Jump to content

Чудна фреска Христа и сатане

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

У овој фресци је углавном све промашено. Иако се аутор трудио да фреска буде оличена у византијском колору, и чак се држао и правила о обрнутој перспективи, ипак ова фреска је тотално антиправославна и за некога би могла бити и штетна.

Ова фреска пре свега садржи у себи обрисе манихејства, јер приказује ђавола на страни урбане цивилизације, а Христа на страни зелених пашњака. Ово наводи на помисао да су ствари које су приказане лоше и да иза њих стоји сатана. Дакле авиони, нуклеарне електране, полицијска кола, ватрогасци, зграде. Напротив ни авиони, ни нуклеарке, ни полицијска кола, ни ватрогасци ни зграде нису нешто иза чега стоји сатана, и то су објекти који се могу искористити на добро или лоше.

Управо је то и поента! Урбана цивилизација јесте анти-православна! Не можеш да кажеш да су банке нешто добро, или све ове новотарије! Сваки Православац увек треба да се противи таквим стварима! Градови, урбанизација, то уништава Православље! Можда то јесте прихватљиво за ове са запада, који веру прилагођавају времену, али Православље то не сме!

Znaci nasa braca i sestre koji rade u policiji rade za satanu?

Да!

Ја ћу те одмах послушати чим напустиш ту трулу цивилизацију, устанеш са компјутера, престанеш да користиш мобилни, носиш фармерке и пијеш пиво или газиране сокове, једеш чипс и гледаш америчке филмове и серије... Чим одеш у природу, планину, тамо где нису против Христа ја ћу први за тобом и онима који тако мисле. До тад ово је све дволично.

Ако ниси спреман на та одрицања а ти сведочи Христа ту где јеси на најбољи могући начин.

Компјутер користим искључиво у позитивне сврхе и тврдим да нисам зависан од истог (што тешко може да се каже за данашњу ''фејсбук омладину''). Стране филмове не гледам нити слушам страну музику, никад! Сокове не пијем (поготово кока-колу) а пиво пијем (али домаће :cmizdrenje:). Сличну препоруку да живим у пећини добио сам од професорке баш пре неки дан! Не живим у планини али скоро сваког дана се одвајам од цивилизације и идем у шуму, тамо имам неки мир а и волим да сам на свежем ваздуху.

Покушавам да од овога што имам у цивилизацији извлачим најбоље и борим се против лошег што та цивилизација доноси.

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Али носиш левиске постокец, или неке огавне америчке или пак јенглеске ципеле (нпр. мартинке)? Немој да ми кажеш да највише волиш пироћанке...  :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

У овој фресци је углавном све промашено. Иако се аутор трудио да фреска буде оличена у византијском колору, и чак се држао и правила о обрнутој перспективи, ипак ова фреска је тотално антиправославна и за некога би могла бити и штетна.

Ова фреска пре свега садржи у себи обрисе манихејства, јер приказује ђавола на страни урбане цивилизације, а Христа на страни зелених пашњака. Ово наводи на помисао да су ствари које су приказане лоше и да иза њих стоји сатана. Дакле авиони, нуклеарне електране, полицијска кола, ватрогасци, зграде. Напротив ни авиони, ни нуклеарке, ни полицијска кола, ни ватрогасци ни зграде нису нешто иза чега стоји сатана, и то су објекти који се могу искористити на добро или лоше.

Управо је то и поента! Урбана цивилизација јесте анти-православна! Не можеш да кажеш да су банке нешто добро, или све ове новотарије! Сваки Православац увек треба да се противи таквим стварима! Градови, урбанизација, то уништава Православље! Можда то јесте прихватљиво за ове са запада, који веру прилагођавају времену, али Православље то не сме!

Да!

Ја ћу те одмах послушати чим напустиш ту трулу цивилизацију, устанеш са компјутера, престанеш да користиш мобилни, носиш фармерке и пијеш пиво или газиране сокове, једеш чипс и гледаш америчке филмове и серије... Чим одеш у природу, планину, тамо где нису против Христа ја ћу први за тобом и онима који тако мисле. До тад ово је све дволично.

Ако ниси спреман на та одрицања а ти сведочи Христа ту где јеси на најбољи могући начин.

Компјутер користим искључиво у позитивне сврхе и тврдим да нисам зависан од истог (што тешко може да се каже за данашњу ''фејсбук омладину''). Стране филмове не гледам нити слушам страну музику, никад! Сокове не пијем (поготово кока-колу) а пиво пијем (али домаће :cmizdrenje:). Сличну препоруку да живим у пећини добио сам од професорке баш пре неки дан! Не живим у планини али скоро сваког дана се одвајам од цивилизације и идем у шуму, тамо имам неки мир а и волим да сам на свежем ваздуху.

Покушавам да од овога што имам у цивилизацији извлачим најбоље и борим се против лошег што та цивилизација доноси.

Свака част на томе... Лепо је, али нама је дато да се боримо са искушењима где било. Прочитај претходне постове у којима смо помињали да је у светоотачко време било такође мнооого искушења. Само се форме мењају, а суштина остаје иста. Изазов цивилизације је био исти у четвртом, као и у двадесет и првом веку, али немамо фреске које на страни Цариграда сликају сотону, а на некаквим малоазијским пашњацима Христа.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

To se zove parazitizam.

Подели на овим сајтовима

Али носиш левиске постокец, или неке огавне америчке или пак јенглеске ципеле (нпр. мартинке)? Немој да ми кажеш да највише волиш пироћанке...  :cmizdrenje:

:291291291: Јелек, антерија и опанци... Мада пошто је навијач сто посто носи најк шушкаве јакне и ермаксице...  :291291291: Ако то не носи слаб је навијач!  :291291291: :229229229: stadaradim

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Да!

Компјутер користим искључиво у позитивне сврхе и тврдим да нисам зависан од истог (што тешко може да се каже за данашњу ''фејсбук омладину''). Стране филмове не гледам нити слушам страну музику, никад! Сокове не пијем (поготово кока-колу) а пиво пијем (али домаће 0110_hahaha). Сличну препоруку да живим у пећини добио сам од професорке баш пре неки дан! Не живим у планини али скоро сваког дана се одвајам од цивилизације и идем у шуму, тамо имам неки мир а и волим да сам на свежем ваздуху.

Па што носиш надимак "Пивопија" и имаш сцену навијања на свом аватару?

Дакле на свом личном плану користиш оно што је добро од ове цивилизације, а на широком плану говориш како је цивилизација "анти-православна". Ово ти је наравно контрадикторно, само да још уочиш то.

Ако узимаш од цивилизције оно што је добро, онда не можеш да причаш да је цивилизација анти-православна. Није она ни православна ни антиправославна. Није ни шума ни пећина православна такођер. Тамо те могу сколати демонска искушења горе него у граду. Анти-православље или православље је најпре у теби, а не око тебе. Кад то схватиш, онда ћеш схватити како је св.Филарет Новоисповедник могао лепо да пребива у Њујорку на сред Менхетна и да се упокoји на сред Менхетна и да га Господ прослави као светога.

Постављена слика

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Али носиш левиске постокец, или неке огавне америчке или пак јенглеске ципеле (нпр. мартинке)? Немој да ми кажеш да највише волиш пироћанке...  :bla:

:bla: Јелек, антерија и опанци... Мада пошто је навијач сто посто носи најк шушкаве јакне и ермаксице...  :bla: Ако то не носи слаб је навијач!  :) :) :)

Ако је ово било у шали, иронији онда у реду... Ако не, онда не причај о нечему у шта ниси упућен!

To se zove parazitizam.

Не, то се зове борба! Борим се да људе одвучем од свега што мислим да је лоше!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Не, то се зове борба! Борим се да људе одвучем од свега што мислим да је лоше!

Pa i Mein Kampf je govorio o nekoj borbi protiv onoga sto je brka mislio da je lose. Upste to

nije nikakav argument za plemenitost.

To sto ti radis je cist parazitizam, stetocinstvo.

Crpis iz civilizacije ono sto ti odgovara a radis i agitujes za njeno rusenje.

Civilizacijski gledano, zreli smo za jedan ostar eugenicki skalpel!

Подели на овим сајтовима

многи еволуционисти је заговарају.

Zato sto su za razliku od pojedinih evoluirali od Neolita na ovamo. :bla: :bla:

Знам па том тезом оправдавате еугенику. и шта кажеш, елиминисати јединке људске врсте за које процените да су на нижем еволутивном ступњу ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Eugenika je sirok pojam. Dovoljne bi bile radiklane vaspitine mare dok se parazitski orijentisane

jedinke ne dovedu u red.

Ма то на почетку стерилизација иде, али се покаже као споро, ко ће да чека толико, па ипак мора циклон Б да се примени.

Подели на овим сајтовима

Mislis ako imas instaliran windows da si prozorljiv?

Мислим да  ти осим што си еволуциониста си и Макиевелиста. Какве то има везе са еугеником ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...