Eniz Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Nema dijaloga iz prostog razloga što je moderator izbrisao to što sam ja napisao verovatno u želji da ne povredi tvoja osećanja. Rogi je to snimio i reprodukovao, ali nije to njegov komentar nego moj. Uostalom nisu vas pravoslavci isterali iz evrope nego rimokatoplici. Boga mi, dobro si krenuo. Sad se nikako ne trebam bojati za opstanak na ovim prostorima. Proterali i protjerali ste nas, a još samo da nas rastjerate i rasterate... Boga mi, dobro se može razumjeti od takvih kao vas na kom duhu se usavršavate i odgajate. Boga mi, ljubav prema čovjeku vrca iz svake riječi na ovoj temi. Boga mi, strah me hrišćanske/kršćanske ljubavi i vladavine. Kuda ide ovaj voz... Nemoj da se brineš, tebe nema gde da proteraju, proterani su oni koji su došli i doneli islam ali bi bilo krajnje i ,bilo je toga kroz istoriju, nepravedno da se proteruju oni koji su primili islam a domicilni su. Nadam se da je ovo samo tvoj lični stav!U njemu nema puno dobra i tolernacije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 gde nestadoshe muslimani shpanije? "kako doshli, tako i otishli" klapklapČega se pametan stidi budala se time ponosi! klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Čemu ove istorijske teme? Kao da se tako olako o istorijskim ishodima moze suditi? Cilj je onog koji na ovim stvarima insistira da naglasi da su muslimani proterivani iz Evrope i izlagani raznim sikaniranjima, od Spanije do Srebrenice. Manipulacija se sastoji u tome sto se proizvoljno odredi da istorija pocinje dogadjajem koji Eniz sam izabere: dakle, Muslimani se proteruju iz Spanije, kao da oni tu hriscansku zemlju prethodno nisu osvojili i hriscane istrebljivali. I tako od pocetka; mislim od Muhamedovih pohoda, pa preko osvajanja Sirije, Judeje, Palestine, Egipta, severne Afrike, Spanije, sve do osvajanja Balkana (Vizantije, Bugarske, Srbije, Bosne) u srednjem veku -- islam osvaja i porobljava civiliizovani hriscanski svet, a ako hriscani uspeju da se oslobode, to onda Eniz proglasava za genocid nad muslimanima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Видим ја да из тебе проговара Ел Сид. 0110_hahaha Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Видим ја да из тебе проговара Ел Сид. 0110_hahahaPa ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Čemu ove istorijske teme? Kao da se tako olako o istorijskim ishodima moze suditi? Cilj je onog koji na ovim stvarima insistira da naglasi da su muslimani proterivani iz Evrope i izlagani raznim sikaniranjima, od Spanije do Srebrenice. Manipulacija se sastoji u tome sto se proizvoljno odredi da istorija pocinje dogadjajem koji Eniz sam izabere: dakle, Muslimani se proteruju iz Spanije, kao da oni tu hriscansku zemlju prethodno nisu osvojili i hriscane istrebljivali. I tako od pocetka; mislim od Muhamedovih pohoda, pa preko osvajanja Sirije, Judeje, Palestine, Egipta, severne Afrike, Spanije, sve do osvajanja Balkana (Vizantije, Bugarske, Srbije, Bosne) u srednjem veku -- islam osvaja i porobljava civiliizovani hriscanski svet, a ako hriscani uspeju da se oslobode, to onda Eniz proglasava za genocid nad muslimanima. Ne, ja to nazivam totalnim istrebljenjem muslimana. I to od strane zvaničnih duhovnih vlasti srednjovjekovnih kraljevskih hriščanskih katoličko -pravoslavnih država.To je historijska činjenica koju nemožete zanegirati.Ili možete ko što su neki do sada mnogo što zanegirali.ali da nebudem banovan jer to je nekim možda i cilj .stat ću ovdje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Čemu ove istorijske teme? Kao da se tako olako o istorijskim ishodima moze suditi? Cilj je onog koji na ovim stvarima insistira da naglasi da su muslimani proterivani iz Evrope i izlagani raznim sikaniranjima, od Spanije do Srebrenice. Manipulacija se sastoji u tome sto se proizvoljno odredi da istorija pocinje dogadjajem koji Eniz sam izabere: dakle, Muslimani se proteruju iz Spanije, kao da oni tu hriscansku zemlju prethodno nisu osvojili i hriscane istrebljivali. I tako od pocetka; mislim od Muhamedovih pohoda, pa preko osvajanja Sirije, Judeje, Palestine, Egipta, severne Afrike, Spanije, sve do osvajanja Balkana (Vizantije, Bugarske, Srbije, Bosne) u srednjem veku -- islam osvaja i porobljava civiliizovani hriscanski svet, a ako hriscani uspeju da se oslobode, to onda Eniz proglasava za genocid nad muslimanima. Ne, ja to nazivam totalnim istrebljenjem muslimana. I to od strane zvaničnih duhovnih vlasti srednjovjekovnih kraljevskih hriščanskih katoličko -pravoslavnih država.To je historijska činjenica koju nemožete zanegirati.Ili možete ko što su neki do sada mnogo što zanegirali.ali da nebudem banovan jer to je nekim možda i cilj .stat ću ovdje! Kazem da pre muslimanskog osvajanja Spanije u toj zemlji nisu ziveli samo bikovi, vec i hriscani. I da su oni bili muceni, proterivani, istrebljivani, ubijeni, upravo kao hriscani u Siriji od 7. veka, kao hriscani na Balkanu od 14. i 15. veka. To ti navodim samo da bi razumeo da istorija progona, ratova i ubijanja, ne pocinje rekonkvistom ili Srebrenicom, nego ranije, mnogo ranije, prodorom islama na Mediteran. Mir s tobom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Видим ја да из тебе проговара Ел Сид. 319.gifPa ......па ако знаш ко је Ел Сид,схватићеш ,уз помоћ смајлија као додатног појашњења,шта желим рећи о мојим симпатијама према том историјском лику и његовом делу...то је све. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Čemu ove istorijske teme? Kao da se tako olako o istorijskim ishodima moze suditi? Cilj je onog koji na ovim stvarima insistira da naglasi da su muslimani proterivani iz Evrope i izlagani raznim sikaniranjima, od Spanije do Srebrenice. Manipulacija se sastoji u tome sto se proizvoljno odredi da istorija pocinje dogadjajem koji Eniz sam izabere: dakle, Muslimani se proteruju iz Spanije, kao da oni tu hriscansku zemlju prethodno nisu osvojili i hriscane istrebljivali. I tako od pocetka; mislim od Muhamedovih pohoda, pa preko osvajanja Sirije, Judeje, Palestine, Egipta, severne Afrike, Spanije, sve do osvajanja Balkana (Vizantije, Bugarske, Srbije, Bosne) u srednjem veku -- islam osvaja i porobljava civiliizovani hriscanski svet, a ako hriscani uspeju da se oslobode, to onda Eniz proglasava za genocid nad muslimanima. Ne, ja to nazivam totalnim istrebljenjem muslimana. I to od strane zvaničnih duhovnih vlasti srednjovjekovnih kraljevskih hriščanskih katoličko -pravoslavnih država.To je historijska činjenica koju nemožete zanegirati.Ili možete ko što su neki do sada mnogo što zanegirali.ali da nebudem banovan jer to je nekim možda i cilj .stat ću ovdje! Kazem da pre muslimanskog osvajanja Spanije u toj zemlji nisu ziveli samo bikovi, vec i hriscani. I da su oni bili muceni, proterivani, istrebljivani, ubijeni, upravo kao hriscani u Siriji od 7. veka, kao hriscani na Balkanu od 14. i 15. veka. To ti navodim samo da bi razumeo da istorija progona, ratova i ubijanja, ne pocinje rekonkvistom ili Srebrenicom, nego ranije, mnogo ranije, prodorom islama na Mediteran. Mir s tobom. Da, ali od hriščana se tamo nisu rastezaljke pravičle kao od muslimana i od jevreja.Naravno , istine radi to nema veze sa pravoslavljem.Ispada da zbog prodora muslimana na balkan je se desila Srebrenica.Ali nemojmo otvaratiu vruće teme bojim se da nismo dorasli da o njima diskutujemo!A mira radi u kući zanimaju me više teološka pitanja.a samo u iznim situacijama bih ponešto napisao van toga! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Видим ја да из тебе проговара Ел Сид. 319.gifPa ......па ако знаш ко је Ел Сид,схватићеш ,уз помоћ смајлија као додатног појашњења,шта желим рећи о мојим симпатијама према том историјском лику и његовом делу...то је све. Aha, sad tek shvatam. Taj se drugacije speluje (el cid). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Видим ја да из тебе проговара Ел Сид. 319.gifPa ......па ако знаш ко је Ел Сид,схватићеш ,уз помоћ смајлија као додатног појашњења,шта желим рећи о мојим симпатијама према том историјском лику и његовом делу...то је све. Aha, sad tek shvatam. Taj se drugacije speluje (el cid). ...али се чита као "Ел Сид". :229229229: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 gde nestadoshe muslimani shpanije? "kako doshli, tako i otishli" greengrinČega se pametan stidi budala se time ponosi! mislish na ovo? "The fact that the sword and power were means of spreading Islam is not a sources of shame for Islam, rather it is one of its strengths and virtues" izvor: http://islamqa.com/en/ref/43087 cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Такође у време Франка је прекрајана историја , те се за архитектуру која је остала у наслеђе од те исламске културе говорило да је Готска. Практично као да се није ни десило тих 700 година. Ипак ми то никада нисмо тако нешто говорили. Напротив , ми смо опевали то наше ропство у песмама а у београду у данас има џамија из тог времена. Но сем џамија значајан је траг оријенталне културе , који заправо нико никада није покушавао да избрише, као у Шпанији. Читам ове твоје постове брате и могу ти рећи да си све начисто побркао. Обнови ти то градиво па онда настави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kameni Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Шта су тражили муслимани у Шпанији? Дошли су као освајачи и отерани су јер су били освајачи. Има и сада неких крипто муслимана у Шпанији и то треба истерати. Муслимани су страно ткиво Европе, као болест, рак. Жалосно је што Европа не може да се изјасни и уставом о томе. На жалост свима је јасно да католици кад говоре о ЕУ мисле на европске унијате, први Хоћеквар, београдски католички патријарх тако мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука