Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Semberac, kao sto tema nije Vuk Brankovic tako nije tema ni papa.

Штета што није, неби би ми дан био овако црн као данас. Црњи дан нисам доживео у мом животу!!!

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292753#msg292753 date=1290202008]

evo... ja sam prvi medju bilmezima... mogu lično biti tužan zbog dogadjaja ali tema je urnebesna... jedan dr.teologije i (ex) episkops vete Crkve nas na tv-u ubedjuje kako to što pod zabranom radi nije nikakav raskol jer on čuva veru pradedovsku...

otac Joil je za njega mala beba

Постављена слика

О значају твојих речи твој актуелни аватар говори у ком виду излазе из тебе.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292762#msg292762 date=1290202277]

znao sam da su jeretici bolji

...искренији су у свом ставу.

Дал је о.Артемије расколник?Официјално?Ако је раколник по вама, онда можемо за сигурно тврдити да је већ у паклу.

...све се да исцелити и вратити у нормалу,док је човек жив.Било је раскола и раскола у историји и свако ко се покајнички вратио у окриље Мајке Цркве,било му је опроштено...све зависи од њега самог и сав терет увиђања несхватљиве и погубне грешке која га може (а и не мора,ако се покаје) одвести тамо где нико од нас не жели бити.Терет увиђања је,после свега што се десило,искључиво на њему.Црква ће увек свако своје посрнуло чедо,позивати у своје окриље и примити га кроз покајање,као блага Мајка,али то зависи искључиво од одзива тог истог чеда.

kratko i jasno!

Подели на овим сајтовима

"Црква ће остати Црква , са свим обећањима која јој припадају и са пуноћом благодати,чак и ако у Њој остане само један епископ са малим бројем верујућих."

Архиепископ Аверкије

Бил ти напустио СПЦ ако би се владика Артемије одвојио (мислим знамо ми да то владика неће урадити)?

Ja ne mogu da shvatim šta ti pišeš. Šta je on uradio, ako se nije odvojio od SPC time što je uzurpirao manastire eparhije nad kojom nema vlast i ustao protiv ostatka Crkve? Ko je SPC? Artemije ili Sabor?

Па ако се одвојио, што га Сабор није дефинитивно избацио из Цркве и анатемисао?Немој да причаш онако како је теби мило...

Zato što mu i dalje snishode.

Подели на овим сајтовима

Такве сам коментаре овде ишчитао да ми је позлило.

Моје?Нека нека...

И мени је позлило када сам одједном морао да вл. Артемија зовем о. Артемијем...али га зовем, а време ће показати дал сам управу.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292762#msg292762 date=1290202277]

znao sam da su jeretici bolji

...искренији су у свом ставу.

Дал је о.Артемије расколник?Официјално?Ако је раколник по вама, онда можемо за сигурно тврдити да је већ у паклу.

...све се да исцелити и вратити у нормалу,док је човек жив.Било је раскола и раскола у историји и свако ко се покајнички вратио у окриље Мајке Цркве,било му је опроштено...све зависи од њега самог и сав терет увиђања несхватљиве и погубне грешке која га може (а и не мора,ако се покаје) одвести тамо где нико од нас не жели бити.Терет увиђања је,после свега што се десило,искључиво на њему.Црква ће увек свако своје посрнуло чедо,позивати у своје окриље и примити га кроз покајање,као блага Мајка,али то зависи искључиво од одзива тог истог чеда.
Отац Артемије је официјално монах
..што не значи да то он признаје и да ће се понашати у складу са тим,тј да ће се као обичан монах повући у неки манастир и остати у окриљу и послушности према Мајци Цркви и превазићи обрисе раскола који су се увелико надвили над њим...хода по ивици амбиса и само што није пао.Колико видим,тако се понаша.Ја бих волео да се постојећи проблеми превазиђу,али мислим,на жалост,сходно свему што се дешавало последњих месеци,да неће тако бити...чак се плашим да ће све ово попримити много драстичнију форму.

Kako coveku da ne bude zao zbog svih ovih nebivalih desavanja i konacnog epiloga,da se licnosti koja je ceo svoj zivot dala Crkvi, pri kraju njegovog zemnog zivota, oduzme svestenicko dostojanstvo?

Tuzno,da tuznije ne moze biti.

Opet,koliko samo besa imam prema istoj toj licnosti ,koja je svojim postupcima dovela do ovakvog epiloga.A povrh svega,povucice u pogibao i mnoge druge koji nece razlikovati ideologiju od Crkve i Hrista od Artemija...

Bog neka nam je u pomoci svima,jer ovo nece i ne moze ovde stati, obzirom da ima raznih koji cim vise i pre zasluzuju slicnu sudbinu sada vec bivseg ep.Artemija.

Подели на овим сајтовима

Такве сам коментаре овде ишчитао да ми је позлило.

Моје?Нека нека...

И мени је позлило када сам одједном морао да вл. Артемија зовем о. Артемијем...али га зовем, а време ће показати дал сам управу.

Ма ко теби шта каже, ти си добар него си егоцентричан мало. Мислим на злураде коментаре.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292548#msg292548 date=1290197601]

Владика Артемије !!!!!!

Канонски епископ Рашко-призренски и косовско-метохијски !

Ову одлуку о његовом рашчињењу - качим ја мачку о реп !

Постављена слика

evo ti pa okači.... samo pazi da ne promašiš rep

sve u redu, doduše ogaravila ti malo mačka, ali te bijele su valjda osjetljivije,

važno da je okačeno  sFun_bat.

Постављена слика

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...