Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Човјече, као прво могу ћале да ти будем по годинама, као друго лично познајем о.Артемија од времена кад си се родио и још једном те молим да престанеш више са шупљим причама.

Незнаш ти колко ја имам година...можда имам 80 година. 1405_love

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ево кад су ми се емоције мало смириле, изнећу свој став о случају владике Артемије, а од јуче нажалост о. Артемија.

Владика Артемије је на мајском заседању СА Сабора сам потписао одлуку о његовом пензионисању. Био је неколко мјесеци послушан СА Сабору, што се изузетно са моје стране цјенило. После је дошло оно писмо гдје је он писмено одбио све одлуке СА Синода и СА Сабора и од тада њему СА Синод забрањује да свештенодејствује. Али владика Артемије је и даље остао послушан тој одлуци, што ме је такође јако обрадовало...и тако то све траје до пре 2 дана када чујем да владика Артемије треба да служи литургију са рашчињеним монасима на Косову. Самом том одлуку он крши две његове забране: Забрана улазка на Косово и забрана свештенодества. Све сам мислио до јуче да је то медијска хајка на владику, једноставно ово нисам ни у сну могао да помислим, јер ово је реално гледано суицидан потез био. Знао је владика да га ово чека (ја сам чак мислио да ће га Сабор изопштити из Цркве, али ето има још задњу шансу да прихвати све одлуке ако жели да остане у Цркви) и стварно не разумем овај његов потез. Нажалост аргументи сада дефинитивно стоје на стране оних који су протерали владику Артемија са Косова (СА Синод), јер овим је одбацио послушност Цркви и ставио себе изнад СА Сабора. Ја се бојим да се ово неће на томе зауставити...после овога очекујем сличне потезе владике Артемије, јер чим он није поднео умировљење па како ће сада рашчињење?Нека му је сада Господ на помоћи. Више владика Артемије нема подршке од других Епископа, јер ти Епископи га немогу бранити, јер очигледно је да је владика Артемије овом задњом активности прешао црвену црту. Иначе одлуку СА Сабору су сви Епископ који су били присутни на Сабору прихватили.

Да се ја питам, владика Артемије је требао прихватити страдање и био би светац, а овако ко зна шта ће бити...не искључујем раскол. Ово када пишем срце ми пуца, јер ја волим владику Артемија али га не разумем шта оно јуче би са његове стране. 

Питам се шта је владику Артемије навело на све ово?Због чега је све ставио на коцку?Дал је спреман да оде у раскол?Кирие Елеисон.

Углавом тужан и болан дан за нашу Свету Цркву, јер од јуче је владика Артемије постао о. Артемије. 

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да се ја питам, владика Артемије је требао прихватити страдање и био би светац, а овако ко зна шта ће бити...не искључујем раскол. Ово када пишем срце ми пуца, јер ја волим владику Артемија али га не разумем шта оно јуче би са његове стране.

Баш тако.

Подели на овим сајтовима

И на овом форуму ћу рећи .

бивши владика Артемије је најзаслужнији за долазак папе у Србију.

ОН  је назаслужнији што је пропала антиекуменистичка струја у СПЦ.

Он је поготово сад кад је ушао у раскол , највише допринео пропасти старотараца.

Ко је паметан схватиће.

Подели на овим сајтовима

• Гости

ОН  је назаслужнији што је пропала антиекуменистичка струја у СПЦ.

Управо тако. Сада ће сваку разумну и здраву критику овог "мудри као голубови" екуменизма

гурати у исту екипу оних који не поштују црквене власти и параноишу без разлога.

Подели на овим сајтовима

Evo malog teoretičara zavere... :group111:

Na snimku se na 5:10 vidi kako ikona Bogorodice pada, u trenutku kada se pevaju pesme Bogorodici.

Neko razuman (ali i lakoveran) bi rekao:

- "Pa to je monah zakačio rukom dok se saginjao"

- "Jeste Ilija, to bi rekla i moja Smiljka"

- "To bi Đuro rekao svako. Ali kada uđete u svet ekumenista, papista i sektaša, tada bi rekli da to nije baš tako slučajno"

- "Ilija nije što si mi brat, ali si genije"

- "Dobro Đuro, pusti sad to..."

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

И на овом форуму ћу рећи .

Он је поготово сад кад је ушао у раскол , највише допринео пропасти старотараца.

Ко је паметан схватиће.

jeste li pročitali? sada bi moglo opet da se promjeni mišljenje ovde o +artemiju.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Evo malog teoretičara zavere... :group111:

Na snimku se na 5:10 vidi kako ikona Bogorodice pada, u trenutku kada se pevaju pesme Bogorodici.

Neko razuman (ali i lakoveran) bi rekao:

- "Pa to je monah zakačio rukom dok se saginjao"

- "Jeste Ilija, to bi rekla i moja Smiljka"

- "To bi Đuro rekao svako. Ali kada uđete u svet ekumenista, papista i sektaša, tada bi rekli da to nije baš tako slučajno"

- "Ilija nije što si mi brat, ali si genije"

- "Dobro Đuro, pusti sad to..."

Хеби га , мени није смешно ја кад сам ово гледао плакао сам.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

И мени нешто није јасно:

Он је у расколу а монах је СПЦ. То баш и није јасна еклисиологија?

Може ли неко на ово да одговори? Како неко може бити и формалнио и неформално у расколу, па макар био монах у СПЦ? Или јесте у Цркви или није...

Дакле, у свему овоме можемо рећи да о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...