ристМико Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 понедељак, 08. нов 2010, 07:18 -> 10:13 Највећа статуа Христа на свету? Кип Христа Краља који је, укључујући и брдашце-постоље, висок чак 50 метара, подигнут на западу Пољске, у градићу Швјебођину. Пољаци тврде да је статуа виша и од најпознатије сличне грађевине, кипа Христа Спаситеља у Рију. Над градом Швјебођином на западу Пољске, уздиже се од овог викенда највећи кип Исуса Христоса на свету. Сама статуа има 33 метра до врха позлаћене круне, а ако се урачуна и брадшце које служи уместо постоља, висина кипа је чак 50 метара. Тако је кип у Швјебођину већи чак и од најпознатије сличне грађевине, кипа Христа Спаситеља у Рио де Жанеиру (који је висока 30 метара и има постоље од 8 метара), тврде Пољаци. Медији у Пољској, који вести посвећују велику пажњу, пренели су да је кран у суботу уздигао последње елементе кипа Христа Краља - рамена, главу и позлаћену круну. Статуа раширених руку је врло слична бразилској и тешка је чак 440 тона. Када је изградња коначно завршена, а швјебођинска статуа се коначно и уздигла у свој својој величини, свештеник Силвестер Завадски, идејни творац пројекта, који се уз доста проблема изборио да његово место добије споменик, расплакао се од радости. Кип у Швјебођину гради се од 2005, а све је трајало тако дуго јер се неколико пута мењао пројекат од првобитне идеје архитекте Мирослава Кажимјежа Патецког да постави металну статуу по угледу на Кип слободе у Њујорку. Последњи пут, изградња је одложена јер кранови нису могли да подигну руке и рамена (тешке 30 тона), а радови су настављени тек када су обезбеђене још моћније машине. У Швјебођину верују да ће њихов Христос постати велика туристичка атракција и за странце који посећују Пољску, а најављено је свечано отварање, чим се заврши уређење простора око споменика. Већина становника Швјебођина радосно је због изградње кипа, јер верују да ће привући туристе, који би донели преко потребан новац за реновирање историјских здања у центру малог града од двадесетак хиљада житеља. Једна од њих, Данута Гордзелевска (60 година) каже да је изузетно поносна и да је једна од многих који су донирали новац за изградњу, пренео је лист Њујорк пост. Споменик изазива и контроверзе, јер се не допада свима што се из пољске равнице уздиже такав огромни кип и чак за статуу кажу да је кич, а архитекти углавном замерају то што сувише личи на славнијег бразилског претходника. Извор Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Meni izgleda lepši Kip u Riu http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Мислим да смо више навикли на кип у Бразилу. Истина, уздигнутији је и заиста се лепше види, около море, оно жичара до врха Корковада. -кад Пољаци среде околину, биће лепо и код њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Da prostite, ali mene ovo podseća na : Naravno svaka im čast za Kip ! http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 U Poljskoj su napravili kip Isusa visok 33 metra. Takodje, za "bozic", prosle godine, su u Vatikanu postavili i okitili jelku od 33 metra: Sad su navukli sebi bedu na vrat jer je ceo region postao "seizmicki trustan" - ovo je poseban vid hule i idolopoklonstva. Za neupucene da kazem da je broj 33 jedan od najomiljenijih brojeva u okultizmu, koje narocito koriste tajna drustva. Za vise informacija pogledati knjigu "Masonski i okultni simboli": http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&pid=22816#post_22799 0212_rolleyes 0212_rolleyes 0212_rolleyes :bla: dada dada dada :) 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 понедељак, 08. нов 2010, 07:18 -> 10:13 Највећа статуа Христа на свету? ...У Швјебођину верују да ће њихов Христос постати велика туристичка атракција и за странце који посећују Пољску, а најављено је свечано отварање, чим се заврши уређење простора око споменика. Већина становника Швјебођина радосно је због изградње кипа, јер верују да ће привући туристе, који би донели преко потребан новац за реновирање историјских здања у центру малог града од двадесетак хиљада житеља... Bar su ljudi iskreni da to rade zbog para... ne foliraju se ko ovi nasi sto dizu velelepne krstace zbog "spasenja" 0212_rolleyes пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 понедељак, 08. нов 2010, 07:18 -> 10:13 Највећа статуа Христа на свету? ...У Швјебођину верују да ће њихов Христос постати велика туристичка атракција и за странце који посећују Пољску, а најављено је свечано отварање, чим се заврши уређење простора око споменика. Већина становника Швјебођина радосно је због изградње кипа, јер верују да ће привући туристе, који би донели преко потребан новац за реновирање историјских здања у центру малог града од двадесетак хиљада житеља... Bar su ljudi iskreni da to rade zbog para... ne foliraju se ko ovi nasi sto dizu velelepne krstace zbog "spasenja" 0212_rolleyes Каже се "крстови" а не "крстаче"...културе ради и ради нормалног дијалога са онима код којих си суштински само гост и чија убеђења би требао кроз веома пажљиво и брижно изражавање показати,да иако не признајеш истинитим ништа од онога у шта они верују,да барем покажеш поштовање...ако си нормалан,то онда знаш и сам,а ја верујем да јеси нормалан.То је,под један.Под два,видим да си задобио и дар "атеистичког прорицања" па знаш зашто и из ког разлога неко подиже крстове...код тебе у животу изгледа,а поготово за оно о чему имаш предубеђења и априори лош став,важи изрека: "што је баби мило то јој се и снило"...што такође веома речито говори и о још неким стварима.Ако,ако...далеко ћеш "догурати" са тим и таквим ставом...сизифе. Под три,почињеш да смараш жестоко својим константним неумесностима и надасве,сходно суштини претходно реченог,бесмисленим присуством на овом форуму...капираш? Под четири,Размисли мало о овоме и схватићеш да узалуд губиш време на нас.Боравиш на месту и са људима које,због њихове религиозне позадине живота и коренито другојачијем схватању живота,света и људи од тебе,због мисионарске природе форума и све већег броја оних који улазе у веру,у суштини сматраш глупанима (као што си много пута до сада то директно или индиректно рекао!),те покушаваш глумећи некаквог "атеистичког Дон Кихота",наравно безуспешно,да борбено,ватрено,скоро крсташки,наводно порекнеш или докажеш неистинитим како постојање Бога,тако да преко тога наводно обесмислиш став али увек и личност сваког оног који је верујућ,увек крећући од дрске импутације најнижих побуда и намера Цркви,које стално спочитаваш истој и верницима као једину постојећу мотивацију свих њиховим делања и побуда...а то је увредљиво за вернике и уједно је показатељ свеживотне плиткости оног ко сву комплексност људског бића и постојања своди на приземност чије присуство би се могло,управо супротно,примети на оној другој страни...а о злнонамерности и безобразлуку који је увек присутан у таквом ставу,да и не говорим.Схваташ ли колико је све то истовремено и смешно и жалосно? Мислим да губиш време овде...али најискреније ти то кажем. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Каже се "крстови" а не "крстаче"...културе ради и ради нормалног дијалога са онима код којих си суштински само гост и чија убеђења би требао кроз веома пажљиво и брижно изражавање показати,да иако не признајеш истинитим ништа од онога у шта они верују,да барем покажеш поштовање...ако си нормалан,то онда знаш и сам,а ја верујем да јеси нормалан.То је,под један.Izvini o cemu ti trabunjas ovde?U svakom selu postoji crkva i u svakom selu postoji groblje i usvakom selu je 99% hriscana i u svakom selu ce ti ti isti hriscani reci "krstaca". To sto ne poznajes taj termin mi samo govori da spadas u elitisticke pregaoce pravolsavne ideje sto je gore i od samog pravolsavlja... Под два,видим да си задобио и дар "атеистичког прорицања" па знаш зашто и из ког разлога неко подиже крстове...код тебе у животу изгледа,а поготово за оно о чему имаш предубеђења и априори лош став,важи изрека: "што је баби мило то јој се и снило"...што такође веома речито говори и о још неким стварима.Ако,ако...далеко ћеш "догурати" са тим и таквим ставом...сизифе.OK, slep si kod ociju tako da cak i kad citiram konkretne cinjenice i na njih dam komentar, ti idalje vozis svoju neuku pricu... rekao bih ti da je to bezobrazno ali bojim se da je uzlaudno... ti si vernik, a takvi se retko dozivaju pameti klapklapПод три,почињеш да смараш жестоко својим константним неумесностима и надасве,сходно суштини претходно реченог,бесмисленим присуством на овом форуму...капираш? Ja se izvinjavam sto rusim ovu nasilno afirmativnu zajednicu gde se svako razlicito misljenj tretira kao zlo i naopako... resi svoje strahove pa ces lakse da izlazis na kraj sa ljudima koji ne misle kao i ti... ima ih puno i nema potrebe da od njih pravis debile... a nije mi tesko da i ja pocenm samo da se ukkljucujem u teme gde mogu pozitivno da pisem ali izvini to je odlika mediokriteta... Мислим да губиш време овде...али најискреније ти то кажем. Misljenje je kao "pozadina" svako ima svoje... al ti jedini mislis da je tvoje najbolje 1000000001010 PS. Opako si TI poceo da smaras time sto svaki put stavis do znanja koliko te moji postovi "dotaknu"... ne mogu da kazem da mi nije prijalo u pocetku, al mi bzvz sto sve jedni isti ljudi p*zde zbog mene i mojih postova... PRavi hriscani su oni koji mi se javljaju na PP i iskreno bez senzacionalizma kazu sta misle i zasto to misle i te ljude mnogo postujem... vi koji se derete zbog licne samopromocije kao velikih vernika boje oladite malo... iskreno ti kazem prstgore пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 ne znam zasto ali meni se ovo ne svidja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Под три,почињеш да смараш жестоко својим константним неумесностима и надасве,сходно суштини претходно реченог,бесмисленим присуством на овом форуму...капираш? Мислим да губиш време овде...али најискреније ти то кажем. Brate, mislim da ovakavo ponashanje prema inoslavnima nije hriscansko ... Zasto Solomone teras sa foruma Mracnjaka ? Da li se ti plasis njegovog prisustva ? Cemu ovakvo negostoprimstvo ? Mracnjak prosto drugacije posmatra na stvari i jeste da je neinformisam o mnogim stvarima u Crkvi ali zar ovako da se ponasamo u nasem pravosl. domu ? Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Под три,почињеш да смараш жестоко својим константним неумесностима и надасве,сходно суштини претходно реченог,бесмисленим присуством на овом форуму...капираш? Мислим да губиш време овде...али најискреније ти то кажем. Brate, mislim da ovakavo ponashanje prema inoslavnima nije hriscansko ... Zasto Solomone teras sa foruma Mracnjaka ? Da li se ti plasis njegovog prisustva ? Cemu ovakvo negostoprimstvo ? Mracnjak prosto drugacije posmatra na stvari i jeste da je neinformisam o mnogim stvarima u Crkvi ali zar ovako da se ponasamo u nasem pravosl. domu ? greengrin види добровољац за моНдерацију жели да покаже своје смирење 0409_feel greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Ja kod ovakvih poduhvata uvijek samo trnem grozom kad znam da po svijetu padaju i crkve a to svejedno koje i kakve samo radi banalnih propusta i grešaka u statičkim proračunima, skrivenim greškama u materijalu, propustima u procesu izgradnje, tehnologiji ili nekim nepredviđenim faktorima, gibanjem tla i slično. Nedavno takva jedna crkva spade u Belgiji, sasvim nebitno i to da li zbog eventualne greške ili ne. Šta mislite da se ovo prevrne na masu hodočasnika dole ispod i poubija ih nekoliko stotina, možda i hiljadu! Ja se uvijek samo sjetim Kule babilonske iz Starog zavjeta pa prema takvim poduhvatima nemam neko baš srdačno i pozitivno mišljenje, svejedno kim su realizirani: katolicima, pravoslavnima ili nekim drugim hrišćanima. Ne glede pogotovu na to kako nam je sam Gospod Hrist savjetovao skromnost kao hrišćansku vrlinu a ne vjerujem da bi On sam s tim bio nešto posebno oduševljen. Na kraju da i ne spominjem besmislene "dalekosežne" rasprave o "blagodatnosti ili neblagodatnosti" te neke od hrišćanskih Crkvi kojoj se desilo da spadne takva monster umjetnina u obliku krsta ili križa, ogromnog Hrista, Bogorodice - Gospe ili takvog nečeg sličnog a pri tom prignječi stotine ako ne i preko hiljadu nesretnika! A na kraju se još ustanovi da se radilo o skrivenoj grešci u materijalu, ne baš sasvim tačno učinjenom statičkom proračunu ili zemljotresu, nepredviđenim gibanjima tla ili slojeva u geološkom podloži, podzemnim erozijama i vodama itd. To je ista stvar kad bih sam od sebe htio hodati ivicom ponora. ambisa i očekivao od Gospoda da me pod svaku cijenu čuva u bilo čemu što činim pa i kad je to nerazumno, besmisleno i sasvim nepotrebno. To nije baš tom vjerom na koju je mislio i o kojoj je naučavao Gospod Hrist! Znači kad bilo što učinimo trebamo i za to preuzeti odgovornost, kad smo već odlučili da letamo avionima onda trebamo s odgovornošću prihvatiti i statistiku poginulih u avionskim nesrećama i havarijama. Kad smo već htjeli putovati nečim bržim nego što su konji i magarci trebamo onda s odgovornošću prihvatiti i tu statistiku o sabraćajnim nesrećama na autoputevima i u autima koja je ima bilansu nebrojeno puta veću čak i od te avionske. Kad hoćemo imati mega skulpture Hrista i Gospe onda s tim Crkva ništa zajedničkog niti s ikakvim poklonima i prihodima od takvog "hodočasničkog turizma" ne bi trebala bilo šta imati. Ako to jeste sekularna stvar i poduhvat onda takvim sekularnim treba da zauvijek i ostane a Crkva bi se od njega jasno imala ograditi u smislu toga da nije i ne želi biti promotorom ili inicijatorem gradnje takvih stvari. Nek za to odgovaraju ti investori koji su to izmislili i koji od tog žele imati redovne financijske prihode. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Под три,почињеш да смараш жестоко својим константним неумесностима и надасве,сходно суштини претходно реченог,бесмисленим присуством на овом форуму...капираш? Мислим да губиш време овде...али најискреније ти то кажем. Brate, mislim da ovakavo ponashanje prema inoslavnima nije hriscansko ... Zasto Solomone teras sa foruma Mracnjaka ? Da li se ti plasis njegovog prisustva ? Cemu ovakvo negostoprimstvo ? Mracnjak prosto drugacije posmatra na stvari i jeste da je neinformisam o mnogim stvarima u Crkvi ali zar ovako da se ponasamo u nasem pravosl. domu ? 4chsmu1 Da bi razumeo Solomona, oce, morao bi da iscitas sve one gnusote koje je po raznoraznim temama posejao mracnjak, smisljeno i namerno provocirajuci domacine, kako bi ih po svojoj komunistickoj maloumnosti optuzio za netrpeljivost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Да, знам на шта мислиш Оби Ван, међутим ми мисионари морамо да знамо да атеисти немају осећај за светињу и да им никако не узвраћамо истом мером. Такође, траба да знамо да нико није случајно овде дошао. Да је све божијим промислом и да сигурно има неки разлог и да нешто (подсвесно) тражи чим се толико дуго задржава на овом месту. Ја тако верујем. Види, има близу 500 порука, и то није мало. А примећујем да је престао да пише после овог отеривања. Не мислим да је Мрачњак обичан провокатор. Има човек доста предрасуда према Цркви, Вери и Христу и зато пита оно што му је чудно. Ове ствари увек треба да имамо у обзор ! Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 7, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2011 Да, знам на шта мислиш Оби Ван, међутим ми мисионари морамо да знамо да атеисти немају осећај за светињу и да им никако не узвраћамо истом мером. Такође, траба да знамо да нико није случајно овде дошао. Да је све божијим промислом и да сигурно има неки разлог и да нешто (подсвесно) тражи чим се толико дуго задржава на овом месту. Ја тако верујем. Види, има близу 500 порука, и то није мало. А примећујем да је престао да пише после овог отеривања. Не мислим да је Мрачњак обичан провокатор. Има човек доста предрасуда према Цркви, Вери и Христу и зато пита оно што му је чудно. Ове ствари увек треба да имамо у обзор ! лепа је критика оче, ал допринеси сопственим примером и онда ће имати праву тежину - постани модератор, па касније администратор и свако ће ти скинути шешир на твој позив на смирење кад покажеш на делу како то функционише.у мојим очима, као бивши админ и један од оних који су се дописивали са тим човеком дан и ноћ, твоје писање о односу према атеистима јесте генерално тачно али конкретно бесмислено јер је овакво писање мрачњака било само кап у препуној чаши. тај човек је дошао на овај форум сасвим из другог разлога, историја деловања и дела говоре јасно. сем тога, ово је за неку сасвим другу тему. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука