Владан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Епископ рашко-призренски Г. Теодосије https://www.pouke.org/news.php?do=view&cid=1&id=5990 Ово није вест која би требала да било ког изненади...лично сам очекивао овакву одлуку. Одлука о његовом постављању за епископа РП је донета одавно,оног тренутка када је изабран за викарног епископа владики Артемију пре неколико година.Чекао се погодан тренутак да се владика Артемије уклони и постави Теодосије...догађаје који су уследили касније знамо. Митрополит Амфилохије је недавно најавио да ће владика Теодосије наследити владику Артемија на епископском трону,а кад он нешто најави онда ће тако и бити пошто он уз пар епископа већ годинама доноси најважније одлуке у животу наше Цркве. Ово је награда коју владика Теодосије добија за добро обављен посао...желим да му монаси у епархији буду послушни онако како је и он био послушан свом епископу и духовном оцу преосвећеном владики Артемију ! Vladika teodosije je bio poslusan Crkvi kojoj sluzi. To sto se njegov nadlezni episkop vec bio odmetnuo i nije postovao odluke kako ni SAinoda tako ni Sabora, govori nam da je Vladika Teodosije spasao SPC na Kosovu koju je Artemije vodio u raskol. :229229229: :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Владику Теодосија је предложио владика Артемије за викарног епископа! И ја се надам да ће монаси бити послушни владици Теодосију,као што је он био и остао послушан својој Цркви,сабору и синоду и епископу Артемију! Дакле не слепо,већ са расуђивањем! И за мене исто ова вест није била изненађујућа, свако паметан и нормалан је могао да планира и да постави оваквог једног духовника и епископа на трон ове мученичке епархије! Јесте га +Артемије предложио и за исту одлуку се како сам прочитао чини ми се у неком Његовом писму да ли Патријарху или Синоду грдно покајао, писмо се односило на мислим примање Бајдена у Дечане или слично.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Да,тако сам и сазнао да је на предлог владике Артемија, +Теодосије постављен за његовог викара! Покајао се владика Артемије и и за епископа Јустина! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Да,тако сам и сазнао да је на предлог владике Артемија, +Теодосије постављен за његовог викара! Покајао се владика Артемије и и за епископа Јустина! Идеја да тадашњи игуман Дечана Теодосије постане епископ није потекла од владике Артемија,њени идејни творци су један митрополит и један умировљени епископ...и на њихово инсистирање је владика Артемије предложио Сабору новог епископа... Једно време се говорило да ће викарни епископ Теодосије добити епархију у најављиваној подели Нишке епархије (ту причу сам чуо пре неколико година),па се размишљало да у евентуалној подели Жичке епархије владика Теодосије добије управу над делом..итд...то је тада и било реално обзиром да су поменуте епархије територијално највеће у СПЦ али се одустало од померања владике Теодосија са Косова и Метохије...сад видимо зашто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 večita teorija zavete , + Artemiju ovo , +Artemiju ono ... , smučilo mi se više od tih silnih priča i pričica za "malu decu" ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију. На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију. На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили... Šta je tu čudno,pametni ljudi!To se tako radi i ja bi tak postupioa i svako iole normalan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 večita teorija zavete , + Artemiju ovo , +Artemiju ono ... , smučilo mi se više od tih silnih priča i pričica za "malu decu" ! Знаш како..ти то можеш коментарисати како хоћеш али чињеница је да је задњих пет,шест година вођена константна кампања за уклањање владике Артемија са места епископа РП епархије посебно на заседањима Сабора... У томе су велику улогу одиграли и медији који су једва чекали да се нешто у Цркви закува да би потпиривањем стварали у јавности лошу слику о Цркви...сетимо се случаја Црна Река (центра за лечење наркомана),приче о вилама у БГ...а кулминирало је са причом о крађи новца у епархији зашта је био крив надлежни епископ -причом без доказа... Задња у низу лажи је и она о томе да владика оснива своју цркву...као да је Црква партија па се оснива и као да Господ Христос није пре две хиљаде година основао Цркву коју ни врата пакла неће надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију. На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили... Šta je tu čudno,pametni ljudi!To se tako radi i ja bi tak postupioa i svako iole normalan! Зар то није мешање у послове туђе епархије ? Или то не важи као и много тога само у случају владике Артемија ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 večita teorija zavete , + Artemiju ovo , +Artemiju ono ... , smučilo mi se više od tih silnih priča i pričica za "malu decu" ! Знаш како..ти то можеш коментарисати како хоћеш али чињеница је да је задњих пет,шест година вођена константна кампања за уклањање владике Артемија са места епископа РП епархије посебно на заседањима Сабора... Није истина!За све те године се снисходило,као ником до сада! Трпело се трпело али кад је догорело до ноктију морало се пресећи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију. На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили... Šta je tu čudno,pametni ljudi!To se tako radi i ja bi tak postupioa i svako iole normalan! Зар то није мешање у послове туђе епархије ? Или то не важи као и много тога само у случају владике Артемија ? Камо среће да су се раније и интезивније мешали! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога? Чијом дозволом? Да је било воље од стране бившег администратора да се делу монаштва да канонски отпуст сигуран сам да би се ситуација смирила...овако највећу одговорност имају они који су и идеолози разбијања епархије РП под управо епископа Артемија. А то што питаш за ким су и због кога калуђери пошли...не вреди теби и сличнима објашњавати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Не не,силно грешиш! Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте! Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију. На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили... Šta je tu čudno,pametni ljudi!To se tako radi i ja bi tak postupioa i svako iole normalan! Зар то није мешање у послове туђе епархије ? Или то не важи као и много тога само у случају владике Артемија ? Камо среће да су се раније и интезивније мешали! Јесу не брини....са једне стране нису били способни да воде своју Богом дану Епархију,али су експерти за туђе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука