Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Има једна прича када су кокошка и свиња хтеле да отворе ресторан, па да продају пржена јаја и сланину. Онда свиња каже кокошки - "ти доприносиш, а ја ризикујем". Ствар је у томе што привреднику уопште не мораш да верујеш. Он све ставове исказује тако што улаже свој новац и ако погреши лично сноси последице. Политичар не улаже ништа своје, него управља туђим новцем и ако погреши није га брига. Увек може неког другог да окриви. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Има једна прича када су кокошка и свиња хтеле да отворе ресторан, па да продају пржена јаја и сланину. Онда свиња каже кокошки - "ти доприносиш, а ја ризикујем". Ствар је у томе што привреднику уопште не мораш да верујеш. Он све ставове исказује тако што улаже свој новац и ако погреши лично сноси последице. Политичар не улаже ништа своје, него управља туђим новцем и ако погреши није га брига. Увек може неког другог да окриви. Tо је тачно 100 %... али наши привредници (тајкуни) нису зарадили новац поштено. Мишковић је крајем 80-тих возио Заставу 101 и носио ципеле на тренерице, а где је сада. Мислим да је код нас специјалан случај... и миуслим да не можемо да меримо ствари као у нормалним земљама. Јер ако су они зарадили милоне на не поштен начин, и не одговарају за то, већ напротив, држава их помаже... зашто ја или било ко други да ради поштено? ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Има једна прича када су кокошка и свиња хтеле да отворе ресторан, па да продају пржена јаја и сланину. Онда свиња каже кокошки - "ти доприносиш, а ја ризикујем". Ствар је у томе што привреднику уопште не мораш да верујеш. Он све ставове исказује тако што улаже свој новац и ако погреши лично сноси последице. Политичар не улаже ништа своје, него управља туђим новцем и ако погреши није га брига. Увек може неког другог да окриви. Tо је тачно 100 %... али наши привредници (тајкуни) нису зарадили новац поштено. Мишковић је крајем 80-тих возио Заставу 101 и носио ципеле на тренерице, а где је сада. Мислим да је код нас специјалан случај... и миуслим да не можемо да меримо ствари као у нормалним земљама. Јер ако су они зарадили милоне на не поштен начин, и не одговарају за то, већ напротив, држава их помаже... зашто ја или било ко други да ради поштено? Bolje da me moj zafrka!Jelde? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 То је такође тачно, али морамо да разумемо једну ствар - они су производ тог времена. Да је приватизација изведена брзо и одлучно као а пример у Пољској, не би било шансе за такво богаћење. Држава поставља правила, они најпредузимљивији само раде по тим правилима. И сада да ли осудити некога зато што правила нису ваљала, а он искористио прилику? Ако има конкретних доказа да је неко радио против закона, онда нека суд и полиција раде свој посао. Међутим, ми не можемо због тога да кочимо и развлачимо даљи напредак. Управо то отезање приватизације је довело до тајкуна и свега осталог. Уосталом, онај ко је непоштено дошао до новца ће га на слободном тржишту веома брзо изгубити, јер ће му конкуренција бити способни људи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 То је такође тачно, али морамо да разумемо једну ствар - они су производ тог времена. Да је приватизација изведена брзо и одлучно као а пример у Пољској, не би било шансе за такво богаћење. Држава поставља правила, они најпредузимљивији само раде по тим правилима. И сада да ли осудити некога зато што правила нису ваљала, а он искористио прилику? Ако има конкретних доказа да је неко радио против закона, онда нека суд и полиција раде свој посао. Међутим, ми не можемо због тога да кочимо и развлачимо даљи напредак. Управо то отезање приватизације је довело до тајкуна и свега осталог. Уосталом, онај ко је непоштено дошао до новца ће га на слободном тржишту веома брзо изгубити, јер ће му конкуренција бити способни људи. Мислим да је управо то разлог зашто је код на затворено тржиште... јер њима то не одговара. И овде се и даље гледа партијска књижица а не резултат. Мислим да морамо за пример следећим генерацијама да ово што пре решимо, јер бојим се да полако нестајемо. Ја не могу да замислим ову земљу како ће изгледати за 15, 20 година. Ја мислим (можда и грешим) да мала и средња предузећа буду главна циљна група развоја држава, али то је сада друга тема. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Ја мислим (можда и грешим) да мала и средња предузећа буду главна циљна група развоја држава, али то је сада друга тема. Па да од њих направе нове тајкуне и опет у круг... 1414_feel ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Ја мислим (можда и грешим) да мала и средња предузећа буду главна циљна група развоја држава, али то је сада друга тема. Па да од њих направе нове тајкуне и опет у круг... 1414_feel Не. Мислим да је много већа конкуренција код малих и средњих предузећа... и мислим да није природно да неко тако брзо (као МИшковић и остали) зараде новац, а да при томе нису измислили ... не знам шта лек за сиду или канцер. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Скоро је изашла у продаји књига "Медијска етика и медијски линч"... нисам је прочитао али то ћу учинити првом приликом.. Ради се о сукобу професора Чедомира Чупића и власника Пинка Жељка Митровића. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Не. Мислим да је много већа конкуренција код малих и средњих предузећа... и мислим да није природно да неко тако брзо (као МИшковић и остали) зараде новац, а да при томе нису измислили ... не знам шта лек за сиду или канцер. Нема ту природно и неприродно. Ако је прекршио закон, то је посао за суд и полицију. Ако није, онда нема сврхе губити време на то. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Не. Мислим да је много већа конкуренција код малих и средњих предузећа... и мислим да није природно да неко тако брзо (као МИшковић и остали) зараде новац, а да при томе нису измислили ... не знам шта лек за сиду или канцер. Нема ту природно и неприродно. Ако је прекршио закон, то је посао за суд и полицију. Ако није, онда нема сврхе губити време на то. Овде си се дотакао стварног проблема број један у Србији: корумпирано судство и недостатак правне државе. То је мислим много већи проблем него доношење закона по систему "ко више плати". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Не. Мислим да је много већа конкуренција код малих и средњих предузећа... и мислим да није природно да неко тако брзо (као МИшковић и остали) зараде новац, а да при томе нису измислили ... не знам шта лек за сиду или канцер. Нема ту природно и неприродно. Ако је прекршио закон, то је посао за суд и полицију. Ако није, онда нема сврхе губити време на то. Ако није прекшио закон... онда бих ја први тражио да он буде премијер и да он води ову земљу. То значи да је способан. А суд и полиција, мислим да за њих то не важи.... чак и за много ситније рибе не важи закон... али мислим да је и то за другу тему... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Па мој утисак је да је сваки од ових "тајкуна" способнији од људи у нашој влади. Што се закона тиче, ја се жалим да не ваља. Ако се још и не спроводи, онда је свака расправа о економији узалудна... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Па мој утисак је да је сваки од ових "тајкуна" способнији од људи у нашој влади. Што се закона тиче, ја се жалим да не ваља. Ако се још и не спроводи, онда је свака расправа о економији узалудна... Па они су способни тако што за њих правила не важе, баш књига коју сам мало пре навео говори о томе. Када би ја или било ко од обичних грађана подигао безправно објекат, држава би га срушила. Зграда Пинка је безправно подигнута и не доводи се у питање исправнот објекта. Мислим да они најспособнији, ако већ нису до сада, беже из земље. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука