Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Молим учеснике ове теме (који су за два дана навукли скоро четрдесет страна) да се држе теме. - избегавајте међусобне дијалоге, препуцавања, увреде, личне квалификације саговорника - све даље поруке које буду ишле у офтопик биће обрисане - све нејасне поруке препуне алузија поготово оних на рачун канонске власти СПЦ неће се толерисати - пишите искључиво о ономе што је насловљено на почетку теме врло јасно, разложно и аргументовано Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 bendoff богу да му добро , што да се разочарамо! Реално..многи међу вама би се обрадовали да га више нема ! Тада би сви проблеми у СПЦ били решени... Дакле Нешо, ти си постао и пророк поред тога што ревнујеш за веру прапрађедовску? 4chsmu1 Узми послушај ову беседу о. Угрина и онда ће Ти јасно бити шта ми мислимо о о. Артемију (или брату, како год волите- јер се монасима обраћа са "брате") RASKOL? Наравно да ревнујем за веру прадедовску....јок ћу да ревнујем за веру циганску !? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 slava3 богу да му добро , што да се разочарамо! Реално..многи међу вама би се обрадовали да га више нема ! Тада би сви проблеми у СПЦ били решени... Дакле Нешо, ти си постао и пророк поред тога што ревнујеш за веру прапрађедовску? 4chsmu1 Узми послушај ову беседу о. Угрина и онда ће Ти јасно бити шта ми мислимо о о. Артемију (или брату, како год волите- јер се монасима обраћа са "брате") RASKOL? Наравно да ревнујем за веру прадедовску....јок ћу да ревнујем за веру циганску !? Ček ček ček,a kakva je to vera ciganska??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Незнам...то ми је узречица...можда неко зна ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Молим учеснике ове теме (који су за два дана навукли скоро четрдесет страна) да се држе теме. - избегавајте међусобне дијалоге, препуцавања, увреде, личне квалификације саговорника - све даље поруке које буду ишле у офтопик биће обрисане - све нејасне поруке препуне алузија поготово оних на рачун канонске власти СПЦ неће се толерисати - пишите искључиво о ономе што је насловљено на почетку теме врло јасно, разложно и аргументовано админе, мислим да си промашио тему, иако је сличног карактера. slava3 4chsmu1https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9729.0.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Незнам...то ми је узречица...можда неко зна ?pa red bi bio da promeniš tu uzrečicu...Podsećaš me na one grupacije gde je Nemanja(Akakije) pripadao,i ovakve ispadi ti se u buduće neće tolerisati! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 slava3 богу да му добро , што да се разочарамо! Реално..многи међу вама би се обрадовали да га више нема ! Тада би сви проблеми у СПЦ били решени... Дакле Нешо, ти си постао и пророк поред тога што ревнујеш за веру прапрађедовску? 0304_smile4 Узми послушај ову беседу о. Угрина и онда ће Ти јасно бити шта ми мислимо о о. Артемију (или брату, како год волите- јер се монасима обраћа са "брате") RASKOL? Наравно да ревнујем за веру прадедовску....јок ћу да ревнујем за веру циганску !? у чему је проблем са вером ЦИГАНСКОМ кад су добили од скора Литургију на ромском? joooj пошто другу немају dada ајде да игноришем очигледни расизам на делу, ако већ не шовинизам slava3-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Медо нисам промашио тему, пристојност у комуникацији треба да буде одлика овог форума, чији је смисао да се свједочи хришћанско и православно понашање, односно дијалог, а не бескрајна препуцавања и узајамне осуде учесника неистомишљеника као на свим осталим форумима. Ово што сам написао може се односи на све актуелне теме на форуму, сви треба да стражимо над собом по ријечима св.Василија Великог и да се трудимо да се према сваком човеку односимо као према рођеном брату. Нешо, шта ти значи "вера циганска" могао би да образложиш, мени дјелује као вријеђање Ромске нације. @Radojka Вукмане, теби је чоче баш досадно. Како се можеш шпрдати у овако тешким и тужним моментима за Цркву? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ових дана се видело колико су лицемерни били позиви појединих митроносаца монасима и монахињама владике Артемија да се врате у РП епархију ! Као очински их саветујеш да се врате а молиш Бога да то не ураде.... Zbog izvrtanja istine i klevetanja mitronosaca dajem ti opomenu!Dejan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ових дана се видело колико су лицемерни били позиви појединих митроносаца монасима и монахињама владике Артемија да се врате у РП епархију ! Као очински их саветујеш да се врате а молиш Бога да то не ураде.... Зар заиста мислиш да је црквени позив одбеглим монасима да се врате у своје манастире подразумевао ову хајдучију која се догодила? Ако ти под тим подразумеваш благословено враћање и одговор на позив Цркве, онда алал ти логика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Шта ти значи "вера циганска" могао би да образложиш, мени дјелује као вријеђање Ромске нације.[/b] Јуче бејах циганин а данас сам ром - каква дивна промена у животу мом ! Зашто вређање,познајем пуно цигана и они сами за себе кажу да су цигани...то није вређање ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ових дана се видело колико су лицемерни били позиви појединих митроносаца монасима и монахињама владике Артемија да се врате у РП епархију ! Као очински их саветујеш да се врате а молиш Бога да то не ураде.... Зар заиста мислиш да је црквени позив одбеглим монасима да се врате у своје манастире подразумевао ову хајдучију која се догодила? Ако ти под тим подразумеваш благословено враћање и одговор на позив Цркве, онда алал ти логика. Не чико само хоћу рећи да су ти позиви били лицемерни ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 А у чему се разликује "вјера прађедовска" од "вјере циганске"? Већина Цигана-Рома у Србији је православне вјере, па ако има разлике између њихове и вјере твојих прађедова хоћеш ли рећи да су ти прађедови били неке друге вјере? "Вратити се у Епархију" значи за савјесног свештеника и монаха првенствено пријавити се надлежном Епископу - ономе којег одреди Сабор помјесне Цркве, а не оном који је теби по вољи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Nego ,da se mi lepo vratimo temi! Гдје су незнам. Али знали неко гдје ће они у будуће бити, мислим на о. Артемија? Само мислим да СПЦ није захвална...тражила је да се монаси врате и они су са вратили. А после тога СПЦ зове специјалне јединице Косовске полиције...ццц. ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ Брате, јако си паметан дечко и не дозволи себи да изговараш оваке фразе које су тотално промашене у свом контексту. Па нису се они вратили из послушности према Цркви, него управо обратно. Они су се само тамо физички појавили, али шта то вреди када су ишли мимо канонског поретка којег су требали најпре испоштовати за случај да су хтели да се врате. Дакле, вратити се доле значило је да се врате под канонску послушност в.Теодосију, а не на овај начин како су учинили. Што се тиче КПС, па ваљда је јасно из саопштења ЕРП да се не ради о Албанцима, него Србима и то о јединици која није под патронатом Приштине. Србе на Косову штите припадници КПС који су српске националности, јер КПС је основала не Приштина него ОЕБС и то 1999 г. Тако да КПС нема никакве везе са квазиинституцијама такозване државе Косово. Зато када зилотска страна информише о последњим догађањима са Косова, вешто се инсинуира када се помене КПС, да је реч о Албанској структури коју руководи Приштина. Тако је исто било и у фебруару, када се подмукло инсинуирало да КПС штити "бандите" који су упали у просторије ЕРПиКМ, тиме наводећи људе да мисле како је реч о Албанцима који дају подршку акцији, а заправо нема везе са Албанцима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 "Вратити се у Епархију" значи за савјесног свештеника и монаха првенствено пријавити се надлежном Епископу - ономе којег одреди Сабор помјесне Цркве, а не оном који је теби по вољи. koji sabor? sabor pomjesne crkve? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука