да ћу родити кад сам остарела?

14. Има ли шта тешко Господу? Догодине у ово доба опет ћу доћи к теби, а Сара ће имати сина.

Псал. 115:3, Јер. 32:17, Зах. 8:6, Мат. 3:9, Мат. 19:26, Лука 1:36, Лука 1:37, Рим. 4:21, Јевр. 11:19

15. А Сара удари у бах говорећи: Нисам се смејала. Јер се уплаши. Али Он рече: Није истина, него си се смејала.

16. Потом усташе људи оданде, и пођоше пут Содома; а Аврам пође с њима да их испрати.

17. А Господ рече: Како бих тајио од Аврама шта ћу учинити,

Псал. 25:14, Амос 3:7, Јован 15:15

18. Кад ће од Аврама постати велик и силан народ, и у њему ће се благословити сви народи на земљи?

1 Мој. 12:3, 1 Мој. 22:18, Псал. 72:17, Дела 3:25, Гал. 3:8, Гал. 3:16, Гал. 3:18

19. Јер знам да ће заповедити синовима својим и дому свом након себе да се држе путева Господњих и да чине што је право и добро, да би Господ навршио на Авраму шта му је обећао.

1 Мој. 17:27, 1 Мој. 35:2, 5 Мој. 4:10, 5 Мој. 6:6, Ис.Н. 24:15, Ефес. 6:4

20. И рече Господ: Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан.

1 Мој. 4:10, 1 Мој. 19:13, Језек. 16:45, Јаков 5:4

21. Зато ћу сићи да видим еда ли све чине као што вика дође преда ме; ако ли није тако, да знам.

1 Мој. 11:5, 2 Мој. 3:7, 2 Мој. 3:8, Псал. 14:2, Псал. 53:2, Јевр. 4:13

22. И људи окренувши се пођоше пут Содома; али Аврам још стајаше пред Господом,

1 Мој. 18:1, 1 Мој. 19:27

23. И приступив Аврам рече: Хоћеш ли погубити и праведног с неправедним?

4 Мој. 16:22, 2 Сам. 24:17, Псал. 11:4

24. Може бити да има педесет праведника у граду; хоћеш ли и њих погубити, и нећеш опростити месту за оних педесет праведника што су у њему?

Мат. 7:13

25. Немој то чинити, ни губити праведника с неправедником, да буде праведнику као и неправеднику; немој; еда ли судија целе земље неће судити право?

Јов 8:3, Јов 8:20, Јов 34:17, Псал. 58:11, Псал. 94:2, Иса. 3:10, Мал. 3:18, Рим. 3:5

26. И рече Господ: Ако нађем у Содому педесет праведника у граду, опростићу целом месту њих ради.

Јер. 5:1, Језек. 22:30, Мат. 24:22

27. А Аврам одговори и рече: Гле, сада бих проговорио Господу, ако и јесам прах и пепео.

Псал. 8:4, Лука 18:1

28. Може бити праведника педесет мање пет, хоћеш ли за оних пет потрти сав град? Одговори: Нећу, ако нађем четрдесет и пет.

29. И стаде даље говорити, и рече: Може бити да ће се наћи четрдесет. Рече: Нећу ради оних четрдесет.

1 Сол. 5:17

30. Потом рече: Немој се гневити, Господе, што ћу рећи; може бити да ће се наћи тридесет. И рече: Нећу, ако нађем тридесет.

Суд. 6:39, Иса. 55:8

31. Опет рече: Гле сада бих проговорио Господу; може бити да ће се наћи двадесет. Рече: Нећу их погубити за оних двадесет.

Јевр. 4:16

32. Најпосле рече: Немој се гневити, Господе, што ћу још једном проговорити; може бити да ће се наћи десет. Рече: Нећу их погубити ради оних десет.

2 Мој. 34:6, Суд. 6:39, Псал. 34:15, Приче 15:29, Јаков 5:16, 1 Јов. 3:22

33. И Господ отиде свршивши разговор са Аврамом; а Аврам се врати на своје место.

Подели на овим сајтовима

Изволите, објасните ово тајанствено укртштање једнине и множине. Немојте само рећи: Јевреји су то исправили, јер је то нелогично (Јевреји не исповедају Свету Тројицу).

Подели на овим сајтовима

Zasto vi Eniza nidponistavate?

чејо, докле то завади па владај  1000000001010

Gospn Medenica, vi ste ovde neki administrator, sta li.

Vas forum pratim skoro sest meseci i mnogo su me ismijale poruke tog Cejovica, sa kojim me vi identifikujete.

Na vasu zalost, ja sam zaista Stojanka.

Hvala na paznji.

Подели на овим сајтовима

Како ислам и Хришћанство гледају на то да смо ми СРБИ шампиони света.

kolce kolce kolce

Ovako: 1000000001010 greengrin greengrin greengrin 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha confused1 confused :bla: :) confused 319.gif kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolce kolce.

Kad se komšije vesele u dobru i mi smo u veselju sa njima.Podržavamo sve pozitivno a sport je pozitivnost.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Zasto vi Eniza nidponistavate?

чејо, докле то завади па владај  1000000001010

Gospn Medenica, vi ste ovde neki administrator, sta li.

Vas forum pratim skoro sest meseci i mnogo su me ismijale poruke tog Cejovica, sa kojim me vi identifikujete.

Na vasu zalost, ja sam zaista Stojanka.

Hvala na paznji.

чејо, чејо, што си се оклизнуо  greengrin greengrin greengrin

нисам ти ја админ више, има скоро два месеца  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...