Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Naravno da je rimokatolicima u interesu da pokatolice sto vise ljudi. Iz razloga:

1. (trebalo bi) Da sto vise ljudi ubede u svoj, jedini ispravan put.

2. Vise katolika znaci i vise para ...

Uostalom, zasto ste pokatolicavali sve one silne zemlje po Juznoj Americi, Africi, Evropi?

1. Više ljudi ne znači i da je taj put ispravan, šta ako je taj vaš ispravan, ili možda baš naš i kad nas je više?

2. Da kao i sada, te bismo dobili od Grčke da sutra ona postane sva katoličkom od temelja do vrha. Već se radujem!

1. Ali vi smatrate da je taj put ispravan, i pokusavate da spasete sto vise ljudi, zar ne? Zasto ste onda pokatolicili sve one silne zemlje? Kakav nas i vas put, ja ne verujem ni u jedan od ta dva ...  facenew22222222

2. Dobili biste od Grckih rimokatolika ...

1. Mi smo odustali definitivno a već davno, 1965. godine od toga da ikoga dalje pokatoličujemo i kad bi mu prema našem uvjerenju to bilo samo k napretku u svakom pogledu, duhovnom i materijalnom a nikako ne na nekakvu štetu. Zato se samo tako ovako po forumima "ekumenišemo" - kao ovdje na ŽRU.

2. Onda bi nama više odgovaralo da Grci postanu saudskoarabskim ili kuvajtskim državljanima, tako bi nam sigurno bila veća korist od toga i njima i nama nego s tim kad bi oni, Grci postali katolicima. Ne bismo im morali slat dalje nikakvu financijsku pomoć u milijardama evra iz budžeta EU da im pokrijemo njihov Ripleyovski (vjerovali ili ne - believe it or not) državni dug i bankrot. Ako to niste znali ovo je Grčkoj po drugi put za posljednjih sto godina da im čitava država i državna ekonomija bankrotira i ode u helač i na "bubanj". Prvi put je to bilo pred 2ww za vrijeme građanskog rata u Grčkoj i od tada kod nas postoji ta zaživljena a svuda  u bivšoj Jugoslaviji već skoro sto godina unazad opštepoznata "okriljena" narodna izreka ili "krilatica": "bankrotirati kao Grčka"; respektivno: "bankrotirao/la sam kao Grčka". Na kraju bar onda link na Ripleya, Grčka tamo bude sigurno u sekciji ekonomskih "čudesa" i "neprocjenjivih bogatstava" koja bi nam momentalno spala u krilo kao "zrela, jedra i krepka crvena jabučica" kad bismo ih odmah već sutra nekim tim čudom stigli sve odreda "iz-rimokatolizirati i iz-asimilirati" kao na primjer oni tamo Klingoni iz Star Treka, ne budi primjenjeno:

http://www.ripleys.com/

Подели на овим сајтовима

Naravno da je rimokatolicima u interesu da pokatolice sto vise ljudi. Iz razloga:

Uostalom, zasto ste pokatolicavali sve one silne zemlje po Juznoj Americi, Africi, Evropi?

da sve trce da sve pokatolice ,neznam kako ti odakle si ali nisam to ni osjetila ni dozivjela da katolici pokusavaju ovdje bar nekoga da pokatolice, nebi rekla  da to isto i ekumonizam oce da jedne druge prevare i prevedu ili dase  o tome radi o cemu se cesto prica,a stoje bilo nemoze to se ispraviti ni mozd aodgovor dati ,vec mozda   drugacije  sada   samo da se  uradi, uh al izbrblja

Da, eto Suza je tamo negdje na zapadu pravoslavkom, nije važno gdje, pa jel ona sad postala katolkinjom ili šta?

Pitajte nju sami koliko je za njom došlo Jehovinih svjedoka da je "pojehove" a koliko katolika da je pokatoliče za to vrijeme koliko je tamo. Tamo je Grka na svakom koraku, Rusa, Ukrajinaca i da ne pričam a kad je njih ko gdje tamo katoličio? Ili neke Turke "prevađo" na katoličko hrišćanstvo, od tih tamo auslendera? Kad se to dešavalo i gdje po Evropi? Negdje u Italiji, Austriji, Španiji ili Njemačkoj? U Bavarskoj, Belgiji, Holandiji, Švedskoj ili Francuskoj? Talijani, Španci, Njemci, Austrijanci koji nisu nikog katoličili ni tamo posred Beča, Minhena, Barcelone, Milana ili Rima će se baš lomatati po nekim tim srbskim i balkanskim nedođijama i vrletima da vas sve tamo po Srbiji i Balkanu "pokatoliče", to stvarno nemaju ništa pametnije u životu!

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о богословском дијалогу!? Што би брат Шекспир рекао: "Много буке ни око чега!" Нема квалитетног дијалога ако су стране или нека од њеих глуве. Може се само упознавати, али то можемо и без непосредног дијалога, јер имамо јасне ставове у књигама. Није ово касни средњи век, па да се морамо уверарвати непосредним сусретима са римокатолицима. Ја сам био на западу на делу школовања и нисам ништа више научио о западном хришћанству него што сам из литературе.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Naslov teme je bogoslovski dialog.

Na zapadu svakako ima bogoslova sa kojima naši bogoslovi mogu da imaju dijaloga a ovo tvoje pisanje mogu slobodno da shvatim kao facenew22222222.

Којих?

Наведи ми бар 5 латина и њихово учење које је блиско Хришћанском?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Браво!

Само преподобни Брат Дејан никако то да укапира...као и многи..

Можда ако батале посипање пепелом....после састанака у клубу духовне аристократије...мало дођу себи!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не заборављам, вараш се, то си већ једном изјавио а на такво нешто је просто немогуће заборавити.

Но шта, свако има право да се осјећа ким хоће, али ипак ти савјетујем теби и свим тим таквима Србима несловенима да то радије много "не вентилујете" пред Русима јер како их ја знам њих нимало не занимају ни Грци или Армени који су православцима а камо ли ко и шта други ако нису Словенима. Иначе ће вам одмах послати најизабранији специјални командо монаха из својих манастира да вас поново оправоСЛАВЉУЈУ! Хахахаха!

Какви бре Руси?

Какви Славени?

Где сте били када су убијани Срби у РСК,РС,КиМ?

Нееема вааааааас..

Заступници пропалих замисли...којима је место у срдњем веку...

НИСУ СВИ СРБИ СЛОВЕНИ..батали мало то смарање...панславенизма и сл...глупости...

А ту причу Ватикан је покушао неколико пута да прода...

СЛАВА БОГУ без успеха!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Na zapadu svakako ima bogoslova sa kojima naši bogoslovi mogu da imaju dijaloga a ovo tvoje pisanje mogu slobodno da shvatim kao spam.

Којих?

Ево за почетак један али вриједан:

Theology of Pope Benedict XVI

http://en.wikipedia.org/wiki/Theology_of_Pope_Benedict_XVI

0702_read

Подели на овим сајтовима

А прича о ОДУСТАЈАЊУ идеје о покатоличавању...видимо на примеру "Христових легионара"

http://www.nspm.rs/savremeni-svet/mracni-saveznik-jovana-pavla-drugog.html

„Оче, када сте дошли на помисао да створите Легиjу?” питао је Јован Павле II Марсиала Масиела први пут када су заједно вечерали у приватном салону Светог оца. Масиел је сместа одговорио; „Светости, када сам имао 15 година било ми је јасно да хоћу да створим конгрегацију свештеника како би успоставили Христову краљевину у друштву”. Папа је мало размислио и наставио; “Знате ли оче Масиел, ја са 15 година још нисам био ни заређен, и ни на памет ми није падало да могу да постанем папа”. Према свештенику који је присуствовао овом разговору, после ове реченице папе обојица су се насмејала. Папа се одувек дивио тој Масиеловој апсолутној сигурности у своју мисију. Знао је да ће бити потпуно одан.

И када су ствари кренуле лоше за Масиела пошто је „The Hartford Courant“ у фебруару 1997. објавио прве оптужбе за сексуално злостављање, папа се о то оглушио. На једном од последњих јавних актова Легије коме је председавао на крају свог живота, Војтила је одао почаст члановима Христове легије подижући глас и савлађујући своје велику физичку слабост; „Види се, осећа се, Легионари су присутни”.

Када је 1999. мексикански бискуп Карлос Талавера уручио писмо кардиналу Рацингеру, тада префект Конгрегације за доктрину вере а данас папа, у коме детаљно износи злоупотребе Масиела према бившем свештенику и легионару Хуану Мануелу Фернандесу Аменабару, одговор Рацигнгера је био одлучан, како је касније изјавио сам бискуп; “Нажалост, не можемо да отворимо случај оца Масиела јер је то особа веома драга Светом оцу, јако је помогла Цркви и све то сматрам веома деликатним питањем”.

Требало је да умре Јован Павле II у априлу 2005. па да се поново активира афера Масиел. Више нико неће моћи да га спаси од осуде. Вечни огањ му је био осигуран.

Хесус Родригес је аутор књига Признање; Чудни путеви Марсиал Масиела

и друге тајне Христових легионара.

САЈТ ПОМЕНУТОГ ДРУШТВА

banner_superior5.jpg

http://www.legionariesofchrist.org/index.phtml?height=900&width=1440&sw=1&sw2=

loc1.jpg

Pope John Paul II blesses Father Marcial Maciel Degollado, founder of the Legionaries of Christ, during a special audience Nov. 30, 2004

А после смене власти (толико о непогрешивости) следи:

Father Marcial Maciel Degollado

Formal denunciation by the Vatican

On May 1, 2010 the Vatican said that the pope would name an envoy and appoint a commission to overhaul the Legionaries of Christ following revelations that the order's founder sexually abused numerous underage seminarians and fathered at least three children with two women. In a statement, the Vatican denounced Maciel for creating a "system of power" built on silence and obedience that enabled him to lead an "immoral" double life "devoid of scruples and authentic religious sentiment" and allowed him to abuse young boys for decades unchecked. The Vatican issued the statement after Pope Benedict XVI met with five bishops who investigated the Legion to determine its future. The Vatican statement was remarkable in its tough denunciation of Maciel's crimes and deception.

The "very serious and objectively immoral acts" of Maciel, which were "confirmed by incontrovertible testimonies" represent "true crimes and manifest a life without scruples or authentic religious sentiment," the Vatican said. The Vatican said the Legion created a "mechanism of defense" around Maciel to shield him from accusations and suppress damaging witnesses from reporting abuse. "It made him untouchable," the Vatican said. The statement decried "the lamentable disgracing and expulsion of those who doubted" Maciel's virtue. The Vatican statement did not address whether the Legion's current leadership will face any sanctions. Actions taken by the current Legion leadership will be scrutinized; but no specific sanctions were mentioned, amid widespread suspicion that at least some of the current leaders must have been aware of Maciel's sins. The Vatican acknowledged the "hardships" faced by Maciel's accusers through the years when they were ostracized or ridiculed, and commended their "courage and perseverance to demand the truth."

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Na zapadu svakako ima bogoslova sa kojima naši bogoslovi mogu da imaju dijaloga a ovo tvoje pisanje mogu slobodno da shvatim kao spam.

Којих?

Ево за почетак један али вриједан:

Theology of Pope Benedict XVI

http://en.wikipedia.org/wiki/Theology_of_Pope_Benedict_XVI

0702_read

И јели се одрекао папске власти?

НИЈЕ

Значи машио си теолога!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не заборављам, вараш се, то си већ једном изјавио а на такво нешто је просто немогуће заборавити.

Но шта, свако има право да се осјећа ким хоће, али ипак ти савјетујем теби и свим тим таквима Србима несловенима да то радије много "не вентилујете" пред Русима јер како их ја знам њих нимало не занимају ни Грци или Армени који су православцима а камо ли ко и шта други ако нису Словенима. Иначе ће вам одмах послати најизабранији специјални командо монаха из својих манастира да вас поново оправоСЛАВЉУЈУ! Хахахаха!

Какви бре Руси?

Какви Славени?

Где сте били када су убијани Срби у РСК,РС,КиМ?

Нееема вааааааас..

Заступници пропалих замисли...којима је место у срдњем веку...

НИСУ СВИ СРБИ СЛОВЕНИ..батали мало то смарање...панславенизма и сл...глупости...

А ту причу Ватикан је покушао неколико пута да прода...

СЛАВА БОГУ без успеха!

Уффф, изгледа да су Руси већ сазнали за те илирске новотарије што их ту по Србији ширите,! OMG!

У праву си онда, сасвим је то логично. Што би се монтирали у нешто што их се уопште не тиче?

Не тиче се ни њих а ни никаквих Словена, кад то већ тако тврдите! Што би се онда ангажовали?

Подели на овим сајтовима

Уффф, изгледа да су Руси већ сазнали за те илирске новотарије што их ту по Србији ширите,! OMG!

У праву си онда, сасвим је то логично. Што би се монтирали у нешто што их се уопште не тиче?

Не тиче се ни њих а ни никаквих Словена, кад то већ тако тврдите! Што би се онда ангажовали?

Да си се потруди да нешта о томе прочиташ језуито..знао би да су Руси међу првима објавили те податке..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

[

Дај молим те Аве, не мислиш то ваљда озбиљно, конгрегација свештеника бавећи се васпитавањем министраната, хахахаха, Христова легија, OMG! Ја ваљда од смијеха нећу успјет ни заспат. Дај радије питај убудуће мене, Завишу или оца Мидраша ако ти није јасно нешто него овакве "нагазне мине" да ту по Форуму постављаш, хахахаха!

0702_read spam

Подели на овим сајтовима

Dijalog je u svakome slučaju potreban, ali on se ni u kom slučaju ne može nazvati bogoslovskim. Rijetke su vjere danas u svijetu koje vjeruju u čovjeka, a ne u Boga. Papisti (jer se zaista tim imenom jedino mogu nazvati) vjeruju u čovjeka, u Papu. U tom smislu, oni su za pravoslavnog hrišćanina dalji i od muslimana i jevreja, pa čak i budista koji ipak vjeruju u neke svoje Bogove. Ali ima li veće ludosti vjerovati u čovjeka od krvi i mesa. Pa ako nemamo bogoslovski dijalog sa budistima, kako ga možemo imati sa papistima? Sav dijalog sa njima se treba svesti na to kako da koegzistiramo na ovom svijetu u miru, bez sukoba i mržnje, a ne da se pokušava spojiti nespojivo i tobože govoriti o nekom hrišćanskom zajedništvu, koje je prestalo onog trenutka kad su papisti umjesto Hrista izabrali Papu i samim tim prestali da se nazivaju hrišćanima.

Žalosna su sva ona hodočašća u Rim naših vladika, šta oni tamo u Vatikanu hoće da nađu? Ljubav? Vjeru? Nadu?

Подели на овим сајтовима

Дај молим те Аве, не мислиш то ваљда озбиљно, конгрегација свештеника бавећи се васпитавањем министраната, хахахаха, Христова легија, OMG! Ја ваљда од смијеха нећу успјет ни заспат. Дај радије питај убудуће мене, Завишу или оца Мидраша ако ти није јасно нешто него овакве "нагазне мине" да ту по Форуму постављаш, хахахаха!

0702_read facenew22222222

confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='spam' />

Овако се заврши свака дискусија с,тобом..осим ако није теби по вољи..

Све је смешно..сви су луди...све је завера..

А ви јадни играте се са дечицом и садите дрвеће по свету...

Ма дивно!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

И јели се одрекао папске власти?

НИЈЕ

Значи машио си теолога!

Што би се је одрекао, не може се одрећи оног што није његово, то не може и кад би хтио, није си је дао сам, дала му је наша католичка Црква, она је та која га је Христовим именом овластила, поставила и наименовала да буде намјесником и викаром Христовим, пастиром Христовог стада. Она је и над Папом а та им даје ту моћ. Они за сада не могу отићи ни у пензију а камо ли се те моћи одрећи кад им је већ једном дана па кад би то и сами због нечег требали или хтјели. На то немају право! Црква им ту моћ даје, не узимају си је они себи сами однекле из какве комоде или будоара а није им то ни никаква приватна очевина ни бабовина да с тим могу радит шта им баш падне на памет.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...