Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Po vašoj vjeri od čega će oni sada živjeti i šta će raditi.Hoće li imati ikakva primanja!

Заправо Енизе они су се заветовали на добровољно сиромаштво приликом монашења, тако да нема бриге чак и ако буду сиромашни (штавише то је једино што смеју). Они који су размонашени уствари тек сад ће моћи да стичу новац/богатство па ако им је до тога стало онда им ова одлука уствари одговара.

Подели на овим сајтовима

Po vašoj vjeri od čega će oni sada živjeti i šta će raditi.Hoće li imati ikakva primanja!

Заправо Енизе они су се заветовали на добровољно сиромаштво приликом монашења, тако да нема бриге чак и ако буду сиромашни (штавише то је једино што смеју). Они који су размонашени уствари тек сад ће моћи да стичу новац/богатство па ако им је до тога стало онда им ова одлука уствари одговара.

Znači negine im bauštel!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

То све зависи од њих самих...

Дај Боже, али све нешто више сумњам у њихове добре намере...
Kod nas je kad te izbace, snalazi se!
У Православљу се снисходи ко крајњих мера. Ове монахе нико никада није избацио, они сами себе избацују.
свештениече иване брат дејан рече на овом форуму у једном од одговора  да ли би их било толико да  артемије није био на косову а је се питам дали би радили то што раде да им он није био духовник  а отишли су тамо гдје је било најтеже  лако их се одричемо  гдје нам је љубав хришћанска
Подели на овим сајтовима

што се мене тиче ја сам  још увек у рату са онима који покушавају да нас отерају са косова (амери шиптари)

јел то на кошаре стигао нет, па се јављаш? како је, јел хладно, има ли се шта јести? algabacaju

какав рат спомињеш, знаш ли рођаће како је то, кад грува са свих страна, нема струје, и кад једеш малтер јер нема хљеба, НАМА СРБИМА ПОСЛЕДЊЕ ШТО ТРЕБА ЈЕ РАТ? нисам ја никакав издајник, и отац и стриц и сва ужа фамилија отишли су ко добровољци у Славонију 90.. СВЕ НАС МАЊЕ ОСТАЈЕ! немој молим те да хушкаш на рат, не дај Боже да га буде по нас би могао бити овај пут ФАТАЛАН. од војске немамо ништа, полиција се показала увелико као неспособна, војску нам не служи мноштво већ пресвлаче стрце по геријатријама... остаје нам само ратно набријана омладина која би могла искључиво а у случају било каквог оружаног сукоба репризирати СРЕМСКИ ФРОНТ...

брате вуче знаш и сам да ми срби не хушкамо на рат а што се тиче тога да некога ко каже да су нам све уништили сматрам издајником ,не дај Боже, човек говори истину и нисам мислио рат у  оружаном сукобу тај баш и нисмо изгубили сада се морамо другачије борити а ту смо ако бог да јачи само треба издржати
Подели на овим сајтовима

У историји цркве је остао забележен спор између патријараха Фотија и Игњатија , које су сабори наизменично смењивали и постављали.

Оба ова патријарха су светитељи.

На овом линку можете прочитати више о томе:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Istorija/IstorijaCrkve/IstorijaCrkve42.htm

Довољно је погледати спор између Фотија и Игњатија. Сабори, анатема, устоличења и свргавања...

И на крају обојица свети.

Паметном доста.

Мали смо ми да ми смо својим умом, били умнији од двехиљаде годишњег искуства Цркве, која није обична људска, већ од Бога устројена и руковођена установа.

Ко иде путем послушања, неће погрешити.

Подели на овим сајтовима

То све зависи од њих самих...

Дај Боже, али све нешто више сумњам у њихове добре намере...
Kod nas je kad te izbace, snalazi se!
У Православљу се снисходи ко крајњих мера. Ове монахе нико никада није избацио, они сами себе избацују.
свештениече иване брат дејан рече на овом форуму у једном од одговора  да ли би их било толико да  артемије није био на косову а је се питам дали би радили то што раде да им он није био духовник  а отишли су тамо гдје је било најтеже  лако их се одричемо  гдје нам је љубав хришћанска

плашим се брате да се они нас одрекоше, њихом поступцима и понашањем само тако поступају, када постајеш монах дајеш се на послушност ЕПИСКОПУ не Артемију, +Иринеју већ само  ЕПИСКОПУ Епархије у којој постајеш искушеник тј монах.... они су непослушни својој Цркви и свом Епископу, какве емотивне везе, ако су изабрали пут монаштва њихово је да се безпоговора повинују Епископу и својој Цркви, што они из некаквих "осјећања" одбијају константно...

Подели на овим сајтовима

Не свиђа ми се наслов ове дискусије. "Герила" је једна тешка реч, односи се на разбојнике, најчешће наоружане, који пљачкају, убијају и слично.

Назвати тако монахе и јеромонахе наше Цркве је неприлично. Они су кажњени, сврха изречене казне је да се они врате у окриље Цркве. Вређати их нема никаквог смисла и не доноси никакво добро.

Не могу да разумем овакве поступке.

Подели на овим сајтовима

Не свиђа ми се наслов ове дискусије. "Герила" је једна тешка реч, односи се на разбојнике, најчешће наоружане, који пљачкају, убијају и слично.

Назвати тако монахе и јеромонахе наше Цркве је неприлично. Они су кажњени, сврха изречене казне је да се они врате у окриље Цркве. Вређати их нема никаквог смисла и не доноси никакво добро.

Можемо их назвати и група, групица, екипа...., али њихов начин их је дефинисао, не наслов.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Назвати тако монахе и јеромонахе наше Цркве је неприлично. Они су кажњени, сврха изречене казне је да се они врате у окриље Цркве. Вређати их нема никаквог смисла и не доноси никакво добро. Не могу да разумем овакве поступке.

Ни ја брате, али очигледно их има и који "разумеју".  1405_love

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Има и оних који схватају да нема компромиса са онима који кидају тело, нема комромиса... Имају име, сами су изабрали и то не значи да је ЊИХОВА истина она на коју се пристаје, а ако се не пристаје... разни су начини... Сами су изабрали, живеће свој избор  1405_love

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Malocas sam napisao, sestro Tanja, da nije u redu monahe i jeromonahe osudjene zbog crkvenog prestupa nazivati gerilcima (naouruzanim razbojnicima koji ubijaju predstavnike vlasti i druge ljude koji im se nadju na putu). Ti mi odgovaras da ti nije lako da to cinis, ali moras, nemas izbora, oni su sami krivi sto tako cinis.

Vidim i da si moderator na forumu koji ima blagoslov jednog vladike. Dakle, upucena si u stvari nase vere. Deder mi onda reci, nezavisno od ove nase rasprave o Artemiju i njegovim sledbenicima, sta je farisejstvo?

ed. slovna greska

Подели на овим сајтовима

Има и оних који схватају да нема компромиса са онима који кидају тело, нема комромиса... Имају име, сами су изабрали и то не значи да је ЊИХОВА истина она на коју се пристаје, а ако се не пристаје... разни су начини... Сами су изабрали, живеће свој избор  1000000001010

Дал ово важи и за паписте или само за Православце???

МЕНИ ЈЕ ПРЕЧИ МИЛИОН ПУТА И РАШЧИЊЕНИ ДРАГАН ДАВИДОВИЋ ОД ПАПЕ, БАР ИСПОВЕДАМО ИСТУ ВЈЕРУ.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Делимично се слажем. Мада герилац није негативна реч. И Дража Михаиловић је био први герилац у поробљеној Европи, али није био разбојник.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Malocas sam napisao, sestro Tanja, da nije u redu monahe i jeromonahe osudjene zbog crkvenog prestupa nazivati gerilcima (naouruzanim razbojnicima koji ubijaju predstavnike vlasti i druge ljude koji im se nadju na putu). Ti mi odgovaras da ti nije lako da to cinis, ali moras, nemas izbora, oni su sami krivi sto tako cinis.

Vidim i da si moderator na forumu koji ima blagoslov jednog vladike. Dakle, upucena si u stvari nase vere. Deder mi onda reci, nezavisno od ove nase rasprave o Artemiju i njegovim sledbenicima, sta je farisejstvo?

ed. slovna greska

Syd, vidite, upravo vase pisanje je vise nego odgovor. Rekla sam, tj. napisala: "mozemo ih nazvati i grupa, grupica, ekipa... NJIHOV NACIN ih je definisao, ne naslov (teme). Da li je u redu ili ne ili je jasno ili ne, odlucite sami.

Nacin na koji hocete da se nastavite, zao mi je nece vam proci. Pitanje koje meni postavljate nece biti moja udica. Tacno je, u pravu ste ne treba dozvoliti emociji da govori.

Toliko od mene.

Pozdrav

Tanja

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...