Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ti onda selektivno čitaš šta on piše. Više puta je sasvim jasno napisao da Saborom upravljaju strani ambasadori, država i tako... Za takvo vređanje se banuje s foruma. I molim te, nemoj ban s foruma da sad postavljaš kao da je neko ubijen/dobio epitimiju/izopšten iz Crkve, šta već. Takvo vređanje Sabora ne treba i ne sme da se trpi. I nema to veze s deljenjem. Па није да не читам, селективно, има милион постова Опростите ако сам превидио. Дакле брате Семберац, ако си написао такво што, заиста не стоји. Не представљам ја овдје бановање као неку страхоту, али шта ако банујемо некога ко има супротне ставове од наших. Да би се међусобно сложили да је владика Артемије погрјешио и да је све ово очекивано, или да овдје искористимо прилику да су нам се јавили људи другачијех схватања и да у разговору са њима, покажемо да смо једно и да ништа друго не можемо и бити. Опрости још једном ,стварно нисам прочитао све постове! Na ovom forumu je zabranjeno vređati kanonske episkope Pravoslavnih Crkava. Ako po tebi "Sabor radi po nalogu stranih ambasadora" nije uvreda za SVE episkope koji sede u SAS SPC, onda imamo vrlo različito poimanje pojma "uvreda". Sasvim druga stvar je razmimoilaženje u mišljenjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Semberac, i ti znaš dobro šta sam mislio time. Lako je tebi da sediš tamo, studiraš u uređenoj državi, živiš lepo, a po internetu revnuješ. Ako ti je brale do revnovanja i borbe, dođi ovamo i idi bori se. Па доће и то златно време када ће се србски народ побунити над дахијама и изродима србским. Али пре тога треба средити двориште у Цркви како треба, ово није добро нити ће икада биди добро без Артемија. Он је Божији човјек, монах и таквом је мјесту у СПЦ. И прихватите га једном, молим вас. Шта је вама то зли урадио?Јел вас је убио?Па није....опростите му ако мислите да вам је зла нанео. Molim te, pojasni mi kakve veze ima moj citat s tim što si ti napisao? Nikakve. A ako imaš neki dokaz da Saborom upravlja neko spolja, iznesi, a budući da nemaš, samo izmišljaš (tj. kupiš od svojih ortaka Obrazovaca) i klevećeš. На нашем форуму се тугује и нико ништа не пише у вези овога...тамо људи нису радосни када страда неко у Цркви. Амин "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jao bre ne budi patetičan - KO strada? Pa nije ga niko ubio, samo su mu oduzeli čin... eeeeh, druga je priča što on ne može da podnese da ne bude episkop. I ono, ja nisam nimalo radostan. Ja sam tužan i besan što samovolja i vlastoljublje jednog čoveka stvoriše ovoliku pometnju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ајд Миљане љеба ти немај сада да фолираш. Ја као нападам канонске Епископе...а шта си ти радио у току дана док је Артемије био КАНОНСКИ владика?Како си га називо?Ајд лепо се сада сјети... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 «Ako se sretnemo sa čovekom, koji tvrdi da se bori za čistotu Pravoslavlja, ali je u njegovim očima opasni oganj gneva, njemu se čude jeretici, on je spreman da ide u boj i za podelu Crkve, spreman je da pokoleba osnove crkvene zajednice, tobože stiteći Pravoslavlje; kada u čoveku ...ne nalazimo ljubav, već samo gnev, - to je prvi znak jeretika, «vuka u ovčijoj koži», sličnog Ariju, Nestoriju i mnogim drugima, koji su plameno propovedali nemajući ljubavi u srcu i koji su bili spremni da radi dokazivanja svoje ispravnosti idu na podelu crkvenog života» Ruski patrijarh Kiril .....on reče što ja mislim.... По обичају, сјајни патријарх Кирил погађа у центар! smej.gif :group111: nesiguran 1405_love Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Na ovom forumu je zabranjeno vređati kanonske episkope Pravoslavnih Crkava. Ako po tebi "Sabor radi po nalogu stranih ambasadora" nije uvreda za SVE episkope koji sede u SAS SPC, onda imamo vrlo različito poimanje pojma "uvreda". Sasvim druga stvar je razmimoilaženje u mišljenjima. Нисам рекао да није увреда. Јесте, и кажем поново, брате Семберац или ко год да то тврди, такво нешто је нонсенс! Али шта стоји иза тога, да неко ово што се дешава гледа кроз призму тог страног уметања или агентура! Видиш да је ситуација таква, у друштву држави, да ми Дрби, и духовно и политички и економски пропадамо. Видимо да многи ликују и радују се! И шта се дешава, народ збуњен, у свеме види, а тога има, уплив страних агентура, свјетских моћника. Е сад је на нама да покажемо димензију Христових ријечи: Не будите збуњени или Не бој се стадо мало, али истовремено да не буде тијесно у срцима нашим! Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jao bre ne budi patetičan - KO strada? Pa nije ga niko ubio, samo su mu oduzeli čin... eeeeh, druga je priča što on ne može da podnese da ne bude episkop. I ono, ja nisam nimalo radostan. Ja sam tužan i besan što samovolja i vlastoljublje jednog čoveka stvoriše ovoliku pometnju. Прелако судиш, нека ти буде на част и нека ти Бог опрости, јер незнаш шта радиш. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 «Ako se sretnemo sa čovekom, koji tvrdi da se bori za čistotu Pravoslavlja, ali je u njegovim očima opasni oganj gneva, njemu se čude jeretici, on je spreman da ide u boj i za podelu Crkve, spreman je da pokoleba osnove crkvene zajednice, tobože stiteći Pravoslavlje; kada u čoveku ...ne nalazimo ljubav, već samo gnev, - to je prvi znak jeretika, «vuka u ovčijoj koži», sličnog Ariju, Nestoriju i mnogim drugima, koji su plameno propovedali nemajući ljubavi u srcu i koji su bili spremni da radi dokazivanja svoje ispravnosti idu na podelu crkvenog života» Ruski patrijarh Kiril .....on reče što ja mislim.... По обичају, сјајни патријарх Кирил погађа у центар! smej.gif :group111: nesiguran 1405_love Слажем се, али онај ко тврди да оцу Артемију срце није пуно љубави...том мозак вероватно није у винклу. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Тешко је у 21. веку у Србији бити Христов ратник. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 «Ako se sretnemo sa čovekom, koji tvrdi da se bori za čistotu Pravoslavlja, ali je u njegovim očima opasni oganj gneva, njemu se čude jeretici, on je spreman da ide u boj i za podelu Crkve, spreman je da pokoleba osnove crkvene zajednice, tobože stiteći Pravoslavlje; kada u čoveku ...ne nalazimo ljubav, već samo gnev, - to je prvi znak jeretika, «vuka u ovčijoj koži», sličnog Ariju, Nestoriju i mnogim drugima, koji su plameno propovedali nemajući ljubavi u srcu i koji su bili spremni da radi dokazivanja svoje ispravnosti idu na podelu crkvenog života» Ruski patrijarh Kiril .....on reče što ja mislim.... По обичају, сјајни патријарх Кирил погађа у центар! smej.gif :group111: nesiguran 1405_love Слажем се, али онај ко тврди да оцу Артемију срце није пуно љубави...том мозак вероватно није у винклу. Pre par sati mu je srce bilo puno tuge, izneverenosti, bola, ocaja. Sta se desilo da mu je sad odjednom srce puno ljubavi? Odakle tebi ovi insajderski tipovi uopste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Љубав и туга може заједно...ја сам данас био тужан као ретко када у животу, али сам био тужан јер волим оца Артемија. И ту ми љубав према оца Артемију нико неће одузети!!! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 «Ako se sretnemo sa čovekom, koji tvrdi da se bori za čistotu Pravoslavlja, ali je u njegovim očima opasni oganj gneva, njemu se čude jeretici, on je spreman da ide u boj i za podelu Crkve, spreman je da pokoleba osnove crkvene zajednice, tobože stiteći Pravoslavlje; kada u čoveku ...ne nalazimo ljubav, već samo gnev, - to je prvi znak jeretika, «vuka u ovčijoj koži», sličnog Ariju, Nestoriju i mnogim drugima, koji su plameno propovedali nemajući ljubavi u srcu i koji su bili spremni da radi dokazivanja svoje ispravnosti idu na podelu crkvenog života» Ruski patrijarh Kiril .....on reče što ja mislim.... По обичају, сјајни патријарх Кирил погађа у центар! smej.gif :group111: nesiguran 1405_love Слажем се, али онај ко тврди да оцу Артемију срце није пуно љубави...том мозак вероватно није у винклу. Дегутантно је коментарисати о владици Артемију: погледај снимак из Дубоког Потока на овој теми, па сам размисли. Али, патријарх Кирил је овде, ако се не варам, мислио на разноразне "следбенике" тамошњих "ревнитеља," тј. они који "православност" мере количином аутизма, шовинизма, антикатолицизма, антисемитизма, антиекуменизма... Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jao bre ne budi patetičan - KO strada? Pa nije ga niko ubio, samo su mu oduzeli čin... eeeeh, druga je priča što on ne može da podnese da ne bude episkop. I ono, ja nisam nimalo radostan. Ja sam tužan i besan što samovolja i vlastoljublje jednog čoveka stvoriše ovoliku pometnju. Прелако судиш, нека ти буде на част и нека ти Бог опрости, јер незнаш шта радиш. Ček, ti koji optužuješ ceo SAS da je pod uticajem stranih vlada govoriš o suđenju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ја би био поносан да постанем истински ревнитељ, то сам данас више пута рекао. ПРАВОСЛАВЉЕ ИЛИ СМРТ. А чим чујем од људе да име ревнитељ у негативном контексту спомињу, шта онда да мислим?Ти си брате Андреје навео ревнитељ под "ревнитеље" и зна се на шта мислиш...али ето, прелистај ову тему како се ревнитељи пљују. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Jao bre ne budi patetičan - KO strada? Pa nije ga niko ubio, samo su mu oduzeli čin... eeeeh, druga je priča što on ne može da podnese da ne bude episkop. I ono, ja nisam nimalo radostan. Ja sam tužan i besan što samovolja i vlastoljublje jednog čoveka stvoriše ovoliku pometnju. Прелако судиш, нека ти буде на част и нека ти Бог опрости, јер незнаш шта радиш. Ček, ti koji optužuješ ceo SAS da je pod uticajem stranih vlada govoriš o suđenju? Ма уреду је, ето ја сам крив што је банана крива...јел си задовољан?Боље ти иди на радио и спреми неку емисију. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука