Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Имамо ми у Црки календарски раскол скоро 1 вијек и нико се не брине за то. Када је наш Христос рођен, новокалендарски је већ проходао :bla:

Шалим се и ја мало, када се и ви сви шалите, могу и ја мало... :)

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Да, на овом форуму су само овакве тужне теме плодне, никако лепе теме. :bla:

Погледајте наш форум Образа...има свега 5-6 коментара у вези овога, људи су уздржани (и онда опет радимо против Цркве наводно). И ја би био уздржан да нисам приметио радост форумаша ЖРУ-а због рашчињења. :)

Не видим разлога ни за чију радост,и мислим да је нема ни у коме од нас јер би била бесмислена,као што не видим никакав смисао у ономе што је дозволио себи,на жалост,бивши вл.Артемије.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292715#msg292715 date=1290201417]

Ја пиво... Нису ни расколници што су негда били...

ma kakav raskol... ovo je verovatno bila prva proba.... onako,sa tekstom... bez kostima

Најбоље би било да се летећи циркус расформира на време...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Да, на овом форуму су само овакве тужне теме плодне, никако лепе теме. :(

Погледајте наш форум Образа...има свега 5-6 коментара у вези овога, људи су уздржани (и онда опет радимо против Цркве наводно). И ја би био уздржан да нисам приметио радост форумаша ЖРУ-а због рашчињења. :bla:

Где ти видиш радост? Иначе како то на тужним темама радост, мада..

Нека хвала не идем на форум Безобраза.  :)

Ма пусти Образ сад на миру...недате ухапшенима мира ни у затвору. Па тужна је тема за нормалне људе, за билмезе је то радост (а има их на обе стране).

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Видиш шта је граматика! Патријарх малим, а Шиптари великим... :bla:

И то је срамота исто!А кад оде да пише шиптарима,тад им пише малим словима..како коме одговара пише    :)

Подели на овим сајтовима

Шта ли сад ради отац Артемије...  :)

Шта раде остали Епископи који су заборавили да су монаси и да нема луксуза, женскарења итд?

Шта год да раде не цепају хитон Христов.

И папа га цјепао а данас му православни свештеници и Епископи чак љубе руку. Чак су нам "сестринска" црква нека...такве треба рашчинити.

Подели на овим сајтовима

evo... ja sam prvi medju bilmezima... mogu lično biti tužan zbog dogadjaja ali tema je urnebesna... jedan dr.teologije i (ex) episkops vete Crkve nas na tv-u ubedjuje kako to što pod zabranom radi nije nikakav raskol jer on čuva veru pradedovsku...

otac Joil je za njega mala beba

Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

raskol i jeres su isto .Znači otac Artemije je isto kao recimo Arije ,ili Valerije .Da li to znači da će kao i oni biti unet u Bogoslužbene knjige Crkve ?

Земљо отвори се...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

raskol i jeres su isto .Znači otac Artemije je isto kao recimo Arije ,ili Valerije .Da li to znači da će kao i oni biti unet u Bogoslužbene knjige Crkve ?

Земљо отвори се...
...да уђе страни капитал. :)  :bla:

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Па није баш исто. Последице јесу исте - одвајање од Цркве. Јерес подразумева догматско учење различито од црквеног, док раскол се више тиче канонских питања (расколници могу имати потпуно исправно вероисповедање, а јеретеици не).

Подели на овим сајтовима

Земљо отвори се...

Добро питање..дал ви "антиартемити" желите да се о. Артемије анатемише, да га запалимо можда и на ломачи као ваша браћа у "кристу" паписти?а?

Најбоље да пљунемо на Артемија и да прихватимо Степинца, тад ће свет бити бољи... :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...