Сава Савановић Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ma dajte, Midraš je bio župnik katedralne crkve u kojoj postoji freska sv. Save. Ja sam predlagao nadbiskupu da prekrečimo freske jer su umetnički jako loše i da uradimo mozaik ili postavimo kip. Gledao me kao da sam pao sa marsa. Da je bio neki drugi umesto mog nadbiskupa, ma taj bi me .... Sad kakvi smo, ko zna iz kakvog je konteksta nešto izvučeno pa se prenosi kao rekao nadbiskup da sa sv. Savom Srbi ne mogu u Evropu. Kad već pominjete Evropu, jel će i Srbi kad uđu u Evropu da proteruju moju braću cigane? Сензационално само за поуке.орг Како измишљајдер б92 сазнаје у контејнеру испред виле Светлане Ражнатовић зване Арканбаба , господин Рамадан по струци превртач контејнера је нашао жуте чипкане гаће сумњивог порекла. Међутим Ивица је изјавио да неће због овог инцидента слати Марицу јер је он дугогодишњи пријатељ са Рамаданом . На питање које је измишљајдер поставио Рамадану о кривичном поступку који би он евентуално могао да покрене против Арканбабе због претрпљеног шока и нанетог му душевног бола господин Рамадн је изјавио : Рамадан: "Бате , еј , ја сам се шлагиро кад сам видо гаћу. Ја сам свако ујутру научио да у коњтенеру нађем лазање неотпаковане бате или целу кутију пице бате, а данас ништа бате, ама ништа мајке му буџаве бате, само сам ову жуту гаћу нашо и то брез ластижа...мој шлог је биЈо велики кад сам видо да нема лебац или тако нешто..." Измишљајдер: "Господине , да ли ћете тужити Светлану због душевног бола који вам је нанет?" Рамадан: " Бате , ја сам данас осто брез леба, знаш ти бате колко је деце у мене, еј , па ко ће то сад да нарани , еј бате , па немж то тако , неко ће да одговара!" Измишљајдер: "Значи ипак ћете поднети тужбу против Цеце?" Рамадан: "Бате јес ти нормалан, шо би ја тужио Цецу, па Цеца је наша , цигањска , сви ми цигани волимо Цецу, нисам луд да је тужим, ће тужим државу бате!" Јасно је да немоћ државе велика и да је насиље са благословом , жуте чипкане гаће сумњивог порекла су на инсистирање екипе измишљајдера предате полицији на вештачење, истрага ће утврдити против кога ће тужилаштво поднети кривичне пријаве, већ постоје спекулације да је у све умешан један од јатака Ратка Младића , но до следеће емисије измишљајдера све остаје неизвесно. - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Ja bih komentarisao ono što je rekao Beba Popović u onoj prvoj emisiji ili ceo serijal umesto što trošim energiju na smišljanje satiričnih pričica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сава Савановић Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Коментариши , ко ти брани ! Него много си постао мрачан од како се дружиш са овим поповима, више ни за шалу не знаш! - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Коментариши , ко ти брани ! Него много си постао мрачан од како се дружиш са овим поповима, више ни за шалу не знаш! Угасио си га Дарко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Сви сте ви фашисти! Сви до једног! Зато што идете у Цркву, слушате неке владике и зато што волите своју земљу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Коментариши , ко ти брани ! Него много си постао мрачан од како се дружиш са овим поповима, више ни за шалу не знаш! Krivi su popovi. :gledausvestenikaIvana: 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Него, има ли негде снимак емисије? Онај линк што је постављен не ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вуксан Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Што о нас мишљаше Петар Брзица то о нас мисле и људи стойећи иза Б92. Не видим никакве разлике у њихових циљевах. В алтаpях святые плачyт, гyдит набат. Битвы час yже назначен, но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
iguman Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 A zna li neko gde sluzbuje otac Goran sada ? Rečeno je u emisiji. Više puta. Речено је само Шабачка епархија, а не где у тој епархији. Мислим да није у Шапцу. Mislim da je rečeno i gde tačno. Pred kraj emisije. Gledao sam emisiju i nisam to primetio,a i sam sam u sabackoj eparhiji a doticnog vidim prvi put,tako ako znas -reci mi molim te !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2010 Нисам знао за онај говор митрополита на сахрани нечовјека Ђинђића...одушевио сам се на храбрости митрополита Амфилохија (мислим рећи на сахрани човјека да је био издајица, то је храброст пар екселанс). Овога пута ми се свидео настип оца Ђаковца (спрам прошлег пута, тад ми се није никако свидео...знате и сами што). Али онај о. Горан...немам коментара. Па он чак критикује наше свештенике који су благосиљали србску војску када су гинули за отаџбину. Изгледа да није упознат да је то вјековна традиција да свештеници благосиљају свете ратнике. Аи оно да не шаље своју дјецу на вјеронауку је да се човјек крсти и лијевом и десном руком. Питам се који је интерес инсајдера да позову једног млакоњу у емисију?Извините на тешким речима, али ово је срамота за СПЦ. Ne znam odakle ti pravo da bilo koga nazoves "necovekom"? Zahvaljujuci tom, kako ti kazes, necoveku veronauka je vracena posle skoro pola veka i zamisli deca tog istog necoveka su je pohadjala, sta vise njegov sin je maturant jedne beogradske gimnazije i uredno pohadja casove veronauke...taj isti necovek je pokrenuo izgradnju Hrama sv. Save sa mrtve tacke...ali ti ocigledno znas bolje koje su karakteristike coveka vs. necoveka. Kao nekog ko se ocigledno samo deklarise kao hriscanin ja bih te skromno podsetila na reci blazenopocivseg patrijarha Pavla: "Budimo ljudi- nikad neljudi!" sto ce reci da cak i prema neljudima nasa hriscanska duznost je da budemo ljudi! i takodje njegove reci da osudjujemo greh a ne coveka jer na to nemamo pravo; kako sudimo o drugima tako ce biti sudjeno i nama..avaj, to su samo od nekih reci koje su nam ostavljene u amanet i treba ih razumeti i primeniti u zivotu po Hristu. Reci koje je mitropolit Amfilohije izrekao na sahrani, po meni, nisu bile hrabrost vec neodmerenost kojom je Crkva uvucena u jeftine dnevno politikantske raspre. Kritikovanje o. Gorana i nazivanje istog mlakonjom je takodje osuda na koju mi kao hriscani nemamo pravo, podsecajuci na vec gore navedeno. Elem, taj isti svestenik je pretrpeo i te kakvo stradanje od pojedinih celnika nase Crkve samo zato sto je stao na stranu pravde i istine pre svega kao otac a zatim i pastir stada Hristovog. Zalosno je sto mnogi Crkvu Hristovu dozivljavaju kao ideolosku instituciju i time ideologiju razlicitih rezima zamenjuju trenutno politicko korektnijom opcijom...klanjati se Titu, Milosevicu, demokratiji ili cemu god dodje mu na isto kao i srbovati udobno zavaljen u fotelju EU i grickati svajcarsku cokoladu ili svajcarski sir... Jedina stvar koja nikada ne moze imati alternativu je Hristos i zivot po Evandjelju, ali tesko je razumeti raspetog Hrista dok uzivas u blagodatima EU po kojoj pljujes podrzavajuci extreme koji nikada nisu dobri. p.s. ako nisi dovoljno pratio nastavu srPskog a ne srBskog jezika pravilno je napisan prvi primer (srPski) jer u ovoj reci kao i jos u nekima dolazi do glasovne promene koja se u gramatici naziva "jednacenje suglasnika po mestu tvorbe" imamo je u recima kao sto su: vraBac- vraPce, neBo- nePce (kao malo nebo, inace i deo govornog aparata u ustima). I jos jedno pitanje...da li postoji ispravna definicija Srbina? Da li on mora biti pod obavezno pravoslavac ili moze biti katolik, musliman pa cak i ateista? Da li u Srpskoj (zamisli nije SrBskoj) Pravoslavnoj Crkvi ekskluzivnost prcescivanja imaju samo Srbi ili to mogu ciniti i drugi pravoslavni hriscani? SPC je geografska odrednica, sa svojim etno specificnostima u okviru obicajnog prava ali je ona pre svega Hristova, no to je vec druga tema kojom bi se mogao pozabaviti citajuci Istoriju pomesnih crkava. "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Шта је "Инсајдер" прећутао Иступање представника Видовдана, Александара Павића на Конференцији за штампу: "Алтернативни медији за ослобађање свих ухапшених и нови друштвени договор". Међународни прес центар Београд, 13. 10. 2010. "Инсајдер" Б92 је прећутао ове информације. Иступање представника Видовдана, Александра Павића на Конференцији за штампу: "Алтернативни медији за ослобађање свих ухапшених и нови друштвени договор". Међународни прес центар Београд, 13. 10. 2010. "Инсајдер" Б92 је прећутао ове информације. Погледајте видео запис Свака част Павићу. А драго ми је да је Србија жилава и здрава скоро, здрава нација.....али време пролази. Више него очигледно је да је данашња власт само слуга Запада и ништа више.Можда су уцењени....ко зна.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nikola Knezevic Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Нисам знао за онај говор митрополита на сахрани нечовјека Ђинђића...одушевио сам се на храбрости митрополита Амфилохија (мислим рећи на сахрани човјека да је био издајица, то је храброст пар екселанс). Овога пута ми се свидео настип оца Ђаковца (спрам прошлег пута, тад ми се није никако свидео...знате и сами што). Али онај о. Горан...немам коментара. Па он чак критикује наше свештенике који су благосиљали србску војску када су гинули за отаџбину. Изгледа да није упознат да је то вјековна традиција да свештеници благосиљају свете ратнике. Аи оно да не шаље своју дјецу на вјеронауку је да се човјек крсти и лијевом и десном руком. Питам се који је интерес инсајдера да позову једног млакоњу у емисију?Извините на тешким речима, али ово је срамота за СПЦ. Ne znam odakle ti pravo da bilo koga nazoves "necovekom"? Zahvaljujuci tom, kako ti kazes, necoveku veronauka je vracena posle skoro pola veka i zamisli deca tog istog necoveka su je pohadjala, sta vise njegov sin je maturant jedne beogradske gimnazije i uredno pohadja casove veronauke...taj isti necovek je pokrenuo izgradnju Hrama sv. Save sa mrtve tacke...ali ti ocigledno znas bolje koje su karakteristike coveka vs. necoveka. Kao nekog ko se ocigledno samo deklarise kao hriscanin ja bih te skromno podsetila na reci blazenopocivseg patrijarha Pavla: "Budimo ljudi- nikad neljudi!" sto ce reci da cak i prema neljudima nasa hriscanska duznost je da budemo ljudi! i takodje njegove reci da osudjujemo greh a ne coveka jer na to nemamo pravo; kako sudimo o drugima tako ce biti sudjeno i nama..avaj, to su samo od nekih reci koje su nam ostavljene u amanet i treba ih razumeti i primeniti u zivotu po Hristu. Reci koje je mitropolit Amfilohije izrekao na sahrani, po meni, nisu bile hrabrost vec neodmerenost kojom je Crkva uvucena u jeftine dnevno politikantske raspre. Kritikovanje o. Gorana i nazivanje istog mlakonjom je takodje osuda na koju mi kao hriscani nemamo pravo, podsecajuci na vec gore navedeno. Elem, taj isti svestenik je pretrpeo i te kakvo stradanje od pojedinih celnika nase Crkve samo zato sto je stao na stranu pravde i istine pre svega kao otac a zatim i pastir stada Hristovog. Zalosno je sto mnogi Crkvu Hristovu dozivljavaju kao ideolosku instituciju i time ideologiju razlicitih rezima zamenjuju trenutno politicko korektnijom opcijom...klanjati se Titu, Milosevicu, demokratiji ili cemu god dodje mu na isto kao i srbovati udobno zavaljen u fotelju EU i grickati svajcarsku cokoladu ili svajcarski sir... Jedina stvar koja nikada ne moze imati alternativu je Hristos i zivot po Evandjelju, ali tesko je razumeti raspetog Hrista dok uzivas u blagodatima EU po kojoj pljujes podrzavajuci extreme koji nikada nisu dobri. p.s. ako nisi dovoljno pratio nastavu srPskog a ne srBskog jezika pravilno je napisan prvi primer (srPski) jer u ovoj reci kao i jos u nekima dolazi do glasovne promene koja se u gramatici naziva "jednacenje suglasnika po mestu tvorbe" imamo je u recima kao sto su: vraBac- vraPce, neBo- nePce (kao malo nebo, inace i deo govornog aparata u ustima). I jos jedno pitanje...da li postoji ispravna definicija Srbina? Da li on mora biti pod obavezno pravoslavac ili moze biti katolik, musliman pa cak i ateista? Da li u Srpskoj (zamisli nije SrBskoj) Pravoslavnoj Crkvi ekskluzivnost prcescivanja imaju samo Srbi ili to mogu ciniti i drugi pravoslavni hriscani? SPC je geografska odrednica, sa svojim etno specificnostima u okviru obicajnog prava ali je ona pre svega Hristova, no to je vec druga tema kojom bi se mogao pozabaviti citajuci Istoriju pomesnih crkava. Центар за истраживање религије, политике и друштва http://www.cirelstud.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jefimija Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Zar nije čudno što je taj snimak povučen sa interneta??? nije povucen sa interneta evo linka sa njihovog sajta http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=906&nav_id=474937 "Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Тек сада сам одгледао првих 20 минута другог дела, и чуо оно у вези веронауке. То да Бог није у књигама и да деца не требају да иду на веронауку може да каже свештеник који никада није крстио никог за кога није био убеђен да верује да је Христос Васкрсао или бар чији је кум знао Символ Вере напамет. Ако је о. Горан такав, и традиционалисте без трунке знања своје вере није крштавао, онда свака част и замислићу се над његовим речима а у супротном доводим у питање и осталу причу о правој и кобајаги Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2010 Ne verujem da je njegova namera bila loša, ali jeste bila namera loša onih koji su ga upotrebili za emisiju insajder. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука