Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како би ви рецимо сада реаговали да је отворено Образ дошао на власт и да он рашчини Патријарха, дал би сте се ви бунили или би ћутали као кукавице?

Дај бре балавац,угушио си гњурца,досадан си више...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ајде модератори,обуздајте овог образовца, кад га већ небанујете...

Немојте није још заслужио  :drugarstvo:

Причајмо људи, и износимо ставове! Ево Семберац се колико видим не слаже са поступком владике Артемија, а ни са одлуком Сабора. Не мора нужно да значи да је неко ко оспорава Сабор, али је важно, да и он и ми схватимо, да нам је Јединство у Саборном служењу Свете Литургије најважније.

Jedno je ne slagati se s odlukom Sabora, drugo je optuživati SPC da Saborom rukovode država, strani ambasadori itsl. A pritom još sedeti "tamo negde vani"... malo je licemerno, znaš.

Па добро то постоји, али не видим да је Семберац тако поступио. Надам се да се нећемо дијелити по свему. Знам о чему причаш! Али то није разлог да некога банујемо или осуђујемо, или не знам шта већ. Да је тако, ја бих већ престао да општим са својим пријатељима који тако наступају, али брате Миљане, мало отрпјети, помолити се, ако треба и у ватру скакати, али дијелити се нипошто!

Ti onda selektivno čitaš šta on piše. Više puta je sasvim jasno napisao da Saborom upravljaju strani ambasadori, država i tako... Za takvo vređanje se banuje s foruma. I molim te, nemoj ban s foruma da sad postavljaš kao da je neko ubijen/dobio epitimiju/izopšten iz Crkve, šta već. Takvo vređanje Sabora ne treba i ne sme da se trpi. I nema to veze s deljenjem.

Подели на овим сајтовима

Моли се и за њих.

Па нажалост није мали број таквих ликова, немогу да стигнем да се помолим за све :drugarstvo:

Ја вам само кажем: Како би ви рецимо сада реаговали да је отворено Образ дошао на власт и да он рашчини Патријарха, дал би сте се ви бунили или би ћутали као кукавице?

Е исто и ја тако реагујем на ову завјеру страних амбасадора.

Колико је мени познато Образ није политичка странка и како може да се рашчини патријарх ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Semberac, i ti znaš dobro šta sam mislio time. Lako je tebi da sediš tamo, studiraš u uređenoj državi, živiš lepo, a po internetu revnuješ. Ako ti je brale do revnovanja i borbe, dođi ovamo i idi bori se.

Па доће и то златно време када ће се србски народ побунити над дахијама и изродима србским. Али пре тога треба средити двориште у Цркви како треба, ово није добро нити ће икада биди добро без Артемија. Он је Божији човјек, монах и таквом је мјесту у СПЦ. И прихватите га једном, молим вас. Шта је вама то зли урадио?Јел вас је убио?Па није....опростите му ако мислите да вам је зла нанео.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Pa bitno je da nas patrijarh i Vladika Bulovic imaju ljubavi prema katolicima koje nazivaju sestrinskom crkvom, a svog brata vladika Artemiju nazivaju sektasem.

Inace Semberac, ja imam svoj stav. Ovde sam dosla da cujem i druga misljenja da vidim da li gresim. Ali sad sam sigurna da je Vladika Artemije u pravu

А зашто да немају љубав према њима! Овдје причаш о ономе што је суштина проблема, да ли је наше граница снисхођење према инославнима истоветна  као према браћи православним, који имају други став. Наравно, да ако то што једем саблажњује брата мога, нећу јести до вијека, и ви сте у праву. Али, не може ни такав принцип да нас одведе на ширину православља. Имамо много браће које много шта саблажњава, али они нису мјера Цркве, да због тога Црква буде статична. То би био директан удар на саборност! Дакле важно је: отац Артемије, Иринеј, један, други, трећи, Амфилохије, Марко, Јанко, ти и ја нисмо мјера Цркве, али јесмо/јесу у Цркви! Мјера је Христос/Литургија и тога да се држимо, а све се огледа у саборности у Духу Светоме. Није на нама да судимо да ли је у праву или није у праву, имамо различите ставове. Да ли ће то што ради/радимо да нам буде саборно или неће, то је питање!

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Ti onda selektivno čitaš šta on piše. Više puta je sasvim jasno napisao da Saborom upravljaju strani ambasadori, država i tako... Za takvo vređanje se banuje s foruma. I molim te, nemoj ban s foruma da sad postavljaš kao da je neko ubijen/dobio epitimiju/izopšten iz Crkve, šta već. Takvo vređanje Sabora ne treba i ne sme da se trpi. I nema to veze s deljenjem.

Сабором управља Дух Свети али тај Сабор је као и све у овој земљи под утицајам државе, логично?Незнам шта се буниш...

Подели на овим сајтовима

Pa bitno je da nas patrijarh i Vladika Bulovic imaju ljubavi prema katolicima koje nazivaju sestrinskom crkvom, a svog brata vladika Artemiju nazivaju sektasem.

Inace Semberac, ja imam svoj stav. Ovde sam dosla da cujem i druga misljenja da vidim da li gresim. Ali sad sam sigurna da je Vladika Artemije u pravu

А зашто да немају љубав према њима! Овдје причаш о ономе што је суштина проблема, да ли је наше граница снисхођење према инославнима истоветна  као према браћи православним, који имају други став. Наравно, да ако то што једем саблажњује брата мога, нећу јести до вијека, и ви сте у праву. Али, не може ни такав принцип да нас одведе на ширину православља. Имамо много браће које много шта саблажњава, али они нису мјера Цркве, да због тога Црква буде статична. То би био директан удар на саборност! Дакле важно је: отац Артемије, Иринеј, један, други, трећи, Амфилохије, Марко, Јанко, ти и ја нисмо мјера Цркве, али јесмо/јесу у Цркви! Мјера је Христос/Литургија и тога да се држимо, а све се огледа у саборности у Духу Светоме. Није на нама да судимо да ли је у праву или није у праву, имамо различите ставове. Да ли ће то што ради/радимо да нам буде саборно или неће, то је питање!

Е да прочитам и нешто паметно данас.  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Моли се и за њих.

Па нажалост није мали број таквих ликова, немогу да стигнем да се помолим за све :drugarstvo:

Ја вам само кажем: Како би ви рецимо сада реаговали да је отворено Образ дошао на власт и да он рашчини Патријарха, дал би сте се ви бунили или би ћутали као кукавице?

Е исто и ја тако реагујем на ову завјеру страних амбасадора.

Колико је мени познато Образ није политичка странка и како може да се рашчини патријарх ?

Глуп је примјер наравно, али мислим на принцип брате...

Подели на овим сајтовима

Па није да не читам, селективно, има милион постова  :drugarstvo: Опростите ако сам превидио. Дакле брате Семберац, ако си написао такво што, заиста не стоји. Не представљам ја овдје бановање као неку страхоту, али шта ако банујемо некога ко има супротне ставове од наших. Да би се међусобно сложили да је владика Артемије погрјешио и да је све ово очекивано, или да овдје искористимо прилику да су нам се јавили људи другачијех схватања и да у разговору са њима, покажемо да смо једно и да ништа друго не можемо и бити.

Опрости још једном ,стварно нисам прочитао све постове!

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Semberac, i ti znaš dobro šta sam mislio time. Lako je tebi da sediš tamo, studiraš u uređenoj državi, živiš lepo, a po internetu revnuješ. Ako ti je brale do revnovanja i borbe, dođi ovamo i idi bori se.

Па доће и то златно време када ће се србски народ побунити над дахијама и изродима србским. Али пре тога треба средити двориште у Цркви како треба, ово није добро нити ће икада биди добро без Артемија. Он је Божији човјек, монах и таквом је мјесту у СПЦ. И прихватите га једном, молим вас. Шта је вама то зли урадио?Јел вас је убио?Па није....опростите му ако мислите да вам је зла нанео.

Molim te, pojasni mi kakve veze ima moj citat s tim što si ti napisao? Nikakve.

A ako imaš neki dokaz da Saborom upravlja neko spolja, iznesi, a budući da nemaš, samo izmišljaš (tj. kupiš od svojih ortaka Obrazovaca) i klevećeš.

Подели на овим сајтовима

Сабором управља Дух Свети али тај Сабор је као и све у овој земљи под утицајам државе, логично?Незнам шта се буниш...

Сабор чине они који су његови чланови и одлуке које они донесу јесу одлуке Сабора. Нема потребе за апстраковањем и надразумевањем.

Подели на овим сајтовима

Pa kako to da taj isti Sabor nije nasao za shodno da reaguje kada je vladika Lavrentije (a nije jedini)vodio svestenike na poklonjenje papi i kad su mu se svi od reda klanjali i ljubili ruku. Taj snimak je nesto najtuznije sto sam ja videla. I tada sam se uplasila sta ce biti sa nama i Pravolsavljem uopste. Ovo sto se danas desava je tuzno ali neophodno. I sigurna sam da do ovoga ne bi doslo da crkvom ne upravlja drzavni vrh koji nas je srozao skroz kao narod, a sad je udario i na najsvetije

Слажем се. П.С: Пошто си нова на форуму, не дозволи да те преобрате против Артемија, Аве Јустина, Св. Саве. Вјечити су то манипулатори и псхихолози, али данас им се види право лице...

Посјета владике Лаврентија јесте проблем, али да ли се питате да ли је то од епископа јавно изнио на Сабору или уопште у јавности. Али ево рецимо примјер? Владика Лаврентије је екумениста по овоме што је наведено у посту, а с друге стране он је за очување нечујног читања молитава, колико знам. А глас оник који не ревнују по разум је да такве сврставају исти кош. Љубав, брате Семберац, то нам недостаје!

Ако ти РИМОкатолици (научите барем толико да смо ми заправо католици, ако већ сматрате да сте компетентни да дајете мишљења о теолошким темама) ПОНОВО почну да нам отимају Цркве и манастире, како то један умировљени православни епископ сада на жалост ради, онда ће и Црква сигурно имати став о томе. Али, колико смо ми далеко од наших светих предака...

Па знате ли Ви, Мајо, да побожним Србима некада ни на крај памети не би било да се са оволиким мањком поштовања изражавају о Светом архијерејском Сабору Српске православне Цркве, да себи узму за "право" да процењују кога Сабор и патријарх и на какав начин требају да воле више или мање.

Ето, самовоља и одсуство смирења једног епископа, довели су до тога да је све више људи који себе виде као патријарха и Сабор "за себе." Е, ова анархија, овај хаос, ово одсуство присебности код верних, управо је и било циљ оних који су архитекте овог раскола.

Па добро, ако сматрате да је владика Артемије "у праву," верујем да нећете још дуго чекати док Вам не постане "патријарх." Вама очигледно није чудно да је он тај који је "црква" - а сви други српски епископи "јеретици."

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Брат Клацалица је унео мира у ово завађено двориште у ЖРУ...хвала брате. Док ме други нападају да сам секташ он је смогао снаге да у нормалном тону самном прича и ако зна мој став у вези оца Артемија. И много је смирујуће дјелово на форум...да си сви такви, никада ја неби добио бан, јер никада неби еруптиро као вулкан.

Подели на овим сајтовима

«Ako se sretnemo sa čovekom, koji tvrdi da se bori za čistotu Pravoslavlja, ali je u njegovim očima opasni oganj gneva, njemu se čude jeretici, on je spreman da ide u boj i za podelu Crkve, spreman je da pokoleba osnove crkvene zajednice, tobože stiteći Pravoslavlje; kada u čoveku ...ne nalazimo ljubav, već samo gnev, - to je prvi znak jeretika, «vuka u ovčijoj koži», sličnog Ariju, Nestoriju i mnogim drugima, koji su plameno propovedali nemajući ljubavi u srcu i koji su bili spremni da radi dokazivanja svoje ispravnosti idu na podelu crkvenog života»

Ruski patrijarh Kiril

.....on reče što ja mislim....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...