Jump to content

Где су сада о. Артемије и одбегли монаси?

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Гости

Наша помјесна Црква се зове: "Српска Православна Црква", а њен Сабор је управо завршио са засиједањем и одредио надлежног Епископа за ЕРПКиМ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 100
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Знам да су неки од монаха који су после прогона Преосвећеног владике Артемија остали у манастирима на КиМ рекли да ће уколико се у њихов манастир врати избегла братија одмах напустити тај манастир...

Ко зна шта би све тада било... facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Само да вас питам нешто: Јесули сада сви скандали у Цркви решени са рашчињењем оца Артемија (мислим на скандале лоповлука, перверзије итд)?

Ништа се није постигло осим што је СПЦ дозволила да се крене у раскол уместо да се мире тензије. Жалосно до бола.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Само да вас питам нешто: Јесули сада сви скандали у Цркви решени са рашчињењем оца Артемија (мислим на скандале лоповлука, перверзије итд)?

Ништа се није постигло осим што је СПЦ дозволила да се крене у раскол уместо да се мире тензије. Жалосно до бола.

нису ,решен је само један проблем,ако је решен!
Подели на овим сајтовима

• Гости

Семберац,

по свједочењу Светих Отаца сви људски падови су ништавни у поређењу са цијепањем Ризе Христове, односно са распиривањем расколничког менталитета "све најбоље знам" и "сам против свих", и они кажу да ране од раскола "ни крв мученика не може опрати". Па ти размисли.

Патријарх Иринеј је чврст духовник који зна шта хоће и шта неће и под његовим вођством се неће више толерисати било какво скандалозно понашање у нашој светој Цркви, а поготово досадашња пракса вођења дијалога са Црквом преко новина. Он је својим ставом показао да ће се на Сабору и Црквеним судовима процесуирати свако ко буде промовисао нецрквено понашање, а о.Артемије је дословно сам изазвао ову ситуацију непрекидним (и то још јавним) опонирањем и Патријарху и Синоду и Сабору.

Подели на овим сајтовима

Семберац,

по свједочењу Светих Отаца сви људски падови су ништавни у поређењу са цијепањем Ризе Христове, односно са распиривањем расколничког менталитета "све најбоље знам" и "сам против свих", и они кажу да ране од раскола "ни крв мученика не може опрати". Па ти размисли.

Патријарх Иринеј је чврст духовник који зна шта хоће и шта неће и под његовим вођством се неће више толерисати било какво скандалозно понашање у нашој светој Цркви, а поготово досадашња пракса вођења дијалога са Црквом преко новина. Он је својим ставом показао да ће се на Сабору и Црквеним судовима процесуирати свако ко буде промовисао нецрквено понашање, а о.Артемије је дословно сам изазвао ову ситуацију непрекидним (и то још јавним) опонирањем и Патријарху и Синоду и Сабору.

Када СПЦ процесуира педофиле и лопове, тад ми се јави...

Подели на овим сајтовима

Pitanje šta ako ostale pomesne Crkve priznaju Artemija ?

Što nije isključeno

Није могуће. А да би таква ситуација била, онда је владика Артемија СПЦ а ми смо разбојничка пећина.

Подели на овим сајтовима

Семберац,

Када СПЦ процесуира педофиле и лопове, тад ми се јави...

Један лопов је у Грчкој и неће да дође а ови остали су у "црногорској православној цркви"
Подели на овим сајтовима

А педофил? facenew22222222

хм...

Иларион је протеран колико је мени познато...

владика Пахомије је оптужен али није доказано...

Подели на овим сајтовима

Никако. Има још проблема који би требали да се реше. Јер не може сад да се каже, е коначно сада је све у реду, као да је тобож Артемије био некаква кочница због кога је патила СПЦ. Мени случај Артемија има исти епилог као случај бившег епископа Диомида у Русији. Диомид је изгледао исто тако као мало невинашце, но када га је Синод РПЦ притиснуо, и када је коначно на Сабору лишен чина, напросто се трансформисао и показао шта је све могуће да чини. Са Артемијем је исти случај само у блажем облику, дакле то што је он био притиснут узбуркало је неке његове духове које су показали да он нема контролу над својим поступцима и да стихијски и непромишљено дела, дакле постојао је реалан духован проблем у понашању Артемија.

Само брате, ако се ти проблеми крену решвати, могао би да надрља и твој вољени в.Василије. Па сад размисли како би реаговао када би Црква сада одлучила да мало провери изворе прилива новца у епархију ЗТ.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

хм...

Па добро што му се не суди?Јел то СПЦ опрала руке као пилат (како рече владика Григорије)?

Подели на овим сајтовима

хм...

Па добро што му се не суди?Јел то СПЦ опрала руке као пилат (како рече владика Григорије)?
не знам,али овде више ту причу нећемо ширити!

назив теме је сасвим другачији

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...