Jump to content

"Izvorni, čisti Islam"

Оцени ову тему

иље

Препоручена порука

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

izvini, tu pishe da je muhamed udario zhenu i cjao. tachka. nema dalje. sad neko mozhe da se glupira i pricha kako je ona to zasluzhila ili kako je "slabo udarena" poenta je- muhamed JESTE UDARIO zhenu.

evo lepo tekst celog hadisa:

http://www.thenoblequran.com/sps/smm/sahihmuslim.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=2127&txt=He%20struck%20me%20on%20the%20chest%20which%20caused%20me%20pain

dakle, sahih hadis kazhe je MUHAMED UDARIO ZHENU.

dakle, LAZHETE da se to nije desilo.

Jelde vi ste dobili sliku kako je je Muhammed a.s. odalamio po prsima tako da su joj prsa popucala osd bola i sigurno ste pomislili jadna žena!

nishta chudno, poshto je odobravao prebijanje zhena toliko da im ostanu modrice tamnije od odecje.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

izvini, tu pishe da je muhamed udario zhenu i cjao. tachka. nema dalje. sad neko mozhe da se glupira i pricha kako je ona to zasluzhila ili kako je "slabo udarena" poenta je- muhamed JESTE UDARIO zhenu.

evo lepo tekst celog hadisa:

http://www.thenoblequran.com/sps/smm/sahihmuslim.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=2127&txt=He%20struck%20me%20on%20the%20chest%20which%20caused%20me%20pain

dakle, sahih hadis kazhe je MUHAMED UDARIO ZHENU.

dakle, LAZHETE da se to nije desilo.

Jelde vi ste dobili sliku kako je je Muhammed a.s. odalamio po prsima tako da su joj prsa popucala osd bola i sigurno ste pomislili jadna žena!

nishta chudno, poshto je odobravao prebijanje zhena toliko da im ostanu modrice tamnije od odecje.

Did the Prophet reallt struck Aicha, or is it a false translation of hadith?

Salamu Alaikum

The term used in the hadith is:

‏ ‏فلهدني ‏ ‏في صدري

Imam Nawawi in his Sharh states that:

قال أهل اللغة : لهده ولهده بتخفيف الهاء وتشديدها أي دفعه

The word "lahada" according to the lexicographers means, "to push" (dafa'a).

The usage of the word "struck" is not a correct translation. Rather, the phrase should be translated as (as Gf haddad said):

- He pushed my chest with a push that made me sore

Secondly, this calls to an important matter that is related to the Hand imposition of the Prophet - Allah bless him - because it is a gesture associated with driving away evil influence (waswâs) and conferring blessing as the following reports show:

1. Ubay ibn Ka`b said: "There occurred in my mind a sort of denial which did not occur even during the Days of Ignorance. When the Messenger of Allah - Allah bless and greet him - saw how I was affected, he slapped me on the chest. I broke into a sweat and felt as if I were looking at Allâh in fear."

(Sahih Muslim)

2. Jarir ibn Abdullah Al Bajalî was sent by the Prophet - Allah bless him - on a mission to destroy Dhu Al Kahalasa, the idol-house of Khatham, nicknamed the Yemenite Kaba. Jarr narrates:

"I went along with a hundred and fifty horsemen but I could not sit steadily on horse. I mentioned it to the Messenger of Allah - Allah bless and greet him - who then struck his hand on my chest so hard that I could see the trace of his fingers on it, saying: 'O Allah! Grant him steadfastness and make him a guide of righteousness and a rightly-guided one!'

(Bukhari and Muslim)

Wasalam

http://www.sunniforum.com/forum/showthread.php?7000-Did-the-Prophet-reallt-struck-Aicha-or-is-it-a-false-translation-of-hadith

JESI PROCITAO TEKST O PRAVIMA ZENA U BIBLIJI I QUR'ANU????

Подели на овим сајтовима

Âishah said: “Allah’s Messenger (peace be upon him) never once struck a servant of his nor a woman, nor did he strike anyone with his hand.” [sahîh Muslim (2328), Sunan Abî Dâwûd (4786), Sunan Ibn Mâjah (1984), as quoted from Sunan Ibn Mâjah

Подели на овим сајтовима

Лепо се види да вам Takijja није непозната.

Takijja?  Шта то беше?

Хајде објасните нам.

suniti ka katmanu imaju krajnje sumljičav stav,kod šiitskog učenja je dosta flexibilniji stav ka istom.uopšteno-to je mera samozaštite.u slučaju direktne ugroženosti (kod sunita je to dozvoljeno isključivo u ratu,i to pod zaista posebnim okolnostima,i to samo za očuvanje života i porodice)....uostalom,seti se apostola Petra (da nije bilo njegove takijje,ko zna šta bi bilo).elem,takijja ne znači nekoga prevariti za novac,robu ili nešto slično već u slučaju direktne opasnosti po život upotrebiti je.(mada se jako retko primenjuje u praksi.da je drugačije....zaključi sam)
Подели на овим сајтовима

Takijja?  Шта то беше?

Хајде објасните нам.

To postoji samo kod siita(sija).Muslimanima je to dozvoljeno samo pod pretnjom smrcu,ali je bolje da se ne koristi cak ni pod tim uslovom!!!!

Mnogi to koriste bez poznavanja te institucije....

Jevreji uglavnom to koriste jer cak i daju imena prema vecini,drzavama,gradovima,...gde zive,...

Nalazio sam na nekim forumima da se ljudi prestavljaju kao hriscani a u stvari su cionisti....

Подели на овим сајтовима

Takijja?  Шта то беше?

Хајде објасните нам.

suniti ka katmanu imaju krajnje sumljičav stav,kod šiitskog učenja je dosta flexibilniji stav ka istom.uopšteno-to je mera samozaštite.u slučaju direktne ugroženosti (kod sunita je to dozvoljeno isključivo u ratu,i to pod zaista posebnim okolnostima,i to samo za očuvanje života i porodice)....uostalom,seti se apostola Petra (da nije bilo njegove takijje,ko zna šta bi bilo).elem,takijja ne znači nekoga prevariti za novac,robu ili nešto slično već u slučaju direktne opasnosti po život upotrebiti je.(mada se jako retko primenjuje u praksi.da je drugačije....zaključi sam)

Петров случај нема апсолутно никакве везе ни са каквим Такијјама. На њега је касније сишао Свети Дух, и он се удостојио да види васрслог Господа и да чини све што је накнадно чинио. само зато што се искрено покајао, а не зато што је у хришћанству боло шта дозвољено или недозвољено. У хришћанству је све дозвољено, само што ће нека дела да те погубе а нека ће да те спасу, а искрено покајање поништава апсолутно сва недела (тачније, Бог никада не окреће леђа некоме ко се искрено каје, напротив. Али само зато што Он тако жели, а не зато што је то продукт нужности, зато што се аутоматски дешава).

Подели на овим сајтовима

Takijja?  Шта то беше?

Хајде објасните нам.

Петров случај нема апсолутно никакве везе ни са каквим Такијјама. На њега је касније сишао Свети Дух, и он се удостојио да види васрслог Господа и да чини све што је накнадно чинио. само зато што се искрено покајао, а не зато што је у хришћанству боло шта дозвољено или недозвољено. У хришћанству је све дозвољено, само што ће нека дела да те погубе а нека ће да те спасу, а искрено покајање поништава апсолутно сва недела (тачније, Бог никада не окреће леђа некоме ко се искрено каје, напротив. Али само зато што Он тако жели, а не зато што је то продукт нужности, зато што се аутоматски дешава).

Jel to ti misliš da mi ovdje koristimo tukju, u razgovoru sa vama?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Лепо је то што ви правдате суните, али није лепо што за tekijju окривљујете шиите.

Јер, ако је све тако како кажете онда испада да је и Ibn Kesir био шиит, а није.

Погледајмо шта он каже за tekijju - тумачећи Куран:

Постављена слика

Лепо се види да Tekijja није само шиитска измишљотина.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...