Jump to content

Светиње светима!...

svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na   

24 члановâ је гласало

1. 1. svesteni poziv svetinje svetima odnosi se na

• ucesnike liturgijske zajednice
      23
    • svetitelje
      0
    • pravednike
      0
    • dostojne
      0
    • pripremljene
      1

Препоручена порука

нееего јел постоји тај достојан прилазак уопште?

ја идем тамо по лек, да оздравим од себе ... а пошто за сваког има, само стојим и чекам свој ред.

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ??????? ??? ???????? ???????? ???????

?? ???? ???? ?? ???, ?? ???????? ?? ???? ... ? ????? ?? ?????? ???, ???? ?????? ? ????? ???? ???.

tacno i ispravno, dostojnih nema, ali zelja je ta koja nas vodi istinska i prava ona pere nedostatke, duh sveti nadopunjava ono sto mi nemamo

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Причешћивање не може бити другачије но Достојно, гледано са свих становишта, као Света Тајна, као Врхунац Свете Литургије, и на самом крају, или боље речено на самом Почетку, као Садржај. С друге стране сви који се Причешћујемо увек смо недостојни Тих Пресветих Дарова Које узимамо.

Када би Причешће могли да заслужимо, тада би постојао некакав договор, слично пословном, са Јединим Богом, шта то да чинимо,како би сасвим очекујуће за то добили надокнаду Свето Причешће. Обзиром да смо ми свесни своје греховности,као и Његове Савршености, унапред знамо да је Свето Причешће, искључиво и једино Милост Божија којим нам Он Себе Даје,са Својом Жељом да нас Награди и Охрабри у даљем учвршћивању сједињења са Њим.

Његов Циљ због кога је Одлучио Да нам се Покаже, јесте Да нас Жели у Свом Царству.

Циљ нашег Причешћивања јесте да и "материјално покажемо" да желимо да смо стално са Њим, и овде и у Царству Небеском.То "материјално показивање" Њему није неопходно јер Он све Зна. Причешћивање је нама потребно, да би себе уздизали, унапређивали, једном речју учвршћивали себе на Путу који нам је Обележио.

Дакле, ми желимо и неописиво нам је потребно, а Он нам само зато што нас Воли, и Жели да будемо са Њим, Даје Себе,кроз Свету Тајну Причешћа.Он Је Бог,Једини Савршени Цар и Створитељ свега и нас самих.

То што знамо да смо, како год се трудили увек и сигурно недостојни Причешћа, никако и уопште не значи да се можемо владати којекако, већ напротив то сазнање наше недостојности, после сваког Причешћа утемељује нашу жељу да се трудимо да што мање грешимо и што више живимо Литургијским Животом и када Литургија не траје....  

Моје скромно размишљање....

П.С.

Тема је дивна, и ето, молим све који желе да учествују, да не машимо дискутовањем о припреми за Свету Тајну Причешћа, јер то овде, ако сам добро разумео није тема... 0202_238 crvenilo :)

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Старац Порфирије је једном приликом рекао неком човеку да се најпре моли да га Бог учини достојним Своје љубави.

Мислим да се савршена, Божија љубав догађа најпре на литургији, евхаристији.

Велика је част и благослов бити позван и доћи на литургију и чути Христа који нас позива да се причестимо грлећи нас све, и опраштајући све свима.

Не знам ко може рећи некоме да ли се достојно или недостојно причестио? Једино можда онај ко познаје Бога. А ко то може рећи за себе?

Тражите Бога и жива ће бити душа ваша. (Псалм)

Подели на овим сајтовима

за достојно не знам. не знам ни да ли постоји пошто нема човека безгрешног до Бога.

за недостојно знам. сваки пут. нема једном да сам заслужио да једем и пијем.

Подели на овим сајтовима

,,,ponoviću po 17. put......u tome je čarolija  :star: 0110_hahaha :bstar: :star: bleh :bstar: :star: :rstar: :bstar:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ово сам данас чула:

Једна познаница је на дан Успења Пресвете Богородице, отишла у манастир Рукумију на Литургију и Причешће. Постила је на води, 6 дана, исповедила се.... Говорим о жени која болује од канцера и тренутно је у болници због погоршаног стања. Током Литургије, позлило јој је, изнели су је из цркве окрепили водом и једим ратлуком. Када је стигла на ред да се причести, јеромонах Симеон ју је одбио од Чаше јер је попила мало воде и појела тај проклети ратлук, при том, знао је од чега она болује.  Са Литургије отишла је сломљена и несрећна. После два дана отишла је у болницу, канцер је у завршној фази...

Ја на ово немам коментар, горе исписано говори довољно само за себе....

Како се оваквим стварима може стати на пут?

Није на мени да судим, али како неко може овакву особу одбити од Чаше??  0202_238 :drugarstvo: 0311_womens

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

vrlo prosto,informišeš se i znaš gde da ideš.........a,da.....i ne jedeš ratluk  :drugarstvo: 0311_womens 0202_238

ja na ovako nešto samo mogu da se zevzečim.......previše je za komentarisanje....Постављена сликаPROTIV Постављена слика

DRUGI DEO,POVRATAK RAHAT LOKUMA

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Поставља се питање, да ли је ова жена уопште могла и требала да пости тих 6 дана? Можда јутро прије причешћа али 6 дана, ако је стање толико лоше, мислим да је тотално непотребно. Наглашавам да овако размишљам само због тога што је у питању тешка болест.

Подели на овим сајтовима

dostojni smo samo iz 1 razloga...jer nas je On udostojio.....kad kažem On ne mislim na jeromonaha Simeona  0202_238

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Kada su Hristu prigovorili sto je usao u kucu nedostojnog, gresnog, coveka, carinika Zakeja On je odgovorio da nije dosao pravednicima nego gresnicima ne bi li ih pozvao na pokajanje praveci jednu logicku paradigmu da ne trebaju zdravi, vec bolesni, lekara. Sa obzirom da je Sveto pismo, narocito Jevandjelja, aktuelno i dan danas kao i sto je Hristos prisutan i dan danas, odgovor je svakako - ISTI! I glasi - ne trebaju zdravi lekara nego bolesni; ne treba pravednicima pokajanje nego gresnicima! Dakle, poenta je u shvatanju pokajanja a pokajanje nije trenutna impresija vec nacin zivota kojim preobrazavamo ovo palo, promaseno, postojanje sopstvenim preumnjenjem ostvarujuci se Liturgijski; dakle, pricasno Hristu. Mislite o tome.

Bog vas blagoslovio - Ugrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...