Jump to content

Инсајдер б92 "Насиље уз благослов" тј. шта је прећутао?

Оцени ову тему

Зосима

Препоручена порука

• Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Kojeg Milinovica?

Мени потпуно непознат лик, Немања Д. Милиновић који је био у емисији хвалећи се како је ваљда написао неки текст где не само што осуђује насиље против "геј" популације (што и ЈЕСТЕ био званични став СПЦ) него, по свој прилици, и подржава одржавање параде. Рекао бих да је то ово:

http://blog.b92.net/text/16280/Setnja-izmedju-civilizacijskog-napretka-i-bezumlja/

Нисам прочитао текст нити сам био нарочито импресиониран његовим наступом у Инсајдеру и баш ме занима по ком је критеријуму позван за саговорника. Како год, добио је више простора за причу него Бошко Обрадовић, човек који је формално на челу организације ДВЕРИ, о којој је у емисији била реч. Мало је рећи да је такав приступ непрофесионалан - острашћеност и пристрасност га много боље описују.

Poznat je on na Bogoslovskom... Sacuvaj me Boze! Hvalio se kao mlad student na nasim predavanjima da je ucestvovao na seminarima LGBT populacije...

Дакле, јадни ми ако је он са таквим ставовима (па изгледа и определењима?!) завршио ПБФ? Понекад, али понекад заиста... с тешком муком признајем да разумем помало и псеудоревнитеље!

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

A pre toga bogosloviju...

facenew22222222 prstgore

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Немања Дејан Милиновић је једно време био мој цимер, и још увек није завршио ПБФ.

(и није никакав квир).

Човек је имао муда и изашао да каже своје, не драми по форумима као нека баба.

http://www.facebook.com/search.php?q=%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%9A%D0%B0%20%D0%B4.%20%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B&init=quick&tas=0.39424614557008864&ref=ts#!/photo.php?fbid=1127508598322&set=a.1549738513806.2082232.1545416178

Подели на овим сајтовима

Немања Дејан Милиновић је једно време био мој цимер, и још увек није завршио ПБФ.

(и није никакав квир).

http://www.facebook.com/search.php?q=%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%9A%D0%B0%20%D0%B4.%20%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B&init=quick&tas=0.39424614557008864&ref=ts#!/photo.php?fbid=1127508598322&set=a.1549738513806.2082232.1545416178

Па мени је, морам признати, помало лакнуло што није "квир." Заиста, уз сво уважавање слободе сваке личности, задње што нам треба у времену раскола су православни богослови који би јавно нападали архијереје и подржавали ЛГБТ. Наравно, увек и без изузетка над тим људима треба осудити насиље и спречити га колико год је то могуће - али, које добро може да донесе јавна подршка содомитских сексуалних пракси од стране православних богослова? Мени то само делује као дување ветра у једра оним расколницима, који не разумеју ни далеко простије и логичније ствари од припадности или подршци "квир" популацији.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

(и није никакав квир).

Па мени је, морам признати, помало лакнуло што није "квир." Заиста, уз сво уважавање слободе сваке личности, задње што нам треба у времену раскола су православни богослови који би јавно нападали архијереје и подржавали ЛГБТ. Наравно, увек и без изузетка над тим људима треба осудити насиље и спречити га колико год је то могуће - али, које добро може да донесе јавна подршка содомитских сексуалних пракси од стране православних богослова? Мени то само делује као дување ветра у једра оним расколницима, који не разумеју ни далеко простије и логичније ствари од припадности или подршци "квир" популацији.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

(и није никакав квир).

Elementary, my dear Watson...  :229229229: :229229229: sokiran 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha :229229229:

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Zapravo, Nemanja je do emisije Insajder došao tako što je na mom blogu (na TV B92) objavio tekst koji je imao veliku posećenost, tu su ga zapazili.  Kontaktirali su me iz uredništva i zamolili da mu da im prosledim njegove kontakt informacije.... Što se tiče PBF-a, koliko je meni poznato, diplomirao je proletos.

Центар за истраживање религије, политике и друштва

http://www.cirelstud.org

Подели на овим сајтовима

Ja sam završio vojnu akademiju i mogu reći da se ovaj insajder bez problema može koristiti na skolama bezbednosti kao (doduše loše urađen) primer materijala specijalnog rata. Nevešto sklopljen napad na Dveri...doduše, cela B92 je jedna takva mašinerija. Eklatantan primer je upravo sam početak emisije gde ljudi iz Dveri govore jedno, a reditelj im napakuje sasvim nešto drugo. Šopenhauer, koji je sastavio jednu knjižicu koja se bavi načinima, da kažem, retoričkog sukobljavanja, bi da je danas živ, ovu emisiju sasvim bez muke mogao da je uvrsti u svih svojih 33 primera kako se to radi.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Čuj, stvari su svakako povezane, ali ne na tako površnom nivou. U svakkoj organizaciji, pa i Crkvi, postoje razni ljudi i razne struje, postoji traljavo vršenje svojih funkcija, taktiziranje. Sve je to dovelo do ovoga što sad imamo. Ipak, bez obzira što Dveri baš ni nas mnogo ne "gotive" :drugarstvo: moram da kažem da ipak postoji velika razlika između njih i Obraza i ostalih. sa druge strane generalni je problem, po mom mišljenju, što se bilo kojom vrstom agresije NIKAKO ne može promovisati Hrist. Tu je greška svih, i to donosi negativni publicitet. B92 i slični njih sve napadaju na toj osnovi jer imaju, makar i minimalnu osnovu za to. Problem je što se ni ta , minimalna osnova ne isključuje niti se išta radi da se Hrišćanstvo propoveda na adekvatan način. Npr. Ne može jedan sveštenik ni vladika da se slika bez posledica sa šmajserom na ramenu bez obzira koji je razlog za to. A to se, nažalost, dešavalo.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Darko ni meni nije jasno sta ti podrazumijevas pod tim "nekako povezani"?

SPC povezana sa DSSom? Koliko ja znam NIJE. Mozda neki svestenik glasa za DSS, mozda neke moje kolege glasaju za DSS, neki drugi, opet, glasaju za DS, neki i za SRS, ali nema nikakve osnove reci da je SPC povezana sa DSS, nit Crkva finansira DSS, niti ga promovise, dakle, budalastina. SPC nije povezana ni sa jednom politickom strankom.

Sta jos rece, ultra desnicari. Na koji nacin Crkva moze biti povezana sa njima? Da li mozda nasi svestenici u svojim besjedama podsticu na bilo kakav vid nasilja? Da li Patrijarh ili Episkopi u nekoj od svojih poslanica podsticu na nasilje? Da li Hristos podstice na nasilnicko ponasanje? Iako si ateista valjda imas dovoljno razuma da shvatis odgovor na poslednje pitanje. A ja ti tvrdim da je odgovor i na prethodna dva: NE. Ako neki svestenik, ne daj Boze, podstice nasilje on nikako ne predstavlja punocu Crkve, niti bi njegov grijeh mogao pripisati kompletnoj SPC.

Takve generalizacije su prevzidjene kao metodi napada na sve, osim na Crkvu. Samo kad se napada Crkva dozvoljeno je pozvati se na to da je neki pop nekad negdje nesto rekao sto ne valja. :drugarstvo: ljudi uputite se malo bolje u prirodu i granice Crkve, prije nego sto pocnete da je tako primitivno optuzujete!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...