Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

• Гости

Хм, вечерас се чујем са мојим братом Димитријем (Плећевићем) и имамо нову идеју. Али нека још да се крчка.  izlet Могу само да кажем да је супер идеја. Нешто лепо се крчка у кухињи Живе Речи Утехе. njamnjam

Подели на овим сајтовима

ШТА?! ДОГОДИНЕ! ма ко ће то да сачека, АЈМО ОПЕТ СУТРА  8084.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif izlet 0908_sport 319.gif https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif klapklap

видим да ме је отац Иван већ цитирао, па имам мало да додам ...

значи, мислим да је ово најјача ствар по утиску и благодати која ми се десила у скорије време - ево држим цео дан лицну у ладовини да ми не цапне од среће ЕЕЕЈ!!  0104_cheesy

не стварно, дошао сам насмејан, био сам насмејан, отишао насмејан, мислим да ћу се и сутра и прекосутра смејати  klapklap

људи, не знам за вас, али ово је нешто било сасвим посебно, преко Литургије и литургијског двојног крштења које су мале две девојчице ''поднеле'' са осмесима, брачни пар који се венчао такође са осмесима, оци који су пуни среће и радости завршили Литургију и задовољни сели после свега, атмосфера која је била, мени барем, тотална позитивна лудница, сви весели, чаврљају ко да се сви знамо 100 година, без икаквих трзавица.

моја девојка, некрштена и нафилована глава предрасуда о Цркви, коју сам са намером позвао да крене да види шта је лепота овакве заједнице и благодат, хоће опет овако, ја немам речи захвалности и љубави према свима што су је лепо и нормално примили ко нашу, мало јој није било свеједно у почетку како ће се одвијати цела ситуација. мени сте учинили велику радост што вас познајем и упознао неке од нас и уживо, драго ми је да сам похватао и ликове иза ових слова.

молитве, шале и дружења у оваквој заједници љубави мени никад доста. данима ћу ово да проживљавам и биће ми драго да свако добро и зло поделим са вама у по дана и ноћи.

мошти не знам чије су, то мора ипођакон да каже, он их је и донео на целивање, комарце нисмо ни видели, ни чули, мада нисмо ни остали до вечерњег, мислим да смо око 17ч кренули.

ајмо сад мало приземније ствари  njamnjam до детаља, кад сте већ питали  crvenilo... знам да ово није врхунац дана, али моја девојка је фасцинирана колико је неко уложио труд да направи торту од чак 8 (јесте, осам) филова. дакле у то име, преносим вам пуне очи, уста и стомаке хвале са трпезе и свака част онима који су спремили и донели ову храну да нас угосте:

отац нас је наранио ко римљане - предјело од неколико сухомеснатих производа, сир, парадајз салата са црним луком, рибља чорба, љута и не, сарме, свињетина, купус, пило се се од воде обичне, газиране, преко сокова газираних и не, одлично неко вино, мислим три врсте ракије. ако сам нешто пропустио, праштајте  0442_feel

Александар Милојков, теолог, је држао кратко али смислено предавање, говорили отац Угрин, отац Ненад, морам да кажем да му је било баш драго што смо се овако окупили, поготово што је потего из Аустралије, отац Иван је савршено дириговао целим догађајем, било певања, свирања, ђускања, још је лепше било што је било нормално.

биће и слика, мало стрпљења, морамо за неке да добијемо благослов ;) spavanje1  8084.gif

оче немој дуго да размишљаш, него дај да се организујемо  pivo klapklap

Подели на овим сајтовима

• Гости

Медо, заборавио се јагњетину njamnjam. Знате како, стално то овде говорим, а вамо нарочито јер сте сви на одличном путу који води у Царство: Имајте безрезервну веру, у безрезервној нади а све то лепо заокружите са безрезервном љубављу и све што чините, ама баш све, биће благословено! Ви ни свесни нисте колико је мени било лако да ово организујемо. Све је Господ послао у право време.

Што се тиче вина, то да захвалите моме о. Николају, игуману манастира Томић, он је тај који је главни "кривац" за вино. Да, како вам се допало жито? Како вам се допадају мајице?

Подели на овим сајтовима

ееее да, да, жито и колач, који сам  spavanje1 ... моја девојка је узвикнула кад је видела жито - јао види како је лепо са чоколадним мрвицама у боји!  0908_sport  izlet

искрено, нисам могао ни пуно да једем, наједох се мириса, људи, свега укупно  pivo

ееее и пиво и то две врсте - Лаб и Ја'одинско  njamnjam

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ово морам да кажем: Од срца па све до неба се захваљујем мојим добрим парохијанима који нису ни једне секунде стали, не би ли што боље услужили све госте (мислим да је данас за ручком било преко 100 људи), специјално моме брату Мићи Савиђу, који није жалио труда да све буде на своме месту. Наравно и мојој Месној Заједници Дубока са којима имам одличну сарадњу. Ма, свима хвала!

Подели на овим сајтовима

По тим црквеним ручковима, ја обично умем доста да поједем. Иако је све било невероватно одлично, укусно и супер спремљено, ја и нисам нешто посебно јео. Има доста ствари које нисам пробао. Нахранио сам се малкице хватањем разноразних занимљивих тренутака (кроз објектив) али пре свега познанством са новим људима. Као што неко беше рече, ко да се знамо 100 година. Без икаквог устезања, фолирања или шта већ.

Ништа не може да замени живи однос међу људима.

Иначе, сутра бих требао да материјал пребацим на комп (око 400 слика и сат времена материјала) али још увек не знам како да их поставим на форум. Мислим да би било безвезе да 400 фотки лепим као постове овде. А нисам никад пре тако нешто качио на нет али ћу сад наћи начин. Ако неко има неку идеју, молио бих да ми каже (и на пп).

Наравно, потрудићу се да ја лично прокоментаришем сваку фотку.

Подели на овим сајтовима

ако имаш gmail налог, у горњем левом углу имаш опцију Photos, бесплатан Picasa Web Album, па крени да филујеш како ти буде одговарало :)

имаш тагове или називе слика, тако да нећеш морати да пишеш додатне коментаре, а можеш и то ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Najdrazi moji,javila bih vam se ranije ,znate mene,ali spavam kod oca Gorana,posto mi je bilo muka(hm,pitam se od cega?),pa on kao i svaki pravi otac nije smeo da me pusti u tom stanju samu u bus.Ali,kako stigosmo,covek upali komjuter,kao da mu nije dosao gost iz druge eparhije,prvi put u kucu.No,srecom,njegova divna supruga mi je skuvala

kafu,natocila sok,i pozvala  u portu,koja je malo je reci velicanstvena.Uzgred,crkva je ogromna...Mogu vam reci

da je zena jako dobra,pazljiva,gostoljubiva.Razgovarala sam sa njom,kao da je znam citav zivot.Veoma je pametna,

informisana i dubokoumno razmislja.Naravno,ja se ne bih zvala Izida,a i ne zovem se tako,da je nisam pozvala u Zen-

ski kutak.Ima toliko toga pametnog da kaze.Nisam ni sumnjala da je ona nesto posebno.Da otac Goran ume da pravi dobre izbore,dokaz je sto je on to sto jeste.A i sto vam je doveo vaku urednicu,vasu Izidicu.U neko doba otac se setio ima gosta,i pozvao nas,kao dobar domacin,u kafanu.Ja opet drmnula musku kriglu...

'Ajde malo utisci...Stigla sam dan ranije.Upoznala sam Draganu,koja me fascinirala.Nadam se i ja nju.Vise o tome u zenski kutak sutra.

Liturgija je bila bozanstvena.Prvi put sam ucesvovala u Liturgijskom vencanju i krstenju.Sto bi rekla moja baka,bilo je svega spremljeno.Ali,ja vise pricam nego sto jedem,sto se nadam se vidi.Inace,kad odem na veselje,calabrcnem malo predjela i skocim uz prve taktove.

Ja sam odusevljena.Svi ste zlatni,ali svi...

Probala sam da zaspim,ali nisam mogla,dok vam se ne javim,posto sam vec obavestena o ovoj temi.

Hvala svima vama za ove prelepe emocije,koje mi probudiste.

A narocito hvala ocu Ivanu i Dragani sto sve ovo organizovase.

Odoh da spavam.

Подели на овим сајтовима

Radosti,koliko je bilo radosti juce..Ne znam za vas ali ja se jos smejem  :smiley: Najbolje od svega je sto se svi se znamo ali kao da se znamo ceo zivot..fenomenalno..Cak se i moj Ilija,koji je po prirodi cutljivko,opustio :cheesy2: liturgija..hrana..pesma..predavanja..ma sve je bilo divno i puno ljubavi!ne mogu pojedinacno da izdvajam stvari koje su mi se svidele,da ne bih umanjila znacaj drugih..znam samo da zelim da nastavim da druzim sa svim ljudima koje sam upoznala tj da ih vidjam sto cesce..  :) hvala vam svima na divnom iskustvu koje sam juce imala...  :)

"Видети свет у зрнцу песка,

И небо у дивљем цвету,

Држати бесконачност на длану

А вечност у једном часу"

В.Блејк

Подели на овим сајтовима

Мислила сам да већ имамо неке окачене слике :-)

Барем да се мало задовољи радозналост сабраће који нису били уживо са нама...

Сад кад дођем на форум,

имам сасвим другачији осећај него раније,

гле - сви људи више нису слова и емотикони :-)

него живи људи са својим особеностима

које се виде само очи у очи!

Јооој како сам срећна што сам вас упознала!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...