Jump to content

Заменик валаамског Игумана служио са македонским расколницима!

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Ахиле:

Ипак би морао да даш извор информација, претпостављам да то има на Интернету, за твоје оптужбе. Овако испада да су оне истините само зато што ти то тако тврдиш, а мораш признати да овде, где си идентификован само твојим надимком и ниси неки ауторитет. То не значи да се иза твог надимка и не крије личност чија реч има и стварни ауторитет (свештеник или можда и епископ).

Na koje konkretno mislis?

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ахиле:

Ипак би морао да даш извор информација, претпостављам да то има на Интернету, за твоје оптужбе. Овако испада да су оне истините само зато што ти то тако тврдиш, а мораш признати да овде, где си идентификован само твојим надимком и ниси неки ауторитет. То не значи да се иза твог надимка и не крије личност чија реч има и стварни ауторитет (свештеник или можда и епископ).

"Нпр један Епископ отворена заступа бугаризацију Македонаца. Даље, двоје јеромонаха од свеукупно 4 свештеника у ПОА је рашчињено (једна је ухваћен како блудничи са својом духовном ћерком), један манастир је отишао у Бугарску јер су монахиње биле под политичком манипулацијом (вероватно од стране неких Архијереја из ПОА), негира се отворено македонска националност, нико више не приступа ПОАи"

На ове оптужбе конкретно. Први пут чујем за ово.

Подели на овим сајтовима

Ахиле:

"Нпр један Епископ отворена заступа бугаризацију Македонаца. Даље, двоје јеромонаха од свеукупно 4 свештеника у ПОА је рашчињено (једна је ухваћен како блудничи са својом духовном ћерком), један манастир је отишао у Бугарску јер су монахиње биле под политичком манипулацијом (вероватно од стране неких Архијереја из ПОА), негира се отворено македонска националност, нико више не приступа ПОАи"

Pa dao je izvor informacija. Napisao je da "ima mnogo prijatelja u Makedoniji". Dakle, informacije su proverene, dobro utemeljene i nema se sta tu dodati. Niti je red da se mnogo raspitujemo odakle Ahilovi "prijatelji u Makedoniji" tako nesto znaju.

Meni je zanimljivo sta brat Ahil kaze, kao neki evangelista na americkom srednem zapadu, kako bi verovatno u POA, mada je u dilemi, posle ovih informacija, koje je saznao od prijatelja.

Dakle, bira on izmedju Crkve Hristove i raskolnicke druzine.  U tom izboru, znacajan faktor ce biti i to sta je cuo od svojih "prijatelja" o bugarastvu nekih vladika ili necem slicnom. Zasada kaze da je izabrao Crkvu.

Подели на овим сајтовима

Ахиле:

Pa dao je izvor informacija. Napisao je da "ima mnogo prijatelja u Makedoniji". Dakle, informacije su proverene, dobro utemeljene i nema se sta tu dodati. Niti je red da se mnogo raspitujemo odakle Ahilovi "prijatelji u Makedoniji" tako nesto znaju.

Meni je zanimljivo sta brat Ahil kaze, kao neki evangelista na americkom srednem zapadu, kako bi verovatno u POA, mada je u dilemi, posle ovih informacija, koje je saznao od prijatelja.

Dakle, bira on izmedju Crkve Hristove i raskolnicke druzine.  U tom izboru, znacajan faktor ce biti i to sta je cuo od svojih "prijatelja" o bugarastvu nekih vladika ili necem slicnom. Zasada kaze da je izabrao Crkvu.

To sto prica Ahil je istinu, jedan jeromonah je rascinjen i sad mislim da zivi sa svojom duhovno cerku, i znam da nekolike monahinje su pobjegli u Bugarskoj, jer za to ima klip na You Tube ali sad nemogu da ga nadzem. I moram vam reci da svi klirici iz POA negiraju makedonskji identitet, tvrdeci da smo ni Bugari i druge stvare, zatu i ceo Makjedoski narod ih ne voli, i mora vam reci da su oni jedna mala zednica koje sacinjena iz rodzaka klira POA, prosti Boze ako gresim.
Подели на овим сајтовима

Ахиле:

U Makedoniji su ovo opštepoznate činjenice, dovoljno je pitati nekoga iz  crkvenih krugova, svi znaju to. Makedonija ima 2 mil stanovnika, to je poput Beograda, lako proverljive informacije.

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Ахиле:

U Makedoniji su ovo opštepoznate činjenice, dovoljno je pitati nekoga iz  crkvenih krugova, svi znaju to. Makedonija ima 2 mil stanovnika, to je poput Beograda, lako proverljive informacije.

Мислиш на црквене кругове ПОА? Или су то опште познате чињенице попут оних које нам сервирају из круга око бившег епископа Артемија, или Мираша у Црној Гори? Свеједно, то је све онда рекла казала, илити трачеви, а не опште познате чињенице.

Ако си лако проверљиве информације, онда би требало да има неких докумената о тим чињеницама: сведочење људи који су ухватили тог бившег јеромонаха како блудничи са својим духовним чедом, о рашчињењу тих свештеника, о преласку читавог манастира у Бугарску и тсл.

Подели на овим сајтовима

Ахиле:

Na mom poslu nema ni dvesta ljudi u preduzecu, a rasirene su isto tako opstepoznate cinjenice da se Pera zabavljao sa Mikinom zenom a uhvatila ih svastika na delu, da Joca voli prebranac i da je Zika tukao zenu. Samo se te opstepoznate cinjenice narocito raspredaju medju kafe kuvaricama. 

Подели на овим сајтовима

Ахиле:

Мислиш на црквене кругове ПОА? Или су то опште познате чињенице попут оних које нам сервирају из круга око бившег епископа Артемија, или Мираша у Црној Гори? Свеједно, то је све онда рекла казала, илити трачеви, а не опште познате чињенице.

Ако си лако проверљиве информације, онда би требало да има неких докумената о тим чињеницама: сведочење људи који су ухватили тог бившег јеромонаха како блудничи са својим духовним чедом, о рашчињењу тих свештеника, о преласку читавог манастира у Бугарску и тсл.

Наравно да су општепознате чињенице. Поразговарај са било ким из ПОА па ће ти то све потврдити. А јеромонаси су рашчињени управо из тих разлога, о томе имаш званично рашчињење на сајту ПОА. Један од рашчињених има и профил на фб. Не желим да му говорим име јер о туђим гресима не желим да говорим. Монахиње погледај овде:

Што се тиче примедбе о Мирашу и Артемију, хтео бих да кажем само то да МПЦ и наведени нису у истом рангу, јер Мираш је анатемисана личност, без чина, Артемије је обичан монах који се прогласио за епископа а МПЦ је Црква, додуше у расколу и иза које стоји 99, 9999% станоивништва.

Подели на овим сајтовима

Ахиле, легендо, причаш да можеш да држиш лекције о световној и Црквеној ситуацији у Р.Македонији али што више пишеш до изражаја долази твоја острашћеност плитког македонизма као и убеђеност у погрешне ставове карактеристична за људе који имају помањкање довољне количине знања, мудрости и информација. Чињенично, пола од онога што си написао није тачно. Смислено, твој поглед по овом питању је нецрквен, острашћен и плитак.

Подели на овим сајтовима

Ахиле, легендо, причаш да можеш да држиш лекције о световној и Црквеној ситуацији у Р.Македонији али што више пишеш до изражаја долази твоја острашћеност плитког македонизма као и убеђеност у погрешне ставове карактеристична за људе који имају помањкање довољне количине знања, мудрости и информација. Чињенично, пола од онога што си написао није тачно. Смислено, твој поглед по овом питању је нецрквен, острашћен и плитак.

Важи, ако ти кажеш да је тако онда мора бити да јесте тако! Све од овог што сам рекао је истина, а ти и теби подобномислећи можете само да бесните и ништа више. Мени сте смешни!

О пристрасности пак говори чињеница да ја ни једног тренутка нисам рекао да су људи из ПОА сви такви, него сам рекао да постоје појединци који кваре слику о њој, и то је истина, а сви сте ме напали као да сам рекао Бог зна шта! Ваш плитки идеализам и национаромантизам је једна од најштетнијих појава у животу Цркве и стога сматрам да треба што пре да се одстрани!

Подели на овим сајтовима

Брате, мислим да ово нема везе са темом, и треба неко од администраторе, да банира ово, какве везе има ово са темом, то што неко служи са расколницима или осталим хришћанским деноминазцијама и нема основну еклисиолошку свест о томе, нема везе са морално стање код неке људе, на крају крајева није форум да прићамо о моралним стварима. И некако и поред тога, што пишеш као да поштујеш СПЦ, мени у суштини звучиш као прикрадени расколник, који само жели да одвезе ствари у другом правцу, а не у овоме у чему је тема, на крају крајева, на црквеним судовима, и крајно на Бога је да суди само за ове ствари о коме контаминираш форумаше....ово најискреније мислим, мислим батали ове приће....

Подели на овим сајтовима

Брате, мислим да ово нема везе са темом, и треба неко од администраторе, да банира ово, какве везе има ово са темом, то што неко служи са расколницима или осталим хришћанским деноминазцијама и нема основну еклисиолошку свест о томе, нема везе са морално стање код неке људе, на крају крајева није форум да прићамо о моралним стварима. И некако и поред тога, што пишеш као да поштујеш СПЦ, мени у суштини звучиш као прикрадени расколник, који само жели да одвезе ствари у другом правцу, а не у овоме у чему је тема, на крају крајева, на црквеним судовима, и крајно на Бога је да суди само за ове ствари о коме контаминираш форумаше....ово најискреније мислим, мислим батали ове приће....

''Прикрадени расколник''! Пих! Немаш петље ни да пишеш са свога налога, а као нешто другоме спочитаваш. Јадно!

Мисли шта хоћеш. Ја сам одувек говорио да ми се никаква ПОА не допада, иако сам по послушању свестан да сам дужан да заједничарим са њима. Нисам у своме негативном ставу једини. Први проти тога је реаговао Руски патријарх Алексиј, који је одмах рекао да ПОА неће бити решење проблема, него његово продубљење, а данас сви видимо да то јесте тако. То је мој став и никада га нисам крио. Са друге стране, много боље од свих вас знам црквену и световну историју Македоније, тако да и са те стране знам шта и како, а ви имате само ваш етнофилетизам као аргумент. Сви знамо колико је то аргумент! Ни најмање!

Подели на овим сајтовима

Брате, смири се мало, немој да судиш о етнофилетизму у коме ви македонци моментално предњачите као пример наводим антиквизацију, али и то је друга тема. Мислим опет те молим ко брата, буди човек и мани ове приће, ако имаш нешто да кажеш, као на пример канонско оправдање саслуживању са расколницима, онда дај... а рашћињења, размонашења и остале приће има свуда, али за то је Црквени и Божји суд, не твој и мој... Мислим немој да се љутиш, буди човек, макар био и расколник, зачувај неко ниво на форуму, немој да звучиш само као исфрустрирани расколник...

Подели на овим сајтовима

Брате, смири се мало, немој да судиш о етнофилетизму у коме ви македонци моментално предњачите као пример наводим антиквизацију, али и то је друга тема. Мислим опет те молим ко брата, буди човек и мани ове приће, ако имаш нешто да кажеш, као на пример канонско оправдање саслуживању са расколницима, онда дај... а рашћињења, размонашења и остале приће има свуда, али за то је Црквени и Божји суд, не твој и мој... Мислим немој да се љутиш, буди човек, макар био и расколник, зачувај неко ниво на форуму, немој да звучиш само као исфрустрирани расколник...

У етнофилетизму предњаче Македонци? Епа мало си се зезнуо драги мој! СПЦ је убедљиво најзараженија помесна Црква етнофилетизмом! У Македонији тога нема. Познајем вернике из МПЦ а и из ПОА, имам добре пријатеље и на једној и на другој страни и могу ти рећи да си дебело у промашају! Таквог етнофилетизма као Србији верујем да нема нигде! Антиквизација пак нема везе са црквеном проблематиком, већ са политичком и историјском, тако да ти и тај ''аргумент'' пада у воду. То је само једно мишљење, између хиљада мишљења, баш као и проф. Деретић у Србији, ни мање ни више! Али, туђи промашају су увек већи од наших сопствених, јел да?!

Ја се не љутим, али највише мрзим када ме етикетирају за нешто што нисам. Мислим да је то више него подло, а тиме се губи право да се другоме спочитава!

Подели на овим сајтовима

Брате, ако се не љутиш, немој да наносиш овакве оптужбе Српској Православној Цркви, мислим за ово треба јавно да се покајеш пред свим форумашима, ја сам само општо закључио о македонцима, а ти одма као шибица, немој да имаш кратак фитиљ, лепо тражи опроштај, а ми смо ту да ти јавно опростимо на овакве клевете и оптужбе...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...