Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Па ово је смешно!!! Послао: Андреј Много је мање тих инцидената него што се мисли а њихово санкционисање је искључиво у надлежности СА Сабора. Послао: Андреј Да али нисмо Ви или ја они који имају одговорност да реагују на такве инциденте, него управо СА Сабор. И будите сигурни да Сабор итекако реагује, али не даје о томе "саопштења у јавност" нити је таква пракса било када и постојала у Цркви. 45. правило Св. Апостола Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне. Реци ми јел` можеш ти да самислиш да Сабор неда саопштење за јавност,или мислиш да то може да се некако сакрије.Ако ти знаш неког `тајно` рашчињеног `инцидентног` Владику због молитве са јеретицима у нашој Цркви било би ми драго да то са нама поделиш. Уосталом И будите сигурни да Сабор итекако реагује, али не даје о томе "саопштења у јавност" нити је таква пракса било када и постојала у Цркви. је још смешније Ванредно саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве - 19. новембра 2010. године 19. новембар 2010 - 21:11 После упознавања са свим релевантним чињеницама и исцрпне расправе, Свети Архијерејски Сабор је, са великом жалошћу, али и одлучно стајући у одбрану светог и спасоносног јединства Цркве, због доказаних и од њега самога потврђених најтежих канонских кривица - свештенослужења под важећом забраном свештенодејства, одбијања послушности Сабору, стварања раскола и насилног заузимања појединих манастира Српске Православне Цркве у Епархији рашко-призренској, чак уз учешће наоружаних појединаца и физичко угрожавање монахâ у тим манастирима - лишио умировљеног Епископа рашко-призренског Артемија епископског чина и вратио га у ред монахâ. Доставља: Епископ бачки Иринеј, портпарол Светог Архијерејског Сабора Послао: Zeebedee Nisi ti nesretna cula ni sta je 'sluzba" jer da jesi znala bi da on ne "sluzi " sa katolicima. kako bi bilo da neofiti malo spuste loptu; niste bas savladali celokupno pravoslavlje za dve, tri godine kako ste postali pravoslavni. Као што видиш није ни морао да служи са јеретицима,довољно је да се молио.Али ти као `столетни` православац сигурно то знаш!!!Сад још само да видимо ко се од Владика огрешио о канон па или да га `тајно` рашчине или да се покаје(ако би некако могло јавно)и ето мира у Цркви!!!не, смешно је да не знаш значење речи икономија и снисхођење.замисли да сваки пут платиш казну или одеш у затвор кад пређеш улицу ван пешачког или на црвено. или још боље, замисли да си одлучена из Цркве по једном другом канону сваки пут кад си била на Литургији а ниси се причестила јер крњиш заједницу. то онда није љубав, већ казна. ај сад размисли како другима судиш, а како себи. Hristos vaskrse клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ali ajde sad malo da budemo realni. Kako SA Sabor sve sto je u vezi Vladike Artemija (nemojte misliti da ga branim) daje saopstenja za javnost, a za ove po meni ozbiljnije stvari ne. Slozicete se da je ovo ozbiljnije od toga da li je neki vladika proneverio novac ili ne. Taj isti Irinej Bulovic, koji iznosi ta saopstenja, sluzi sa Rimokatolicima i to ne bas tako retko. Cak su bili snimci i na TV Vojvodini. To sam gledala dok jos nisam ni cula za rec ekumenizam i nisam znala sta znaci, pa sam se zgrozila. То волим, да будемо мало реални. За ово добијаш Hristos vaskrse Управо то и ја мислим...није логично никако да са једне стране нон стоп обавештавају народ о владици Артемију а не обавештавају "плодне" заједничке молитве?Чудно... Интересантно је брате Андреје што ти кажеш да су заједничке молитве неприхватљиве...углавном људи желе да нађу изговор у вези тога у фори "па то је само канон, ма не моле се они заједно јер се не причешћују заједно, не носе свештеничке одежде итд". Ја сам за православни икуменизам онакав какав је у теорији описан у оном текту из 1970 од владике Атанасија, "Православни Икуменизам". Али када смо макар мало реални видимо да се ту раде свакакве ствари, међуосталом забрањење заједничке молитве али има примјера и сапричешћивања са римокатолицима. Таквима треба пре одузети титулу Епископа, ако ћемо бити коректни. Нађи ми макар једну слику наших архијереја како заједно служе у одеждама са римокатолицима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338Екуменизам,односно икуменизам је пројава саборности Цркве,а бивши владика Артемије је показао колико схвата шта је саборност Цркве! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ћиу-ћи Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал не, смешно је да не знаш значење речи икономија и снисхођење. замисли да сваки пут платиш казну или одеш у затвор кад пређеш улицу ван пешачког или на црвено. или још боље, замисли да си одлучена из Цркве по једном другом канону сваки пут кад си била на Литургији а ниси се причестила јер крњиш заједницу. то онда није љубав, већ казна. ај сад размисли како другима судиш, а како себи. Па јесте брате смешно,јер ти икономију користиш као правило,а не као изузетак од правила.Ако се на сваки грех и преступ који регулишу канони кажеш,али ту је икономија,онда ти нетребају ни канони ни устав, ништа.А у овом нашем случају,икономија има смисла само ако има канона на које може да се примени.Друга је ствар што,бар ја,незнам ни за један новији случај да је неко уопште позван на одговорност због молитве са јеретицима,па да кажеш али ето њему је ипак снисхођено због тога и тога(ако ти знаш био бих ти захвалан да наведеш,да више неседимо у незнању). А тек селективна примена и С.канона,и снисхођења.То је тек за плакање,а не смејање. А тек то,чак и овде на сајту,што се омаловажавају релативизацијом њихове актуелности и вредности. И на крају,не мање важно.Нисам имао намеру никог да осуђујем,ако је тако звучало моје извињење. Послао: Dejan Нађи ми макар једну слику наших архијереја како заједно служе у одеждама са римокатолицима? Брате схвати,ако говориш о томе шта се несме.Несме ни молитва са њима,несмеју ни да буду на литургији а камоли да служе заједно!!! КАНОНСКИ ОДГОВОРИ СВЕТОГ ТИМОТЕЈА, ЕПИСКОПА АЛЕКСАНДРИЈСКОГ, ЈЕДНОГ ОД 150 ОТАЦА КОЈИ СУ БИЛИ НА КОНСТАНТИНОПОЉСКОМ САБОРУ 9. питање: Да ли свештенослужитељ може да се моли у присуству следбеника аријеве или неке друге јереси, или му неће нашкодити ако своју молитву проузноси у њиховом присуству? Одговор: На божанственој Литургији ђакон пре времена целива казује: „Ви који нисте примљени у заједницу, изађите!" То недвосмислено значи да богослужењу не могу присуствовати они који су у јереси, осим ако не изјаве да су спремни на напуштање јереси и на покајање. Јеси ти чуо икад да је нпр.хочевар,који је постао ко ивентар на нашим Богослужењима изјавио да напушта јерес,или неког од наших клирика,који су служили кад је он био,да су чули да је он рекао да хоће да напусти јерес или....(Само немој неку заверологију молим те,како рекао тајно или сл.Уосталом зашто крити ту радосну вест,бискуп јеретик хође да пређе у Православље.Куд ћеш радосније најаве.) Немојте стално нека правдања.Јесте,раде то!!!Ај`сад боље да видимо што нам се то дешава у Цркви?Овако то почиње ,бар мени лично,да личи на неки јадни папизам,брани се нешто по сваку цену.А зашто,па зато што је све дивно,нема јереси,птичице цвркућу,канони су престарели,ми смо пуни љубави,тра ла ла ла.... :group111: eheeeej eheeeej eheeeej eheeeej eheeeej eheeeej eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Брате схвати,ако говориш о томе шта се несме.Несме ни молитва са њима,несмеју ни да буду на литургији а камоли да служе заједно!!!Брате ,схвати ти да ниси ти тај који је позван да тумачи шта се сме а шта се не сме! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338Екуменизам,односно икуменизам је пројава саборности Цркве,а бивши владика Артемије је показао колико схвата шта је саборност Цркве! Јесте, поучи га. Ти се тим цитатом деклеришеш сам као незналица, а стално другог учиш, ако већ сам тврдиш да је твоје незнање убиствено, a ако притом разлози твојој тврдњи нису фарисејског карактера, буди бар себи доследан па заћути мало бар о оваквим догађајима. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338Екуменизам,односно икуменизам је пројава саборности Цркве,а бивши владика Артемије је показао колико схвата шта је саборност Цркве! Јесте, поучи га. Ти се тим цитатом деклеришеш сам као незналица, а стално другог учиш, ако већ сам тврдиш да је твоје незнање убиствено, a ако притом разлози твојој тврдњи нису фарисејског карактера, буди бар себи доследан па заћути мало бар о оваквим догађајима. Која је ово гомила неповезаних небулоза Драгане. Јел читаш ти ишта од овога што напишеш Драгане? Просто не могу да поверујем да је неко оволико запетљан у сопственим маштаријама??? 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338Екуменизам,односно икуменизам је пројава саборности Цркве,а бивши владика Артемије је показао колико схвата шта је саборност Цркве! Јесте, поучи га. Ти се тим цитатом деклеришеш сам као незналица, а стално другог учиш, ако већ сам тврдиш да је твоје незнање убиствено, a ако притом разлози твојој тврдњи нису фарисејског карактера, буди бар себи доследан па заћути мало бар о оваквим догађајима. Која је ово гомила неповезаних небулоза Драгане. Јел читаш ти ишта од овога што напишеш Драгане? Просто не могу да поверујем да је неко оволико запетљан у сопственим маштаријама??? 89898989898989 Мало ли је што пишем, треба још и да читам. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Послао: Милан Меденица ака Меда Брутал не, смешно је да не знаш значење речи икономија и снисхођење. замисли да сваки пут платиш казну или одеш у затвор кад пређеш улицу ван пешачког или на црвено. или још боље, замисли да си одлучена из Цркве по једном другом канону сваки пут кад си била на Литургији а ниси се причестила јер крњиш заједницу. то онда није љубав, већ казна. ај сад размисли како другима судиш, а како себи. Па јесте брате смешно,јер ти икономију користиш као правило,а не као изузетак од правила.Ако се на сваки грех и преступ који регулишу канони кажеш,али ту је икономија,онда ти нетребају ни канони ни устав, ништа.А у овом нашем случају,икономија има смисла само ако има канона на које може да се примени.Друга је ствар што,бар ја,незнам ни за један новији случај да је неко уопште позван на одговорност због молитве са јеретицима,па да кажеш али ето њему је ипак снисхођено због тога и тога(ако ти знаш био бих ти захвалан да наведеш,да више неседимо у незнању). А тек селективна примена и С.канона,и снисхођења.То је тек за плакање,а не смејање. А тек то,чак и овде на сајту,што се омаловажавају релативизацијом њихове актуелности и вредности. И на крају,не мање важно.Нисам имао намеру никог да осуђујем,ако је тако звучало моје извињење. прво, не сматрам да постоји унијата међу мантијом, па ни оних који пребивају у јереси.док год су у Цркви, то се сматра странпутицом (АКО је чине), а тек кад изађу, буду одлучени, из Цркве због тога онда су јеретици. јес вала за плакање, кад не знаш да је икономија правило, а акривија, односно епитимисање и спровођење канона изузетак. тако Бог постаје пописивач греха и казнени тиранин не Отац наш љубљени и милостиви. седам пута по седамдесет седам опроста, па тек онда акривија (Христове речи, не моје). тако је било и са Артемијем - 10 година трпљења, па је тек сад рашчињен и спроведени су канони у дело. без жеље да делујем увредљиво, али јесу тебе тукли за сваку грешку до сад, па тако схваташ и Православље - као тучу и малтретман грешних? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Мало ли је што пишем, треба још и да читам. eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=APokFOf7lbU&feature=player_embedded#at=338Екуменизам,односно икуменизам је пројава саборности Цркве,а бивши владика Артемије је показао колико схвата шта је саборност Цркве! Јесте, поучи га. Ти се тим цитатом деклеришеш сам као незналица, а стално другог учиш, ако већ сам тврдиш да је твоје незнање убиствено, a ако притом разлози твојој тврдњи нису фарисејског карактера, буди бар себи доследан па заћути мало бар о оваквим догађајима.Ja govorim samo ono što su pametniji od mene rekli!Kitim se tuđim perjem facenew22222222 I zaista,ubi nas neznanje,kako reče sveti vladika Nikolaj! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 видео говори јасније него писаније. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Са ихтуца : bleh-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> shok-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':229229229:' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 iskreno,razočaran sam... očekivao sam jači http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/hard-core_2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука