Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Вук на овцу своје право има Ка тирјанин на слаба чојека, Ал тирјанству стати ногом заврат, Довести га к познанију права, То је људска дужност најсветија! eheeeej Хвала Господу што није одустао. eheeeej ваистину елем, на наслов теме: Јер оружје нашег војевања није телесно, него силно од Бога на раскопавање градова, да кваримо помисли ... Коринћанима посланица друга, глава 10, стих 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 , на жалост. Оче, помозите нам, како да се избавимо од тога? eheeeejBorim se sama sa sobom.... "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Не, јер то је Сизифов посао. "Крива Дрина" се не може исправити. Треба научити пливати у "кривој Дрини" и научити живети са "кривом Дрином". То је мудрост, а оно прво (исправљање "криве Дрине") је лудост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Originalna izjava data od Iva Andrica glasi: "Sve su Drine ovog sveta krive; nikada se one neće moći potpuno ispraviti, ali i nikad ne smemo prestati da ih ispravljamo" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да ли волите да "исправљате криве Дрине" ? Зависи од саговорника, околности, садржаја... Ако је неко упоран да буде глуп - не! Ако неко показује минималну вољу да ослушне другог и прими сугестију (то важи и за мене) - онда да! http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да ли волите да "исправљате криве Дрине" ? Зависи од саговорника, околности, садржаја... Ако је неко упоран да буде глуп - не! Ако неко показује минималну вољу да ослушне другог и прими сугестију (то важи и за мене) - онда да! све остало је ментално силовање 0205_whistling клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Не, јер то је Сизифов посао. "Крива Дрина" се не може исправити. Треба научити пливати у "кривој Дрини" и научити живети са "кривом Дрином". То је мудрост, а оно прво (исправљање "криве Дрине") је лудост. e tako ja moram da živim,kad god sam pokušala(ili u većini slučajeva) da ispravim krivu Drinu pokazalo se kao čista ludost to mi više liči na ono "osveta je moja,ja ću vratiti"-prepuštam to Gospodu...kad su u pitanju takve životne situacije,a kad je u pitanju Hristova nauka ono što znam nastojim objasniti ali ne po cijenu da se tom nekom smuči Hristos mojim "pošto-poto" ubjeđivanjem neće Gospod nikog na silu nego lagano,smireno,pa možda bar neki potočić pravo poteče... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 шта ја знам, криве дрине се исправљају итекако мени је кева тупила криве дрине да сам у секти три године зато што сам се крстио и постио све по реду, па сам ја њој тупио криву дрину за тароте, хороскопе и бајања, а поготово за причу против Цркве, па се онда и она крстила и почела да пости све велике постове и причешћује. ћале ми је десет година тупио криве дрине за све исто, само и за владике и свештенике, па и за неке вернике и монахе, па сам ја њему тупио о његовом животу, бесовима и клепетањима, па се и он прошле године за светог Пантелејмона (Свемилостивог) крстио у тројном крштењу са својом женом и дететом ... мисим, ја сам захвалан Богу на свему, тешко сам ту ја нешто допринео истини за вољу и тако, молите се, Бог даје само човек треба и срца да има да узме beggingpleasesmiley-1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Исус одговори и рече им: имајте веру у Бога. Заиста, кажем вам, ко каже овој гори: дигни се и баци се у море, а не посумња у своме срцу, него верује да ће бити оно што говори, биће му. Зато вам кажем: све што молите и тражите, верујте да сте примили, и биће вам. И кад стојите молећи се, праштајте ако шта имате против кога, да и Отац ваш који је на небесима опрости вама ваше грешке. Ако ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити грешака ваших. И апостоли рекоше Господу: дометни нам вере. Господ пак рече: кад бисте имали вере колико горушичино зрно, рекли бисте овом дуду: ишчупај се с кореном и посади се у море, и послушао би вас. Тада приступише Исусу ученици насамо и рекоше: зашто ми нисмо могли да га истерамо? А он им рече: због вашег маловерја; јер заиста вам кажем, ако имате веру као горушичино зрно, рећи ћете овој гори: пређи одавде онамо, и прећи ће, и ништа вам неће бити немогућно. А овај род излази само помоћу молитве и поста. Ако неком од вас недостаје мудрости, нека иште од Бога који свима просто даје и не кори, и даће му се. Само нека иште с вером не сумњајући ништа. Јер који сумња сличан је морском валу који ветар подиже и тера. Тај човек, наиме, нека не мисли да ће добити што од Господа, кад је човек подељене душе, непостојан на свим својим путевима. Молите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који моли добива, и који тражи налази, и ономе који куца отвориће се. Или ко је човек међу вама, који ће сину своме, када затражи хлеба, дати камен? Или када затражи рибу, змију да му да? Ако дакле ви - будући зли - знате добре дарове давати својој деци, колико ће више Отац ваш који је на небесима дати добра онима који га моле. Све дакле што желите да вама чине људи, чините и ви тако њима; јер је то закон и пророци. Дечице, не волимо речју или само језиком, него делом и истином. По том ћемо познати да смо од истине, па ћемо умирити своја срца пред њим, јер кад нас срце осуђује, Бог је већи од нашег срца и зна све. Драги моји, ако нас срце не осуђује, имамо поуздање пред Богом, и примамо од њега ако шта иштемо, јер држимо његове заповести и чинимо што је њему угодно. А ово је његова заповест: да верујемо у име његовога Сина Исуса Христа и да волимо један другога као што нам је заповедио. И ко држи његове заповести остаје у њему и он остаје у њему. И по том познајемо да је у нама: по Духу кога нам је дао. Ово написах вама који верујете у име Сина Божијег, да знате - да имате вечни живот. И ово је поуздање које имамо у њега: да нас слуша ако шта молимо по његовој вољи. И кад знамо да нас слуша кад што молимо, знамо да стварно имамо оно што смо од њега искали. 0442_feel „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука