Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja sam doživotni episkop raško-prizrenski.

smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' />

recenica je citirana odavde:

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/artemije_necu_prihvatiti_nekanonske_odluke.55.html?news_id=204501

Pomaze Bog Svima !

citah ovaj post pa resih da se uclanim i ucestvujem.... 1405_love

prosto ne mogu da verujem sta se dogadja  ...

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog!

Moram raci da je i meni upao u oci nazv "gerilci".Zaista ga  smatram neprimerenim nazivom za odbegle i rascinjene monahe,koji su ipak,i posle svega,i dalje nasa braca u Hristu.Primecujem takodje dosta  sprdacine sa celokupnom ovom situacijom od strane pojedinih clanova ovog foruma ,sto mislim da je zaista neprihvatljivo.Gde je tu nasa hriscanska ljubav i molitva?Nema mesta ni nasladjivanju,jer,jedino Gospod u svemu ovome zna pravu istinu.Pojedinci su na osnovu obicnih insinuacija i rekla-kazala,neproverenih i nedokazanih tvrdni dali sebi za pravo da se stave u ulogu sudije i cak proglase monaha Artemija odgovornim i krivim za pokusaj ubistava svestanika o.Srdjana 2006.godine.Nemojte suditi i nemojte se nasladjivati,braco i sestre,da ne bi i Vama bilo sudjeno na takav nacin.Ono sto nam treba je da se svi zajedno pomolimo,iskreno i skruseno,sa dubokim pokajanjem za nasu bracu oca Artemija i njemu verno monastvo,da im Gospod da snage da se pokaju za strasni greh pokusaja izazivanja raskola i da se vrate pod okrilje nase svete Crkve.Jer,bez obzira sta svako od nas mislio o odlukama SA Sabora,koliko su pravedne ili ne,nase je da se povinujemo i prihvatimo iste,i time doprinesemo ocuvanju jedinstva nase svete crkve.Jer jedino molitvom mozemo umilostiviti Gospoda da otera sotonska desavanja sa praga nase svete crkve i vrati mir i duhovno jedinstvo nasem napacenom narodu.A Gospod ce vec  sam dati svakom od nas,platu kakvu zasluzujemo.Zato,imajmo vere u Gospoda i pruzimo ljubavi, umesto osude i sprdacine,nasoj gresnoj braci u Hristu i molimo se za njih da ih Gospod dozove pameti i vrati svoju odbeglu decu tamo gde im je i mesto-kuci,tj.nasoj svetoj Crkvi.

Mir Vam od Gospoda zelim!

Zamolio bih da se vise ne spamuje tema dok o tome, o cemu vi pricate, na ovom Forumu, ima ko da vodi racuna...

A, i neumesno je u krajnjoj analizi, da vi nekome drzite lekciju lepog ponasanja sa obzirom da mu niste ni roditelj niti profesor niti svestenik a te tri sluzbe su jedino pozvane da budu savetodavne; kako po logici stvari tako i po bon-tonu.

Bog vas blagoslovio - jerej Ugrin V. Popovic

Pa kad ima ko da vodi računa što onda to ne radite?

Ovde su neki duboko zagazili u mržnju pa svaku reč razuma i ljubavi preziru, verovatno po nekoj logici i bon-tonu!

Подели на овим сајтовима

smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' />

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/artemije_necu_prihvatiti_nekanonske_odluke.55.html?news_id=204501

Pomaze Bog Svima !

citah ovaj post pa resih da se uclanim i ucestvujem.... smej.gif

prosto ne mogu da verujem sta se dogadja  ...

Не догађа се брате ништа ново опет јудини синови су на делу расклници који не поштују црквено устројство!

Подели на овим сајтовима

4chsmu1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' />

Pomaze Bog Svima !

citah ovaj post pa resih da se uclanim i ucestvujem.... smej.gif

prosto ne mogu da verujem sta se dogadja  ...

istu recenicu procitah i ovde:

http://www.eparhija-prizren.org/

ја сам доживотни Епископ рашко-призренски!

Tito i ja...smej.gif

a i ovo:

С обзиром да је трон Епархије рашко-призренске узурпиран од стране незаконитог Епископа, који се налази у расколу са Једном, Светом, Саборном и Апостолском Црквом, те да је Епископу рашко-призренском Артемију, од стране такође незаконитих муслиманских власти у Приштини, а на захтев из узурпираног средишта Православне Епархије у Грачаници, уз сагласност и благослов Патријарха Српског и Синодалаца из Београда[1], физичком силом онемогућен приступ својој пастви и својој Епархији[2], Епископ рашко-призренски принуђен је да борави ван граница своје Епархије.

Узурпиравши трон, нелегална управа узурпирала је и све органе функционисања Епархије. Стога, у циљу постепеног васпостављања и омогућавања функционисања Епархије рашко-призренске у прогонству у којем се налази, Епархија установљује своју интернет-страницу на адреси www.eparhija-prizren.org, путем које ће се обраћати јавности, саопштавати информације које се тичу њеног живота и рада, и износити релевантне ставове поводом актуелних догађања.

На адреси www.eparhija-prizren.org биће доступни подаци о активностима Епископа рашко-призренског г. Артемија, као и могућност контакта са Управом Епархије.

+  +  +

[1] Тиме су Патријарх Српски и Синодалци изразили, не по први пут, да признају безаконо насталу државу Косово и њене нелегалне институције, овога путa обраћајући се муслиманској Влади да прогна Православног Епископа и монахе из своје Епархије и манастира у којима живе, драматично слабећи на тај начин и онако веома ослабљен корпус српског народа на Косову и Метохији.

[2] Канони строго забрањују Епископу да дуже одсуствује из своје Епархије, осим када је физички онемогућен да јој приступи, као у случају запоседнутости Епархије од стране варвара. Данашње одсуство Епископа Артемија из своје Епархије оправдано је сличном ситуацијом.

oni su "gerila"  a mi smo za njih "varvari"   89898989898989

mozda sam i ja pomalo  confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' /> - no ovi su prsli kao lajsna   leteti

Подели на овим сајтовима

Како је и најављено, Артемије, који се у јавности лажно представља као "Епископ", "служио је Архијерејску Литургију" у Љуљцима. Овој позоришној представи присуствовало је око 300 људи.

Артемије је одлуком СА Сабора СПЦ рашчињен и враћен у ред монаха. Међутим, како је и најавио он "не признаје одлуке СА Сабора" и наставља да се лажно представља као православни епископ. Својим деловањем Артемије показује колико је одлука Цркве била добро утемељена.

Срећом, народ није насео на његове лажи. У Љуљацима се окупило свега тристотинак "верника" из целе Србије.

Ето, данас је и формално настала секта Артемита.

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Опет је питање шта ћемо са овим народом који је крено за Артемијем :291291291:

Шта ако се Артемије одлучи на пут Кипријановаца (да се одвоји али да и даље прихвата благодат у СПЦ)?

Помињо сам већ на форуму да и наши свештеници предлажу србским вјерницима да се у Грчкој причесте или код канонске Јеладске Цркве или код тих Кипријановаца.

Волио би да ми отац Иван одговори на ово. Хвала

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Чак и да није рашчињен, чак и да је остао епископ РП, ово би био канонски прекршај јер је упао на туђу епапрхију и служио Литургију без позива и одобрења надлежног епископа. Страшно. Потпуно је полудео од прелести.

Подели на овим сајтовима

Чак и да није рашчињен, чак и да је остао епископ РП, ово би био канонски прекршај јер је упао на туђу епапрхију и служио Литургију без позива и одобрења надлежног епископа. Страшно. Потпуно је полудео од прелести.

Bas tako. :291291291:

Подели на овим сајтовима

Ко су кипријанци старокалендарци или? па он има толико мало присталица да је то не занемарљиво моје мишљење!

Подели на овим сајтовима

Na jednoj drugoj temi hoće da me banuju jer tvrdim da Artemije nije više monah .

I ako SA nije doneo odluku od trenutka početka služenja liturgije on je raskolnik .Molim gospodina milojkova da kaže šta on misli o tome .

Да, ово је отворени расколнички акт. Ипак, то мора Црква званично да потврди. У његовом случају, то би требало да потврди надлежни епархијски суд (не знам где је он званично сада као монах, у чијој епархији?)

Подели на овим сајтовима

Na jednoj drugoj temi hoće da me banuju jer tvrdim da Artemije nije više monah .

I ako SA nije doneo odluku od trenutka početka služenja liturgije on je raskolnik .Molim gospodina milojkova da kaže šta on misli o tome .

Да, ово је отворени расколнички акт. Ипак, то мора Црква званично да потврди. У његовом случају, то би требало да потврди надлежни епархијски суд (не знам где је он званично сада као монах, у чијој епархији?)

Наравно да је расколнички чин то је сваком јасно ко имало има знања о Цркви он је расчињени еписком који је сада у чину монаха тако сам прочитао и чуо на ТВ.

Подели на овим сајтовима

Наравно да је расколнички чин то је сваком јасно ко имало има знања о Цркви он је расчињени еписком који је сада у чину монаха тако сам прочитао и чуо на ТВ.

Наиме он је за сад расчињен одузет му је чин Епископа а сада има чин монаха а биће у расколу када то СПЦ саборно одлучи то је то.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...