Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? Да је било воље од стране бившег администратора да се делу монаштва да канонски отпуст сигуран сам да би се ситуација смирила...овако највећу одговорност имају они који су и идеолози разбијања епархије РП под управо епископа Артемија. А то што питаш за ким су и због кога калуђери пошли...не вреди теби и сличнима објашњавати. и шта мислиш до чега би то довело? онда би сваки монах који нечим није задовољан у некој епархији тражио отпуст и прелазак у другу, ако си монах ваљда си се заветовао слушати свог ЕПИСКОПА (Не Артемија,Амфилохија,Јефрема) већ ЕПИСКОПА ТЕ И ТЕ ЕПАРХИЈЕ, и не треба да им да оптуст то би било исто као да призна њихова дјела и да унизи саму Цркву... монахово је да се повинује ЕПИСКОПУ!!! Да ли то правило важи и у случају епископа Артемија ? И њему су поједини подређени монаси одбијали послушност па нису санкционисани...напротив неки су напредовали у служби ! Хвала Богу највећи део њих му је био послушан као епископу и духовнику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 18, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Blamiram se radi latinice? Pa ti ne znas ni koja su zvanicna pisma u Srba, ali zato sumLJas u vladike. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Сад ћу да питам нешто , а нема везе са темом - колико има монаха у + Студеници?ја их видех 7, не знам да ли су сви житељи манастира ... algabacajuуууууу па мало , ја мислио више , тј.да их је било више , барем мени се тако чинило када сам био пре неку годину Било их је више.Отац Макарије и отац Симон су у Јовањи.Отац Тимотеј је сада у Придворици.Мислим да је велика криза у монаштву,нема младих искушеника,тј.нових искушеника...просто,момци нити се монаше нити се жене...нажалост,тако да Студеница је још и добра.Погледајте само Ваљевску.У сваком манастиру по један монах,једино што Ћелије имају значајан број монахиња.Мислим да је тренутно најбоље сање код Митрополита у Црној Гори што се монаштва тиче а и тамо је претежно женско монаштво.Тако да браћо...ајде море 319.gif 1414_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе , већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! Ти који су скинули мантију и отишли у свет нису то урадили због о.Симеона већ због својих слабости и искушења... Нико није напустио монаштво због арогантног владикиног секретара већ су разлози личне природе а зато су највише они сами криви...жао ми је због тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Blamiram se radi latinice? Pa ti ne znas ni koja su zvanicna pisma u Srba, ali zato sumLJas u vladike. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 nastavite diskusiju bez ličnih kvalifikacija i prozivanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе ,већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! више није Симеон, већ Дејан. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 а владики Теодосију, узвиком АКСИОС жели Меда Брутал из Београда срећно устоличење и благодарну службу! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе ,већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! више није Симеон, већ Дејан. Овај... променио је име у Симеон. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе ,већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! више није Симеон, већ Дејан. Знам да није , зато сам написао Симеон без другог додатка ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе ,већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! више није Симеон, већ Дејан. Овај... променио је име у Симеон. Да ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? нисам мислио на ове садашње монахе ,већ у задњих 10-15.год.! па све због Симеона Виловског брате , Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског , доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије! Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?! више није Симеон, већ Дејан. Овај... променио је име у Симеон. тако се прича, ал не верујем ја у то.нагињем мишљењу да је то само изговор да би се и даље називао архимандритом и по монашком имену. ту сатисфакцију од мене неће видети. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Разумели смо те! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? Да је било воље од стране бившег администратора да се делу монаштва да канонски отпуст сигуран сам да би се ситуација смирила...овако највећу одговорност имају они који су и идеолози разбијања епархије РП под управо епископа Артемија. А то што питаш за ким су и због кога калуђери пошли...не вреди теби и сличнима објашњавати. и шта мислиш до чега би то довело? онда би сваки монах који нечим није задовољан у некој епархији тражио отпуст и прелазак у другу, ако си монах ваљда си се заветовао слушати свог ЕПИСКОПА (Не Артемија,Амфилохија,Јефрема) већ ЕПИСКОПА ТЕ И ТЕ ЕПАРХИЈЕ, и не треба да им да оптуст то би било исто као да призна њихова дјела и да унизи саму Цркву... монахово је да се повинује ЕПИСКОПУ!!! Да ли то правило важи и у случају епископа Артемија ? И њему су поједини подређени монаси одбијали послушност па нису санкционисани...напротив неки су напредовали у служби ! Хвала Богу највећи део њих му је био послушан као епископу и духовнику. јел такав случај и са Дејом алијас Симеоном за кога су више пута тражили да због ЛОПОВЛУКА буде рашчињен и санкционисан а он код +Артемија "догура" до архимаднрита и замјеника епархијског поред тада викарног епископа Теодосија, данас већ МИЛОШЋУ БОЖЈОМ ПРАВОСЛАВНОГ ЕПИСКОПА РАШКО-ПРИЗРЕНСКОГ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука