mikael_pasa Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Моно, немој овде копирати текстове са других сајтова, поготово не текстове који немају везе са темом. Уколико наставиш са том праксом, бићеш санкционисан.Svi tekstovi,koje sma postavio imaju veze sa temom "Izvorni Islam"... Zasto se ne brisu gluposti koje govore da Islam naredjuje silovanje???!!!! 89898989898989 89898989898989 89898989898989 pazi da neće...ne očekuješ,valjda,i da nam poveruju kada im kažemo drugačije?čast izuzecima,ali.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ја не верујем да ислам одобрава силовање. Одобравају људи који злоупотребљавају ислам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ја не верујем да ислам одобрава силовање. Одобравају људи који злоупотребљавају ислам. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ја не верујем да ислам одобрава силовање. Одобравају људи који злоупотребљавају ислам. 319.gif Истина, постоје у Курану ствари које су мени као хришћанину неприхватљиве и непојмљиве (што је и нрормално). На пример, однос Бога и човека (пакао, рај). Међутим, то је оно, што рече Мирсад, што разликује две вере. Али, далеко од тога да сам у Курану, читајући га, нашао заповест и одобравање силовања (стварно није људски тако нешто наметати муслиманским верницима и правити монструме од тих људи). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ја не верујем да ислам одобрава силовање. Одобравају људи који злоупотребљавају ислам. 319.gif Истина, постоје у Курану ствари које су мени као хришћанину неприхватљиве и непојмљиве (што је и нрормално). На пример, однос Бога и човека (пакао, рај). Међутим, то је оно, што рече Мирсад, што разликује две вере. Али, далеко од тога да сам у Курану, читајући га, нашао заповест и одобравање силовања (стварно није људски тако нешто наметати муслиманским верницима и правити монструме од тих људи). teološki deo priče jeste taj koji nas razdvaja.poimanje Isusa,poslanstvo Muhameda.pakao,raj.raspeće...ali deo koji se tiče samog života ovozemaljskog,moralna načela itd,mislim da su u mnogome slične.s tim da su u islamu ta načela mnogo jasnije,preciznije,pa i strože predočena.što je meni,kao muslimanu,prihvatljivo.pa i normalno.bez obzira što se neko naježi i na samu pomen šerijata.šta da mu radim?kako je,tako je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
иље Написано Јануар 11, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2011 teološki deo priče jeste taj koji nas razdvaja.poimanje Isusa,poslanstvo Muhameda.pakao,raj.raspeće...ali deo koji se tiče samog života ovozemaljskog,moralna načela itd,mislim da su u mnogome slične.s tim da su u islamu ta načela mnogo jasnije,preciznije,pa i strože predočena.što je meni,kao muslimanu,prihvatljivo.pa i normalno.bez obzira što se neko naježi i na samu pomen šerijata.šta da mu radim?kako je,tako je. Па наравно да се најеже кад у шеријату фино пише да је џихад друштвена обавеза муслимана, као и то да се џихад дефинише између осталог и као агресиван рат у циљу успостављања ислама на читавој планети. (Притом, само да се зна: шеријатска дефиниција џихада заснована је на Курану: (2:216), (4:89) и (9:36).) Ево, конкретно, странице из Шеријата која о томе говори: Извор: "Reliance of the Traveller and Тools for the Worshipper" A translation of the classical manual of Islamic Sacred Law (Shari'ah) `Umdat as-Salik by Ahmad ibn Naqib al-Misri (d. 769/1386), in Arabic with facing English text. Превод: Nuh Ha Mim Keller. издавач: Sunna Books, 1991 Лепо пише да су мета џихада и они немуслимани који живе у својим (немуслиманским) земљама. Ви сте, наравно, слободни да ислам прихватате на који год хоћете начин, па чак и као што рекосте: ...islam prihvatam kao veru koja u svojoj dubini nosi nista drugo nego mir?i sa sobom,i sa svima koji ne misle kao ja...i mir,i toleranciju,i dobre medjuljudske odnose... Но, тешко да ће се са вашом тврдњом сложити они против којих Шеријат заговара рат.У наставку ћемо се даље позабавити изворним, чистим исламом... Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 teološki deo priče jeste taj koji nas razdvaja.poimanje Isusa,poslanstvo Muhameda.pakao,raj.raspeće...ali deo koji se tiče samog života ovozemaljskog,moralna načela itd,mislim da su u mnogome slične.s tim da su u islamu ta načela mnogo jasnije,preciznije,pa i strože predočena.što je meni,kao muslimanu,prihvatljivo.pa i normalno.bez obzira što se neko naježi i na samu pomen šerijata.šta da mu radim?kako je,tako je. Па наравно да се најеже кад у шеријату фино пише да је џихад друштвена обавеза муслимана, као и то да се џихад дефинише између осталог и као агресиван рат у циљу успостављања ислама на читавој планети. (Притом, само да се зна: шеријатска дефиниција џихада заснована је на Курану: (2:216), (4:89) и (9:36).) Ево, конкретно, странице из Шеријата која о томе говори: Извор: "Reliance of the Traveller and Тools for the Worshipper" A translation of the classical manual of Islamic Sacred Law (Shari'ah) `Umdat as-Salik by Ahmad ibn Naqib al-Misri (d. 769/1386), in Arabic with facing English text. Превод: Nuh Ha Mim Keller. издавач: Sunna Books, 1991 Лепо пише да су мета џихада и они немуслимани који живе у својим (немуслиманским) земљама. Ви сте, наравно, слободни да ислам прихватате на који год хоћете начин, па чак и као што рекосте: ...islam prihvatam kao veru koja u svojoj dubini nosi nista drugo nego mir?i sa sobom,i sa svima koji ne misle kao ja...i mir,i toleranciju,i dobre medjuljudske odnose... Но, тешко да ће се са вашом тврдњом сложити они против којих Шеријат заговара рат.У наставку ћемо се даље позабавити изворним, чистим исламом... Поздрав! pozabavi se... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da,to se odnosi na halifu ili na sve muslimane sveta...obaveza je vise nego ispunjena posto nas krstasi napadju u Iraku,Avganistanu,.. :cheesy2: ekstra 0110_hahaha Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da,to se odnosi na halifu ili na sve muslimane sveta...obaveza je vise nego ispunjena posto nas krstasi napadju u Iraku,Avganistanu,.. :cheesy2: ekstra 0110_hahahaПолако...како сте кренули има читава Европа да се дигне на вас...После тога неће вас бити ни у љељама.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 18, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2011 Da,to se odnosi na halifu ili na sve muslimane sveta...obaveza je vise nego ispunjena posto nas krstasi napadju u Iraku,Avganistanu,.. klapklap :cheesy: :cheesy:Полако...како сте кренули има читава Европа да се дигне на вас...После тога неће вас бити ни у љељама.. Evo krenulo je u Turskoj,Tunisu,.... prstgore dada dada dada ;) Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
иље Написано Јануар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Да се вратимо нашој теми: "изворном, чистом исламу". Исламско учење тврди да је Куран последња Божја објава, директна Алахова реч пренесена Мухамеду преко (духа-давитеља) Џибрила, те да у Курану нема никаквих отступања, да је он тачно онакав какав је објављен Мухамеду. Овде је важно нагласити да муслимани тврде да је Куран реч-по-реч директна Алахова творевина; да га је Алах 50 хиљада година пре стварања света записао у Levhi-mahfuz(*), а да га је затим у једном комаду (изједна) доставио мелецима на доњем небу који су га затим (преко Џибрила) достављали Мухамеду у току 20 и више година. (*) Напомена; Levhi-mahfuz (al-Lawh al-Mahfuz) су "добро чуване таблице" које се, тобоже, налазе горе код Алаха и у којима је до у детаљ записана сва историја света, све што је било и што ће бити. Куран је, тобоже, заједно са оргиналном Библијом, записан тамо. Даље, у самом Курану, од лица Алаха, каже се да је он аутор и чувар Курана: Uistinu! Mi, Mi objavljujemo Zikr, i uistinu! Mi smo njegovi čuvari. Извор: "Časni Kur'an", превод: Mustafa Mlivo dipl. ing.; издавач: Medžlis Islamske zajednice Bugojno, 2004Лепо би било да је тако, али хајде да погледамо шта исламска историја говори о тим раним данима. Најпре: о јединствености Курана. Narrated Umar bin Al-Khattab: I heard Hisham bin Hakim reciting Surat Al-Furqan during the lifetime of Allah's Apostle and I listen to his recitation and noticed that he recited in several different ways which Allah's Apostle had not taught me. I was about to jump over him during his prayer, but I controlled my temper and when he had completed his prayer, I put his upper garment around his neck and seized him by it and said, "Who taught you this Surat which I heard you reciting ?" He replied, "Allah's Apostle taught it to me". I said, "You have told a lie, for Allah's Apostle taught it to me in a different way from yours". So I dragged him to Allah's Apostle and said, "I heard this person reciting Surat Al-Furqan in a way which you haven't taught me!". On that Allah's Apostle said, "Release him (Umar) recite, O Hisham!" Then he recited in the same way I heard him reciting. Then Allah's Apostle said, "It was revealed in this way", and added, "Recite, O Umar", I recited it as he had taught me. Allah's Apostle then said, "It was revealed in this way. This Qur'an has been revealed to be recited in seven different ways, so recite of it whichever is easier for you." Извор: Бухаријева збирка хадиса: http://www.sahihalbukhari.com/sps/sbk/sahihalbukhari.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=4662Овај хадис јасно показује да је Мухамед допуштао различите верзије једне те исте суре (тачније седам различитих начина). Која од тих верзија је записана у Levhi-mahfuzu? Шта се онда десило са тих седам различитих начина? Десило се то да је након Мухамедове смрти, услед опасности да се део курана изгуби (погибијом или смрћу оних који су га знали напамет), Umar bin Al-Khattab наредио да се направи компилација текста, изабрао једну од тих 7 верзија као "званичну" (тзв. Zaid-ову варијанту), а све остале варијанте наредио да се спале. Ваља напоменути да се нису сви сложили са том одлуком, например Abdullah bin Masud који је био најближи Мухамедов сарадник и који је своју верзију Курана сматрао супериорнијом над осталим. Ипак, "сила Бога не моли" каже пословица, тако да је одлука о спаљивању свих верзија Курана осим Zaid-ове спроведена у дело. Ево како то преноси Бухари: Narrated Anas bin Malik: Hudhaifa bin Al-Yaman came to Uthman at the time when the people of Sham and the people of Iraq were Waging war to conquer Arminya and Adharbijan. Hudhaifa was afraid of their (the people of Sham and Iraq) differences in the recitation of the Qur'an, so he said to 'Uthman, "O chief of the Believers! Save this nation before they differ about the Book (Quran) ..." So 'Uthman sent a message to Hafsa saying, "Send us the manuscripts of the Qur'an so that we may compile the Qur'anic materials in perfect copies and return the manuscripts to you." Hafsa sent it to 'Uthman. 'Uthman then ordered Zaid bin Thabit, 'Abdullah bin AzZubair, Said bin Al-As and 'AbdurRahman bin Harith bin Hisham to rewrite the manuscripts in perfect copies. 'Uthman said to the three Quraishi men, "In case you disagree with Zaid bin Thabit on any point in the Qur'an, then write it in the dialect of Quraish, the Qur'an was revealed in their tongue." They did so, and when they had written many copies, 'Uthman returned the original manuscripts to Hafsa. 'Uthman sent to every Muslim province one copy of what they had copied, and ordered that all the other Qur'anic materials, whether written in fragmentary manuscripts or whole copies, be burnt. ..." http://www.sahihalbukhari.com/sps/sbk/sahihalbukhari.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=4658Значи она прича о Levhi-mahfuzu, о Алаху који чува Куран и т.д. и т.д. оде у дим. :-) Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Evo krenulo je u Turskoj,Tunisu,.... 1000000001010 confused 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ;)А шта то?Генерали узели власт.. Који су вечи републиканци и од Ататурка... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Evo krenulo je u Turskoj,Tunisu,.... .please. dada joooj dada dada dadaА шта то?Генерали узели власт.. Који су вечи републиканци и од Ататурка... Ti generali su pohapseni zbog eksploziija koje su radili po Turskoj i optuzivali teroriste,vehabije,El-kaidu,...da bi oborili vladu... Ziveo Erdogan,Gul,Davudoglu,... 319.gif 319.gif A sto se tice Tunisa... Bivsi diktator Tunisa Ben Ali Chiracov miljenik ( verujem i vecine Zapadnih vlastodrzaca) Amerikancima Tunis nije bio zanimljiv. Francuska koja je svojedobno bila kolonizator i najveći investitor u Tunisu, decenijama je podržavala Ben Alija, kako materijalno, tako i ideološki. joooj Jednom je bivši francuski predsjednik Jacques Chirac izjavio je da je najvažnije ljudsko pravo, pravo na obrazovanje, na stan, na zdrastveno osiguranje, po tim standardima, zaključio je Chirac, zaštita ljudskih prava u Tunisu je vrlo visoka. eheeeej 1405_love joooj http://www.slobodnaevropa.org/content/tunis_demonstracije_demokracija/2278553.html Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Да се вратимо нашој теми: "изворном, чистом исламу". Исламско учење тврди да је Куран последња Божја објава, директна Алахова реч пренесена Мухамеду преко (духа-давитеља) Џибрила, те да у Курану нема никаквих отступања, да је он тачно онакав какав је објављен Мухамеду. Овде је важно нагласити да муслимани тврде да је Куран реч-по-реч директна Алахова творевина; да га је Алах 50 хиљада година пре стварања света записао у Levhi-mahfuz(*), а да га је затим у једном комаду (изједна) доставио мелецима на доњем небу који су га затим (преко Џибрила) достављали Мухамеду у току 20 и више година. (*) Напомена; Levhi-mahfuz (al-Lawh al-Mahfuz) су "добро чуване таблице" које се, тобоже, налазе горе код Алаха и у којима је до у детаљ записана сва историја света, све што је било и што ће бити. Куран је, тобоже, заједно са оргиналном Библијом, записан тамо. Даље, у самом Курану, од лица Алаха, каже се да је он аутор и чувар Курана: Uistinu! Mi, Mi objavljujemo Zikr, i uistinu! Mi smo njegovi čuvari. Извор: "Časni Kur'an", превод: Mustafa Mlivo dipl. ing.; издавач: Medžlis Islamske zajednice Bugojno, 2004Лепо би било да је тако, али хајде да погледамо шта исламска историја говори о тим раним данима. Најпре: о јединствености Курана. Narrated Umar bin Al-Khattab: I heard Hisham bin Hakim reciting Surat Al-Furqan during the lifetime of Allah's Apostle and I listen to his recitation and noticed that he recited in several different ways which Allah's Apostle had not taught me. I was about to jump over him during his prayer, but I controlled my temper and when he had completed his prayer, I put his upper garment around his neck and seized him by it and said, "Who taught you this Surat which I heard you reciting ?" He replied, "Allah's Apostle taught it to me". I said, "You have told a lie, for Allah's Apostle taught it to me in a different way from yours". So I dragged him to Allah's Apostle and said, "I heard this person reciting Surat Al-Furqan in a way which you haven't taught me!". On that Allah's Apostle said, "Release him (Umar) recite, O Hisham!" Then he recited in the same way I heard him reciting. Then Allah's Apostle said, "It was revealed in this way", and added, "Recite, O Umar", I recited it as he had taught me. Allah's Apostle then said, "It was revealed in this way. This Qur'an has been revealed to be recited in seven different ways, so recite of it whichever is easier for you." Извор: Бухаријева збирка хадиса: http://www.sahihalbukhari.com/sps/sbk/sahihalbukhari.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=4662Овај хадис јасно показује да је Мухамед допуштао различите верзије једне те исте суре (тачније седам различитих начина). Која од тих верзија је записана у Levhi-mahfuzu? Шта се онда десило са тих седам различитих начина? Десило се то да је након Мухамедове смрти, услед опасности да се део курана изгуби (погибијом или смрћу оних који су га знали напамет), Umar bin Al-Khattab наредио да се направи компилација текста, изабрао једну од тих 7 верзија као "званичну" (тзв. Zaid-ову варијанту), а све остале варијанте наредио да се спале. Ваља напоменути да се нису сви сложили са том одлуком, например Abdullah bin Masud који је био најближи Мухамедов сарадник и који је своју верзију Курана сматрао супериорнијом над осталим. Ипак, "сила Бога не моли" каже пословица, тако да је одлука о спаљивању свих верзија Курана осим Zaid-ове спроведена у дело. Ево како то преноси Бухари: Narrated Anas bin Malik: Hudhaifa bin Al-Yaman came to Uthman at the time when the people of Sham and the people of Iraq were Waging war to conquer Arminya and Adharbijan. Hudhaifa was afraid of their (the people of Sham and Iraq) differences in the recitation of the Qur'an, so he said to 'Uthman, "O chief of the Believers! Save this nation before they differ about the Book (Quran) ..." So 'Uthman sent a message to Hafsa saying, "Send us the manuscripts of the Qur'an so that we may compile the Qur'anic materials in perfect copies and return the manuscripts to you." Hafsa sent it to 'Uthman. 'Uthman then ordered Zaid bin Thabit, 'Abdullah bin AzZubair, Said bin Al-As and 'AbdurRahman bin Harith bin Hisham to rewrite the manuscripts in perfect copies. 'Uthman said to the three Quraishi men, "In case you disagree with Zaid bin Thabit on any point in the Qur'an, then write it in the dialect of Quraish, the Qur'an was revealed in their tongue." They did so, and when they had written many copies, 'Uthman returned the original manuscripts to Hafsa. 'Uthman sent to every Muslim province one copy of what they had copied, and ordered that all the other Qur'anic materials, whether written in fragmentary manuscripts or whole copies, be burnt. ..." http://www.sahihalbukhari.com/sps/sbk/sahihalbukhari.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=4658Значи она прича о Levhi-mahfuzu, о Алаху који чува Куран и т.д. и т.д. оде у дим. :-) Поздрав! Moras malo da naucis sta je to 7 slova ili 7 citanja ili sedam hafova ili 7 kira'eta.... Nema razilazenja muslimana po tom pitanju... Da bi potvrdio svoju tvrdnju moras da mi dones 2 razlicita Qur'ana na arapskom jeziku... Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 19, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2011 Mono По обичају ниси сконто о чему пишем..јер имаш унапред припремљене постове.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука