Jump to content

Заменик валаамског Игумана служио са македонским расколницима!

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...

Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.

За шта да тражим опроштај хебо те????

Salve mrznje? Ne govoris istinu, brate. I to je proverljivo.

Poceo si kao zestok raskolnik, pa si video da to bas ne prolazi, pa si se prikrio, kao ides u Crkvu. No, to si samo radio da bi mogao da prostacki vredjas Crkvu i njene vladike, sve pod izgovorom da imas "prijatelje u Makedoniji".

Pritom si veoma nevest u poslu koji obavljas. Providan si kao flis papir.

Svima je jasno, brate Ahile, da tvoji "prijatelji" imaju sluzbene legitimacije i to one iste organizacije koja je raskol stvorila i odrzavala ga i koja sprovodi sada teror nad pastirima Crkve.

Опа, па имамо и прозорљиве старце овде! Стварно имам легитимације? Нисам знао стварно!

Ma procitaj lepo sta sam napisao. Legitimacije i to sluzbene imaju oni tvoji "prijatelji" koji te snabdevaju informacijama o tome da je vladika Jovan ukrao pare, da jedan episkop POA siri bugarizaciju, pa ono o duhovnom cedu, itd.

Kakve sluzbene legitimacije hoces da pitas? Ovako. Kad je ta organizacija proterivala mitropolita Josifa i kasnije kada je osnivala raskolnicko udruzenje "MPC" sluzbene legitimacije su imale petokraku na koricama. Pre dvadesetak godina petokraku su zamenili stilizovanim suncem, ali i dalje progone Crkvu i njene pastire.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...

Не, ово није прва тема о Македонији на којој сам ја наишао на салве мржње према Македонији и Македонцима, а сада сам морао да реагујем.

За шта да тражим опроштај хебо те????

Salve mrznje? Ne govoris istinu, brate. I to je proverljivo.

Poceo si kao zestok raskolnik, pa si video da to bas ne prolazi, pa si se prikrio, kao ides u Crkvu. No, to si samo radio da bi mogao da prostacki vredjas Crkvu i njene vladike, sve pod izgovorom da imas "prijatelje u Makedoniji".

Pritom si veoma nevest u poslu koji obavljas. Providan si kao flis papir.

Svima je jasno, brate Ahile, da tvoji "prijatelji" imaju sluzbene legitimacije i to one iste organizacije koja je raskol stvorila i odrzavala ga i koja sprovodi sada teror nad pastirima Crkve.

Опа, па имамо и прозорљиве старце овде! Стварно имам легитимације? Нисам знао стварно!

Ma procitaj lepo sta sam napisao. Legitimacije i to sluzbene imaju oni tvoji "prijatelji" koji te snabdevaju informacijama o tome da je vladika Jovan ukrao pare, da jedan episkop POA siri bugarizaciju, pa ono o duhovnom cedu, itd.

Kakve sluzbene legitimacije hoces da pitas? Ovako. Kad je ta organizacija proterivala mitropolita Josifa i kasnije kada je osnivala raskolnicko udruzenje "MPC" sluzbene legitimacije su imale petokraku na koricama. Pre dvadesetak godina petokraku su zamenili stilizovanim suncem, ali i dalje progone Crkvu i njene pastire.

Ја никада нисам рекао да је АЕ Јован украо неке паре! Нити сам рекао нешто слично за његову личност. То му је намештено! Мало си се утриповао дечко, као и велики број других верника СПЦ, који за све што им се не допада ''налазе'' неке скривене противнике или људе који раде за те ''скривене''. Велика је количина параноје присутно, а то је болесно стање!

Стварно човек треба бити потпуно оптерећен паранојом или потпуно оптерећен теоријом завере да би помислио да треба да одем код некога са легитимацијом да сазнам најбаналније ствари. Да ли си погледао клип који сам поставио??? Видео сам га пре две три године још. Е видиш, у том клипу калуђерице Македонке тврде да су Бугарке. А знаш ли одакле им то??? Имаш једном да погађаш! О ономе о духовном чеду ћеш сазнати са странице ПОА одакле сам и сам сазнао (оопштењу са духовном ћерком сам сазнао први пут од једног момка из МПЦ али нисам поверовао  док ми исто то није потврдио један калуђер из ПОА који је у Србији). Тако да дечко, батали ту параноичну причу, ја сам само један обичан човек којег занима истина и Христос, а не некакве легитимације и слично.

што се тиче Митрополита Јосифа и везано за њега. Па, гледај овако. СПЦ је у Македонију насилно донела Краљевина Србија. Насиље донело, насиље однело, не подржавам ни једно ни друго и чист сам пред Господом!

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Syd-е у право си скроз, комунистичка творба, исто као и Ахил = Раде Блажевски, или мпц, или од службе неко. Ове око бугаризације ти је тешка глупост... мани то, како епископ бугар из ПОА, а Архиепископ њихов притворен на бугарској граници...

Подели на овим сајтовима

Syd-е у право си скроз, комунистичка творба, исто као и Ахил = Раде Блажевски, или мпц, или од службе неко.

sHa_sarcasticlol

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

AHIL

"Нпр један Епископ отворена заступа бугаризацију Македонаца.Један од рашчињених има и профил на фб. Не желим да му говорим име јер о туђим гресима не желим да говорим.    

Ја искрено и невидим, да говориш о некој теологији овде, сем о туђим гресима  :huh: , притом имајући константне изливе мржње, навреде, пцовке. Што ти је цео свет крив што си расколник, исповедај се, пођи код канонске хијерархије и реши то стање, немој да нас мучиш овде са личним фрустрацијама што си: 1.расколник и под 2. македонац, нема ништо лоше у томе, ако се покајеш за расколничко стање, надминеш раскол у глави, а македонство ти нико не оспорује...  

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да се захвалим браћи Бетмену, Syd-у, Перезвону и Иполиту  :huh: :huh:, јер су ми својим одговорима дотичом ''ахилу'' , заиста скратили муке те не морам сад да му лично одговарам ... Човек продаје морализам, и то онај најјефтинији - који никакве везе са Црквом нема..притом желећи ЈЕДИНО да нас све заједно удаљи од теме..што му је донекле и успело... дакле то му је једини циљ... и на тренутак га је постигао... Браћа су успешно одолела и вратила тему на прави пут и заиста сам им захвалан... јер се почео да разговора  лично о њему...класинчна подметачина удбашког порекла... Мени се обраћа са ''ДЕЧКО''...при том незнајући ни да  ли сам дечко, старац, мушко ...а можда сам и сам Папа лично...можда сам и македонац..а можда је он и србин из македоније...а можда сам ја тај владика који спроводи Бугаризацију македонаца у ПОА хахахаха ...невероватан је.. удба полиција или расколник у чину... а квалификације типа ''етнофилетизам у српској цркви је највећи'' само показују да лик изгледа никад није био у Грчкој, ... Бугарску је посећивао вероватно смо невезано за Цркву..а о Румунији или тек Русији (трећи Рим )да не говоримо.. Јефтино разметање са ''етнофилетизмом у српској цркви'' показује само да ветар дува са партизанског терена што је и главни разлог раскола у македонији... и док се то не схвати нема напретка...али сад постоји избор ...- јерархија ПОА...и Архиепископ Јован који је очито НЕСРБИН...НЕБУГАРИН...па ипак неваља!!! Ајмо да мислимо драги моји македонци срби и сви остали мало о томе... да ли је на крају свега уопште то -  битно ко је какве националности.....НАРАВНО Д А НИЈЕ...и да ли има везе ко има колико пријатеља и где... битно је ..али не за ову тему,... А сви који мисле да је Црква морално политичка организација подобних хришћана су прмашили ''организацију'' зато ја кажем да је партизанштина све то закувала и сви који и даље мисле као брат Ахил мисле на партизански начин... Зато ако с енастави са овим тоном можемо само губити време... те стога или игноришите дотичног Ахила који отворено шири увреде на рачун Цркве.. а било је и псовки!...  или га једноставно банирајте... стари је то познаник са Светосаље.орг... зато људи Игноришите  његове личне и јевтине опсаке и квалификације о доброти ових или оних, о манији и филији једних или других јер једино што он има за циљ јесте да нас удаљи од теме..ШТО ЈЕ ОСНОВНИ ЦИЉ ДРУЖИНЕ ПОД НАЗИВОМ ..мпц... Македонска партизанска црква... да не кажем Монти Пајтон Циркус.. који је поништио своје потписе ...три епископа на Нишком договору...својевремено...исто као и Артемије ових дана... свака аналогија је суштински намерна...

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да се захвалим браћи Бетмену, Syd-у, Перезвону и Иполиту  :229229229: :291291291:, јер су ми својим одговорима дотичом ''ахилу'' , заиста скратили муке те не морам сад да му лично одговарам ... Човек продаје морализам, и то онај најјефтинији - који никакве везе са Црквом нема..притом желећи ЈЕДИНО да нас све заједно удаљи од теме..што му је донекле и успело... дакле то му је једини циљ... и на тренутак га је постигао... Браћа су успешно одолела и вратила тему на прави пут и заиста сам им захвалан... јер се почео да разговора  лично о њему...класинчна подметачина удбашког порекла... Мени се обраћа са ''ДЕЧКО''...при том незнајући ни да  ли сам дечко, старац, мушко ...а можда сам и сам Папа лично...можда сам и македонац..а можда је он и србин из македоније...а можда сам ја тај владика који спроводи Бугаризацију македонаца у ПОА хахахаха ...невероватан је.. удба полиција или расколник у чину... а квалификације типа ''етнофилетизам у српској цркви је највећи'' само показују да лик изгледа никад није био у Грчкој, ... Бугарску је посећивао вероватно смо невезано за Цркву..а о Румунији или тек Русији (трећи Рим )да не говоримо.. Јефтино разметање са ''етнофилетизмом у српској цркви'' показује само да ветар дува са партизанског терена што је и главни разлог раскола у македонији... и док се то не схвати нема напретка...али сад постоји избор ...- јерархија ПОА...и Архиепископ Јован који је очито НЕСРБИН...НЕБУГАРИН...па ипак неваља!!! Ајмо да мислимо драги моји македонци срби и сви остали мало о томе... да ли је на крају свега уопште то -  битно ко је какве националности.....НАРАВНО Д А НИЈЕ...и да ли има везе ко има колико пријатеља и где... битно је ..али не за ову тему,... А сви који мисле да је Црква морално политичка организација подобних хришћана су прмашили ''организацију'' зато ја кажем да је партизанштина све то закувала и сви који и даље мисле као брат Ахил мисле на партизански начин... Зато ако с енастави са овим тоном можемо само губити време... те стога или игноришите дотичног Ахила који отворено шири увреде на рачун Цркве.. а било је и псовки!...  или га једноставно банирајте... стари је то познаник са Светосаље.орг... зато људи Игноришите  његове личне и јевтине опсаке и квалификације о доброти ових или оних, о манији и филији једних или других јер једино што он има за циљ јесте да нас удаљи од теме..ШТО ЈЕ ОСНОВНИ ЦИЉ ДРУЖИНЕ ПОД НАЗИВОМ ..мпц... Македонска партизанска црква... да не кажем Монти Пајтон Циркус.. који је поништио своје потписе ...три епископа на Нишком договору...својевремено...исто као и Артемије ових дана... свака аналогија је суштински намерна...

Ти мени војводо, ја теби сердару! Ти мене хвали а ја ћу тебе! Благо теби када те ликови типа иполит и сид бране!

Квалификације типа ''удбаш'' и слично већ су свима познате, а користе их најплићи људи са најплићим аргументима!

Ако нешто у православљу мрзим онда је то морализам. Ја га нигде нисам споменуо нити га има у мојим постовима, био сам конкретан и навео сам ствари које ми се не допадају, а не допадају се ни македонском народу, о којем овде говоримо (ја нисам скретао тему. неки други су пре мене скренули па сам ја на то одговарао. ако сам ја крив за скретање теме, онда су и они исто толико).

Јесте, назвао сам те ''дечко'', јер ти је познавање проблематике на том нивоу. Такав сам утисак имао док сам ти читао постове, те сам те тако и назвао. Није било са циљем да увредим.

Да ли је битно ко је какве националности у Цркви? Није, апсолутно! Како то лепо звучи као демагошка парола, ма човек да се истопи! Заиста, није проблем, али јесте проблем када на територији која је била средиште националистичке манипулације Црквом од стране суседних држава (превасходно Бугарске, али и Србије и Грчке у периоду између 1870-1941., али и пре тог периода, али коме ја причам? ти о томе не знаш ништа свакако!), дође неко ко је представник једине канонске Цркве па почне у њој исто то да ради! То је онда сипање соли на још незараслу рану, а не лечење. Свакоме у Македонији је то јасно, само онима који не желе то да схвате није! Шта, Архиепископ Јован је НЕСРБИН И НЕБУГАРИН??? Не можеш бити по националности несрбин или небугарин, мораш бити нешто! Шта је он? До сада сам знао да је Македонац, али изгледа да ти имаш неке друге информације~!

''Македонска партизанска црква''. Пих! Јадно и бедно, нема шта! За вас 2 милиона људи који подржавају ту Цркву су невредни и спомена. Толико о вашој црквеној свести и вашој тобожњој бризи. Мачку о реп све то!

И немојте да ме клевећете, нигде нисам опсовао!

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да се захвалим браћи Бетмену, Syd-у, Перезвону и Иполиту  :229229229: :291291291:, јер су ми својим одговорима дотичом ''ахилу'' , заиста скратили муке те не морам сад да му лично одговарам ... Човек продаје морализам, и то онај најјефтинији - који никакве везе са Црквом нема..притом желећи ЈЕДИНО да нас све заједно удаљи од теме..што му је донекле и успело... дакле то му је једини циљ... и на тренутак га је постигао... Браћа су успешно одолела и вратила тему на прави пут и заиста сам им захвалан... јер се почео да разговора  лично о њему...класинчна подметачина удбашког порекла... Мени се обраћа са ''ДЕЧКО''...при том незнајући ни да  ли сам дечко, старац, мушко ...а можда сам и сам Папа лично...можда сам и македонац..а можда је он и србин из македоније...а можда сам ја тај владика који спроводи Бугаризацију македонаца у ПОА хахахаха ...невероватан је.. удба полиција или расколник у чину... а квалификације типа ''етнофилетизам у српској цркви је највећи'' само показују да лик изгледа никад није био у Грчкој, ... Бугарску је посећивао вероватно смо невезано за Цркву..а о Румунији или тек Русији (трећи Рим )да не говоримо.. Јефтино разметање са ''етнофилетизмом у српској цркви'' показује само да ветар дува са партизанског терена што је и главни разлог раскола у македонији... и док се то не схвати нема напретка...али сад постоји избор ...- јерархија ПОА...и Архиепископ Јован који је очито НЕСРБИН...НЕБУГАРИН...па ипак неваља!!! Ајмо да мислимо драги моји македонци срби и сви остали мало о томе... да ли је на крају свега уопште то -  битно ко је какве националности.....НАРАВНО Д А НИЈЕ...и да ли има везе ко има колико пријатеља и где... битно је ..али не за ову тему,... А сви који мисле да је Црква морално политичка организација подобних хришћана су прмашили ''организацију'' зато ја кажем да је партизанштина све то закувала и сви који и даље мисле као брат Ахил мисле на партизански начин... Зато ако с енастави са овим тоном можемо само губити време... те стога или игноришите дотичног Ахила који отворено шири увреде на рачун Цркве.. а било је и псовки!...  или га једноставно банирајте... стари је то познаник са Светосаље.орг... зато људи Игноришите  његове личне и јевтине опсаке и квалификације о доброти ових или оних, о манији и филији једних или других јер једино што он има за циљ јесте да нас удаљи од теме..ШТО ЈЕ ОСНОВНИ ЦИЉ ДРУЖИНЕ ПОД НАЗИВОМ ..мпц... Македонска партизанска црква... да не кажем Монти Пајтон Циркус.. који је поништио своје потписе ...три епископа на Нишком договору...својевремено...исто као и Артемије ових дана... свака аналогија је суштински намерна...

Ти мени војводо, ја теби сердару! Ти мене хвали а ја ћу тебе! Благо теби када те ликови типа иполит и сид бране!

Квалификације типа ''удбаш'' и слично већ су свима познате, а користе их најплићи људи са најплићим аргументима!

Ако нешто у православљу мрзим онда је то морализам. Ја га нигде нисам споменуо нити га има у мојим постовима, био сам конкретан и навео сам ствари које ми се не допадају, а не допадају се ни македонском народу, о којем овде говоримо (ја нисам скретао тему. неки други су пре мене скренули па сам ја на то одговарао. ако сам ја крив за скретање теме, онда су и они исто толико).

Јесте, назвао сам те ''дечко'', јер ти је познавање проблематике на том нивоу. Такав сам утисак имао док сам ти читао постове, те сам те тако и назвао. Није било са циљем да увредим.

Да ли је битно ко је какве националности у Цркви? Није, апсолутно! Како то лепо звучи као демагошка парола, ма човек да се истопи! Заиста, није проблем, али јесте проблем када на територији која је била средиште националистичке манипулације Црквом од стране суседних држава (превасходно Бугарске, али и Србије и Грчке у периоду између 1870-1941., али и пре тог периода, али коме ја причам? ти о томе не знаш ништа свакако!), дође неко ко је представник једине канонске Цркве па почне у њој исто то да ради! То је онда сипање соли на још незараслу рану, а не лечење. Свакоме у Македонији је то јасно, само онима који не желе то да схвате није! Шта, Архиепископ Јован је НЕСРБИН И НЕБУГАРИН??? Не можеш бити по националности несрбин или небугарин, мораш бити нешто! Шта је он? До сада сам знао да је Македонац, али изгледа да ти имаш неке друге информације~!

''Македонска партизанска црква''. Пих! Јадно и бедно, нема шта! За вас 2 милиона људи који подржавају ту Цркву су невредни и спомена. Толико о вашој црквеној свести и вашој тобожњој бризи. Мачку о реп све то!

И немојте да ме клевећете, нигде нисам опсовао!

Брате Ахиле, ред је да и ти добијеш ону сатисфакцију који сваки човек твог калибра има на интернет дискусијама без модератора: твоја треба да буде последња. Предлажем да то сада обавиш, па да нам се следећи пут јавиш са другим налогом.

Подели на овим сајтовима

Овде мислим да је тема, то што је заменик игуман служио са расколничком хијерархиом, дајте да се тиме бавимо, може раде(ахил) да лечи своје стање фрустрације и на друго место...

Подели на овим сајтовима

Ја бих рекао да вас је добро заболело ово што сам написао, то ми је драго, јер је то показатељ да говорим истину. Истина боли!

Па да, и јадни игуман је чуо ово што и ја знам, те је поступио као што је поступио.

Подели на овим сајтовима

Шта говориш овако, из ината, или из лудости, где идеш у Нови Сад да се црквујеш, што не идеш код расколнике негде да се причешћујеш, како можеш овако да саблажњујеш народ, па то је невалидна служба, брате. Или важно је само да тераш инат, шта си учио на факултету, да треба да се служи са расколнике, треба да те мало попевају у ковиљу, да ти се мало разјасни еклисиологија...

Подели на овим сајтовима

Не видим да је неко ''у немиру''...заиста.. Ја опет и наново и тако даље апелујем да се само једна особва овде не држи теме..и све поставља на лични дискурс..заиста немам намеру ни да одговарам ни да обраћам пажњу на јадиковке...и увреде..

Проблем са мпц, је најједноставније решив ако се оставе све ствари које немају никакве везе са Црквом по страни...родбинске везе..ко колико пријатеља има и где...психолошки доживљај Срба као хегеммонистичко националистичке звери која све гута око себе и притом ЈЕДИНА остаје без територија и народа..Македонаца који су кроз историју били само угљетавани а уставри су Антички народ..Деретића који ние никакав ауторитет и ког помињу само да би доказивали своје злонамерне теорије..дакле манимо се тога..Личних квалификација и дисквалификација... Судите по ономе шта имамо на терену... Православна Охридска Архиепископија је доживела рушење два храма... Једна је освештан од Четири ЕПИСКОПА из три помесне ЦРКВЕ... ако некоме то није ЦРКВА он има велики проблем са собом као човеком па тек онда као Хришћанином.. Јован је провео у Затвору Идризово скоро две године.. Пустимо дали га волимо или не ...на правди Бога јер ништа од тога нити је доказано нити има шта за доказивање... Сада је на жељу и агитацију из македоније у Бугарском затвору... зашто Бугари у ПОА не повуку свје бугарске везе и ауторитет па га ослободе..Лако је писати злонамерно и кад се о теми на жалост само површно зна... И на крају потсећам Игуман  из Русије је могао да зна све..могао је д анезна и ништа..зато и треба да се упути протест Руској Цркви па нека он докатује шта је хтео тиме ..али немојмоСУДИТИ некима које и не познајемо..то је врх злонамере и никакве везе нема са ХРИСТОМ... е зато ја то зовем ПАРТИЗАНШТИНА...а сви знамо хвала Драгом Богу шта она претставља и на шта се мисли ка д то каже... А реченице ''НАЈВИШЕ МРЗИМ'' нису достојне хришћанина... ХРИШЋАНИН било Бугарин, било Македонац, КИнез АЛбанац, Грк па и Србин НЕ МРЗИ!!! То раде само ПАРТИЗАНИ...и њима ПОДОБНИ

Подели на овим сајтовима

Не видим да је неко ''у немиру''...заиста.. Ја опет и наново и тако даље апелујем да се само једна особва овде не држи теме..и све поставља на лични дискурс..заиста немам намеру ни да одговарам ни да обраћам пажњу на јадиковке...и увреде..

Проблем са мпц, је најједноставније решив ако се оставе све ствари које немају никакве везе са Црквом по страни...родбинске везе..ко колико пријатеља има и где...психолошки доживљај Срба као хегеммонистичко националистичке звери која све гута око себе и притом ЈЕДИНА остаје без територија и народа..Македонаца који су кроз историју били само угљетавани а уставри су Антички народ..Деретића који ние никакав ауторитет и ког помињу само да би доказивали своје злонамерне теорије..дакле манимо се тога..Личних квалификација и дисквалификација... Судите по ономе шта имамо на терену... Православна Охридска Архиепископија је доживела рушење два храма... Једна је освештан од Четири ЕПИСКОПА из три помесне ЦРКВЕ... ако некоме то није ЦРКВА он има велики проблем са собом као човеком па тек онда као Хришћанином.. Јован је провео у Затвору Идризово скоро две године.. Пустимо дали га волимо или не ...на правди Бога јер ништа од тога нити је доказано нити има шта за доказивање... Сада је на жељу и агитацију из македоније у Бугарском затвору... зашто Бугари у ПОА не повуку свје бугарске везе и ауторитет па га ослободе..Лако је писати злонамерно и кад се о теми на жалост само површно зна... И на крају потсећам Игуман  из Русије је могао да зна све..могао је д анезна и ништа..зато и треба да се упути протест Руској Цркви па нека он докатује шта је хтео тиме ..али немојмоСУДИТИ некима које и не познајемо..то је врх злонамере и никакве везе нема са ХРИСТОМ... е зато ја то зовем ПАРТИЗАНШТИНА...а сви знамо хвала Драгом Богу шта она претставља и на шта се мисли ка д то каже... А реченице ''НАЈВИШЕ МРЗИМ'' нису достојне хришћанина... ХРИШЋАНИН било Бугарин, било Македонац, КИнез АЛбанац, Грк па и Србин НЕ МРЗИ!!! То раде само ПАРТИЗАНИ...и њима ПОДОБНИ

Наравно. Жртва Архиепископа Јована не сме да се омаловажава!  Али са друге стране, постоје друге ствари које је умањују и слабе њен значлај. А то су оне које сам навео. ''Занемаримо ово, занемаримо ово''. То је тако лепо, а тако утопијски речено! Па не ради се у Македонији о безличним индивидуама већ о људима који имају свој идентитет!Своје име и презиме, своју личну и националну историју, која не може да се негира или заборави, па ни ради решења неког проблема, ма он био и црквени. Онај ко тако размишља, заправо не жели да проблем буде решен, него да буде по његовом!

И Србе нико није оптужио за хегемонију, посебно не у скорашњој историји (говорим о својим постовима овде), тако да ако се та опаска односила на мене, ја је такође одбацуујем као неистиниту и недобронамерну!

Са друге стране, да потпуно не доликује хришћанину да каже ''Ја мрзим овог или оног'', дакле конкретну личност, али апсолутно је оправдано рећи да се мрзи грех например, а један од грехова је и клеветање и изношење неистине на брата свога, што сам ја и рекао! Ту нема апсолутно ничег недостојног за једног хришћанина. Ако се опаска о ''највише мрзим'' односила опет на неки мој пост, ја је са гнушањем и мржњом одбацујем као неистиниту и недобронамерну, па чак и клеветничку, јер имплицира да сам ја рекао да ''највише мрзим'' некога човека, и то због његове националности, што никада за мене није била истина и не дај Боже да некада буде. По оваквим конструкцијама могу да закључим да оне могу бити истините само за оне које такве конструкције и праве! На такав закључак указује логички след ствари, а ја се надам да грешим!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...