Jump to content

"Izvorni, čisti Islam"

Оцени ову тему

иље

Препоручена порука

Kad već pomenu propise, da pitam: mora li musliman pošto poto držati se propisa?

Šta ako radi nečega ne može da se moli svaki dan?

Šta ako radi nečega pojede prasetinu?

Itd...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

kuran, 3,34:

34." Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!"

Добро, значи у Курану пише да се жене бију. Објасните сада ко треба да бије мушкарца када он погреши и када је он непослушан?

Иначе, Господ Исус Христос нигде не говори како жене треба да се бију.... напротив.

Žene ne treba da se biju, nego da se njeguju i maze -i paze!!

Ko voli žene, tako razmišlja. A, ko ne voli, završi na Paradi "ponosa".

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Kad već pomenu propise, da pitam: mora li musliman pošto poto držati se propisa?

Šta ako radi nečega ne može da se moli svaki dan?

Šta ako radi nečega pojede prasetinu?

Itd...

Dobro pitanje!

U islamu Bog čovjeka ne opterečuje više od njegove mogučnosti.Kada je odredio molitve , Bog je najbolje znao da smo mi to u stanju učiniti.

Čovjek koji izostavlja namaz je griješnik (bez opravdanog razloga)A ko zanegira obavezu namaza on je nemusliman.A ako izostavi molitvu iz opravdanog razloga obavi je naknadno.

Prasetina je zabranjena zato što je ona štetna po ljudski organizam.Čovjek kada iz neznanja jede prasetinu nije griješan.A nekada musliman mora da jede prasetinu a to je situacija kada će umrijeti od gladi i nema ništa osim prasetine.U tom slučaju dozvoljeno mu je konzumiranje onoliko koliko će biti dovoljno da ga održi u životu.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

kuran, 3,34:

34." Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!"

Добро, значи у Курану пише да се жене бију. Објасните сада ко треба да бије мушкарца када он погреши и када је он непослушан?

Иначе, Господ Исус Христос нигде не говори како жене треба да се бију.... напротив.

Dobro, u islamu je dozvoljeno muslimanu da kazni udarcem svoju suprugu u dva slučaja:

(ove mjere , udarac idu tek nakon nekoliko mjera koje su blaže(savjet, odvajanje u postelji,itd)

1) Kada pusti stranca u kuću i osami se sa njim.

2)Kada muža odbije u postelji bez opravdanog razloga.Taj udarac ne smije narušiti joj zdravlje i ne smije po licu je udarit.

Sada ja tebe pitam:

Kako hriščanstvo ovakve probleme rješava? Da li praktično  hriščani pridržavaju rješenja koje im hriščanstvo nudi po ovom pitanju? 

Brate Ivane, šta bi ti u tom slučaju radio.

На сву срећу брате Енизе, хришћанима су такве ствари препуштене да их решавају према савести. Па не треба свака ситница у животу да буде регулисана верским прописом - где је ту онда човекова слобода да у љубави уђе у заједницу са Богом?

Andrej, što se tiče savjesnih ljudi , slažem se oni će taj problem rješiti kako treba.

A što se tiče onh koji to nisu , možeš zamisliti kako to oni rješavaju!

Тако је брате. Али, реци ми, а кога ће од несавесних да спречи било какав пропис? Не вреди, или се Бога плашиш или га волиш. Ако га волиш, све проистиче из тог односа љубави: сав закон, сва правила, сав морал... А ако је било шта из страха од казне или жеље за наградом, то је онда у суштини најамнички однос, какав Бог од нас сигурно не тражи.

Све у свему, у исламу постоји исувише много прописа и исувише много људи који их злоупотребљавају. За мене лично, ти прописи делују као препрека за суштинско остварење односа с Богом. Лакше би било код вас да вам по значају нису изједначени прописи из Меке (слични Инџилу), са прописима из Медине, који ствари, на жалост, због  потребе уређења државе, враћају ка Старом Завету. Не постоје верски прописи који могу да буду универзални за све историјске епохе по питању уређења државе пошто се и људи и околности мењају. Снага Христовог Јеванђеља је управо о томе што доноси етику слободе и односа љубави, савршени идеал изнад свих прописа. Али, то и јесте зрео однос с Богом.

Наравно, и многи од хришћана тешко прихватају терет слободе и несвесно остају заковани старозаветним нормама.

ima brate ona:Koga Bog ne uputi knjigom uputi ga batinom! :cheesy:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Kada je umro perzijski vladar Kisra, pokraj njega su pronađene riječi

napisane na grčkom jeziku u kojima je stajalo:''Ako je sudbina

određena, nema razloga za brigu. Ako je opskrba propisana, nema razloga

za očaj. Ako je smrtni čas predviđen, smirenost na ovom svijetu je samo

zavaravanje. Ako je odlazak s ovog svijeta ...istina, pouzdanje u bilo

kojeg čovjeka je slabost''.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

tja...

Ја вас разумем, mikael_pasо, јер се нема шта друго рећи нити одговорити осим овог вашег резигнираног "тја..." на писање првака исламске мисли Ibn Kesira. Нарочито ако сте пре тога јасно изјавили како ви прихватате ислам

...kao veru koja u svojoj dubini nosi nista drugo nego mir?i sa sobom,i sa svima koji ne misle kao ja...i mir,i toleranciju,i dobre medjuljudske odnose...

док у исто време Ibn Kesir каже

"...sve  dok  ne daju glavarinu poslušno i ponizno".

Tj.:  ako im se nisu pokorili da plaćaju glavarinu  poslušno,  ponizno, jadno i osramoćeno, tada se borite protiv njih. Zato nije dozvoljeno davati ugled  i  dostojanstvo  štićeniku niti ih uzdizati nad muslimanima, nego oni trebaju biti ponizni, poslušni i jadni, kao što je zabilježno u Muslimovom Sahihu od Ebu-Hurejrea, neka je Allah, dž.š., zadovoljan  njime, da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: (451) "Sa židovima i kršćanima ne otpočinjite selamom; kada nekog od njih susretnetne na putu, prisilite ga na najtjesniji dio puta."

објашњавајући нам шта је Мухамед хтео да каже куранским ајетом (9.29).

Још ако се зна да је сам Мухамед поручивао (како се наводи у Бухаријевој збирци):

Naređeno mi je da se borim protiv ljudi sve dok ne posvjedoče da nema boga osim Allaha, i da je Muhammed Allahov poslanik, dok ne počnu klanjati namaz i davati zekat.

као и

Potpomognut sam time što me se (neprijatelj) plaši na razdaljini hoda od mjesec dana.

тада је слика муслиманског "мира, толеранције и добрих међуљудских односа" скоро потпуна...

Та ко се неби осећао осрамоћено у таквој позицији?  Ко неби резигнирано рекао "tja..."?

Али то још није све; још детаљнију слику исламског "мира, толеранције и добрих међуљудских односа" даје нам исламски закон - Шеријат. (Ах тај Nuh Ha Mim Keller, шта му је требало да преводи Шеријат на Енглески...)

Из Шеријата сазнајемо да се џихад заснива на Курану: (2:216), (4:89) и (9:36); да му је циљ успостављање исламске власти на читавој планети, да је џихад друштвена обавеза муслимана - али и још једну ствар: да је џихад агресиван рат, као што Шеријат јасно каже (o9.1):

... there are two possible states in respect to non-Muslims. The first is when they are in their own countries, in which case jihad (def: o9.8) is a communal obligation, and this is what our author is speaking of when he says, "Jihad is a communal obligation," meaning upon the Muslims each year. The second state is when non-Muslims invade a Muslim country or near to one, in which case jihad is personally obligatory (def: c3.2) upon the inhabitants of that country, who must repel the non-Muslims with whatever they can).

Толико о исламском "миру, толеранцији и добрим међуљудским односима".

Сва је срећа што наше комшије исламске вере ипак имају довољно разума па се не држе исламског учења 100%...

Подели на овим сајтовима

Jedno pitanje za one koji nisu citali tekst "Zenska prva u Islamu i Hriscanstvu ili u Qur'anu i Bibliji"

Jel postoji i jedan predaja da je Muhamed (Neka je na njega Boziji mir i blagoslov i na njegova dva brata Mojsija i Isusa) udario i jednu od svojih zena algabacaju algabacaju algabacaju

Ne,nepostoji!!!Nijedan jedina predaja!!!Cak i u tom vremenu kada su se zene nasledjivale,ubijale,....!!! algabacaju :group111: :group111: 1000000001010 0304_smile4 0304_smile4

Zato nemojte da tumacite Qur'an prema svom nahodjenju i zlonamerno!!!

Muhamed (Neka je na njega Boziji mir i blagoslov i na njegova dva brata Mojsija i Isusa) je rekao jednoj od robinja "Da se ne bojim odmadze na Sudnjem danu ja bih te udario ovom cetkicom za zube (misvak)!!!

Подели на овим сајтовима

Лако је њему било кад их је имао једанаест, па кад се са једном споречка, утеху и мир потражи код осталих десет.  1000000001010

Подели на овим сајтовима

Jedno pitanje za one koji nisu citali tekst "Zenska prva u Islamu i Hriscanstvu ili u Qur'anu i Bibliji"

Jel postoji i jedan predaja da je Muhamed udario i jednu od svojih zena 0409_feel 0409_feel 0409_feel

Ne,nepostoji!!!Nijedan jedina predaja!!!Cak i u tom vremenu kada su se zene nasledjivale,ubijale,....!!! ekstra ekstra ekstra sFun_bat 4chsmu1 :)

LAZH.

sahih muslim 4, 2127

muhamed udara aishu u grudi.

aisha kazhe:

"He struck me on the chest which caused me pain"

http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/muslim/004.smt.html#004.2127

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Jel postoji i jedan predaja da je Muhamed udario i jednu od svojih zena :mad: :( 0409_feel

Ne,nepostoji!!!Nijedan jedina predaja!!!Cak i u tom vremenu kada su se zene nasledjivale,ubijale,....!!! ekstra ekstra ekstra 0110_hahaha 319.gif nesiguran

LAZH.

sahih muslim 4, 2127

muhamed udara aishu u grudi.

aisha kazhe:

"He struck me on the chest which caused me pain"

http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/muslim/004.smt.html#004.2127

G.Rogi, kakva laž.Kod mene je knjiga sahih Muslim i otvorio sam knjigu broj četiri(tom).Tražim hadis broj 2127 na koji ste se pozvali i našao sam ovaj hadis:Prenosi se(lanac prenosilaca)od ummu Seleme da je rekla:Ušao je allahov Poslanik kod ebu Seleme a njegov pogled je se već ukočio , i zatvorio mu je oči i rekao:Kada duša izađe iz tjela prati je pogled umrlog....Dragi moj, ne provaljuj se molim te više tim lažima koje izvodiš.To je jako bezobrazno.Stoga ako navodiš navodi istinu ili nemoj lagati.

Taj hadis, se ne navodi na tom mjestu kojie si ti naveo.Pazi, od sada svaku laž koju o islamu pišeš razotkrit ću i javno te prozivati zbog toga.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Лако је њему било кад их је имао једанаест, па кад се са једном споречка, утеху и мир потражи код осталих десет.  0110_hahaha

Jel zato vi kada se posvađate, sa vašim ženama, pošto nemate osim njih u nedostatku kontrole polomite im kosti! 319.gif nesiguran
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Лако је њему било кад их је имао једанаест, па кад се са једном споречка, утеху и мир потражи код осталих десет.  0110_hahaha

Jel zato vi kada se posvađate, sa vašim ženama, pošto nemate osim njih u nedostatku kontrole polomite im kosti! 319.gif nesiguran
A šta li je tek sa onima koji nemaju nijednu koga li oni polome jadna li ti majka! :mad:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

G.Rogi, kakva laž.Kod mene je knjiga sahih Muslim i otvorio sam knjigu broj četiri(tom).Tražim hadis broj 2127 na koji ste se pozvali i našao sam ovaj hadis:Prenosi se(lanac prenosilaca)od ummu Seleme da je rekla:Ušao je allahov Poslanik kod ebu Seleme a njegov pogled je se već ukočio , i zatvorio mu je oči i rekao:Kada duša izađe iz tjela prati je pogled umrlog....Dragi moj, ne provaljuj se molim te više tim lažima koje izvodiš.To je jako bezobrazno.Stoga ako navodiš navodi istinu ili nemoj lagati.

Taj hadis, se ne navodi na tom mjestu kojie si ti naveo.Pazi, od sada svaku laž koju o islamu pišeš razotkrit ću i javno te prozivati zbog toga.

Enize, изгледа да постоји више издања Muslim-ове збирке, те да се она коју ви имате разликује од оне коју је поменуо rogi.

Оно о чему он прича може се прочитати на овом линку: http://www.thenoblequran.com/sps/smm/sahihmuslim.cfm?scn=dsphadeeth&HadeethID=2127&txt=He%20struck%20me%20on%20the%20chest%20which%20caused%20me%20pain (обратите пажњу на подвучени део).

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...