Jump to content

Продаја црквене имовине косовским Албанцима од стране бившег Епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

СЛУЧАЈ ПРОДАЈЕ ЦРКВЕНЕ ИМОВИНЕ У ЂАКОВИЦИ

Сада рашчињени Епископ Артемије и његов секретар С. Виловски продају пословни простор у власништву СПЦ у Ђаковици Албанцима уз помоћ Албанца - личног опуномоћеника епископа Артемија. Уговор никада није укњижен у епархијској архиви, нити је 150.000 евра од продаје црквене имовине Албанцима икада прошло кроз Епархијску касу!

ДОКУМЕНТАЦИЈА О ПРОДАЈИ ЦРКВЕНЕ ИМОВИНЕ У ЂАКОВИЦИ - ПДФ ДОКУМЕНТ

Срби се поново сврставају у два табора, стају под два барјака.

Они који подижу сидра своја, продају своја имања, куће, станове

и одлазе са Косова - иду под барјак Вука Бранковића,

продају и крчме српско Косово.

бивши Еп. Артемије

Предавање на Видовдан 2005. год

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

цијелокупан текст

линк: http://www.spc.rs/sr/iz_arhive_erp_prodaja_crkvene_imovine_kosovskim_albancima_od_strane_bivseg_episkopa_artemija

СРАМ ТЕ БИЛО ОЧЕ АРТЕМИЈЕ! bendoff 1000000001010

Подели на овим сајтовима

• Одговори 72
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Биће на крају да је Артемије и масон и послат да нам уништи Православље...можда је и Ава Јустин умјешан чим га је уздизао духовно smej.gif

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Биће на крају да је Артемије и масон и послат да нам уништи Православље...можда је и Ава Јустин умјешан чим га је уздизао духовно smej.gif

Чему ово брате "Семберац"?

smej.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Нема ту "биће на крају ово или оно". Овде није реч о "масонима" и "уништавању православља" него о парама. Овде имаш документа, званична епархијска и купопродајна документа која су сакупили наше владике и/или друга за ту сврху изабрана лица од стране САСабора СПЦ, а не од стране Блица, Б92 или неког другог средства за пропаганду. Наравно, да Артемије није радио то што је радио све ово никада не би доспело у јавност, али на жалост сада је далеко већа корист по многе душе да доспе него да седи у фиоци због потенцијалног отпада од Цркве тих верника.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ови документи показују да су ватрене критичке изјаве о.Артемија о томе како са Шипарима нема разговора, а камоли продаје српске имовине, ипак биле чисто лицемјерство.

Подели на овим сајтовима

Незнам браћо шта да вам кажем...једноставно немам храбрости да судим Артемију. Бојим се да ово није манипулација од стране СПЦ из пастирских разлога (да се вјерници охладе од Артемије, да неби ишли у раскол...). Стварно незнам шта да мислим.

Немојте ме схватити погрешно. smej.gif

Подели на овим сајтовима

Незнам браћо шта да вам кажем...једноставно немам храбрости да судим Артемију. Бојим се да ово није манипулација од стране СПЦ из пастирских разлога (да се вјерници охладе од Артемије, да неби ишли у раскол...). Стварно незнам шта да мислим.

Немојте ме схватити погрешно. 0102_laugh

Брате мој млади, није обавеза наша да баш о свему размишљамо. Па кад и сам кажеш

Стварно незнам шта да мислим.

онда немој ни размишљати о томе, нити писати, па неће бити потребно ни

Немојте ме схватити погрешно. 0102_laugh

Умири се, моли се, не читај оно што Те узнемирава....видећеш, добро је то...

smej.gif

smej.gif

smej.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости

Бојим се да ово није манипулација од стране СПЦ

Чова, ја да мислим да је Црква способна на те врсте манипулација не би ме више ништа задржало да останем у њој. А ту врсту сумње довео је НАШ јавашлук и непоштовање властитих светиња, односно црквених власти и црквеног реда и поретка, те дозвољавање себи да на исти начин коментаришемо фудбалског селектора и Свети Сабор. Брука.

Подели на овим сајтовима

Чова, ја да мислим да је Црква способна на те врсте манипулација не би ме више ништа задржало да останем у њој. А ту врсту сумње довео је НАШ јавашлук и непоштовање властитих светиња, односно црквених власти и црквеног реда и поретка, те дозвољавање себи да на исти начин коментаришемо фудбалског селектора и Свети Сабор. Брука.

Није лијепо са твоје стране да ме цитираш ван контекста...лијепо сам болдово најбитнији део мога поста. Хвала

Подели на овим сајтовима

Немојте ме схватити погрешно. :cheesy:

Брате нема шта бити наштимано. Виде се документа виде се печати, лако је проверљиво ко је продао црквени плац у Ђаковици. Ово чак чини ми се ни Артемије није негирао да је продао црквену имовину како би накупили пара за све шта су радили, лобирање најпре чини ми се да је споменуо, не држи ме за реч. Проверљиво је и то да је рекао на предавању да они који се селе са Косова и продају имовину су они који се приклањају Вуку Бранковићу. Па ето просуди сам, не треба пуно да размишљаш, очигледно је.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је скроз погрешно ову причу око Артемија,свести на неке световно-судске спорове,занемарујући оно што је по мени основно,а то је духовни аспект !

Треба указивати на погрешну еклисиолошку свест Артемија и његових следбеника,и њему сличних типа Симеона рукумијског ...

На њихову ускогрудост,затворено и мрачно поимање вере православне,етнофилетизам,пијетизам и разне друге девијације,које су уствари довеле до ових подела!

А што се тиче финансијских пословања и малверзација,верујем,да кад би се претресла свака епархија,да би се код сваког нашло нешто,бар  што спада у домен сиве економије!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Брате, када је мене Артемије изневерио оним својим акцијама по манастирима, од тад више никоме не вјерујем на слепо. Без обзира ко је у праву а ко лаже: Сви ће добити правду на страшном суду како су заслужили.

Подели на овим сајтовима

А што се тиче финансијских пословања и малверзација,верујем,да кад би се претресла свака епархија,да би се код сваког нашло нешто,бар  што спада у домен сиве економије!

На основу чега си дошао до овог закључка? Имао си увид у епархијске књиге, или закључујеш на основу себе: "да сам ја на том месту ја бих сигурно тако урадио"?

Подели на овим сајтовима

На основу чега си дошао до овог закључка? Имао си увид у епархијске књиге, или закључујеш на основу себе: "да сам ја на том месту ја бих сигурно тако урадио"?

Зато што ми нисмо на Небесима па да је све идеално....у свакој Епархији има проблема, мањих или виших.

Подели на овим сајтовима

Рекао је да верује, није рекао да поуздано зна. Можда стварно није тако да баш у свакој епархији има проневера новца. Сумњам да у Бихаћко-Петроваћкој има ичега, ето рецимо као пример, јер тамо нема ни 40 000 Срба укупно, а од тога 10% традаиционално религиозних, и можда 0,01 истински....

Но има епархија у коме има дебелих злоупотреба, ништа мање него што је било у ЕРП. Ако је свргавање Артемије било због финансијских малверзација, онда и то мора дефинитвно бити решено, јер такав јавашлук је такођер срамотан ако се затаји.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...