Jump to content

Novi vladika u SPC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Колико је само калуђера отишло у свет и напустило епархију , због кога?

Чијом дозволом?

Да је било воље од стране бившег администратора да се делу монаштва да канонски отпуст

Воље од бившег администратора није било али се то онда надоместило самовољом монаштва!

Чување оваца грешног Милоја нема алтернативу  1327_womens

Подели на овим сајтовима

• Одговори 88
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Не не,силно грешиш!

Лично сам из уста владике Артемија чуо,ако се не варам на РТС,како му је непослушан +Теодосије а он га је лично поставио ту где јесте!

Не негирам ја да га је владика Артемије предложио на Сабору већ сам рекао да идеја није владикина већ је потекла од двојице других епископа који су "наваљивали " да баш Теодосије буде изабран за епископа...викара владики Артемију.

На крају крајева то сада и није битно да би смо се око тога спорили...

Šta je tu čudno,pametni ljudi!

To se tako radi i ja bi tak postupioa i svako iole normalan!

Зар то није мешање у послове туђе епархије ?

Или то не важи као и много тога само у случају владике Артемија ?

Камо среће да су се раније и интезивније мешали!

Јесу не брини....са једне стране нису били способни да воде своју Богом дану Епархију,али су експерти за туђе.

Не знам ја ко није био способан да води епархију,па му је морао помагати виловски  1327_womens
Подели на овим сајтовима

[Не знам ја ко није био способан да води епархију,па му је морао помагати виловски  1327_womens

Видим како није био способан да води епархију - замонашио је више монаха и монахиња него сви остали заједно !

Подели на овим сајтовима

[Не знам ја ко није био способан да води епархију,па му је морао помагати виловски  1327_womens

Видим како није био способан да води епархију - замонашио је више монаха и монахиња него сви остали заједно !

Не може се то узети за мерило!

Нарочито сад се види да квантитет може бити и погубан!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Чијом дозволом?

нисам мислио на ове садашње монахе ,

већ у задњих 10-15.год.!

па све због Симеона Виловског брате ,  Владика му све дозвољавао и није марио на поједину братју који су се још раније бунили око Виловског ,

доста њих је скинуло мантију и отишло у свет , као и поједини ван епархије па и ван Србије!

Ето због кога - благословом + Артемија Виловски радио шта је хтео и докле је сад + Артемије дошао?!

Подели на овим сајтовима

[Не знам ја ко није био способан да води епархију,па му је морао помагати виловски  girl_smiley

Наравно да није само то мерило узео сам као пример...

Народ је у каквом таквом броју остао у своме завичају и поред страхота рата и прогона..у томе је велику улогу одиграла Црква на чијем је челу био владика Артемије....

У најтежим условима обнављани су многи манастири и Цркве а подизани и нови на темељима некадашњих...

Нико не спори владики да је  очувао Цркву и народ на КиМ у времену после нато агресије,да је увек био уз свој народ и да га није оставио ни он ни његови свештеници и монаси,да се борио да се истина о страдању Срба пренесе у свет...итд

Неозбиљно је сумљати у способност таквог архијереја да управља епархијом...једино за шта је био неспособан то је да изда веру и народ и да непријатеље и злотворе свог народа доживљава као своје пријатеље и пружа им гостопримство !

Подели на овим сајтовима

[Не знам ја ко није био способан да води епархију,па му је морао помагати виловски  :)

Наравно да није само то мерило узео сам као пример...

Народ је у каквом таквом броју остао у своме завичају и поред страхота рата и прогона..у томе је велику улогу одиграла Црква на чијем је челу био владика Артемије....

У најтежим условима обнављани су многи манастири и Цркве а подизани и нови на темељима некадашњих...

Нико не спори владики да је  очувао Цркву и народ на КиМ у времену после нато агресије,да је увек био уз свој народ и да га није оставио ни он ни његови свештеници и монаси,да се борио да се истина о страдању Срба пренесе у свет...итд

Неозбиљно је сумљати у способност таквог архијереја да управља епархијом...једино за шта је био неспособан то је да изда веру и народ и да непријатеље и злотворе свог народа доживљава као своје пријатеље и пружа им гостопримство !

Bolan ne blamiraj se vise, nauci pravopis svopg jezika. Ne postoji osoba koja je bitnija od ostalih. I ostali monasi su dole ostali da zajedno pate sa narodom, ukljucujuci i Vladiku Teodosija. I Vladika Atanasije je proveo vise vremena spartajuci po manastirima i enklavama od Vladike Artemija. Uostalom ima enklava u koje doticni nije zalazio godinama zato sto nisu bili inkorporisani sa Radetom Neimarom.A to se zove partiotiazm u novcaniku.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Сад ћу да питам нешто , а нема везе са темом - колико има монаха у + Студеници?

ја их видех 7, не знам да ли су сви житељи манастира ...
:)

уууууу па мало , ја мислио више , тј.да их је било више , барем мени се тако чинило када сам био пре неку годину

Било их је више.Отац Макарије и отац Симон су у Јовањи.Отац Тимотеј је сада у Придворици.Мислим да је велика криза у монаштву,нема младих искушеника,тј.нових искушеника...просто,момци нити се монаше нити се жене...нажалост,тако да Студеница је још и добра.Погледајте само Ваљевску.У сваком манастиру по један монах,једино што Ћелије имају значајан број монахиња.Мислим да је тренутно најбоље сање код Митрополита у Црној Гори што се монаштва тиче а и тамо је претежно женско монаштво.

Тако да браћо...ајде море 0228_hot

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Чијом дозволом?

Да је било воље од стране бившег администратора да се делу монаштва да канонски отпуст сигуран сам да би се ситуација смирила...овако највећу одговорност имају они који су и идеолози разбијања епархије РП под управо епископа Артемија.

А то што питаш за ким су и због кога калуђери пошли...не вреди теби и сличнима објашњавати.

и шта мислиш до чега би то довело? онда би сваки монах који нечим није задовољан у некој епархији тражио отпуст и прелазак у другу, ако си монах ваљда си се заветовао слушати свог ЕПИСКОПА (Не Артемија,Амфилохија,Јефрема) већ ЕПИСКОПА ТЕ И ТЕ ЕПАРХИЈЕ, и не треба да им да оптуст то би било исто као да призна њихова дјела и да унизи саму Цркву... монахово је да се повинује ЕПИСКОПУ!!!

Подели на овим сајтовима

Чијом дозволом?

Чињеница је да се доста монахо поженило из Рашко-Призренске да не улазим и у неке друге детаље,глупо је.Зашто?Мислим да су доста лутали по свету и били ван својих манастира,то су школски примери.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Bolan ne blamiraj se vise, nauci pravopis svopg jezika. Ne postoji osoba koja je bitnija od ostalih. I ostali monasi su dole ostali da zajedno pate sa narodom, ukljucujuci i Vladiku Teodosija. I Vladika Atanasije je proveo vise vremena spartajuci po manastirima i enklavama od Vladike Artemija. Uostalom ima enklava u koje doticni nije zalazio godinama zato sto nisu bili inkorporisani sa Radetom Neimarom.A to se zove partiotiazm u novcaniku.

Мислим да се ти више бламираш због те латинице....остатак твог коментара није вредан пажње јер је пун неистина и мржње према епископу СПЦ !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...