Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

Леле, ја сам овде близу

бачка

Мада, пошто сам женско ја ћу да помогнем

мада жена уредно све послужи

овдена!

Та ди бре овдена близу ?

Само кажи, фале ми људи за мобу , а кад накупим људе, требаће ми и жене за ручкове и послугу .

Него нешто мислим да сам се обратио на погрешан форум...ови данашњи Хришћани су слаби у мобама, веле то је неки пагански обичај и све тако нешто кажу гаде се они тога.

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да сам једном на Твом и-мејлу видела назив места одакле си и схватила да смо из исте Епархије. Није баш близу моје село, али, ако треба жени да се помогне-туЈ сам. Само да не месим. То не знам. Ја ћу да кувам кафе!!!

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да сам једном на Твом и-мејлу видела назив места одакле си и схватила да смо из исте Епархије. Није баш близу моје село, али, ако треба жени да се помогне-туЈ сам. Само да не месим. То не знам. Ја ћу да кувам кафе!!!

Ми волемо да пијемо кахве  , ал не волемо да кувамо.

Ал зато жена све тесто лепо ради по тем је позната у село, и просфоре и колаче и пите и све то тако, јел.

У тем Сомбору значи не волу да тесто развлаче ?

Подели на овим сајтовима

Воледу, воледу у мом Намесништву, ал ме мене неје много брига за тој. Ја сам ти, бате, из јужну Србију. И там волев да месев, да развлачев, ал ја сам с"с тој слаба. Купила сам си пекарицу, па она меси. Могу гу понесем, ако оћеш. Пусте турске кафе волим да кувам (и да пију). То је, онда, мој посо! Резервисано!!!

"Зови, само зови,

сви ће соколови,

за мобу снагу

дааааати!"

Подели на овим сајтовима

uvek se secam one scene iz filma cini mi se Svedok, kad mormoni uzmu i sagrade kucu za jedan dan...

sad se pitam sto to nem´re i kod nas pravo-vernih-jedino-ispravnih-najblizih-bogu-pravo-slavaca?  89898989898989

Воледу, воледу у мом Намесништву, ал ме мене неје много брига за тој. Ја сам ти, бате, из јужну Србију. И там волев да месев, да развлачев, ал ја сам с"с тој слаба. Купила сам си пекарицу, па она меси. Могу гу понесем, ако оћеш. Пусте турске кафе волим да кувам (и да пију). То је, онда, мој посо! Резервисано!!!

"Зови, само зови,

сви ће соколови,

за мобу снагу

дааааати!"

Ово је сувише позитиван одговор , тако да сам се опет уплашио , исто као и за +Григорија интервју.

Не знам , нешто се после оне геј параде млого плашим.

Рекоше да ће да апсе десничаре, а ја пишем десном руком , чак и на компу, па ми некако није све једно.

Мобе су екстра ствар.

У мом селу живи једно племе Срба.

Зову се Врбљанци.

Не бих сад овде баш тачно да излажем њихово порекло и историју, но углавном да се зна да постоје.

Аз нисам припадник тог племена.

Сос тијем племеном остали Србљи се веома спрдају.

Веле да су заостали и затуцати .

Меџутим, шта се збива ?

Сви они припадници тог племена када крену кућу правити саграде је брез по муке.

Јербо код њијех још увек важи моба.

Да, да , нећете веровати да на почетку 21-ог века, има људи који још увек беспоговорно поштују мобу.

Дакле кад почне неко да зида и гради а припадник је тог племена, нема потребе да сазива зидаре и друге мајсторе.Него лепо довољно је да јави некоме кад почиње и да обезбеди клопу.

Тај дан долазе му са фанглама , мистријама, васервагама, лопатама и другим алатљикама на плац скоро сви тренутно расположиви припадници његовог племена.

Чак и они који су у завади са њим и оно што народ каже " не диване".

Ово последње је веома занимљиво.

И кућа ниче за пар дана и то ако треба и на спрат, не дрвена као код АМиша него права зидана и бетонска , све са кровом и на крову заставом и пешкирима и кошуљама које виоре на ветру.

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
  • Гости
Guest ЖРУ Администрација

65862830.jpg

КОНАЧНО!  wc joj

НЕДЕЉА 04. септембар 2011. године

Православни портал Поуке.орг у сарадњи са драгим пријатељима из Параклиса Светог Јована Златоустог у Београду (Студентски град) организују окупљање чланова и посетиоца портала!

-Света Литургија почиње у Параклису у 09:00

-После Свете Литургије дружење са свештенством параклиса и кратко предавање

-Ручак у ресторану поред Параклиса (Пивница "Тошин Бунар)

-Ако време буде лепо отићи ћемо сви заједно у једну шетњу до Саборне Цркве и Калемегдана.

Окупљање у ресторано морамо сами да платимо по особи. Успели смо да издејствујемо цену од 1300 динара а на менију ће бити телећа или рибља чорба, роштиљ са салатом или риба са прилогом (по жељи) и два-три пића. (ОВА ОПЦИЈА ОТПАДА, ЈЕР СЕ МНОГИ СНЕБИВАЈУ ЗАТО ШТО НЕМАЈУ НОВЦА. НЕЋЕМО ДА ИДЕМО НА РУЧАК, ИМАМО ТОРТЕ, КУПИЋЕМО КАФУ, АКО ТРЕБА, ОТИЋИЋЕМО ПОСЛЕ МАЛО ДО ГРАДА НА НЕКУ ПЉЕСКУ И СУПЕР ЋЕ ДА БУДЕ!)

Веома је битно да знамо број оних који ће доћи да би све на крају испало како смо и замислили.

Зато молимо све оне који желе да дођу да се јаве на мејл форума жру@mail.com (жру је latinicom) или на телефонски број сајта 060-10-80-100

Овде ћемо додавати све корисне информације о локацији, о плановима а наравно да бисмо волели да чујемо Ваше предлоге.

Видимо се у БГ.

Ваш 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Гости

Како да најлакше пронађете Параклис Светог Јована Златоустог?

Да се лакше снађете, дајемо Вам приказ најближих станица при Студентском граду.

Имате станице, од један до три, са више аутобуских линија.

Брoјевима четири и пет (на слици), означени су: „плава капија“, и улаз у четврти павиљон (блок).

1. Станица: Тошин Бунар

Линије:

601 - Полазне станице су: а) Главна Железничка станица; б) Сурчин

611 - Полазне станице су: а) Кеј ослобођења; б) Добановци (гробље)

612 - Полазне станице су: а) Нови Београд (Похорска); б) Кванташка пијаца – Мегамаркет

2. Станица: Студентски град

Линије:

82 - Полазне станице су: а) Нови Београд (Похорска); б) Бежанијско гробље – Блок 44

71 - Полазне станице су: а) Зелени венац; б) Бежанија (Ледине)

45 - Полазне станице су: а) Блок 44; б) Земун (нови град)

3. Станица: Студентска

Линије:

71 – Види горе. (Лакше је сићи на ову станицу, јер је једноставније и ближе)

75 - Полазне станице су: а) Зелени венац; б) Беженијска коса

76 - Полазне станице су: а) Нови Београд (Похорска); б) Беженијска коса (Болница)

82 – Види горе (такође напомену за линију 71 станица 3)

stugrwm8.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...