Jump to content

100 српских врхунских стручњака из света против продаје Телекома

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не знам зашто банализујеш ствари. Не мора један човек да буде власник да би нешто било "приватно". Приватници могу и да удруже капитал, па су онда ту банке и тако даље. Главно јесте да је интерес приватног власништва профит, а не политика.

Bas tako, ne mora jedan covek da bude vlasnik da bi nesto bilo privatno. To je upravo slucaj sa drzavnom imovinom koja pripada drzavi-narodu koji preko parlamenta upravlja tom imovinom. I drzavna imovina je oblik privatne imovine. Kao i akcionarska drustva sa nekoliko stotina hiljada akcionara. To akcionarsko drustvo nije nista "privatnije" od drzavne firme.Samo sto kod nas postoje ostaci svesti iz komunizma od "drustvenoj" imovini a srbija na zalost jos nema zakone koji regulisu precizno kako i ko i na koji nacin treba da upravlja sa "drzavnom" imovinom a prodajemo ih. U nemackoj je to regulisano do tancina a i u drugim zemljama i sve te drzave imaju blokove akcija u raznim telekomima, bankama, osiguravajucim drustvima. I svi su bogatiji od srbije i imaju uredjenije drzave. A privatizacija u uslovima kada nemas uredjenu drzavu je privatizacija africkog ili latinoamerickog tipa.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 221
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Ја се генерално слажем са Звонком (и Фридманом) да је убедљиво најбржи начин да се пост-комунистичке земље приближе оној економској моћи када ће моћи да себи приуште ствари као што су "државна имовина" да се све што је остало из комунизма након детаљно и до краја извршене реституције распрода приватним лицима (или компанијама). Лако ће после, када се економија у слободном тржишту развије у довољној мери, држава моћи да од пореза поново откупи неку од фирми за коју мисли да треба да је откупи (типа Телеком) и да почне да иде у правцу неке од разних примера полу-социјалистичких држава у европи.

Подели на овим сајтовима

Uzimajuci u obzir trenutnu realnu situaciju u Srbiji, koja je na osnovu konkretnih pokazatelja zabrinjavajuca(GCI za 2010-u), mislim da prodaja Telecoma nije nuzno losa ideja. Sto se tice efikasnosti upravljanja i produktivnosti, svakako se slazem sa Zvonkom da je privatizacija dobro resenje i ne vidim nikakav problem ako to bude strani investitor.

Mnogo vaznije pitanje je kako potrositi novac od Telecoma???

Naime, smatram da je vreme prodaje pogresno jer idu izbori i opasnost da ce novac od prodaje otici u tekucu potrosnju je vise nego realna. Ukoliko se to dogodi, dakle ako novac ne ode u investicije ili bar ako nemaju bolju ideju u servisiranje nepovoljnih kredita u koje smo se "uvalili" iz nuzde, bojim se da mozemo potpuno razlozno poceti razgovarati o bankrotstvu koje nam kuca na vrata.

Dakle, ako novac planiraju usmeriti ka tekucoj potrosnji (plate, penzije...) apsolutno sam PROTIV prodaje!

Ako pak novac nameravaju usmeriti na investicije, razvoj ili bar vracanje dela kredita, nemam nista protiv da se proda. U celoj prici mislim da je irelevanto koje je nacionalnosti kupac, bar sto se tice ekonomskog ugla gledanja!

Подели на овим сајтовима

Прилично деструктивна идеја, занима ме да ли људи овог типа размишљају ко ће да нахрани она уста која ће од овако глупог (јер ако ти паре седе кући не зарађујеш камату плус их једе инфлација) резона да остану гладна?

Подели на овим сајтовима

Licno sam protiv prodaje Telekoma jer to je jedino vredno sto jos imamo.Rasprodali smo izvore vode belosvetskim olosima, zemlju,rudnike...Sta je jos ostalo?Jedino Telekom.Pametne vlade u npr.Norveskoj ili Nemackoj svesne su da je u informacionim resursima buducnost kapitala i profita.Jedino nasa izdajnicka tragicna vlast koja brzinom uragana rusi i unistava sve sto je u ovoj jadnoj napacenoj zemlji jos iole vredno, rasprodaje u bescenje poslednje sto jos kao posedujemo.

Tek je posebna prica gde bi se te pare od prodaje potrosile.Sigurno ne u ulaganja u industriju i zaposljavanje ljudi ili u infrastrukturu.Vecinom bi novac otisao na popunjavanje budzetskog deficita i zadovoljenje megalomanskih prohteva ove najvece i najskuplje,a po nas svakako i natragicnije, vlade u Evropi.Oni jednostavno nemaju granicu u svojim bezobraznim megalomanskim antisrpskim apetitima....

Tuga i jad sta nam se desava,a mi kao zombiji cutimo i kuliramo........

Подели на овим сајтовима

Naime, smatram da je vreme prodaje pogresno jer idu izbori i opasnost da ce novac od prodaje otici u tekucu potrosnju je vise nego realna.

Па то је поента продаје.

Dakle, ako novac planiraju usmeriti ka tekucoj potrosnji (plate, penzije...) apsolutno sam PROTIV prodaje!

То се у њиховом систему вредности сматра за врлину...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Naime, smatram da je vreme prodaje pogresno jer idu izbori i opasnost da ce novac od prodaje otici u tekucu potrosnju je vise nego realna.

Па то је поента продаје.

То се у њиховом систему вредности сматра за врлину...

Када испуне и ту врлину и део пребаце себи на Сејшеле, добровољно ће напустити фотеље и посадити у њих своју ''духовну децу'' док ће они са ленолкама и томпусом да се излежавају по пешчаним плажама.... dada

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Избори се добијају тако што поделиш што више плата и пензија, а како си до пара дошао уопште није битно. Људи су потпуно изгубили компас да паре не падају са неба него морају да се "направе", тј. привреда мора да створи неку вредност па да то уђе у економске токове.

Пази ти изјаве нашег председника:

"Tadić smatra da najbogatiji ljudi u Srbiji, kojima pripada i Beko, treba da razmisle na koji način treba da državi i građanima daju deo svog bogatstva."

"On je, tokom posete Sandžaku, rekao da je od Vlade Srbije zatražio da pronađe mogućnosti da kroz zakonska rešenja i poreski sistem, ljudi koji su danas najbogatiji u Srbiji, podnesu teret ekonomske krize i da jedan deo njihovog bogatstva bude uključen u stvaranje novih šansi za građane otvaranjem novih radnih mesta i za školski i zdravstveni sistem."

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/tadic-beko-da-narodu-da-deo-bogatstva-61107.php

Кад се сетим да смо социјалистима викали "бандо црвена"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Најисплативије је бити социјалиста у предизборној години...

Видиш, прво је присуствовао седници СА Синода, сад је у кризном штабу у Краљеву а за пар дана ће и у антимонополској комисији. Сад је већи социјалиста од Лојда Џорџа  dada

Ма лепо каже Макијавели.... greengrin

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Прилично деструктивна идеја, занима ме да ли људи овог типа размишљају ко ће да нахрани она уста која ће од овако глупог (јер ако ти паре седе кући не зарађујеш камату плус их једе инфлација) резона да остану гладна?

A koliko rezonuju oni koji se nabiguzavaju dok deca po africi umiru a sve to rade sa mojim parama odnosno nasim.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Naime, smatram da je vreme prodaje pogresno jer idu izbori i opasnost da ce novac od prodaje otici u tekucu potrosnju je vise nego realna. Ukoliko se to dogodi, dakle ako novac ne ode u investicije ili bar ako nemaju bolju ideju u servisiranje nepovoljnih kredita u koje smo se "uvalili" iz nuzde, bojim se da mozemo potpuno razlozno poceti razgovarati o bankrotstvu koje nam kuca na vrata.

На основу искуства, зар би ико могао и посумњати да новац неће бити усмерен баш на такве "подухвате"? Лако је политичарима, мандат им је временски ограничен, тако да неће имати прилику да се баве последицама своје владавине. А вазда имају и резервну варијанту:

Када испуне и ту врлину и део пребаце себи на Сејшеле, добровољно ће напустити фотеље...

Кинези имају интересантан приступ. Како ли би реаговали на идеју продаје кинеског дојче телекому?

Све то што се дешава помало подсећа на стварни догађај који се збио у једном нашем селу пре много година. Једна породица, која је стицајем околности остала без домаћина из мистериозних разлога је драстично повећала количину меса у исхрани. То је значило да су за релативно кратко време остали без свих својих стада, да би напрасно увидели да више немају од чега да живе. Па је после било стани, пани.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...