ribar Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Ja sam brate prosle godine bio u Lelicu i imao tu blagodat da se ispovedim pored otvorenog kivota.Meni telo nije delovalo raspadnuto,ni manje ni vise nego telo Kneza Lazara ,Svetog Vasilija,Svetog Petra cetinjskog niti drugih mostiju sa kojima sam se susreo.Mozda gresim,ali ne treba se verovati bas svemu sto se procita,odi pa vidi. Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 1. da je balsamovan mosti bi se nasle cele balsamovane 2. mosti su u vidu kostiju 3. dosta su ostecene nestrucnim pranjem 4. video sam ih u kivotu radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 mosti valdike nikolaja su same kostikoje su obucene u odezdu pa odajuutisak neraspadnutog tela sto nije istina radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Тамо пише да је епископ Дионисије дозволио насиље над телом светог владике,па је балзамован.За разлику од Дучића владикино тело се распало што су многи тумачили као чудо.Једино му је остала брада и ципеле нераспаднуте што је опет протумачено да ципеле симболишу владикину жељу да се врати у домовину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 ma kakva brada nema ni donje viilice to su gluposti radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 3. dosta su ostecene nestrucnim pranjem 4. video sam ih u kivotu ???? ??????? ???????? ???? ???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 izmedju ostalih radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Mislim da odlazimo od teme,moje pitanje je da li je neki od nasih srpskih svetitelja kanonizovan,pa nekon nekog vrenena dekanonizovan.Pitanje je mozda laicko ,ali stvarno nisam upoznat dovoljno sa ovom tematikom Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Mislim da odlazimo od teme,moje pitanje je da li je neki od nasih srpskih svetitelja kanonizovan,pa nekon nekog vrenena dekanonizovan.Pitanje je mozda laicko ,ali stvarno nisam upoznat dovoljno sa ovom tematikom samo delimicno despot stefan visoki i stefan stiljanovic jer mi i nismo imali kanonizaciju kao zvanicni cin radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
бошкојуговић Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 hocete reci da ja nesto izmisljam ili dodajem na kraju pogledajte golubinskog i videcete da uopste nije jedini niti izolovan slucaj?? ?? ??????? ?? ?. ?. ???????????? ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јул 27, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 hocete reci da ja nesto izmisljam ili dodajem na kraju pogledajte golubinskog i videcete da uopste nije jedini niti izolovan slucaj?? ?? ??????? ?? ?. ?. ???????????? da istorija kanonizacije svetih u RPC, Moskva, 1903 radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 1, 2009 ? ?? ?????? ???? ???? ?????????? ??? ???????????? ?? ?? ????? ???????? ... ?? ?? ????? ?? ???????????? ????? ?? ??????? ???? ? ?????? ?? ?? ???? ????????. ???????? ?? ????????? ? ??????, ? ????? ????????? ????? ?????? ???? ?? ???????? ?? ?? ?? ?????? ? ??? ?? ?????. ???? ???? ? ?? ?? ???? ?????, ? ???? ?? ???????? ?? ??????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 1, 2009 Пријави Подели Написано Август 1, 2009 Да,као што је случај био са Светим Нектаријем.Да ли би могла да нешто више поставиш о њему? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
бошкојуговић Написано Август 8, 2009 Пријави Подели Написано Август 8, 2009 УКРАТКО О КАНОНИЗАЦИЈИ Много тога што је у вези са канонизацијом у Цркви представља, као што смо то могли да приметимо на форуму ,,Видовдана”, велику непознаницу и овом приликом покушаћу да са своје стране укажем на неке најосновније детаље везане са овим питањем. Пре свега, сама реч ,,канонизација”, потиче од грчког глагола kanonίzw који се код нас Срба најчешће преводи са озаконити, мада је, по мом скромном мишљењу, можда боље употребљавати израз узаконити. Латински еквивалент за наведени грчки термин је canonisatio. http://www.vidovdan.org/arhiva/article2101.html ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Август 28, 2009 Пријави Подели Написано Август 28, 2009 Ово је добра тема. Ми имамо многе Свештеномученике, па и мученике попут Вукашина клепачког који су нестали у Јасеновцу и којекуда и немамо њихове мошти за проверу. С друге стране имамо недавно пронађене кости тројице монаха из негде 18. века (посекли их Турци у Босни) о којима се јако мало зна, али ово на слици су мошти ван сваке сумње. Мислим да су канонизовани. Како се ово објашњава? Мислио сам да су правила иста за све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука