Jump to content

Novi vladika u SPC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не би требало никог називати јеретиком,све док није саборски осуђен и док се причешћује заједно са нама.

Marjanovic se vec odavno ne pricescuje sa nama. Pod zabranom je pricesca preko sedam godina. A zapitajte se zasto, covek je javno prizerljkiovao raskol, tvrdeci da su patrijarh pavle, AStanasije, Amfilohije i ostali najgora sorta ljudi koja postoji. Eto to vam je S Marjanovic

Слични сте ти и тај Марјановић пошто и ти рече :

Citajuci vasa trabunjanja i ona nepismena pisma kriminalca Dejana Vilovskog, covek sve vise uvidja da raskol i ne bi bio losa opcija.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 88
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Не би требало никог називати јеретиком,све док није саборски осуђен и док се причешћује заједно са нама.

Marjanovic se vec odavno ne pricescuje sa nama. Pod zabranom je pricesca preko sedam godina. A zapitajte se zasto, covek je javno prizerljkiovao raskol, tvrdeci da su patrijarh pavle, AStanasije, Amfilohije i ostali najgora sorta ljudi koja postoji. Eto to vam je S Marjanovic

Слични сте ти и тај Марјановић пошто и ти рече :

Citajuci vasa trabunjanja i ona nepismena pisma kriminalca Dejana Vilovskog, covek sve vise uvidja da raskol i ne bi bio losa opcija.

Raskol o kom ja pricam bi samo odvojio zito od kukolja. one koji iovako ne idu u crkvu ali crkveno ime stalno zazivaju, i uvek u negativnom kontekstu.Ali sta ja da pricam coveku koji kaze, da se saborske odluke moraju slusati kad su dobre a ne slusati kada nisu dobre. pretpostavljam da je Sveti Art. tumac kanona zar ne?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Жалосно је ово што читам!

Но , ако о.Сава све то доживљава - што досад није отишао из + Студенице?!

Не знам детаље ове приче (мада сам се наслушао трачева и више него што сам желео), али невезано за то, зашто би ико одлазио из неког манастира у други манастир? Није монаштво живот у "хотелу" па да бираш који ти се свиђа него има да трпиш и будеш послушан па макар ти духовник/игуман налагао и најтеже послове, а то нема никакве везе са "стажом". Познато је да су највећи оци благодарили Богу када би добили "тешког" тј. строгог духовника.

Види почетак Тарковсковог филма "Жртвоприношење" помиње се једно од житија (заборавих тачно ког оца) из египатске пустиње где је духовник монаху наложио наизглед јалов посао: да залива дрвени колац забоден у земљу. После много времена (10 година?) колац је пролистао, а духовник је народу рекао "погледајте плодове вере!".

Дакле не улазим у детаље, али напуштати манастир зато што ти духовник није по вољи, зато што ти је тешко итд. то са свиме има везе само нема са православном аскетском традицијом.

Подели на овим сајтовима

Raskol o kom ja pricam bi samo odvojio zito od kukolja. one koji iovako ne idu u crkvu ali crkveno ime stalno zazivaju, i uvek u negativnom kontekstu.Ali sta ja da pricam coveku koji kaze, da se saborske odluke moraju slusati kad su dobre a ne slusati kada nisu dobre. pretpostavljam da je Sveti Art. tumac kanona zar ne?

Ааа..значи има раскол и који би био користан !

Саборске одлуке треба да поштују сви епископи, а не да се од неких очекује безпоговорно поштовање а други да не буду ни опоменути за непоштовање истих !

Свети Артемије ? Неразумем те.... winter

Подели на овим сајтовима

Таман да му је одређено да се не причешћује до саме његове кончине, и да се пред смрт једном причести, он опет не мора бити јеретик, ако није ништа јеретичко проповедао. То што је рекао да неко неваља не чини га јеретиком.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Жалосно је ово што читам!

Но , ако о.Сава све то доживљава - што досад није отишао из + Студенице?!

Не знам детаље ове приче (мада сам се наслушао трачева и више него што сам желео), али невезано за то, зашто би ико одлазио из неког манастира у други манастир? Није монаштво живот у "хотелу" па да бираш који ти се свиђа него има да трпиш и будеш послушан па макар ти духовник/игуман налагао и најтеже послове, а то нема никакве везе са "стажом". Познато је да су највећи оци благодарили Богу када би добили "тешког" тј. строгог духовника.

Види почетак Тарковсковог филма "Жртвоприношење" помиње се једно од житија (заборавих тачно ког оца) из египатске пустиње где је духовник монаху наложио наизглед јалов посао: да залива дрвени колац забоден у земљу. После много времена (10 година?) колац је пролистао, а духовник је народу рекао "погледајте плодове вере!".

Дакле не улазим у детаље, али напуштати манастир зато што ти духовник није по вољи, зато што ти је тешко итд. то са свиме има везе само нема са православном аскетском традицијом.

winter

на то сам и мислио али онако сам написао !

то му такав крст - спасоносан !

непознајем о.Саву нити о.Тихона , тако да стављам тачку!

било би глупо да о њима пишем а нису ми лично познати , само ово могу да кажем - нек је свима Бог од помоћи!

Подели на овим сајтовима

читам и све гледам оно што виђам сваки дан кад прођем кроз пијацу - чаврљање око цене кромпира која не зависи од њих ...

елем, имао сам задовољство упознати оца Тихона, ал упознао сам и оца Макарија који је чудо од човека и ја видех само радост и жеравицу у очима у седим годинама код њега због послушања - да вам представим и други екстрем ситуације.

па сад измерите шта је веће у монаштву - послушање (један од три завета који дају) или нешто друго?

иначе, шта год буде било на Сабору предстојећем, од мене ће само да се чује:

1405_love и  bendoff  bighugbighug

ако треба и аксиос, о коме год да се ради.  dada

Подели на овим сајтовима

читам и све гледам оно што виђам сваки дан кад прођем кроз пијацу - чаврљање око цене кромпира која не зависи од њих ...

елем, имао сам задовољство упознати оца Тихона, ал упознао сам и оца Макарија који је чудо од човека и ја видех само радост и жеравицу у очима у седим годинама код њега због послушања - да вам представим и други екстрем ситуације.

па сад измерите шта је веће у монаштву - послушање (један од три завета који дају) или нешто друго?

crutches и  :nene:  crutches

ако треба и аксиос, о коме год да се ради.  whackado

O о.Сави је реч, не о о.Макарију. О.Макарије је само монах, он је исто једна проста и добра душа такођер.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ne_shvata и  :bla:  nesiguran

ако треба и аксиос, о коме год да се ради.  smej.gif

O о.Сави је реч, не о о.Макарију. О.Макарије је само монах, он је исто једна проста и добра душа такођер.
брате мој, откад ти тако прескачеш слова?

''само'' монах, си сигуран да причамо о истом (не мислим на чин)?

Подели на овим сајтовима

amin-nas и  slava3  stadaradim

ако треба и аксиос, о коме год да се ради.  dada

Не знам за другог Макарија у Студеници осим:

Постављена слика

Е није ми познато, можда је у међувремену узведен у свештенички чин.

О.Сава

Постављена слика

Дика добрица

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

А ко је онај старији(јуродиви?) монах,што стално тражи цигаре...тражио је и мени,и дао сам му... stadaradim

Јел  то Макарије?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

А ко је онај старији(јуродиви?) монах,што стално тражи цигаре...тражио је и мени,и дао сам му... :drugarstvo:

Јел  то Макарије?

То је о.Теоктист

Постављена слика

Има благи облик шизофреније. Шизофренија је наследна, и отац му је исто имао. Тако рече једном о.Сава, али је у потпуности свестан и себе и људи око себе. Дакле благодаћу Божијом се бори као лав.

Макарије је:

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

kafa i novine и  kafa i novine  :drugarstvo:

ако треба и аксиос, о коме год да се ради.  kafa i novine

Не знам за другог Макарија у Студеници осим:

Е није ми познато, можда је у међувремену узведен у свештенички чин.

слике су предивне и немам ништа против неког од њих, ал ми се чини да си опет прескочио нека друга слова ...
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...