Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Александре, хвала - питам јер се не сећам тога с архијерејских литургија код мене у епархији...

Ја се добро сећам: Владика то изговара, а и покојног Патријарха Павла се сећам, када је служио код мене у Цркви на Врачару.

Подели на овим сајтовима

На овој теми је исувише много заиста бесмислених порука и крајње неумесних шала. Дејане, ако си ту, ти рече да ћеш да их бришеш? Ако не, ја ћу или неко други из администрације.

Молим све учеснике у расправи да се надаље уско држе теме. Нећемо брисати чак ни мишљења која на заједљив начин коментаришу одлуке СА Сабора, али ћемо све шале и offtopic-е с ове теме уклонити. Ово је дан велике жалости за нашу Цркву и умољавамо вас да се, макар на овој теми, понашате у складу с тим.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Манастири у које је господа неовлашћено упала припадају СПЦ. Као власник, СПЦ је позвала полицију да ради свој посао.

Да, позвала је шиптарску полицију ;)

Па када се Господа изјашњавају као пацифисти, шта ће им полиција и сила?Зар не требају само да се моле и Бог ће те "зли" монахе да уклони сам?

Но шта сам ја вама говорио...лицемјере је то све. Када је Образ чуво част града Пресвете Богорице Марије Дјеве тада сте сви били пацифисти, против насиља...а сада се залажете за насиље КПС-а против монаха?Лицемјери, дозовите се памети док још има времена.

Због таквих ако што си ти брате, требао нас је Павелић све побити, да Св. Сава не плача и даље за нама...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Па шта радиш са славским колачем ?

ja ništa... sveštenik ga seče... inače ne konzumiram belo brašno ili tzv. mrtvo brašno

http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/13-08-2010/Feljton/74163/I-moljci-beze-od-mrtvog-brasna-

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

На овој теми је исувише много заиста бесмислених порука и крајње неумесних шала. Дејане, ако си ту, ти рече да ћеш да их бришеш? Ако не, ја ћу или неко други из администрације.

Молим све учеснике у расправи да се надаље уско држе теме. Нећемо брисати чак ни мишљења која на заједљив начин коментаришу одлуке СА Сабора, али ћемо све шале и offtopic-е с ове теме уклонити. Ово је дан велике жалости за нашу Цркву и умољавамо вас да се, макар на овој теми, понашате у складу с тим.

Скрени свом колеги администратору пажњу.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Није брате за све људе ово туга и жалост...неки су ово очекивали већ мјесецима са великим ентузијасмом (има их и на зилотској страни али и на страни хипи-вјерника).

Подели на овим сајтовима

Скрени свом колеги администратору пажњу.
Да, ово се односило и на браћу из администрације  ;)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Какви смо као народ (несложни, мржње између браће итд) такви су нам и архијереји. За свађу је увјек потребно најмање двоје.

Подели на овим сајтовима

Pa vladiku Artemija hapse.

Кукала мајка ономе који је позвао полицију да решава црквене проблеме.

Упадање на посед који ти не припада и обијање врата, отуђивање имовине - то није црквени проблем, то је разбојништво.

Него, још једном да питам - пева ли се "господи спаси благочестивија" на свакој литургији или само кад служи патријарх?

pa da, crkve više pripadaju policiji nego episkopima, pa bi ovi trebali da ih premlate i usele se tamo. uniformisani su i jedni i drugi, ne bi niti primjetio razliku. nego kada se usele dole i kada  ih nauče kako se drže liturgije, a to bi trebalo biti brzo, kako se sve odvija astronomskim brzinama: raščinjen-neraščinjen-preglasan u sekundi, onda njih ovo možeš da pitaš šta se pjeva i kako pjeva, doduše ako budeš smio da zucneš.

Манастири у које је господа неовлашћено упала припадају СПЦ. Као власник, СПЦ је позвала полицију да ради свој посао.

А покушај хумора ти није успео.

Александре, хвала - питам јер се не сећам тога с архијерејских литургија код мене у епархији...

Моцарте, ту пише да се то пева и кад служе ђакон и свештеник, а не пева се. Пих, ти новотарци  ;)

pa kome onda +artemije pripada ako ne spc? mora da je bio zbunjen kps, prvo što spc tvrdi da +artemije nekoj drugoj crkvi pripada (možda onoj koju je osnovao?), a onda još što sam svoja vrata "jače otvara"!

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Ајде бре семберац,доста са фолирањем...колико сутра ће образ да стане у одбрану монаха Артемија и нападне  Српску Православну ЦрквУ и прогласи је јеретичком.

Хвала драгом Богу,да се кукољ најзад одстранио,таман једног дана сви ови расколници постали свети (покајани) мученици!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Никога не занимају последице свега овога...горко ћемо плакати као народ у скорије вријеме, има да нас нестане са Косова јер смо проклет народ...видите, чак у Цркви не успевају да буду сложни. ;)

ЗА 10 ГОДИНА КАДА СЕ ОПЕТ ПОНОВИ ГЕНОЦИД  СРБСКОГ ЖИВЉА НА КОСМЕТУ, ПИТАЋЕТЕ СЕ СВИ ЗАШТО БОГ ТО ДОПУШТА...СЕТИТЕ СЕ САМО ОВОГА ДАНА И СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО.

Мораће нажалост опет крв праведника да лије да би се греси овога народа опрали.

Подели на овим сајтовима

Ја се добро сећам: Владика то изговара, а и покојног Патријарха Павла се сећам, када је служио код мене у Цркви на Врачару.

Да, и ја се сећам да је увек он певао кад је служио код нас (код тебе) у Светосавској. Него нисам био сигуран да ли владика иначе пева, јер не сећам се да сам то икад чуо у зв-тз епархији. А ово на светосављу пише да певају народ и ђакон па сам се скроз збунио, јер знам да то пева владика.  :cheesy:

Тимјанчице, он НИЈЕ више владика, схвати. И престани да се правиш луда и мешаш бабе и жабе! Монах Артемије припада СПЦ. Али њему НЕ ПРИПАДА ниједан манастир у СПЦ! И молим те, заобиђи ме више ако ћеш и даље да се правиш невешта.

@Semberac: и даље само лупаш безвезе. Иначе, кад је грчки световни суд донео одлуку о неизручивању Симеона, тад је световно мешање у црквене ствари било супер - а кад полиција банду избацује напоље из манастира, то не ваља...  prstgore

Подели на овим сајтовима

Погледајте овај клип и ове слике светога Артемије исповедника. Слава Богу па је уз нас макар молитвама...таман да га изопште и да га убију, он остаје наш молитвеник пред Господом. Доће вријеме када ће се он славити као светац исто као што данас славимо Аву Јустина а имао је сличну судбину прогона, напада од јерархије итд...али кад је неко уз Бога нико му ништа не може.

Истина је само једна владика Артемије

Подели на овим сајтовима

Да, и ја се сећам да је увек он певао кад је служио код нас (код тебе) у Светосавској. Него нисам био сигуран да ли владика иначе пева, јер не сећам се да сам то икад чуо у зв-тз епархији. А ово на светосављу пише да певају народ и ђакон па сам се скроз збунио, јер знам да то пева владика.  :cheesy:

Тимјанчице, он НИЈЕ више владика, схвати. И престани да се правиш луда и мешаш бабе и жабе! Монах Артемије припада СПЦ. Али њему НЕ ПРИПАДА ниједан манастир у СПЦ! И молим те, заобиђи ме више ако ћеш и даље да се правиш невешта.

@Semberac: и даље само лупаш безвезе. Иначе, кад је грчки световни суд донео одлуку о неизручивању Симеона, тад је световно мешање у црквене ствари било супер - а кад полиција банду избацује напоље из манастира, то не ваља...  prstgore

a kome "pripadaju", saboru možda? sinoidu? oni samo odlučuju o raspoložovosti manastira, i to ako ispoštuju kanone, u donošenju svojih odluka, njima manstiri i crkve takođe ne pripadaju. niti im je dopušteno da se tako ponašaju.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...